fredag, december 29, 2006

"Idén väcktes för ett år sedan när hans fru letade efter en kalender, men fann ingen"

Nej, nu jävlar är jag förbannad igen. Filmkokboken upprepar sig.

Idag sprang jag runt på stan och letade som satan efter en ny almanacka för 2007. Det finns jäklar ingen jag gillar. Sur och irriterad åkte jag hem istället och satt och surade vid köksbordet och knäckte nötter medans Magnus lagade mat. Irriterat kläckte jag då en - återigen - genial idé; man borde göra en Internetsite där man kan skapa sin egen almanacka. Där man kan välja hur den ska se ut, vad den ska innehålla osv. Kunna ladda upp bilder till framsidan, skriva in födelsedagar och lägga in texter här och där, kanske t.o.m synka med Outlook eller något och lägga in alla adresser. Sedan skulle den ha en förtryckt förstasida med kontaktuppgifter till ägaren av almanackan.

En superbra, genialisk och helt enkelt underbar idé!

Skulle väl just tro att någon jävla snubbe redan kommit på denna idé för ett år sedan och redan har sidan i full huggning. Han hade så många beställningar från början att han var tvungen att ta ledigt från sitt vanliga jobb för att hinna med!!!

Nu har han inte tid med fler beställningar men så fort han har det så ska jag beställa en. Ja, just det, inte nog med att jag klagar på honom, jag ska gynna honom också! Jag vill ju också ha en.

När fasiken ska man komma på en bra idé som man får vara först med?! Det ger ju inget att vara tvåa...i och för sig så kan det ju vara bra med konkurrens men man vill ju vara först och störst...

Nu har jag i alla fall bloggat igen. Det är ju bra att man brinner av ibland så att det blir något bloggande av.

Nu ska vi och besöka våra polare som just kommit hem från Thailand där de varit i 6 veckor. Ska bli kul att se alla vackra bilder.

Ha de!

torsdag, december 14, 2006

"Oh, it does, does it? Well, it's not your job to diagnose."

Förutom att jag håller på att bli sjuk så hade jag medarbetarsamtal idag. Det är faktiskt ganska trevligt att ha det. Man får sitta ensam med chefen i en och en halv timme och prata om hur bra man är. Jag fick i alla fall sagt att jag VERKLIGEN vill gå DRG-utbildning (Diagnoskodning). Det är verkligen hur kul som helst att hålla på med diagnoskodning, och jag hoppas att chefen förstår hur gärna jag vill gå den utbildningen. Problemet är bara att det inte kommer att gå någon sådan utbildning i Umeå den närmaste framtiden. Men jag är okej med att gå en vecka i Stockholm…

Saken är den att på min klinik funderar man på att anställa en eller två stycken proffskodare. Alltså två stycken som kodar alla epikriser och därmed gör inte mycket annat. Jag vill ha en sån tjänst! Och jag har inte ens gått utbildningen ännu. Kan inte verksamhetschefen handplocka mig – ge mig utbildningen och sedan tjänsten med ett sanslöst lönelyft pga det ökade ansvaret! Det vore väl en bra julklapp till lilla mig!?

På tal om julklappar. Jag håller på att bli förkyld och jag har inte tid att vara förkyld. Okej, sist jag sa det så var det ju för att jag skulle sjunga och jag erkänner – det är viktigare. Men det är inte kul heller att vara sjuk på julafton. Jag känner att det är samma hosta som jag hade förut och den var väldigt ihållande.

Ikväll är det sista F! mötet för i år. Vi ska väl ”knyta ihop säcken”. Dvs lösa de sista vi måste lösa innan helgledigheterna och sedan fika en massa. Det är viktigt att hinna fika och snacka skit också. Annars går man åt.

Sådär ja. Nu har jag bloggat. Det var ju såååå länge sedan.

söndag, november 26, 2006

"I'll just teach her to sing on key. Or in a key."

I går satt jag och Fanny och sålde grejer på loppis. Jag måste faktiskt säga att jag har verkligen ingenting mot att sitta och sälja saker på loppis. Det är faktiskt ganska mysigt. Jag och Fanny satt och diskuterade och drack kaffe och hade det trevligt. Precis som förra gången.

Vi sålde väl rätt bra också. Nästa gång så ska alla få rensa sina förråd så vi har mycket grejer att kränga. Hoppas att vi får ett bättre bord nästa gång dock, man ska ha bordet precis där folk kommer in så att det är det första de ser. Vi satt nu nästan längst in och det är ju inte så bra. Men nästa gång ska vi slå försäljningsrekord.

Till något annat nu. Jag har lagt ut en av mina låtar på sidan Allears.se. Blir intressant och se vad man får för recensioner. Mycket spännande!

Surfade runt på sidan och hittade ett rockband som var riktigt jäkla bra! Det är ju så roligt att höra de som är dåliga, hur dålig man egentligen kan bli liksom. Men detta band var ju så bra så man nästan vill ut och köpa skivan och det säger ju inte lite.

Nej, det är ju söndag och Magnus ligger och sover i soffan (som vanligt) kanske man ska ta och titta lite på tv medans man själv får välja kanal.

See ya!

lördag, november 18, 2006

"If someone says your wrong, just raise your voice and point with your whole hand"

Då har man varit på Räddningstjänst i Samverkan-kurs i tre dagar. Jag måste säga att jag fick lämna feminismen hemma på hatthyllan men kursen var oerhört lärorik och intressant ändå.

Med på kursen var: polisen, banverket, SOS-alarm, länsstyrelsen, försvaret, brandmän, sjukvårdare, flygplatspersonal och sveriges radio. Mycket, mycket intressanta berättelser om saker som hänt och som de alla varit med om. Man vet ju ingenting om det som händer i Umeå! SOS-alarm berättade om alla konstiga telefonsamtal de får in, brandmännen berättade om när de blir utkallade för att ta hand om kvinnor som männen tröttnat på (!), banverket berättade om knarkare som kommit på att man kan röka en typ av markör som finns fastsatta på rälsen. Många roliga historier men också historier som berättar om hur tragiskt samhället egentligen är.
Vi gjorde också flera grupparbeten, s.k. "Spel", där vi skulle lösa olika katastrofer som har hänt; brand på ett vårdhem, flygkrasch utanför Lycksele, gasutsläpp vid Hagaskolan och två fartyg som kolliderade. Det kan verkligen hända hemska saker och det är bra att vi lär oss samarbeta och gör en inventering av de resurser som finns. Tänk er en lastbil med giftig gas som kraschar nära Hagaskolan, 1200 personer kan ha andas in giftig gas, vad gör man? Mycket intressant alltså.

Sedan var det goda luncher och mycket goda och trevliga middagar. Jag hade två yrkesofficerare vid bordet som lärde mig vett och etikett. Hur man skålar och hur man beter sig mot värden/värdinnan. Gammaldags kanske men ändå. De är ju vana att gå på banketter och baler hit och dit så det satt i ryggraden för dem. Okej, jag erkänner, jag går i gång på män i uniform! Vad kan jag säga, det är bara att erkänna.

Historierna som drogs på middagen var allt annat än över midjan. Men det är ju bara att ta en sipp rödvin och lugna ned sig. Man kan inte alltid gå in i en diskussion. Speciellt inte med klientelet som förmodligen aldrig skulle ändra sig, "om någon säger att du har fel, så höjer du rösten och pekar med hela handen", det säger ju en hel del.

Vi höll för övrigt till i Lövånger Kyrkstad, där vi sov i de små kyrkstugorna. Stugan var så liten det var mer som en liten cell, men oerhört mysigt. Jag trodde det skulle vara kallt men det var det inte, det var väldigt varmt och stugan var fullt utrustad med dusch och toalett. Fanns t.o.m. en öppenspis men det var tydligen eldförbud i alla stugor, upplyste en brandman mig om. Problemet var bara att det var så förbannat halkigt eftersom stugorna låg uppe på en kulle så det var världens uppförsbacke när man skulle till stugorna och därmed världens nedförsbacke ned till konferenslokalen på morgonen. Vi konstaterade att vi skulle haft stjärtlappar att åka på, flera stycken i rad som ett tåg och så skulle banverket komma och dirigera oss. Fy fan vilket dåligt skämt men med några glas rödvin i sig så blir till och med de skämten roliga!

Efter dessa tre dagar var jag helt knäckt, jag har inte tagit mig ännu. Men nu har jag ju helgen på mig att vila upp mig inför nästa vecka.

Nu ska jag gå och krypa upp i soffan och gosa till mig, vi ses!

onsdag, november 08, 2006

"A census taker once tried to test me. I ate his liver with some fava beans and a nice chianti."

Okej, nu är jag förbannad igen! Jag såg på ett kulturprogram igår på TV och där berättade de om en Filmkokbok som har kommit ut denna månad. En FILMKOKBOK - hur jävla bra idé är det egentligen?! Genialisk! Jag är SÅ avundsjuk att jag inte kom på det först. Jag älskar film och mat så varför kom jag inte på det först?! Det är diskhorensaren all over again. Varför kom man inte på den?!

Nu är ju frågan; vad finns kvar att uppfinna/skriva om?

Det är självklart att det finns hur många bra idéer kvar som helst, men man måste ju vara först. Jag som nu bara kan se mig åka runt och ha boksigneringar på alla möjliga ställen runt om i Sverige. Och sedan översätter man bokjäveln och skrattar hela vägen till banken.

Nej, det är dags och sätta pannan i djupa veck och komma på något riktigt bra. Kanske ytterligare en bantningsbok - inte för att jag själv lever efter den själv men - here it goes...


BOKMANUS FÖR ULRIKAS BANTNINGSBOK

Sid 1

Ät mindre.

Sid 2

Motionera mer.

SLUT

söndag, november 05, 2006

"Now it is you, my best beloved one. You will be the blood of my blood, kin of my kin. I need your blood. I need."

Halloweenparty har det varit också. Jag var en kvinnlig Dracula. Jag får frispel då någon säger, "Men Dracula är ju en man". Ja, OCH?! Jag är en kvinnlig Dracula - live with it! Jag ska suga blod åt höger och vänster så det så. På bilden så kan man inte riktigt se mina tänder så bra. Men de är bara hörntänderna som är låtsas, de såg riktigt verkliga ut faktiskt!

Det var faktiskt kul. Alla hade klätt ut sig, det var en häxa, pirat, spindelman, Dracula och Olyckan. Magnus var zombie. Hihi, vi hade riktigt kul när vi gjorde oss i ordning. Men mina tänder satt inte på så länge, vi skulle ju äta tacos och det går inte så bra med vampyrtänder. Sedan vart det diskussion om alternativa bränslen och klimatförändringar och då var jag tvungen att ta ut dem för det går inte att diskutera och få det man säger att låta trovärdig när man typ läspar.

Vi åt och drack och umgicks hela kvällen. Några lekar senare var det fastslaget att det är ingen idé att försöka överträffa Bertilssons-syskonen, vi rockar på frågesport och självklart vann vi båda tävlingarna.

Jag hoppas att jag får gå på Halloweenparty nästa år också. Jag kanske måste anordna ett själv!


