lördag, april 28, 2007

"Do you have to have special clothes to feel special? I just put on a clean pair of underwear and I feel great."

Positiva och negativa nyheter om klädmodet.

En positiv nyhet är att Polarn O. Pyret har börjat en ny unisexkollektion där kläderna hänger efter storlekar och inte efter kön! Tänk om alla kedjor skulle ta efter det.

"Funktion ska gå före mode när det gäller barnkläder, säger Ann-Christin Edling-Jönsson." No, shit! Små flickor som är typ ett år tycker säkert att det är jättebekvämt med byxor som är så låga att blöjan inte ryms innanför!

En annan positiv (eller hur man nu vill se det) nyhet är att storlekarna har flyttas uppåt ett steg i skalan. Alltså
medium går från 38-40 till 40-42 till exempel. Visst, man kan tycka att rent hälsomässigt är det väl inte bra att vi blir större. Men det är ju trots allt bra att storlekarna följer människors storlek och inte tvärt om.

Med det sagt så är det ju ändå tragiskt att man har tagit fram en storlek noll (0)! Jag tror inte att den som har storlek noll är särskilt hälsosam. Fattar ni hur liten storlek noll är?! Sarah Jessica Parker i Sex and the City har typ storlek 2. Man är alltså mindre än henne och hon är pytteliten. Storlek noll är alltså barnstorlek för vuxna kvinnor!

Undra när jag hade storlek noll. Kanske när jag var tre. Jag har haft dockor som hade större storlek på kläderna.


fredag, april 27, 2007

Eurovision Song Contest 2007

Eurovision Song Contest frossa! (Gå in på denna länk om ni vill se bidragen)

Jag har sett några före ESC program och jag måste säga att det faktiskt finns några riktigt bra låtar med bara i semifinalen.

En favorit - i alla fall fram till idag - är Moldavien. Bra låt och relativt bra sångerska. Några grejer vill man ju alltid ändra på, tex engelska uttalet, men låten har ju helt klart en jävla hook. Okej, det är lite Evanescence wannabe över det hela men jag köper det. Jag tycker videon är störtläcker i alla fall. Passar så jävla bra till låten. Jag gillar sättet de filmar, lite skakigt så där. Det känns som "28 days later" eller "Dawn of the dead" - Varför springer dem? Man vet inte. Men det passar in. Det är bra.

Favorit två är Serbien. En riktig power ballad igen fast inte så rockig. Den här får mig att tänka på Celine Dions "I surrender", som för övrigt är en jävligt bra låt också - det är väl därför jag gillar Serbien. Hon ser inte ut som en typisk balladsångerska (hur nu en sådan ser ut) och det är ju bra som satan för den här kvinnan kan sjunga. Riktigt skönt med en "vanlig" kvinna i fronten, hon står rätt upp och ned i sin Ramones t-shirt och sjunger skiter ur alla andra. Bra gjort! Hoppas att hon går vidare också.

Favorit tre är Makedonien. Bra låt, bra sångerska. Okej, verserna är lite svaga men refrängen gör ju låten. Det är riv och det är hookning så det sjunger om det. Denna kommer att gå långt.

Cypern - börjar lite konstigt men häng kvar, det blir bättre. Den är ju fan bra till slut i alla fall! Okej, jag gråter inte om den inte går vidare men den är bättre än de nedanstående bidragen i alla fall.

Övriga semifinalister:

Bulgarien - satanistliknande folkmusik went dance.

Israel - Vad är detta?!

Vitryssland börjar som Bond på LSD och slutar som pojkband möter Marilyn Manson! Fast låten är faktiskt rätt okej. Går förmodligen vidare.

Island - han kan ju sjunga men låten är ju inte så bra. Tyvärr Island. Jag gillar ju rockkillar men snälla Eiríkur nästa gång kan du väl sjunga en riktig rocklåt så din röst kommer till sin rätta.

Georgien - jag ger upp.

Montenegro - brudar, motorcyklar och bröllopsklänningar upphöjt till elgitarrer - det är Guns ´n Roses och "November Rain" all over again. Fast det här är dåligt.

