söndag, december 30, 2007

Cute cat!


Jag bloggar inte vanligen om katter, det är verkligen sant, men hur söt är inte denna katt. Haha!

söndag, december 23, 2007

The family spirit peeks on the Small Christmas Eve

Lilla julafton i Obbola. Alla klappar packade i säckar (!) och maten är med.

Vi hade delat upp det så att vi skulle laga förrätt, Åsa och Stefan varmrätten och morsan efterrätt.

Magnus lagade en paprikasoppa med ajvar relish och röda linser, från Buffé. Supergod. Till det har man knaperstekt bacom, lite färsk timjan och en klick creme fraiche. Alla tyckte att det var väldigt gott men höjde på ögonbrynen lite när de hörde att det var röda linser i. Haha, visst är det kul att när man inte vet vad man äter går det mesta ned. Fick man veta att det var ansjovis i såsen skulle man aldrig ha smakat liksom. Och, nej, det var inte ansjovis i soppan, det var bara ett exempel.

Åsa & Stefan hade gjort mögelostfyllda kycklingfiléer med klyftpotatis och morötter och lök som gratinerats i ugnen. Till det hade de en kall mögelostsås och det var allt fantastiskt gott.

Morsan hade gjort små prinsesstårtabakelser - och även om vi vid detta lag var förbannat mätta så gick ju den ned också.

Sedan spelade vi spel - Mellan tummen och pekfingret - mycket trevligt spel. Man ska alltså gissa på svaren, för det mesta kan ingen.

Vi hade alltså en mycket gemytlig, avslappnad och myspysig kväll.

Sedan körde vi hem och dunkade ned oss i soffan och glodde på Desperate Housewifes. Det var ju en perfekt avslutning på en trevlig kväll.

Nu är det bara att vänta några timmar till så är det ju snart julafton. Oj, så fort tiden går. Jag känner mig som 100 år när jag säger det, men det är ju sant. Det var ju nyss semester.

Nu är jag ledig toklänge i alla fall. Jag ska jobba extra torsdag den 27:e men jag är ju ledig från mitt "vanliga" jobb, så allt känns ändå som ledigt. Det är ju ROLIGT att jobba på extrajobbet ju.

Nu ska vi snart laga svamprulltårtan - som hade landat på vår att-göra-lista.

God Jul på er!

onsdag, december 19, 2007

"I didn't realize I got transfered into the local chapter of Amnesty International."

Jag vill bara skriva ett par rader och säga att jag älskar Amnesty's annonser mot kvinnlig könsstympning.

Oj, så bra de är.

Skydda rosor. Det är ju just det vi ska göra.

"Fifty caliber, casing looks new. I bet it's from a Desert Eagle."

Oj, oj, idag fick vi provskjuta ett vapen med kaliber .22 och det var helt jävla fantastiskt kul! Vi sköt ju luft som vanligt men sedan fick vi gå en och en och provskjuta på 15 meter. Först laddade G fem skott och vi fick provskjuta och efter det var man så full av adrenalin att man nästan skakade. Då fick man ladda fem skott själv och prova skjuta lite fortare. Det var en helt fantastisk kick! Jag skrattade ett adrenalinfyllt skratt och G log tillbaka: "Slår hjärtat nu?!"

Skojar du ?! Wow!

Sedan gick vi och kollade hur jag hade skjutit och det var inte alls så pjåkigt. Faktiskt mest "i mitten". Säger ju inte så mycket men vi räknade inte eller något. Men det var någon 9:a kanske. Men det var bra skjutet tyckte G i alla fall, och vad han säger gäller!

När vi skulle gå därifrån och lämna plats åt någon annan så sa jag: "Inte fasiken vill man väl gå tillbaka och skjuta luft nu inte". Och det är ju sant.

Han sa att han ville ge oss blodad tand.

Och jävlar vad blodsmak jag har i munnen.

Pepp, pepp, peppelipepp!

lördag, december 15, 2007

"Synchronized swimming. Complete mystery to me."

The quote for today:

Piotten: "We're never going to be a synchronized swimming team".