"Vegetarian" is an old Indian word meaning "I don't hunt so good."

Okej, jag har officiellt köpt tre vegetariska produkter senast vi handlade. Vi köpte sojakorv och sojabullar samt quorn-filéer. Vi har ännu bara ätit sojabullarna men dra-mig-på-en-liten-vagn så goda de var! Hädanefter är det en given vara i min vagn när jag går och handlar. Jag älskar fortfarande kött - det måste jag ju göra klart för er, men jag har aldrig varit mot vegetarisk kost sådär 2-3 gånger i veckan. Jag är fullt medveten om att jag äter åt helvete för mycket kött. Man måste ju inte äta kött 7 dagar i veckan...

Mitt mål skulle kunna vara typ vegetariskt 2 gånger, kött 2 gånger, fisk 2 gånger samt soppa 1 gång - i veckan. Det vore en hälsosam och sund vågskål tror jag. Men man IDS ju inte hålla på att göra veckomenyer och sånt tjafs. Vi har försökt genom åren att göra det och det funkar ett tag men sedan så rinner det ut i sanden och så är man tillbaka till de gamla vanliga grubbet.

Nu har vi i alla fall börjat så smått genom att köpa dessa tre varor. Man måste ju börja någonstans. Jag är faktiskt förvånad över hur goda de var. Själva kryddningen av bullarna var ju superb! Hoppas att resten är lika goda.

Någon som har ett tips på vad jag ska prova på härnäst?

Dagens favvolåt: Randy Crawford - Knockin' on Heaven's Door
Album: Rich and Poor, 1989

tisdag, oktober 24, 2006

"Oh, I wish I was a punk rocker with flowers in my hair, in '77 and '69 revolution was in the air. I was born too late into a world that doesn't care"

Inte nog med att denna underbara låt fick mig att bli sugen på att blogga. Textraden rymdes exakt som rubrik till detta inlägg. It was ment to be.

Underbar låt förresten. Ni måste lyssna på den. Jag känner precis så där. Jag önskade att jag var en rock-brud på Woodstock '69. Jag vill sitta i gräset och lyssna på Janis Joplin. Det var tider det.

I was born to late, to a world that doesn't care. Just det. Jag var född för sent. Fast å andra sidan skulle jag ju nu vilja vara yngre också. Äsch, nutid är väl bäst trots allt.

Inte mycket händer som vanligt. Förutom att det är datastopp på sjukhuset nu. Inte nog med att man inte kan jobba, det är TRÅKIGT som fan att inte kunna använda datorn. Visst, man kan surfa, men så fort man ska göra något typ av jobb så måste man in i datorn. Snacka om sårbart. Vi har inte ens kvar en skrivmaskin. Men datorn funkar ju så man kan skriva i Word. Dagens i-landsproblem.

Nu till något helt annat. Med tanke på att vi inte kunde jobba värst mycket idag på jobbet så roade vi oss med att kolla upp hur gamla de sexigaste doktorerna är. Han som gör att jag måste torka av skrivbordet efter han gått förbi är född 1961! Karljäveln är 45 år! God damn! Betyder det att man håller på att bli gammal om man suktar efter män som är 45 år?! Men han är ju bara så åh! Snacka om "involentary vaginal lubrication"! (Ett sånt bra uttryck jag bara var tvungen att använda det någongång)

Ja, ja, man får väl drömma.

Datastoppet betyder i alla fall att vi ligger efter med en massa jobb, så jag hoppas att datorn funkar imorgon, annars blir vi galna.

En rolig grej som hände var att en doktor kom ut från sin expedition med håret på svaj. Han skulle läsa på om patienten innan han gick in i undersökningsrummet. Han utbrister: "Datorn funkar inte - vad gör jag nu?!" En sköterska svarar: "Du får väl prata med patienten". Haha, tragiskt att han inte fattade det själv, men dråpligt bra svarat. Tanken slog honom aldrig att han får fråga patienten om vad hon tidigare haft för sjukdomar och så vidare. Visst, ibland vet inte patienterna ens vad de heter, men det var inte fallet just denna gång.

Nej, nu ska jag nog höra om Magnus har "något att bju på", kanske ett nytt avsnitt av DH, PB, Dexter eller CSI.

See ya!

Dagens favvolåt: Sandi Thom - I Wish I Was A Punk Rocker (With Flowers In My Hair)
Album: Smile...It confuses people 2006

fredag, oktober 13, 2006

Gudde, tungpiercing och R 'n B

Nu bandets spelningar över och lugnet har åter lagt sig över mitt liv...

...eller. Nja, lugnt verkar det aldrig bli. Nu ska vi i F! bla dra igång en föreläsningsserie med början på tordag den 19 oktober då Gudrun Schyman kommer till Hamnmagasinet klockan 19.00. "Feminismen efter valet" ska hon tala om. Sedan kommer det många andra intressanta föreläsare. De berättar jag om senare.

Till något HELT annat. Jag har nog bestämt mig för att ta bort min tungpiercing. Eller, jag har redan tagit bort den, och jag tror inte att jag ens kan sätta tillbaka den nu. Jag tog bort den inför spelningen i tisdags för den har blivit gammal och dålig och gängningen är utnött så den åker ofta upp. Och det sista man vill få i munnen mitt i en sång är ju en jävla tungpiercing. Alltså tog jag bort den. Jag hade som sagt tänkt sätta tillbaka den, men va fan, det verkar bli mer och mer att göra med bandet. Inte för att ni behöver boka in resa till Globen någon gång snart, men vi har lite gig då och då och det är ju roligt. Med en tungpiercing sjunger man inte lika bra, det bara är så och om någon säger annorlunda så ljuger dem. Dessutom så blir inte allt bra på en gång man tar bort den heller. Man har fått konstiga muskler på konstiga ställen på tungan, så det tar nog ett tag innan allt är som vanligt.

Men jag gillade den. Jag gillad mig med min piercing. Fast sedan så tycker jag illa om mig själv för att jag känner så. Inte fan ska väl jag tycka att en del av mig har försvunnit, fast det har faktiskt det. Jag vet inte vad det är men utan den så tycker jag att jag blir "vanlig". Jag vill inte vara vanlig. Jag är ett original - i alla fall om motsatsen är att vara en kopia.

Men nu är den borta. Och nu ska jag fylla tomrummet med att bli ändå bättre i bandet. Nu jävlar! Sitter och kollar igenom nya låtar till bandet nu. Vi måste rocka upp oss lite. Lite mer R 'n B bland annat. Kanske lite Doris - "Did you give the world some love today, baby", eller varför inte Gladys Knight & The Pips - "I heard it through the grape vine". Tyvärr så svänger ju R 'n B så mycket för att de har en trummis som typ bott vid trummsetet hela livet och sedan en blåssektion. Trumpet och saxofon - god damn - bä bä vita lamm skulle ju svänga med blås och en Hammond orgel. För att inte prata om basisten. Ja, men ok, hela jävla banden rockar fett. Jag ger mig.

Det är nog lika bra att lägga ned det där med R 'n B kanske...

Oj, nu börjar Martha Reeves & The Vandellas - "Dancing in the street". Jag tror att jag måste öka volymen och dansa framför tv:n och störa Magnus.

Vi ses!

Tillägg kl 19:47: Magnus låg i soffan och sov. Hur kul är han.

måndag, oktober 09, 2006

”That's two independent thought alarms in one day. Willie, the children are over-stimulated. Remove all the colored chalk from the classrooms.”

Nu är jag i gasen igen. För samma ämne som så många gånger förr. Storebrorssamhället alltså. Jag har nämligen börjat läsa en ny bok: ”Övervakad – Elektroniska fotspår och snokarsamhället” av Pär Ström. Jag har bara hunnit till sidan 40 och hittills har varje jäkla stycke fått mig att se rött.

Naturligtvis så inser jag att ”vanliga” medelsvensson omöjligen kan veta ens hälften av allt som står i den här boken. Om hur vi redan nu övervakas, om vilka lagar politikerna vill införa och hur de skulle kunna både brukas och missbrukas. Men jag kan ju tycka att människor med åtminstone vanligt hederligt medel IQ skulle fatta vart vi är på väg. Det är ju intressant när man tänker på det. Jag tror att anledningen är att vi svenskar är så naiva eftersom vi är (läs: har varit) besparade från ett övervakningssamhälle. Vi har levt våra liv i lugn och ro. Polisen har tagit fast bovarna och vi har kunnat leva lugnt vidare. Vi har inte behövt brytt oss om vad vi sagt eller gjort för att alla åsikter har varit okej att uttrycka. Och det är precis detta som ”de som bestämmer” utnyttjar. De försöker tuta i oss att övervakning nu behövs för att behålla detta lugn. Några få rötägg i samhället förstör för oss andra och dessa rötägg behöver övervakas. Tyvärr så dras alla människor in i övervakningen, men det är ett pris vi måste betala för att få behålla Sverige sådär skönt tillåtande. Farligt. ”De som är beredda att ge upp väsentliga friheter för att få lite temporär säkerhet förtjänar varken frihet eller säkerhet”. (Benjamin Franklin)

Jag känner mig som om jag vore i en skräckfilm där jag sitter i en möteslokal med resten av byinvånarna, när jag plötsligt inser att alla omkring mig redan är smittade med The Alien Virus. Jag försöker förgäves få dem att inse att de måste skynda sig härifrån innan det är för sent. Men de bara tittar tomt framför sig och går som en zombie och mumlar: ”Det är ok, det är för vår egen skull, det är bra för oss”.

Ett citat från boken som är oerhört intressant, då jag länge försökt att förklara detta fenomen för nära och kära, men jag har saknat vokabulären är följande: ”Det är ofta denna sekundära användning av informationen (ett resultat av s k ändamålsglidning) som innebär de största hoten mot den personliga integriteten.”

Alltså när förslaget för en ny lag läggs fram till folket och alla är så nöjda och tycker att det låter så bra, men sedan glider det hela över och blir något helt annat. (Som naturligtvis zombie-invånarna inte kunde förstå innan). Alltså ändamålsglidning. Säg det nu alla högt för er själva så ni bränner in det – Ändamålsglidning. Oerhört bra ord att kunna, säger så mycket på en gång. Det är ju precis det som jag – förgäves – försökt förklara. Att dem säger att en lag ska användas på ett sätt, bara för att fånga the bad guys, men sedan ”råkar” de bara inkludera the good guys också, informationen "råkar" bara använas till andra brott än vad som urspungligen var meningen. Oops! Det var inte meningen, det bara blev så, men det gör ju inget – du har väl ingenting att dölja?!

För att besvara frågan, som ställdes här ovan av ”lagens extremt långa letandes-sig-in-i-stugorna-arm” så väljer jag osökt ett till citat från min nya bibel: ”Det kan finnas tusen och en orsaker till att en människa inte vill få detaljer om sitt privatliv utlämnade, men hon har ingen som helst skyldighet att motivera sig. Bara obehagskänslan räcker. Rätten att ha ett privatliv för sig själv är garanterad i både Europakonventionens och FN:s deklaration om mänskliga rättigheter. Frågan ”Vad har du att dölja?” är ojust, den indikerar en auktoritär människosyn hos frågeställaren, och därför är det motiverat att svara ojust, kanske med motfrågan ”Varför låser du om dig på toaletten?”.