Schweiz - "Vampires are alive - the legend has to survive, we'll never come undone, and we will be forever young". Jag älskar visserligen vampyrer a whole lot, men det blir inte alltid bra att sjunga om dem. Har en hook men ändock.

Holland - jag gillar scenen de framför låten på, känns som en 70-tals talkshow. Lite myspys så där. Sedan blir det bättre. Kan gå långt. Hon är grym. Undra om en av hennes idoler är Whitney Houston.

Albanien - det tar alldeles för lång tid innan låten kommer igång. Man måste hooka publiken på en gång. Sedan när den väl börjar så är det samma sak hela tiden. Hålla ut varje ton så länge man kaaaaan. Heeeear my pleaaaaa!

Danmark har ju årets dragqueen, vad vore väl ESC utan dem! Börjar bra och dör väl ut lite, har dock en hook den också.

Kroatien - börjar lovande med softa gitarrer och en till synes lika soft scen sedan börjar de sjunga och allt föll. Man kan inte annat än undra hur de andra bidragen i årets Kroatiska Melodifestival lät. Endast gitarren är bra. De skulle alltså gjort en instrumental version...

Polen - hälften är bra. Skippa rappen och stripptendenserna och håll er till show-temat så blir det mycket bättre. Men nu är ju låten redan med. Kan gå vidare.

Tjeckien - Metallica kopior men ack så dåligt. Bara för att Lordi vann förra året betyder det inte att hårdrock är vägen att gå. Men värst hårdrockigt är detta inte heller.

Portugal - om jag är snäll säger jag att hon ser ut som en Miss World-tävlande som uppträder sitt "talang" nummer där hon tyvärr var tvungen att lägga till sång för någon annan tävlande hade stulit numret hon tänkte göra nämligen "dansa på stället, le och se dum ut".
Om jag är dum säger jag att hon ser ut som en bokstavs-vänderska i ett dåligt frågeprogram på tv - fast hon sjunger samtidigt...

Norge - de har en sassy qvinna i fronten som dansar och showar, de har blås och beat och heat-rim - med andra ord - Norge kommer att gå vidare. Men norskor och norrmän har aldrig varit så bra på engelska och detta är ju ytterligare ett bevis på det. Trots engelska uttalet - or the lack there of - går den bombis vidare.

Malta's bidrag börjar och jag tänker vad är detta. Sedan börjar männskan sjunga och sjunga kan hon verkligen. Men det känns inte riktigt som hennes röst kommer tills in rätta här. Hon kan mycket mer än så här. Jag säger inte bättre, jag säger mer. Låten är inte bra. Men sångerskan är bra som fan. Vem är hon? Måste googla senare.

Andorra - Blink-182 for the love...

Ungern skickar en blues nämligen en "Unsubstantial blues". Jamen, okej då, det är rätt bra som låt. Gillar videon som är en film spelad baklänges, de är alltid coola.

Estland - nej. Intetsägande. Hoppas att den inte går vidare.

Belgien - disco för hela slanten. Har vi täckt in alla genreres snart?

Slovenien börjar som den pampiga musiken som ljuder när den mexikanska hjälten rider in på sin åsna. Slutar i någon hemsk opera/dance/flamenco-sörja.

Turkiet - till denna låt ska du svettas på dansgolvet i en svettig klubb. Denna låt är vad den är och den ljuger inte. Det är bra. Låten är okej. Han sjunger faktiskt riktigt bra också.

Österrike - "Get a life - a better life" sjunger han med ett gigantiskt rött band i bakgrunden. Jag vet inte riktigt vad han menar, något med att de med HIV och Aids också ska få leva sitt liv kanske. Låten är faktiskt bra. Han sjunger bra och den kan ta sig med tiden.

Lettland: 6 ölpolare som satte upp en nummer som de körde på gemensamma fester. På med höghatten och fracken och kör på bara pojkar. Nej, allvarligt vad är det här. De kan ju för fan inte sjunga to save their life!