Piotten: "Varför får teatrar stöd - det är ju typ Samhall för esteter!"

"Yeah, now the only place you can cry in public is in the theater when its dark."

Yes, I've been to the theater, would you believe? I’ve been to the theater whilst all you other less important people went to the movies. Pass me the sugar, would you darling. I have to have my afternoon tea!

I går var vi och såg "En kvinna i svart" av Profilteatern. Den var ju spännande. Det är ju förbaskat kul att gå på teater. Det är inte alls dyrt heller. Jag tror biljetterna gick på 120 spänn.

Spännande teater men jag måste säga att förra "skräck-teatern" jag såg - Rädd - var bättre. Jag gillar lite mer scenografi än vad de hade denna gång. Men teater är ju trevligt i alla fall.

Nu ska vi snart göra oss klara och åka iväg på lite party hos Piotten. Rött vin och god mat!

Imorgon ska jag repa med bandet. Vi har ju spelning i januari. Oj, det är mycket nu, verkligen.

Julafton, födelsedagar, spelning, pistolskytteplugg, London-resa, kirurgvecka, F! kongress + en massa mer. Men det är kul. Jag borde också; göra klart min hemsida, rega mig på myspace och facebook, börja spela in musik ffs! Men tiden finns inte till allt.

Favoritlåt: No one - Alicia Keys - As I am 2007

onsdag, december 12, 2007

"Tickets, money, passports! Tickets, money, passports!"

That's it!

Nu har jag biljetter till alla tre konserter i London.

Måndagen den 25 februari 2008
Tisdagen den 26 februari 2008
Torsdagen den 28 februari 2008

Därmed kommer jag nog att åka söndagen den 24 februari och åka hem fredagen den 29 februari. Alltså en vecka i London! Jippie! Det kommer ju att bli skitkul. Men nu måste vi boka hotell och flyg. Det kostar att ligga på topp. Hotellet kommer att bli dyraste posten verkar det som. Jag har lagt ut lite linor här och där få se om jag får något bra tips. Inget än så länge i alla fall. Jag behöver ett tips på ett bra, billigt och centralt hotell. Inte för att det finns men jag kan ju låtsas.

London, baby! Jag kan som inte riktigt förstå att jag ska dit. Det är dock en hel del som ska fixas som sagt;

1. Boka hotell
2. Boka flyg
3. Fixa pass
4. Köpa nya kläder
5. Köpa nya skor
6. Låna reseväska
7. Låna kamera
8. + en massa annat som jag just nu inte kommer på

Men oj, så roligt....jag kanske inte hinner med någon jul i år, ja, kanske det blir så.

Ni är lite avundsjuka - erkänn! Jag vill ha en Londonkarta som man kan kliva in i...

London, baby!

tisdag, december 11, 2007

"Frankie, remember that pinata I promised you for your birthday"

Jag fyller år! Fast egentligen har jag slutat räknat. Ja, redan nu!

Men tyvärr kan man inget göra åt det. Man fyller år lik förbannat. Jag har dock fått massor av fina saker; sockar, kryddor, duschdrapperi, handdukar, tröja, syskrin, presentkort, hörselkåpor och en blomma med kruka. Jättemycket fina saker! Tack alla!

Familjen och Lasse var förbi och fikade. Mysigt.

Nu måste jag snart bege mig på stan och handla lite julklappar. Men jag måste också komma på att uppdatera min egna önskelista. Jag vet en sak jag önskar mig. Sedan är det stopp. Nja, jag ska väl lyckas hitta några småsaker att önska mig. Det brukar man ju.

Handla julklappar är ju kul när man vet vad man ska köpa, då är det ju bara att gå direkt på den affären - köpa varan och sedan gå hem. Klart! Oj, jag ska visst lacka alla julklappar i år också...

lördag, december 08, 2007

"It changed hands until 1888 and then I won it from Jack the Ripper in a poker game."

Cash-game på Ålidhem igen i går. Fan, va kul det är.