Tänkt att allt detta kom genom att läsa 40 sidor. Boken är på 300 sidor så det blir säker fler inlägg i samma tema.

Jag lämnar er med ytterligare ett citat: ”Men hur långtgående övervakningsåtgärder kan man införa innan man förlorar det fria samhälle som hela tanken var att skydda?”

måndag, oktober 02, 2006

I’ve had the privilege to know you for a little while – now I shall mourn you a lifetime

Hej Ulrika!

Tack för ditt mail.
Vi har valt att ta bort SanSão från den svenska marknaden, detta då vi ibland måste förändra vårt produktutbud.
I dagsläget har vi inga planer på att återuppta produktionen av SanSão.
I sommar har vi lanserat ett nytt mineralvatten BonAqua Silver med naturlig fruktjuicer. Det finns i smakerna päron, citron och naturell, kanske kan det vara något för dig.

Hälsningar,
Johanna
Konsumentkontakt
Coca-Cola Drycker Sverige AB


------------------------------------------------

"Mineralvatten med naturliga frukjuicer", hur i helvete kan de jämföra det med SanSão?! Jag vill ha min veckodos av SanSão! Den godaste drycken som någonsin tillverkats, också känd som Gudars Nektar, finns inte mer.

Sorgen är total.

Rest in peace.

Hosta, Cocillana-Etyfin och register

Nu har jag officiellt känt hur det känns att hosta upp lungorna. Man kan ju svälja tungan så jag tror härmed att det är fullt möjligt att hosta upp lungorna. Vi har ju som sagt spelning med bandet och en hostande och kraxande sångerska är inte the main-attraction som publiken har väntat sig tror jag. Jag fick ju medicin av min "privatläkare" men det hjälpte föga. Den var lösande, alltså gjorde så att man hostade mer, för att få upp shitt. Jag vill ju hosta mindre.

Så igår var vi hemma hos min bror på middag och då gav svägerskan mig Cocillana-Etyfin. God damn! En hutt och man slutar hosta. Mer morfin åt folket! Jag fick med mig lite i en burk så jag kan ta idag och imorgon. Man kan ju tro att en hes och sexig röst ska göra att sången i princip blir bättre, men jag kan intyga att det blir inte Phoebe's "sexy phlegm voice". Om man bara var hes skulle det gå vägen, men man tappar hela registret, tonerna finns liksom inte där när man försöker nå dem. Ytterst irriterande.

Men nu har ju medicinen gjort att jag har lugnat mig med hostningarna så att rösten helar sig, förhoppningsvis innan 20.30 imorgon...

Till råga på allt så hade en i bandet med sig en videokamera på förra repet. Självklart ska det filmas den gången då jag låter som don't-quit-you're-day-job. Vi tittade på filmen idag och faktiskt så lät det inte lika ansträngt som det kändes.
Sedan vet jag inte vad jag ska ha på mig heller...

Annars händer det inte så mycket just nu. Job - som vanligt. Hemmet har förfallit - som vanligt. Vintern är på väg - som vanligt.

and life goes on...

måndag, september 25, 2006

“I’m so busy I’ll wipe myself in flight.”

Just när valet är över och man tror att livet ska återgå till det normala – det vill säga sitta i soffan och halvsova framför repriser av Vänner – så inser man att den ack så tomma kalendern snabbt blir fylld. Hur kommer det sig att detta alltid händer? Man tittar på nästa vecka och tycker att den verkar chill, sedan närmar den sig och plötsligt blir varje dag fylld med Att-göra-saker lik förbannat. Man måste helt enkelt inse hur viktig och irreplaceable man är!

Denna vecka är det alltså jobb, middag, möten och rapporter att färdigställa. Och om inte det var nog så har mitt band två spelningar i början av oktober, vilket innebär att vi måste repa som satan denna vecka och till helgen. Och inte ska ni tro att jag kan välja vilka dagar vi ska repa, nej, det är bara att böja sig för överläkarna som har bakjour titt som tätt och hur fan ska man mäta sig med det? ”Nej, jag kan inte repa då för jag ska se Prison Break…Jaha, inte tisdag säger du, bakjour, jahaja, Prison Break/bakjour” Vem vinner?!

Inte nog med det heller – idag känner jag att det kittlar så där omisskännligt bak i gommen – japp, förkylningen är på väg. Jag får nog be någon av de ovan nämnda läkarna skriva ut dundermedicin så jag håller mig frisk. Inte nog med att man är irreplaceable, man har en egen liten gräddfil in i sjukvården också!

Till råga på allt så har jag dragit på mig ett extra jobb. Sekreterare åt en privatläkare i stan. Det ska verkligen bli skitkul faktiskt. Han betalar ju rätt mycket bättre än landstinget, men å andra sidan är det inte så svårt med tanke på hur sugit vi tjänar där. Jag hoppas att det blir mer och mer arbete hos honom i alla fall. Kanske jag t.o.m. kan gå ned i arbetstid på mitt ”vanliga” jobb. Men det får vi se om i framtiden. Just nu har jag inte tid att tänka på det – jag är ju så busy!

onsdag, september 13, 2006

Surströmming, val och procenten

Ikväll ska jag till en arbetskamrat och käka surströmmning. Det var väldigt länge sedan jag åt surströmmning. Jag vet inte ens om jag tycker om det fortfarande. Det lär jag väl märka ikväll.

Vi skulle alla ta med oss vår egen dryck eftersom man tycker om så olika drycker. Till surströmming drack jag alltid Bordsdricka förr. Det var hos mormor Bordsdrickan flödade. Undra om Sprite Zero passar lika bra...
Det kanske inte blir samma sak som i mormors kök och färskpotatis direkt från landet och så mormor förstås...

Nästa vecka ska jag hem till en arbetskamrat och käka surströmmming. En annan arbetskamrat men samma sura jäkla strömming. Undra om jag ska köra på barnalternativet denna gång. Man kan ju inte packa surströmmning i hela systemet, det kan inte kroppen må bra av.

Annars så tar valet musten ur en. Tänk att man tror att när valet är över så behöver man inte jobba mer med detta. Men det är ju då som allt kör igång på riktigt. Det är ju då det riktiga jobbet börjar. Usch så jobbigt! Men det är ju roligt också. Man träffar mycket trevligt folk när man står på torget. Några original per dag kommer det ju också förbi, men det får man liksom ta. De dras till sådana här happenings.

Vi ska ju naturligtvis ha valvaka på söndag. Tyvärr så får vi inte veta F! resultat förrän senare på veckan. Det är ju helt sanslöst! Vad skickar det för signaler till väljarna egentligen?! "Rösta inte på F! för de räknas lix inte". Allt ska räknas på en gång och redovisas samtidigt - var annars är demokratin?

Och så var det procenten, det är alltid viktigt med procenten - jag håller på dig Lillemor!

söndag, augusti 27, 2006

"One thing I've learned is to never play Operation against a surgeon for money."

Ja, så då har man varit på Kirurgveckan 2006 i Örebro då. Det var väldigt intressant, jobbigt och regnigt. Men Örebro är en väldigt fin stad, det måste jag säga. Många vackra gamla hus och fina små affärer.

Det var föreläsningar i en och en halv dag, bl a Stephan Rössner som pratade om övervikt förståss. Sedan var det en ST-läkare från Örebro som visade en film med en laparoskopisk galloperation och en gastric by-pass operation. Filmen visades samtidigt som man fick se operationsberättelsen växa fram. Faktiskt mycket intressant! Han hade även med sig instrumenten så vi fick titta på dem.

Dag ett var det ett grillparty nere vid ån där det även var drakbåtsfestival, så några från Umeå var med och tävlade. Det gick inte så bra men det var ju blött och roligt. Grillpartyt ägde sedan rum i ett tält där en trubadur spelade. Det var väl inte den trevligaste tillställningen egentligen eftersom det regnade och var jävligt blött, men det var ju inte arrangörernas fel.

Dag två var det tre rätters middag på Conventum. Fördrink och mingel med en symfoniorkester som spelade. Sedan öppnades dörrarna till salongen där ett jazzband spelade, som sedan utökades med en jättebra sångerska. Och de spelade vid tre tillfällen under kvällen, faktiskt jätteduktiga. Förrätten var en svamppaté med rött vin, varmrätten var någon fisk med krabba runt och potatisbakelse med vitt vin. Efterrätten var hjortronpanacotta med philadelphiaost och desservin i form av isvin.

Underhållningen på kvällen var en svärdslukare och Galenskaparna! De var väldigt roliga och många skrattade så de grät. Vi funderade länge vilka det kunde vara, och jag hoppades på Dio eller i alla fall Metallica men ack, det vart Galenskaparna.

På fredagen blev det sedan shopping i Stockholm. Jag köpte bara en väska (!) och ett Dio-halsband som jag ska göra om till nyckelring. Sedan vart det inget mer. Jag hittade inget för rean var sedan länge över och allt var till ordinarie pris och det är jag för snål för.

Det stora problemet var dock att när jag kom till Arlanda och skulle checka in så fanns det ingen bokning för mig! Jag hade alltså inte någon hemresa. Tydligen hade Företagsresor bokat fel och tagit hemresan den 25 juni när det skulle vara 25 augusti. Jag fick alltså köpa en hemresa för drygt 1200 kronor. Gissa om jobbet ska få betala tillbaka det - men förmodligen!

Sedan var det bara att komma hem och rasa i säng för att sedan stiga upp tidigt på lördagen och åka iväg och stå på loppis hela dagen. Ja, till 15 i alla fall. Sedan hem och så hade Magnus bjudit över Frida och Elin på middag och Photoshopkurs. Jag drattade i soffan och sov i tre timmar medans de jobbade på inne i datarummet. Steg upp och hackade en sallad och så var maten klar...man har det ganska bra ibland. Vi åt mat, efterrätt och såg film, sedan skjutsade Magnus hem tjejerna.

Nu sitter vi och drömmer om hus - igen, igen och igen...

Jag tror att jag ska gå coh lägga mig snart, för jag är trött - igen, igen och igen...

söndag, augusti 20, 2006

Picknick och husporr

André och Erika ringde i dag och frågade om vi hade lust att följa med ut till en grillstuga och grilla lite och picknicka tillsammans. Självklart! Vi åkte förbi Ica och köpe lite goda grillprylar och åkte iväg till grillstugan. Gjorde upp en härlig eld och satt och mumsade och pratade om allt mellan himmel och jord.

De avslöjade att de gått och blivit med hus. Ett kedjehus i Täfteå inte minst. Roligt för dem, de har ju varit på jakt efter hus ett tag nu så det var ju roligt att det klaffade för dem. De har ju också haft ögonen på ett hus som jag skulle ge högerarmen för att få, så vi kunde ju inte göra annat än att åka och kolla på det huset - som de nu inte längre var intresserade av!!.