Hoppas nu att familjen är ledig på lördag den 12:e så vi kan sitta och dissa folk och skåla för varje poäng som favoriterna får!

lördag, april 21, 2007

"A woman never goes anywhere but the hospital without packing makeup, clothes, and jewelry"

Idag vaknade jag klockan 10:28!! Inser ni att det är typ halv elva! Så tidigt har jag inte stigit upp förrän om jag typ ska någonstans. Ja, ok, nu skulle jag ju på stan men ändå.

Steg upp och fikade, såg lite tv och åkte sedan ned på stan. Jag parkerade vid PopShop och gick in dit sedan till Backmans antik. Sedan hade jag tänkt flytta bilen, för den stod ju lite väl långt borta men jag tänkte what the hell. Så jag gick in till stan.

Nu har jag varit på alla smyckesaffärer som finns i stan, till och med flera klädaffärer som också har lite smycken. Det finns inga snygga smycken i denna stad. Rättning: Det finns inga snygga smycken inom min prisklass i denna stad. Visst finns det snygga ringar för 14.000 kr, men det var inte riktigt det jag hade att spendera på en ring. Jag fick nämligen en ring i födelsedagspresent från mina arbetskamrater. Den var jättefin men för liten, så klart. Så nu måste jag hitta en annan och det är ju lite löjligt att jag inte redan har köpt en eftersom jag fyllde år i december.

Jag vet inte vad jag ska göra. Jag kan ju inte beställa en på nätet heller, jag vill ju prova den först. Eller kan man beställa på nätet?! Jag beställer ju allt annat där...Hm, det kanske man ska kolla upp.

Jag svängde förbi Chokladbutiken i Sagagallerian och köpte svindyr choklad. 8 bitar á 8 kr blir 64 för er som inte kan 8:ans gångertabell. Jag valde smakerna hasselnöt, macadamia, nougat och cassis. Hem och koka lite kaffe!

Nu ska jag börja göra middag. Det blir riktig potatisgratäng och fläskkotletter med bea och sallad. Mums.

Ps. Jag har fått bekräftelse att de tagit emot min ansökan. Ds.

måndag, april 16, 2007

Fuskblogga, franska och forensics

Idag var det franskakurs igen. Jag måste plugga. Jag måste komma över den där spärren. Då myntet faller ned och man börjar fatta allt på en annan nivå.

Sedan cityakuten och slöa i soffan med middag.

Jag berättade förresten för chefen att jag sökt nytt jobb. Hon tyckte att det lät mycket intressant. Men jag försäkrade henne om att det inte är någon stor chans att jag kommer att få det då halva stockholms arbetslösa kommer att söka det.

Ja, undra hur det där ska gå. Jag skulle vilja veta vilka som sökt. Eller nej, det vill jag inte, då skulle allt kännas ändå mer meningslöst.

Jag har lagt till mig med en ful ovana att fuskblogga. Jag starar inlägg som jag "save as draft". Sedan x antal dagar senare då jag tycker att jag har tid så bloggar jag i kapp. Mycket irriterade för alla som använder sig av RSS, men eftersom jag själv inte använder mig av det så skiter jag i det!

Fuskblogga är grejen. Fast ibland blir det lite väl länge sedan som man bloggar om. Jag ska skärpa mig. Jag lovar.

lördag, april 14, 2007

Rotsaker, poker och Grease

Idag kom Lasse förbi och berättade det senaste om hans nya jobb på Ericsson i Haiti. Han åker första maj, tror jag att det var. Mycket som måste ordnas innan man emigrerar...

Sedan gjorde vi en förbannat god middag. Jag skalade och hackade en hel drös rotfrukter; lök, palsternacka, kålrot, potatis, rödbetor och morötter. Sedan blandade jag olja, vitlök och svartpeppar. Blandade ihop allt i en skål och sedan i en form. Flingsalt över och in i ugnen. Till det åt vi kycklingfiléer. Förbaskat vad gott det blev med rotfrukterna! Vi äter i och för sig vår beskärda del av rotfrukter men detta gav ju även oss en ny kick till rotfrukternas underbara värld!