Blaze styrde upp det igen. Han har ju en sån där pokerbordsskiva och det är ju härligt att spela på en sådan. Nu säger han att ska bygga ett pokerbord under ledigheten. Det tycker jag låter som en bra idé.

Vi var 15 stycken som spelade i alla fall. Jag var enda tjej, som vanligt, inte för att jag klagar. Sedan spelade vi på två olika bord. Nästa gång ska vi lotta borden dock. Det är ju tråkigt att vi som alltid spelar ihop sitter vid samma bord. Det måste styras upp.

Förbannat roligt, och oskyldigt egentligen. Ingen förlorar mer än vad man har råd med liksom.
Vi gick hela 19 kr plus! Haha! Inte dåligt för 7 timmar poker. Naturligtvis ska man ju vinna. Magnus vann så det täckte min förlust. Ja, jag erkänner, jag förlorade en del. Inte allt jag gick in med men i alla fall.

Nu måste vi styra upp några fler cash-games tycker jag. Det är alldeles för sällan nu.

Nu ska vi göra lite middag och jag ska se På spåret - det rockar fett! Jag vet att det högst osannolikt att jag ser På spåret, men jag gillar det och jag gör/ser det jag gillar och skiter i vad folk tycker. Sådan är jag. Har alltid varit och kommer alltid att vara så. Ingen jävla ja-sägare här inte! :-)

Ja, just det, vi har ju städat i dag också. Någon jävla idiot fyller ju år till veckan så vi var ju tvungen att städa. Imorgon ska vi baka - saffranslängder, nougatkakor, piteåkaka och cornflakeskakor. Vi får väl se om vi ids göra alla men jag har planerat det hela:

Först gör man saffranslängdsdegen. När den jäser gör man piteåkakan i långpannan. Medan den är i ugnen kör man igång utbaket av saffranslängderna. När Piteåkakan är klar så skoffar man in första två längderna i ungnen. Sedan gräddar man längder så svetten lackar. När de längderna är inne så gör man corn-flakeskakorna, för de behöver inte gräddas. Sedan slänger man ihop nougatkakorna så de är klar för gräddning precis när längderna är klara.

HEPP! HEPP! En massa bakning på minimalt med tid! :-D

(Fy fan, vad jobbigt!)

"So how did you do in the blackout?"

Spännande fredag verkligen! Det blev ju totalt strömavbrott på sjukhuset kring lunchtid idag.

Scenariot var som följer: Jag sitter vid datorn och arbetar (som jävla vanligt). Klockan blir tolv och jag "går på lunch" genom att surfa in på biljettförsäljningsställe och kollar in biljetter till Mika. Banne mig om det inte fanns en sådan som jag ville ha. Så jag "beställer" en genom att klicka mig fram till betalningssidan. Skyndar mig upp och ska hämta VISA-kortet. När jag kommer fram till dörren till omklädningsrummet så *POFF*. Helt jävla svart! Mobilen - med lampa - låg kvar på skrivbordet. Haha, vi skrattade gott åt att vi inte såg ett smack. I korridoren lyste det några små, futtiga strimmor från ett undersökningsrum. Vi gick tillbaka till kontoret och jag tände mobillampan. Patienterna i väntrummet såg inte ett smack heller. Jag lyste åt de som verkade behöva det.

Ett äldre par skulle försöka hitta sin väg ut när en av våra undersköterskor kom in genom dörren hos sa åt dem att de var tvungen att vänta för det var kolsvart överallt och de skulle ramla och slå ihjäl sig om de gick ut.

Vi tände ljus åt dem i väntrummet och de fick sitta och mysa där en stund tills strömmen kom tillbaka.

Då kom doktorn in i väntrummet och letade patient så vi fick lysa oss fram till henne! Haha! Undra hur den undersökningen gick!

Oerhört länge varade det ju. Förra gången detta hände så var strömmen borta kanske 5 minuter och det tyckte vi var länge då.

Hursomhelst. Vi gick och åt lunch för det fanns ju hur som helst inget att att göra. I väntrummet var det håll igång för ingen kunde ju jobba - nästan ingen i alla fall. Så vi käkade och vips var strömmen tillbaka.