Husporr i ordets rätta benämning. God damn! Huset finns i en by inte långt utanför Umeå, som jag inte kommer att nämna namnet på - jag vill ha huset för mig själv! :-)

Vi stod utanför och glodde (ingen bor där) samtidigt som vi smidde planer hur vi skulle bygga och vad vi skulle ändra på. Vi är ganska överens jag och Magnus, det verkar ju bra i alla fall. Jag ska få telefonnummret till ägaren och ringa till henne i veckan banne mig. Åh, vad jag vill ha det huset. Jag vill åka till Ikea och handla för en massa tusen - NU!

Men jag vill ju ha en moppe också, och hemma-bio måste vi ju ha där, en kök med köksö, vardagsrum, datarum till mig, datarum till Magnus, gästrum, sovrum, toa, tvättstuga, förråd, walk-in-closet, ny tv, öppen spis, inbyggda halogenlampor i alla tak, veranda, trädgård, ny gräsmatta, buskar och träd, nya fönster, nytt innertak, garage, nätverk i hela huset, 100 megabits internet, parabol och just det - ny bil!

Alla donationer mottages med varma händer!

...och party!

Lördagen den 20 augusti - eftermiddag

40-års party i Obbola! Bror fyllde ju 40 år i tisdags och nu var det dags för grillfest med gratis alkohol! På förmiddagen hade de varit iväg och köpt ett kylskåp, från någon på blocket. I det hade de lastat in öl, cider, vin och läsk, och sedan ställt det på verandan ute. Jättetrevligt och bekvämt. Inget spring inne, plus att i kylskåpet inne skulle de inte rymts några burkar.

De hade tagit ut en del av en bokhylla och ställt vid väggen ute på verandan. I den hade de olika glas, tallrikar, bestick, servetter och en låda man la disken i. Hur smart som helst! Man tog sig en tallrik och gick iväg och gjorde sina egna grillspett med alla möjliga tillbehör. Sedan lade man det på grillen och stod och pratade en stund. Jättesmidigt och inte så mycket att göra för värdparet under festens gång. Det är klart att det var en hel del att göra före (Oh, my god mycket att göra) men å andra sidan har du ju igen det för du slipper göra en massa när gästerna är där och du vill mingla.

Goda grillspett gjorde jag, mums. Sedan fanns det kaffe och tårta inne som man fick gå och hämta.

Mycket gäster var det också! Spritt över hela dagen var det minst 70 personer där. Alla åt inte men kom bara förbi och drack en kopp kaffe och chillade på verandan en stund. Jättemycket skratt och trevliga diskussioner hela kvällen, det måste jag säga!

Vi satt ute på verandan till klockan var två på natten. Det var väldigt, väldigt kallt, men vi satt under filtar så det gick bra. Vi började så sakta dra oss in och då dukades det fram vickning. Lite kött som blivit över stektes upp och några burgare åkte in i micron och så satt vi där och mumsade igen.

Jag var ju kvällens "designated driver" så jag fick köra lill-toyan hem i dimman.

Väldigt rolig dag - först på stan med F! gänget och sedan party på kvällen! Mycket party denna helg, fantastiskt roligt!

lördag, augusti 19, 2006

Party, Partytält...

Fredagen den 18 augusti

Nu har vi haft fest och sagt hej då till Emma som lämnar oss i F! Umeå gruppen. Först gick vi på Lottas och åt en helt underbar middag. Jättegott, verkligen! Jag tog operatoast, vilket var oxfilé och champinjoner och en massa annat gott.

Sedan ville ju Emma dansa så vi promenerade iväg på O'learys. Där kände man sig, minst sagt, lite malplacerad och väldigt gammal. Men ack så många söta pojkar det finns! Oh, my God.

Väl inne så gick vi till baren och jag köpte en drink. Okej, bartendern stylade lite väl mycket med att kasta flaskor och glas men oh, my god, hur snygga var dom! Fast de visste om det, så då blir det inte riktigt lika kul.(Hm, visst får man säga så om killar fast man är feminist?!)

Emma ville dansa hela tiden. Dans-Emma där. Hon fick sin vilja fram några gånger faktiskt, det var ju trots allt henne som vi skulle "fira". Hur svettigt blir det att shakea loss på ett dansgolv mitt i sommaren?! Massor, det kan jag intyga.

I och med att det var fredag så tänkte jag att Blaze är säkert ute, så jag sms:ade honom: "Var är du när jag är på O'learys?". Sedan ringde han upp och det levde om som satan, det visar sig att han också var på O'learys. What are the odds?!

Det visar sig att Blaze, Racoon och Rikard var ute. Rotto var hemma och pluggade. Synd för honom, men bra att han tar skolan på allvar. Blaze var på G, han skrämde nog F!-gänget lite, men han är ju så snäll och nästan lite blyg när han inte är onykter, så jag hoppas att de får träffa honom nykter någon gång. Men han är ju supertrevlig i alla lägen! Sedan dansade jag, Sara och Emma tills svetten lackade. Blaze gick till Droskan för där hade han en tjej som väntade (som sedan visade sig ha gått hem - hihihi) och klockan tickade mot 02.00 så vi drog oss hem.

Jätterolig kväll, man borde vara ute oftare. Synd bara på Emma som ska flytta ifrån oss. Lycka till på nya jobbet Emma!

Lördagen den 20 augusti - förmiddag

Dags för invignnig av F! Umeås valtält på stan! Vi var där och satte upp tältet som visade sig vara allt annat än gjort i en handvändning. Men upp kom det till slut. Det blir bara jobbigt för de som ska sätta upp det varenda jävla dag. Vi hamnade mellan Kd och Junilistan! Hur skoj blir det? Vi kommer att ha massor av HBT-affischer och dylikt på väggen mot Kd, vi måste ju provocera lite.

Redan första dagen kom det faktiskt förbi lite folk, roligt! Det är ju så spännande för man vet aldrig om personen i fråga ska ge oss cred och säga: Bra jobbat! eller om de kommer att kasta skit på oss. Man försöker gissa när personern kommer fram men man har ofta fel. Jag säger i alla fall lycka till, till ni som ska stå i tältet hela nästa vecka då jag är borta.

torsdag, augusti 17, 2006

Bloggtorkan...

...är över. Jag är tillbaka.

Jag skyller på jobbet som gör att jag inte orkar/ids blogga så mycket. Man kan ju tycka att arbetet i sig borde göra att jag irriterar mig på fler saker men jag är tydligen sådär sunt avdomnad i riktig svensk arbetar-anda...

Livet går vidare, bror har fyllt 40 vilket innebär att jag fyller snart 30...och jag önskar mig en moppe! Jag BEHÖVER en moppe! Det är liksom inte en sån där jag-behöver-en-ny-väska-känsla utan jag MÅSTE HA en moppe. Busstiderna suger och hitta parkering suger, jag vill ha en moppe som man kan susa ned till stan med och bara parkera nära affärerna. Man behöver inte passa busstider och inte se till att man har mynt till parkering. Nu kan man iofs sms-parkera, men vilket jävla bök.

Högskoleprovs-tarmen sög till härom dagen. Jag läste i tidningen om hur många som gjort högskoleprovet denna gång och vilka i de olika länen som hade fått bäst resultat. Jag tycker att det skulle se så jävla snyggt ut detta:

Västerbottens län
Ulrika Bertilsson 2,0

Men, det kommer ju naturligtvis aldrig att hända. Men jag är en utav de få som tycker att det är ROLIGT att göra högskoleprovet. Kanske för att det inte spelar sån livsavgörande roll om jag får bra eller inte. Ingen "familjen förväntar sig att jag ska komma in på X-programmet till hösten" liksom. Men det är kul att kämpa och se vad man klarar utav. Men det är klart - jag vill ju bli bättre. Undra om man ska köpa en sån där kurs av något slag. Fast det finns ju ingen genväg till bra resultat på högskoleprovet, man måste helt enkelt läsa en massa på svenska och engelska och räkna en massa matte. Men det jag är sämst på är kartor och tabeller. God damn, det är som att jag inte skulle hitta till köket i min egen lägenhet om jag fick en karta att följa. Och tabeller och diagram, "hur många fåglar i västernorrlands län parade sig under mars 2004?" Who the fuck cares?! Om det vore saker som är intressanta i alla fall, så skulle man kunna relatera till tabellerna, "hur många väskor köpte kvinnor i Västernorrlands län under mars 2004? Klockrent!

Men den som skrivit högskoleprovet mest har gjort det 45 gånger, man kanske ska försöka slå det...

måndag, augusti 07, 2006

"Now if you ever dare question my integrity again, I'll have your nuts in a jar."

Ok. Nu blev jag upprörd. Igen. Jag fick mitt Flashback-mail härom dagen och där står det skrivet om Bodströms önskan om ett Storebrorsamhälle (artikel från Tidningen Broderskap) och än en gång blir man förbannad över hans vision.

Hur länge ska detta fortgå utan att folk börjar fatta?! Är alla människor dumma drönare som bara surrar omkring i sin kupa och inte fattar vad som händer utanför dörren? Vill vi verkligen bli övervakade i varje sekund? "Jag har inget att dölja, jag har rent mjöl i påsen, låt de övervaka mig".

Ja, nu ja, har du rent mjöl i påsen. Men vem vet vad regeringen bestämmer om 10 år, 15 år eller 20 år. Då kanske vi har ändå fler lagar och bestämmelser om hur vi människor ska leva våra liv. Varför tänker inte folk längre än vad näsan räcker? Jag fattar det inte...

Den där jävla Bodström tar det pö om pö, lite i taget, lägger fram det som att "Ja, men tänk, hade vi haft ett DNA-register så hade Hagamannen varit fast för länge sedan". Människor jublar över tanken att få fast i "Hagamannen-brottslingar" i framtiden men tänker inte en sekund på hur det hela skulle kunna drabba dem själva. Vill vi verkligen ha register på befolkningen? Är det något att eftersträva? Vem bestämmer vilka individer som får högst eller lägst poäng i det registret då? "Mest trolig att bli kriminell", "Mest trolig att få handikappade barn", "Mest trolig att få hjärtproblem innan 50-års ålder = får ej söka vilken utbildning som helst för han/hon kommer hur som helst inte kunna jobba som det i framtiden" - listan kan göras precis hur lång som helst. Registret kan användas för vilka som ska eller inte ska få söka olika försäkringar, ansöka om att gå i de bästa skolorna, få de bästa lägenheterna eller jobben, osv osv osv osv.

Jäva Bodström! VAKNA Svenska folket! Säg nej till detta innan du sitter och dricker seger-gin i soffan och drömmer dig bort, när en apparat på väggen ropar "thoughtcrime"...

torsdag, augusti 03, 2006

Restaurangtips!

Igår var vi och åt på en ny restaurang. Ja, inte ny för Umeå men ny för oss. Thaiköket på Sandbacka. Mycket gott!

Det var så roligt när vi kom dit. Tjejen som stod i kassan talade inte svenska och bara lite engelska. Men kocken, en äldre kvinna, sa att det var bara att sätta sig ned. När vi väl satte oss vid bordet så sa Magnus: "Känner du inte igen kocken och servitrisen - och möblerna...det är ju från Thai - restaurangen som tidigare låg under Blå Kök och Bar?! Ja, för fan, det var det. Den restaurangen älskade ju vi, och nu ligger den här. Ja, inte själva restaurangen förstås men det viktigaste - kocken.

