söndag, augusti 12, 2007

"Buongiorno, Principessa!"

Som tur var så hade jag plockat undan en hel del redan igår så diskmaskinen var det i princip bara att köra igång. Skönt. Varför gör man inte alltid så?! Ja, inte fan vet jag.

Så efter att vi kört ut - och hem - Piotten så var det sista minuten städning inför middagen med familjen. Jag lagade rätten som vi åt på Invito. Mycket gott även denna gång men det blev bättre förra gången. Jag hade mindre vin då. Vinet gör mycket av smaken men det får inte bli för mycket vinsmak heller. Fast det var ju ändå jättegott förstås. Recept nedan som ni kan se.

Till efterrätt åt vi glass av alla de olika sorter. Fräscht och skönt med något kallt. Sedan filosoferingar och snillen spekulerar som vanligt - över en kopp kaffe. Vi fastställde att jag och brorsan är väldigt lika när det gäller våra humör. Heta med andra ord. Ja, vi är ju heta så klart - men även till humöret.

Både Elin och Frida var lite krassliga så jag hoppas att de kryar på sig och att de inte smittar mig.

Så var den middagen slut.


Pasta di pollo é prosciutto aka Ulrikas Rigatoni Special
4 portioner

Ingredienser
4 normalstora kycklingfiléer
1 stor gul lök
Ca 50-75 gr soltorkade tomater
Parmaskinka
3 dl vitt vin
4 dl grädde
Salt & peppar
Ruccolasallad
Riven parmesanost
500 gr Rigatoni-pasta

Pastan gör mycket i denna rätt. ”Rören” faller ihop när de kokas.















Fr
äs löken, ta upp ur pannan. Dela kycklingfiléerna i lite större bitar än vid en vanlig gryta och krydda med salt och peppar. Bryn dem lätt, de kommer att tillagas färdiga senare. Rör ihop löken och kycklingen i en gryta och häll på vinet. Låt stå och puttra ett tag så vinet reduceras. Lägg ned de strimlade soltorkade tomaterna. Häll på grädden och låt gosa till. Lägg i den strimlade parmaskinkan endast en stund innan serveringen. Smaka av med salt och peppar. Kom dock ihåg att skinkan är ganska salt.


Inga kommentarer:

Nika on Twitter