När jag kom tillbaka till datorn så kollade jag biljetterna igen - DÅ FANNS DET INGA!!! Vad är detta? Är det verkligen inte meningen att jag ska åka på det här? Ungefär som i en film där slumpen försöker hela tiden få en människa att inte göra något men hon är för pantad för att fatta. Ja, så är det nog....

Nu finns det inga biljetter kvar tydligen. Ja, inte just nu i alla fall. Kanske, kanske, kommer det fler biljetter nästa vecka. Det fungerar ju nämligen så att de som inte kan gå på konserten på det nya datumen får ju lämna tillbaka sina biljetter. Och det kan de ju göra idag, imorgon eller nästa vecka någon gång. Kanske t.o.m. nästa månad - vad vet jag. Det är ju frustrerande för oss som vill ha biljett.

Ja, kampen fortsätter.

torsdag, december 06, 2007

"My doctor sent me there for therapy."

I dag har jag börjat mitt nya extrajobb hos en privatläkare. Det kommer att bli skitkul, tror jag. Härliga lokaler och trevlig personal. Jag kommer att trivas. Har hittat en del saker som jag kan sätta tänderna i. Men det kommer jag att lägga fram vid ett senare tillfälle.

Pengarna kommer att behövas.

Jag funderar fortfarande på londonresan. Ska jag köpa konsertbiljetter nu så har jag i alla fall dem ifall det blir av? De kommer jag ju alltid att kunna sälja ju....

Jag vet inte. Det finns biljetter nu när jag kollar. Folk lämnar ju tillbaka dem hela tiden så det ploppar upp nya hela tiden. Vi får se hur jag gör.

*ångest*

måndag, december 03, 2007

"No, I just remembered your date called and cancelled."

Mitt hjärta blöder för mina kära MFC-vänner i London. Mika har ställt in sina sista två London-konserter. Men så fruktansvärt onödigt för dem att åka dit bara för att bli stoppade i dörren. Många var ju så klart från London men det fanns ju även folk från Finland, Sverige och säkert massa av andra ställen på den runda.

Mika är sjuk och tydligen bandet också. Det är ju naturligtvis tråkigt. Det är ju bra att han sparar på rösten. Den ska ju hålla i minst 70 år till! :-D

Get better soon Mika!

Men nu råkar det ju vara så att det redan finns två nya datum i februari...

Retorisk fråga: Undra hur mycket en resa tor till London kostar?

(2798 kr - OMG så billigt)

Retorisk fråga: Känner vi någon som vill åka?

(JA!!!!)

Nog om det.

Bara för att visa att jag faktiskt lyssnar på annan musik än Mika:

Favoritlåt just nu:
Emmylou Harris - Blackhawk - Wrecking Ball 1995

söndag, december 02, 2007

"If he asks about me, tell him I'm not here. I've gone up to London."

Jag vill skicka en tanke till min nya kompis Louise och alla i MFC-gänget som nu är på plats i London inför TVÅ härliga, helt fantastiska Mika-konserter! Jag vill SÅ GÄRNA vara med er där men ekonomin tillåter det inte helt enkelt. Åh, om man hade några miljoner på banken.

Jag önskar er så jävla mycket kul på konserten och hoppas att det är minst lika bra som konserten i Stockholm var!

6000 sålda biljetter säger ju att det kommer att bli ett jävla röj! Det plus att det är London - som ju är hans hemstad - är ju starka indikationer på att det kommer att bli jäkla KUL! London, baby!

På familjemiddagen i helgen visade det sig att familjen är mycket positiv inför en ev. flytt till London. 18-åriga brorsdottern ville HEMSKT gärna att vi skulle flytta dit för då kan hon komma och bo hos oss. Haha, vi får väl se hur det blir med det.

(Vi har inte alls varit inne på nätet och kollat efter jobb, lägenhet, inkomstskatt m.m. m.m....)

Undra om en viss studio i London som en viss artist kanske bruka använda sig av behöver någon timanställd kick ass backvocal tjej från Sverige...?

Nika on Twitter