Min mat var helt perfekt men det var lite sämre för Magnus, men det spelar ingen roll, vi kommer att fara dit många gånger till ändå...

Till förrätt tog jag Tom kha gai - Cocos och limesoppa med kyckling och grönsaker i cocos för 45 kr. Sanslöst god! Jag brukar själv laga en Cocos och limesoppa med kyckling men hallå?! Är man fullfjädrad thailändsk kock? Nej, skulle inte tro det. Jag försökte lista ut ingredienserna men det gick dåligt...citrongräs och ingefära och något annat som vi inte visste vad det var. Vi får nog åka dit flera gånger och kanske tom köpa med oss lite och laga själv, för tydligen säljer de livsmedel också.

I alla fall så åt magnus Pho-pia thot - Thailändska vårrullar för 40 kr - till förrätt. De var goda men lite kalla i mitten, alltså inte riktigt uppvärmda. Till varmrätt åt vi båda stekta nudlar med kyckling. Stor portion och mycket gott!

Vi fick inte maten samtidigt så det måste man tänka på, att är man många kanske några får vänta. Det finns ju bara en kock och hon gör alla portioner för sig så att säga. Jag kan i alla fall varmt rekommendera den!

tisdag, augusti 01, 2006

"Yeah, and I get my ya-ya's from Ikea. You have to put them together yourself, but they cost a little less."

Så dimper nya IKEA-katalogen ned i brevlådan idag. Jag hinner till sidan 8 och jag har redan suckat flera djupa suckar. Sida upp och sida ned av perfekta hem och perfekta familjer. Jag vill också ha en walk-in-closet med snygga och funktionella hyllsystem där jag kan ha alla mina kläder, skor och framför allt - väskor!

Jag vill ha ett kök med stora härliga lådor som man inte behöver bråka med för att få upp, eller stänga. I dessa perfekta lådor ska jag ha "PRUTA - burk med lock 39:-/set om 17". I dessa lådor ska jag ha alla torrvaror, snyggt förpackade och förseglade i fina burkar i olika storlekar. Undra om livet blir perfekt då...undra om man blir lyckligare...?

Hela IKEA-katalogen är ju en enda stor idyll egentligen. Bara man har funktionella och snygga möbler så behöver inte barnen bråka om var de ska sitta och rita eller att de inte hittar sina saker. Föräldrarna behöver inte heller bråka för de har sina saker på sin plats så ingens hobby behöver ligga på köksbordet. Undra hur många som köpt hela IKEA-konceptet med hull och hår och tror att när vårat liv är så där väl packeterat - då blir vi lyckliga...

...jag vet då att jag köper det! Jag vill ha en köksö! Jag vill ha allt i hela jävla katalogen! Och när jag sitter i soffan och vill så mycket så blir jag förbannad på mig själv att jag känner så, jag vill inte vara så lättpåverkad, men det är jag. Det är vi nog allihopa. Gräset är alltid grönare på andra sidan.

Usch så förbannat deprimerande! Nej, om man inte ska ta och surfa runt och kolla på lyxvillor också - det får mig säkert på bättre humör!

lördag, juli 29, 2006

"My body may be a work-in-progress, but there is nothing wrong with my soul."

I HomeVision Magazine #3/2006 står det skrivet om filmen Transamerica. Inledningen lyder som följer:

"Från 15 år i England, från 18 år i USA. Det är märkligt vad vi finner farligt i olika kulturer. Denna lilla historia, om en kvinna i en mans kropp som försöker få kontakt med sin son, är långt ifrån hotfull. Bara tänkvärd - och charmig."

Visst är det intressant! Filmen är alltså från 18 år i USA! Jag har tyvärr inte sett den ännu, men jag ser fram emot det. Felicity Huffman vann Oscar för bästa kvinnliga huvudroll. Inte för att man ska haka upp sig på Oscars men det är ju en liten hint om att hon förmodligen gör en bra roll.

Tänk vad olika vi bedömer filmer i olika länder. Undra om den här filmen ens får visas i vissa länder. Vad är det som är så hemskt med en kvinna i en mans kropp? Förmodligen är det inte ens våld med i filmen, medans andra filmer där folk skär upp varandra till höger och vänster, får 15 års gräns. Nej, men det är väl USA i ett nötskal. Minsta lilla homosexualitet så får den en hög åldersgräns men vapen och våld går igenom. Mycket konstigt. Vad är de så rädda för? Att ungdomar ska smittas av homosexualiteten - släppa sina vapen - och springa hand i hand på gatorna?!

Varmt!!

Idag är det så varmt att jag tror att jag rinner iväg. Vi är hundvakt till Jacko, en knappt ett årig livlig krabat som bara vill springa omkring och hoppa upp på en. Men det har faktiskt gått bättre än jag trodde. Han gnällde ingenting inatt när vi skulle sova till exempel. Det är vi tacksamma för.

Idag åkte vi iväg till min bror på Playa del Obbola som jag tidigare skrivit om. Det var VARMT! OMG! Vi satt och pimplade vatten på verandan men till slut gick det inte längre, vi var tvungen att trycka ned markisen. Men man ska inte klaga på värmen, det är ju roligt att andra gänget av semesterfirare också får en varm semester.

Jag vill ha en hund, på tal om hundar. Men inte en sån stor hund som Jacko utan en söt liten hund som man kan ha i cykelkorgen när man cyklar. Och tänk nu inte Paris-Hilton-Chihuahua utan mer som dvärgpinscher, de hundarna är ju hur gulliga som helst.

Imorgon ska vi käka middag med Lasse och Tessan. Lasse har ju kommit tillbaka från Jamaica och ska vara hemma i 3 veckor innan han ska skriva rapporten i Stockholm. Vi ska grilla. Det var länge sedan. Vi ska göra vitlöksgeggan också. Den berömda. Man kan turnera med den tror jag. Kanske kan jag inte hålla mig utan vi måste nog göra den ikväll så jag hinner äta lite innan imorgon...

Annars har inte mycket roligt hänt, därför har jag inte skrivit så mycket på sistone. Vi får se om jag irriterar mig på något mer till veckan - då jag jobbar.

tisdag, juli 25, 2006

"Den här bilen är som en...en andra son..."

Mannen hade en son och en dotter.

Bilen var som en andra son.

Alltså skulle man kunna säga att han "värderade" sina barn:

1. Sonen
2. Bilen = "Andra sonen"
3. Dottern

Detta i och med att han tyckte att bilen "var så bra" att den representerade det bästa han hade i sitt liv dvs sonen. Kan man tyda det på något annat sätt?

"Seven of Nine, how's my favorite Borg today?"

Apropå ingenting…

…jag har aldrig varit på en maskerad. Det tycker jag är tråkigt. Jag skulle vilja gå på en riktigt stor härligt maskerad där alla gästerna verkligen engagerat sig och hittat bra kostymer. Frågan är bara vem jag skulle klä ut mig till.

Jag har funderat mycket på det. Man måste ju vara förberedd, ifall det dimper ned en inbjudan i brevlådan…

Det är ju bara det att man måste ju liksom klä ut sig till någon som man passar ihop med. Till exempel så klädde en kompis mamma ut sig till teskedsgumman. Hon är nämligen endast 1,40 m lång då det passade ju skitbra. Jag å andra sidan skulle vilja klä ut mig till Seven of Nine men jag inser ju att det inte riktigt passar sig. Jag måste nog inse att jag skulle passa bättre ihop med Jabba the Hut men hur kul är det?!

Jag undrar om Svenne Hedlund i ”Svenne och Lotta” går som Ringaren i Notre Dame…

Nej, man ska gå mot strömmen och göra precis tvärtom mot det alla tror att man ska göra – bryta sig ur – och gå som Seven of Nine, i ett silvrigt slimmat fodral. Det ska då jag göra, den dagen jag äntligen blir bjuden på maskerad.

söndag, juli 23, 2006

"I was pilotin' Black Ops missions in the jungles of North Vietnam while you were suckin' on your mama's tit at Woodstock, Kelly"

Så har man varit på trästockfestivalen i Skellefteå då. Det var för första gången, men kanske inte den sista. Vi var där och delade ut foldrar men det blev inte så väldigt mycket foldrar utdelade om jag ska vara ärlig, men vi hade kul ändå. Det är ju så förbannat roligt att sitta och titta på folk. Ändå roligare är det att sitta och dissa Staffan Hellstrands texter och sångstil. Kan man möjligtvis sjunga mer på Stockholmska?! Jag tror inte att det är möjligt. Och texterna sedan...oh, my god...det är ju som att han suttit med kylskåpsmagneter i en påse och dragit upp en och en och på så sätt skapat en text. Sanslöst självklara saker.

Det var fruktansvärt varmt i Skellefteå denna dag också. Tur för festivalanordnarna måste man säga, inte riktigt lika tur för oss som hade klätt på oss som attan för vi trodde att det skulle bli pissigt väder. Man vill ju inte kånka omkring på en massa ombyte helt i onödan.

Staffan Hellstrand har en skön stil i alla fall - när han går! En sån där framåtlutat rocker-stil som jag gillar! Han ser ut som en G-punktstav! Vilket utav dem som är skönare får ni själv bestämma...fast ni kanske inte har sett Staffan Hellstrand när han går...

fredag, juli 21, 2006

"You got to shave before you leave the house in a dress like that... and I don't mean your legs."

Hur klär sig tjejer idag egentligen? Har ni tänkt på det? Många ser ut som prostituerade. De tycker säkert att de är väldigt sexiga, men jag kan säga er att det är ni inte. Jag såg en tjej idag som exempel. Hon hade en kjol som var av ett rätt tunt tyg i en beige nyans, den gick en liten bit över rumpan. Som överdel hade hon ett litet linne som inte täckte magen som putade ut. Skorna var moderiktiga platå/kilklacks-skor med band över foten och korksula. Sedan bar hon en liten väska i handen. Hon var ju rätt smal och brun, inte för att man behöver vara det i och för sig. Jag tycker att "vanliga" tjejer ska få ha vilka kläder de vill även om magen putar ut ibland, men detta såg inte bra ut. Det var ju inte magen jag irriterade mig på, det var liksom hela upplägget.

Jamenar, I am woman hear me roar osv osv, "tjejer vi måste höja våra röster för att höras" mm mm. Men om kjolen visar trosorna när du böjer dig fram - då är den för liten. Om du inte kan gå i platå/kilklacksskor utan att stappla fram som ett nyfött föl - ta inte på dig dessa skor då. Om linnet åker upp under brösten när du sitter ned - då är det för litet. Några tips bara...

Det är inte svårare än så!

Tro nu inte att jag inte problematiserar detta mer än att jag bara klagar. Det hemska i hela kråksången är ju att tjejer känner att de måste ta på sig dessa kläder. Hur har det blivit så här? Lite kläder är sexigt, visa så mycket skinn som möjligt. Men så är det ju inte.

Nej, men just det, jag glömde, vi har ju kommit långt, då det gäller jämställdhet, i Sverige...

"I'll handle this. I'm British. I know how to queue."

Hur svårt är det att ta en kölapp?! Hur svårt är det att trycka på en knapp, riva av lappen, läsa vad det är för nummer, titta efter vilket nummer som visas nu samt GÅ OCH SÄTTA SIG OCH VÄNTA!

Top Ten List – what you could do to irritate the hell out of a receptionist!

10. Folk som tycker att läkarbesöket är dyrt! Svensk sjukvård är fruktansvärt billig. Öppenvårdsbesök kan som mest kosta 900 kr på ett år. Det är inte dyrt. Det är friska patienter som klagar över kostanden, de sjuka patienterna är så glada och tacksamma och klagar aldrig. För de vet hur bra och billig sjukvården i Sverige är – eftersom de fortfarande lever!

9. Folk som tycker att de ska få betald sjukresa hem, till någonstans i urskogen. Hur ska de annars ta sig hem? Det är ju SÅ långt. Det är väl inte landstingets fel att personen har flyttat till en stuga i Överblattnicksele. Om de ska på bingo på samlingsgården eller in och handla i stan så tar de säkert dit på eget initiativ och då går det SÅ bra, men så fort de ska in till doktorn så kan de inte röra sig ur fläcken utan betald sjukresa.

8. Folk som kommer 15 minuter för sent och tycker att det är helt självklart att man kan komma 15 minuter för sent till ett läkarbesök. De tänker inte på att varje läkarbesök är bokat i 20 minuter, så det betyder att de nu har 5 minuter kvar på sin tid. Vilket i sin tur betyder att doktorn måste ta mer tid FRÅN NÄSTA PATIENT för att få det hela att gå ihop. Sedan blir doktorn försenad kanske resten av dagen i en enda lång dominoeffekt.

7. Folk som tar ett könummer men sedan går de fram till luckan och ställer sig 1 dm bakom personen som jag för närvarande hjälper. Hallå?! Sekretess! Skulle de själva vilja att någon annan patient ställde sig bakom DEM när de står i luckan och pratar om SINA hemorrojder?!

6. Folk som inte tar ett könummer.

5. Folk som inte sätter sig ned och väntar (efter de har tagit könummer).

4. Folk som är förbannad för att de snart ska in till doktorn och de har inte fått bli registrerade i receptionen ännu, men när de väl kommer fram till kassan så har de inte plockat fram vare sig kallelse, patientbricka, pengar eller högkostnadskort.

3. Folk som uppfyller flera av de ovanstående punkterna och dessutom HAR DE GÅTT TILL FEL KLINIK!!!

2. Folk som går direkt fram till luckan och ställer sig där och hänger och stirrar på en som att man inte hade någonting annat att göra än att ta emot patienter.

and finally:

1. Samma som ovan förutom att denna grupp även KNACKAR på luckan! Ytterst irriterande! GÖR INTE DET!

Så kom ihåg! Ta ett könummer, sätt er ned snällt och vänta. Under tiden tar ni fram patientkort, pengar, högkostnadskort och kallelsen. Vänta tills erat nummer trycks fram, gå då snällt fram till luckan! Se där – det var väl inte så svårt?!

torsdag, juli 20, 2006

"8. Vid ankomsten till Thailand en utförlig information hur kvinnan normalt vill bli behandlad, och annan mycket matnyttig information..."

Idag blev jag upprörd över feta, äldre, svenska män som går hand i hand med små, unga, thailändska kvinnor.

Okej, jag ska inte dra alla över en kam, det är självklart att det finns svenska män som blir förälskade i thailändska kvinnor och det finns säkert thailändska kvinnor som blir förälskade i svenska män också, fast jag tror att de är färre i och för sig…

Man kan ju komma på hur många hemska frågeställningar som helst kring detta fenomen men ett som jag kom på idag, ett som egentligen är så hemskt att man nästan inte vill tänka på det. Vad tycker egentligen männen om detta? Tror ni verkligen att de flesta män, och kvinnor också för den delen, ser på detta fenomen som hemskt och förtryckande? Hinner folk ens tänka så långt att de ser kvinnans roll i det hela. Jämställt förhållande? Vad är det? Ja, inte är det en importerad thailändsk kvinna och en svensk man i alla fall, så mycket vet jag.

Som exempel så googlade jag fram den här texten som är taget från en hemsida som specialiserar sig på att importera städerskor…nej, förlåt…köksor…nej, jag menar älskarinnor…nej vänta, vad var det nu?! Ja, just det – Kvinnor – från Thailand till Sverige bland andra länder. Jag har kopierat in texten i sin helhet men jag har dock lagt in lite egna funderingar här och där, dessa är inom parantes och i fet stil (de som inte är fet stil ingår i texten).

Gå gärna in och kolla på hemsidan där kan du ju läsa hur just Du kan beställa hem Din alldeles Egna apelsinpress, nej…brödrost…nej, vänta…motionscykel…nej, Kvinna var det ja!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Den Thailändska Kvinnan

Det som skrivs här gäller generellt men självklart finns det undantag (Jaså? Är ni säkra på det?) och i storstäder som Bangkok har utvecklingen mot jämlikhet kommit något längre än på landsorten i Thailand. (Note to self: Take girl from the country)

Status är mycket viktigt i Thailand.
Den sociala rangordningen är mycket stark, såväl inom samhället som inom familjerna. En ogift eller skild kvinna likaväl som en änka, står långt ner på den sociala stegen. Hon har ofta inget att säga till om utan måsta lyda sina föräldrar eller äldre släktingar som står över henne. (Eller sin make förstås)

Normalt kan en kvinna inte träffa en man (speciellt inte en utländsk man) utan föräldrar och familjens godkännande. Att träffa en så kallad "familjeflicka" (kvinna) utan mycket goda kontakter inom det Thailändska samhället är i praktiken i stort sett omöjligt. (Vänta nu, gäller detta även de ”jämlika” storstäderna?) Undantaget är så kallade "Bar-Girls" som har till uppgift att dra in pengar till familjen. Ofta är det föräldrarna eller äldre släktingar som skickat kvinnorna till turistorterna för att arbeta inom sexindustrin. (Detta är ju iofs sant men det är trots det värt ett par: !!!. Det verkar så självklart, bara ett konstaterande från deras sida liksom)

I det Thailändska samhället är det mannen som bestämmer och kvinnan uppgift är att sköta hemmet och markservicen likaväl som att vara älskarinnan när mannen så vill. (Så bra att de upplyser om detta så att de svenska männen som vill beställa en kvinna får veta vad de kan kräva av dem) Dom flesta kvinnorna påstår också att dom vill ha det på det sättet (generationers arv och uppfostran). (Bra, då vet vi ju verkligen att det är så fortfarande, allt genom arv och uppfostran, trots att de börjar bli ”jämlika” nu) Kvinnan sköter dock hemmet till 100 % och vill absolut inte att någon annan hjälper till eller lägger sig i hennes arbete i hemmet. (Ytterligare ett konstaterande, kvinnan SKÖTER hemmet till 100%, bara så ni vet. Ni FÅR INTE hjälpa till hemma!) Många kvinnor som vi pratat med menar att fördelningen inom familjen skall vara 80 % till mannen och 20 % till kvinnan. (Hm? Man: 80% ansvar, Kvinna: 20% ansvar? Man: 80% skyldighet, Kvinna: 20% skyldighet? Man: 80% diskning, tvättning, dammsugning, knullning, handling, Kvinna: 20% ligga på soffan och se på tv?)

Den Thailändska kvinnan är som regel mycket kvinnlig med dess för och nackdelar. Hon är också mycket stolt över att vara kvinna. En Thailändsk kvinna som lever i ett bra förhållande gör allt för sin man. Känner hon sig hotad i någon form kan dock ett hett temperament komma fram. Det kan räcka med att mannen tittar på en annan kvinna för att svartsjukan skall komma fram och det kan skapa en del problem i öppna samhällen som dom Skandinaviska.

De Thailändska kvinnorna sociala sammanhållningar är mycket stark, speciellt på landsorten och i förstäderna. Ofta så hjälps man åt med olika sysslor och som regel lagar man maten och äter tillsamman på dagarna innan männen kommer hem. Rivalitet mellan kvinnor kan förekomma, speciellt när en kvinna känner ett hot mot sin familj eller sin status. (Oj, oj, jag säger bara: ” Med hänvisning till standarden är beaglen en gladlynt, modig hund som är väldigt aktiv, energisk och beslutsam. Den är snabb, intelligent och jämn till humöret. Den är också modig, härdig och mycket snabb med ett skarpt skall och gott luktsinne. Den är entusiastisk och effektiv då den driver med täta skall. Den kan driva ensam, i ett par eller i flock. Den är tillgiven och gladlynt till kynnet och utgör en god kamrat. Behöver strikt dressyr.” Känns upplägget igen?!)

Om du och din kvinna bosätter er i Sverige eller Norge, hjälp henne att få kontakt med andra Thailändska kvinnor, det kan betyda mycket för henne. Leta snabbt upp någon Thairestaurang och/eller affärer som säljer Thailändska förnödenheter. Låt henne på dom platserna själv ta kontakt med andra Thailändska kvinnor. (Obs! Glöm ej ta bort kopplet) Vi kan i vissa fall hjälpa till med adresser och telefonnummer till andra thaikvinnor i Sverige. Hjälp henne också att få svenska vänner och väninnor så att hon inte känner sig isolerad i sitt nya hemland. (Nej, för det vore ju för hemskt)

Brev är den vanligaste kontaktformen med familjen i hemlandet, men låt henne gärna ringa hem till Thailand någon gång då och då även om det är dyrt. (Ja, LÅT henne ringa hem ibland, ÄVEN om det är dyrt, JO det står, LÅT henne gärna ringa hem ibland ÄVEN OM DET ÄR DYRT!) Det finns billiga telefonkort att köpa i Sverige och Norge som gör att telefonerandet till Thailand blir mycket billigare än vanlig telefoni. Kontakten med hennes thailändska familj betyder mycket för henne. (Ungefär som att man ska besöka kenneln med sin valp)

Thaikvinnorna är som regel djup troende Buddhister. Låt din kvinna få fortsätta att vara det utan din påverkan. (Igen! LÅT henne behålla sin religion) I erat gemensamma hem bör du låta henne få en lugn plats där hon kan ha sina Buddhaföremål och förrätta sina böner och meditera, något som hon med all säkerhet uppskattar dig för. (I erat GEMENSAMMA hem bör du LÅTA henne få en lugn plats…)

Ta alltid med din kvinna om du reser någonstans. (Nej, men lämna henne hemma vet jag, kom ihåg färskt vatten i en skål och rikligt med torrfoder) Reser du ensam kan hon lätt inbilla sig att du träffar någon annan kvinna och en häftig svartsjuka kan bli resultatet. Låt henne lära känna både sitt nya hemland och den närmaste omgivningen. Visar du henne din uppskattning kommer hon att göra allt för dig och er familjelycka. (Nej…jag ger upp….)

© 2004-2005 "Thai-Scan Connection" en avdelning i InterAdds Asia Co., Ltd. All rights reserved.

http://www.thai-scan.com/

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

tisdag, juli 18, 2006

"You're trying to remember where you know me from? All right, I'll give you a hint...FROM PORN. Yeah, your pervert boyfriend watched me in a porno!"

Ibland vet man inte var man ska börja. Det tar liksom stopp. Argumenten rullar runt i huvudet och man kan liksom inte få fast på dem. Det blir helt enkelt FÖR mycket.

Man, 19 år, Umeå: "Skillanden mellan modellbilder och porr är egentligen densamma som skillnaden mellan föräldrarnas semsterbilder på badande nakna barn och pedofilens barnporr. I det ena fallet fokuserar man på helheten, medan man i det andra fokuserar på kön, samlag, onani etc."

Okej, var börjar man? Visst, definitionen ligger i betraktarens öga. Många tycker en del konst är porr; se Gustave Courbet (1819-77) "L'Origine du monde", (The Origin of the World) 1866, som exempel. (OBS! Bäst att man varnar för naket om du inte vill klicka dig vidare!)

Att hitta liknande bilder från valfri porrsida på nätet är säkert inte svårt. Jag tror de flesta skulle kalla The Origin of the World som konst, men ska man inte dra en gräns någonstans bara för att man inte riktigt kan?! Är Playboy porr eller erotik? Är det porr, erotik eller ren upplysning om Amelia har ett uppslag om hur olika kvinnliga bröst kan se ut? Är det porr, erotik eller upplsyning om det i Frida står om hur man undersöker sina bröst för cancerknölar? Just det - definitionen ligger i betraktarens öga.

Många tycker att Playboy är porr punkt slut, att Amelias artikelserie om kvinnobröst är upplysning och att Fridas bröstcancerartikel likaså är upplysning. Många andra tycker att Playboy är erotik eller på sin höjd mjuk-porr. Andra tycker att all form av nakenhet är porr.

Det man ser är ju att ribban höjs för varje år som går. Om man jämför VeckoRevyns framsida från 2006 med en framsida från valfri "herrtidning" från förr så är framsidornas flickor nästan identiskt klädda. Alltså porr från förr är vardagsmat i dag.

Var ska det sluta?

Jag avslutar då jag i är alldeles för trött och hungrig för att orka debattera vidare med mig själv. Det blir bara mer frågor men inga svar.

måndag, juli 17, 2006

"Work, turn to the left, work, now turn to the right, work, sashay shante"

Då sitter man här på jobbet, första arbetsdagen efter semestern. Usch, fy, blä! Det är ju i och för sig rätt lugnt, jag kan ju blogga...

Det är ju inte det att det är för mycket jobb som är det jobbiga, det är ju det att man måste vara här från 07:00 på morgonen till sena eftermiddagen.

Jag har ringt om det där extrajobbet idag. Det skulle tydligen köra igång vecka 35. Jag tycker att det låter som ett väldigt bra jobb i alla fall. Han jag pratade med sa typ tre gånger "jag betalar mycket mer än landstinget!". Det låter ju som sagt bra, fast det är ju å andra sidan inte så svårt att betala mer än landstinget, jag menar, var ligger ribban i sådana fall?

Han sa också att det kommer att bli mer jobb senare i höst. Undra hur mycket jobb det blir och hur mycket pengar som bara kommer att rasa in på kontot!!

Nej, bäst att man avslutar jobbet nu så man får gå hem någon gång.

söndag, juli 16, 2006

"Vacation's when you go somewhere...and you don't ever come back."

Jaha, då var det sista dagen på semestern då. Jag tycker att det var nyss det var första...
Hur kan fyra veckor gå så fort?! Det är ju helt otroligt.

Inte har jag gjort något heller på min semester, inga foton att visa upp, inga extravaganta resor till varmare länder. Måste man göra en massa på sin semester då? Jag vet inte. Jag vet bara att när man träffar folk och man upplyser om att man nyss haft sin semester ser de glatt och förväntasfulla ut, tittar en rakt i ögonen och frågar intresserat "VAD har du GJORT på DIN semester?!" Och då svarar man; "Nja, inte så mycket, sett film, sovit, läst, bloggat". Varpå personen säger besviket "Jaha, ni har inte REST någonstans då?".
Man har god lust att svara "Jo, men visst! Vi tog ut 40.000 från MITT sparkonto och åkte till Thailand och semestrade i tre veckor. Magnus stod för fickpengar och den där lilla helgtrippen vi tog till Paris. Ingenting slår Monet's trädgård i juni eller en sen croissants-frukost på en mysig uteservering, eller hur?!" (Dumjävel)

Folk verkar ha hur mycket pengar som helst. Vi åkte till Arboga förra sommaren. Vi har inte hämtat oss från den resan ännu....

Jag har kanske ett extrajobb på gång. Det kanske ger lite extra klirr i kassan. Jag ska ju till Stockholm med jobbet i augusti och då ska jag stanna och åka hem lite senare så jag hinner med lite shopping. Jag hinner ju inte få någon övertidslön till aug men det är ju nice att veta att det kommer mer pengar, då kan man köpa en väska eller två utan att skämmas! Hail bags!

Nej, nu blire middag.

C ya

torsdag, juli 13, 2006

Bloggportalen

Ni måste ju gå in på bloggportalen nedan och rösta på min blogg!!


http://www.bloggportalen.se/

På första sidan står det "
Sök i presentationerna på bloggportalen.se". Där skriver ni bara Nika och då kommer det flera träffar varav en är min!

Gå in där och rösta! Man behöver INTE vara registrerad för att kunna rösta!


http://bloggkartan.se/registrera/25760/umeaa/

Prisoner Cell Block H i DVD-box!

Detta är för bra för att vara sant och helt klart värt ett alldeles eget inlägg!

* * * IT'S OFFICIAL!! ~ PRISONER TO BE RELEASED ON DVD!!! * * *

At long last the below statement has been released by 'the Company in question' to us with regards to the DVD's:

Shock DVD is pleased to announce the imminent release of the entire 692 episode series PRISONER. The series will be available as a series of 4 DVD sets to subscribers and initial volumes will also be available through Australian and New Zealand DVD retailers. The first two volumes, each containing 16 episodes, will be released in Australia in October 2006 with two more volumes available the following month. It is anticipated the retail price for these volumes will be (Australian) $50.00 each.

Even better, early 2007 will see the release of the entire
692 episodes in one box set.

Ovan står det att det tydligen kommer att kosta 50 AUD per 16 avsnitt, dvs ca 283 SEK. (1 AUD är ca 5,66 SEK). Det kommer tydligen att vara 4 avsnitt per dvd-skiva, vilket låter också troligt för avsnitten är ju ca 50 min.
Det blir 692/16 = 43.
43 dvd-boxar á 16 avsnitt gånger 283 kr = 12 239 kr.

MEN när boxen för ALLA 692 avsnitt släpps, så kommer den säkert att vara billigare än enskilda boxarna. Men ändå (kanske) över 10 000 kr!!

Jag vill ha! Jag vill ha! Jag vill ha!

KF rules!

tisdag, juli 11, 2006

Veckans goda gärning

Idag gick jag och la mig vid 13.00 och sov i ett par timmar. Alltså i måndags gick jag inte och lade mig alls kan man säga, utan jag var uppe tills klockan var 13.00 på tisdagen innan jag gick och lade mig. Ett försök att vända på dygnet alltså. Dygnsräkningen blir väldigt konstig när man gör så. Det betyder att när man sitter i soffan och tittar på klockan och den är 09.00, så tycker man att den är 09.00 på morgonen på måndag när det egentligen är tisdag - för man har ju inte sovit ännu. Sedan går man och lägger sig ett tag och vaknar och det är tisdag - igen! Mysko. Man kan också ha måndag hela dagen sedan går man och lägger sig och vaknar "nästa dag" och då är det onsdag! Haha! Man hoppar liksom över en dag - Jätteroligt! Hängde ni med i svängarna?

Idag har jag varit på F! möte; vi ska nämligen så på stan imorgon och sälja lite grejer så det var en del som vi behövde planera. Efter det for vi och hälsade på några vänner på Tomtebo. När vi körde hem därifrån så stod en epatraktor och blinkade med varningsblinkers, just före rondellen vid lasarettet. Vi stannade och det visade sig att det var soppatorsk. Killen tog med sig en dunk och vi skjutsade honom fram och tillbaka till macken nedanför lasarettet. Sedan stannade vi och kollade att allt funkade innan vi åkte hem. Fy fan vad snälla vi är! Veckans goda gärning! Dessutom hittade jag en 50-lapp idag! OMG! Vart ska detta sluta?! Nu måste något hemskt hända snart....usch...

Nej, det är bäst att man går och lägger sig så att man verkligen vänder tillbaka på dygnet.

sov gott

söndag, juli 09, 2006

Körkort, Jamaica och ägg

Äggmackor rules! Jag tror att jag ätit äggmackor till frukost i en vecka nu, men det är ju så gott. Just nu är 5 ägg på kokning så jag får väl se om Magnus gör några mackor åt mig också.

Jag var och hälsade på min tidigare kollega och nuvarande kompis Tina på sjukhuset. Hon ligger inne på kirurgen. Hon har en stor resistens i magen som de förmoligen ska operera bort men de vet inte vad det är ännu. Läskigt! Hoppas att allt går bra för henne.

Det var alla fall igår när jag hälsade på Tina som jag körde först och lämnade av Magnus på fest, sedan till Maxi för att köpa lite trevliga tidsfördrivsaker till Tina och sedan till sjukhuset. Och då så känns det verkligen att man har körkort! Det är vid sådana tillfällen, då man liksom kör omkring och gör en massa ärenden, man parkerar och låser och känner sig så lyxig att man kan fara och komma som man vill.

Åh, vad jag vill jobba på Jamaica! Jag och Magnus har ju redan planerat allt det där klart. Det vore så roligt att testa och jobba utomlands i ett år eller så. Om man inte trivs så åker man hem igen och trivs man så kan man stanna ett tag till. Vi skulle ju inte åka om vi inte tjänade bra heller, så vi skulle ju utan problem ha råd att åka hem. Sedan om Lasse är där och jobbar samtidigt så blir det ju ändå roligare, då blir vi ju inte ensamma. Sedan är ju det där ett jobb som man kan stiga i graderna också, i alla fall betydligt mer än vad man kan som läkarsekreterare på kirurgen!

Äggmackorna ropar på mig från köket: "Kom och ät mig, kom och ät mig!"

lördag, juli 08, 2006

Psoriasis, Fridakryss och morotskaka

Idag hade vi ju bokat plats på Playa del Obbola så vi var där från 14.00 någonting. Det är ju bra för Magnus att sola bort lite av sin psoriasis, fast jag bränner mig så lätt så jag satt och löste korsordet som fanns i en Frida-tidning. Alltså allvarligt talat, för vilken ålder är Frida-tidningen tänkt egentligen typ 11-16 åringar kanske. Och jag kan inte ens lösa klart korsordet som är där! Den är tänkt för en 11-åring!! Oh, my God! Det var ju i och för sig lättare än de som är i Allers, men de är ju tänkt för 75-åriga korsordsproffs å andra sidan.

Ja, i alla fall så satt jag där och drack saft och kaffe och löste korsord medans Magnus, Stefan och Åsa byggde klart staketet på deras verandra. Och vilken jävla veranda sedan - 64 kvm stor för att vara exakt. Den är så härlig att man vill ta med sig den hem. Jag tänkte att jag skulle ringa Bostaden och höra om de inte kan bygga en verandra på vårat förrådstak. Skulle funka skitbra tycker jag...jag tror inte att Bostaden håller med dock.

Det var inte gassande sol idag men det var VARMT! Det känns som Jamaica där det tydligen är 29 grader varmt nu. Våran polare Lars-Åke är där och jobbar åt Ericsson om jag inte redan nämt det. Jag vill också jobba där...fixa det åt mig Larsa!

När vi solat och byggt staket ett tag så gick jag och Magnus in och fixade maten som vi hade med oss. Burgundisk köttgryta som legat och gottat sig hela natten. Den var sagolikt god. Jag hade köpt alkoholfritt vin till flickorna men det gick inte riktigt hem. Det förstår jag, det var inte så förbannat gott, men det var ju roligt att prova.

Till efterrätt blev det morotskaka. Jag tror fan att man kan turnera med den maten och efterrätten som vi åt idag. Morotskakan och toppingen smälter ju i munnen, God damn!

Nej, det är fan sent nu, undra om man ska ta och se en film...JA, jag har vänt på dygnet, måste vända tillbaka på det snart, men det är så jobbigt.

Obbolo bobbela bäbbela bu
vem ska ut
det ska du

baj baj

torsdag, juli 06, 2006

Playa del Obbola

Burgundiska köttgrytan med rödvin är lagad. Morotskakan är bakad. Drickan kyld och brödet i påse. Allt är klart inför solning på Playa del Obbola imorgon. Vi har bokat plats på en solig verandra i Obbola där vi ska spendera fredagseftermiddagen. Det blir härligt!

Jag tror att jag ska ta med mig en bok och sitta under ett parasoll medans Magnus solar. Jag bränner mig ju på väg ut till bilen så...

Sedan ska vi smörja kråset! Magnus får vara chaufför eftersom jag ska pimpla rödtjut! Inte för att det brukar bli så mycket pimplande för min del men det är gott till en mustig gryta.

Sedan på lördag ska jag vara Magnus chaufför för då ska han på fest. Det är ett givande och ett tagande!

lördag, juli 01, 2006

Pride, fotsuleblåsa och Las Vegas

Nu har jag gått i Pridetåget. Det var ju en första gång och förhoppningsvis, förmodligen, inte den sista. Det var faktiskt riktigt trevligt, man fick se många nya människor som man inte sett förut. De verkar röra sig i andra kretsar än jag. Tåget gick från Döbelns park till Galaxen, sedan till Sj och in i stan förbi Vasaplan och sedan till Döbelns Park igen. Blåsan hubert under min fot!! Jävla sandaler, jävla kroppshydda, jävla värme! Nu måste jag ta på mig en massa plåster och bedövningssalva inför festen ikväll, annars kan jag knappt gå, än mindre dansa!

Festen börjar 21.00 så 22:00 gör F! Umeå gänget entré! Det blir kul faktiskt, det var väldigt länge sedan jag var på fest. Synd bara att det är Wheels samtidigt. Det hade varit kul att åka runt och kolla på bilar också, eller bilar och bilar, det är väl mest folket man glor på.

Igår kväll så var Markus tvungen att fråga om jag ville åka till Las Vegas. Jävla Markus! Fattar han inte att jag under natten planerade hela jävla resan, inklusive hur fan jag ska ha råd att åka samt spela bort ett par tusen. Gud var roligt det skulle vara att åka. Det skulle passa så jävla bra att göra det då också, för jag fyller 30 i dec, Magnus fyller 35 i jan och Markus fyller 22 i jan. Fatta hur kul det skulle bli! Det blir ju naturligtvis ingen resa, men man kan ju drömma.

Jag kollade ju priser (så klar) på både resa och hotell. Via Hotel and Casino Golden Nugget så kostar resa och boende ca 8500 kr. Det var så sanslöst billigt att det måste vara något fel.

Drömma bör man
annars dör man...

Nu ska jag powernappa innan middag och fest ikväll!

See ya!

Tusenbröder

Tänk att när man sett alldeles för många avsnitt av tusenbröder så börjar man narrate:a sitt eget liv. Man står på ballkongen att tänker:

"Jag borde ha gått och lagt mig för att orka upp dagen efter men ändå så stod jag kvar där och sög in morgonen"

Sedan kommer man på sig själv och tänker vad fan gör jag! Jag är inte i tusenbröder! Haha, fan vad kass man är. Det är som när man spelar för mycket Tetris så börjar hela världen att uppenbara sig i små block som man försöker passa in i varandra, eller när man spelar för mycket poker och nummerpresentatören på posten står på 88 så tänker man "Snowmen"!

Man kanske är för lättpåverkad helt enkelt...eller?!

torsdag, juni 29, 2006

Bio

Idag var vi och såg Mission Impossible III. Den var helt ok, faktiskt till och med bra. Tompan är ju tompan även om han nu är med i en sekt....

Problemet med Filmstaden är ju att det är så förbannat kallt i salongen. Skitbra att de har AC där men wtf det är ju kallt! Jag fick låna Magnus skjorta så han fick frysa ett tag.

Annars har väl dagen gått rätt fort, fast det brukar dagar göra om man stiger upp vid tre på eftermiddagen. Jag måste skärpa mig och stiga upp tidigare ifall jag inte vill att semestern ska flyga iväg.

Imorgon ska jag köpa sprayfärg för vi ska göra klart banderollen vi ska ha på Umeå Pride. Det är ju F! gänget som ska gå i paraden och visa vår sympati. Sedan är det fest på Scharinska villan efter det. PARTY! Vi ses där!

tisdag, juni 27, 2006

Sommarshopping!

Idag har jag och min kompis Malin varit och sommarshoppat hela jäkla dagen. Vi startade 10.00 med Obs-affärerna, sedan vart det M-klädhuset och Skokanonen följt av lunch på Café Viktoria, tror jag det heter, vid Jysk. Sedan åkte vi iväg till Överskottsbolaget och stan för att avsluta med Strömpilen och fika! Vilken dag! Det resulterade i ett par jeans, en tröja, en väska, tugummi, sockar, skor, nagellacksborttagning, kroppspeeling och raklödder! Hm, undra hur mycket pengar jag spenderade egentligen - men vad fan det är ju sommar!

Nu på kvällen hade jag F! möte, nu drar det igång med valkampanj och planering för utdelning av valsedlar mm, mm. Usch så mycket jobb. Det är ju roligt men samtidigt väldigt mycket för oss att greppa över. Men vi ska nog klara det. Vi klarar ju allt annat!

Ja, nu är nog Lasse snart på Jamaica också. God damn it vad tur han har som fått det sommarjobbet - på Ericsson på Jamica - jag tror nog att många civilekonomer skulle kunna tänka sig att byta med honom. Jag hoppas att det går bra för honom i alla fall så att han blir erbjuden jobb där, fast det tror jag nog att han kommer att bli.

Morsan är sjuk förresten, hon har lunginflammation - IGEN! Nu ska hon få lunginflammationsvaccin äntligen, hon verkar ju behöva det. Hon ska sluta röka också efter semestern säger hon. Hon ska sluta cold-turkey utan plåster och annat tjafs som hon säger. Vi får väl se hur det går. Jag tycker ju att det är riktigt bra att hon ska sluta, det borde jag också göra, men jag tror inte att jag försöker utan plåster. Inte tuggummin men plåser som man kan trappa ned på ett bra sätt. Jag ska sluta...snart....

Kanske ska jag och Malin på antikrunda imorgon runt om i Umeå, jag vet inte om det blir av, bästa att jag ringer henne och frågar. Jag är sugen men jag vill inte åka iväg så tidigt som vi gjorde idag - 10.00!!! Jag somnade halv fem så jag fick inte sova så mycket.

Nej, nu ska jag lugna ned mig och chilla i soffan lite innan jag ska sova.

fredag, juni 23, 2006

Poker, middag och SciFi

Jahapp, så var middagsbjudningen över. Det blev wok med nudlar och en massa god Sesamolja. Gästerna var mycket nöjda och kunde knappt gå efter middagen för de var så mätta. Glassen vi åt till efterrätt är förbaskat god - Mascarponi - mycket smaskigt!

Jag spelade förresten en Sit and Go pokerturnering och kom trea! Jaja, det var bara 10 personer som spelade men ändå! Jag vann hela $4 dvs +$2 eftersom turneringen kostar $2 att vara med i. Men det är så jävla roligt att spela turneringar. Det är mycket roligare än cash-game tycker jag. Man får spela mycket mer för sina $2 och dessutom är det större chans att vinna tycker jag. Det blir nog osunt många turneringar tror jag under resten av min semester.

Vi började se en ny SciFi-serie nu mitt i natten. Den heter "Odyssey 5" och var väl rätt ok. Den handlar om en gäng astronauter som blir tillbakaskickade 5 år i tiden för att hjälpa till att rädda jorden. Verkligen SciFi alltså! Loving it!

Nu är det rätt sent och kanske ska man gå och lägga sig så man kan stiga upp i någolunda tid och se fler avsnitt av Odyssey 5. Vad annars vill man göra på sin semester? Förutom att spela poker så klart!

God natt och sov så gott!

tisdag, juni 20, 2006

Blogg, fotboll och middag

Den första dagen av bloggande är snart slut. Inte har jag fått ur mig mycket vettigt denna första dag, det kan jag inte påstå. Förhoppningsvis blir det bättre. Det brukar dagligen finnas saker som jag irriterar mig på så något ska jag nog kunna berätta för er.

Elins födelsedag är också snart slut. Det blev tårta och fika och senare pop-corn och fotboll. Jag brukar verkligen aldrig se på fotboll men allt blir ju roligare när man är med folk som tycker om det. Inte för att jag var så engagerad i matchen men det är ju kul för Sverige när det går bra.

Brorsan och familjen kommer till oss på middag på torsdag, vi har nog bestämt oss för att göra min berömda wok till dem. Ja, ok, det blir inte riktigt min berömda wok eftersom den inte ryms i woken åt alla så jag får servera nudlarna bredvid. Men jag lovar att det kommer att bli gott ändå!

Nu ska jag surfa lite, glo på tv och sedan är det sängen inför min tredje semesterdag imorgon.

Dagens favvolåt: Pink - Who knew
Album: I'm not dead, 2006

Ok, here it goes...

Jaha, då är man här då, kanske fastnar man i bloggträsket. Vi får se! Det känns i alla fall roligt att börja.

Nu ska jag snart käka middag och sedan ska vi till min bror och hälsa på för hans yngsta dotter fyller 14 år idag! Tänk när man var 14 år...

Jag har semester förresten, lite väl tidigt kanske med tanke på regnvädret som det har varit idag men jag hoppas att vädret tar sig. Men å andra sidan så gör det inte så jättemycket att det är pissigt väder, då kan man sitta hemma i soffan och dega och titta på film utan att ha dåligt samvete.

Nika on Twitter