Klockan 21 ringer Lasse och frågar om vi har lust att komma förbi och spela poker med han, Tobbe och Johanna. Ja, men vi är väl aldrig sena att hänga på ett pokerparti.

Magnus åker iväg och skjutsar flickorna hem efter de har varit på Grease och sedan spelade vi skjortan av dem. Lasse vann en gång och Magnus en.

Sedan började vi osökt att prata om Las Vegas. Fan vad jag vill åka dit. Lasse tyckte att vi kunde väl sammanstråla där någon gång nu när han kommer att var inspärrad på ett väl bevakat hotellrum på Haiti i två år. Las Vegas baby!

Vi får väl se om det...

fredag, april 13, 2007

Friday the 13th

Fredagen den 13:e och som vanligt så händer det ingenting som är konstigt på något sätt. Snarast så är fredagen den 13:e rätt trevliga för mig. Men det kanske finns andra som har andra erfarenheter...

Vi hade trevlig buffé på jobbet som vanligt i morse. Jag hade med mig bröd. Trevlig att vårat nya lott-system föll väl ut.

I helgen ska jag göra pins - om jag hinner (Läs: ids).

torsdag, april 12, 2007

Synundersökning, spackel och middag

Idag var jag på en välbehövlig synundersökning. Precis som jag visste så hade min syn försämrats en väsentlig del. Nya glasögon alltså. Men dessa köper man ju på nätet för en betydligt mindre summa än på affären. Fast jag har tänkt på det där. I och med att det blir billigare så tycker man att man kan kosta på sig flera olika par. Till exempel har jag tre par glasögon. Två vanliga och ett par solbrillor. Men denna gång blir det ett par vanliga och ett par solbrillor...och linser hade jag tänkt mig. Fast om jag skaffar linser så måste jag ju köpa några coola vanliga solbrillor också att ha nu i sommar. Undra hur mycket jag är uppe i nu:

Glasögon 1: 500 kr
Glasögon 2: 580 kr
Linser: 300 kr
Solbrills: 300 kr
Summa: 1680 kr

Okej, det blir väl billigare än glasögon i affären i alla fall. Kanske.

Efter synundersökningen hämtade Magnus upp mig och vi åkte iväg till brorsan. Magnus skulle hjälpa dem med att spackla övervåningen och jag följde med för att äta middag! Bra arbetsbyte tycker jag. God middag och nybakad sockerkaka till efterrätt! Smaskens!

Mamma-chinchillan tror de ska ha barn igen. Blir ju intressant om det har poppar fram något snart.

onsdag, april 11, 2007

Work, F! och arbetsmöte

Work, work och work.

Hade arbetsmöte med F! idag. Vi satt och kuverterade kallelser till åsmötet och diskuterade medlemskit och en massa andra saker.

Man kan verkligen få mycket gjort på ett arbetsmöte. Det är något som vi måste fortsätta med. Med tiden kanske vi tillverkar alla våra prylar på dessa möten. Någon sitter vid en dator och skriver debattartiklar, någon klipper till vykort medans några andra gör pins! En riktig liten tomteverkstad!

tisdag, april 10, 2007

Work, CSI och Dulce de Leche

Work, work and work.

Repade med bandet idag. Det gick väl bra men vi behöver många fler reptillfällen innan spelningen - hur ska det gå? Spänningen stiger!

Hem och njöt i soffan av ett CSI-avsnitt. Det är ju en jävligt bra serie fast jag längtar som fan till Dexter börjar igen. Det är en liknande serie till CSI. Handlar om en kille som jobbar som crime-scene-blood-splatter expert by day och serial killer by night.

Till CSI avnjöt jag den nya glassmak - Care d'Or Selection - Dulce de Leche - kanske en av världens just nu godaste glassmaker! Ni måste prova den.

lördag, april 07, 2007

"Sweetheart, you can't buy the necessities of life with cookies."

Nu har jag bakat havrekakor! Denna gången gjorde jag halva satsen och det räckte ju gott. Jag var less när degen var slut fast det var bara hälften att baka ut. Men de blev inte riktigt bra denna gång heller. Jag måste få till tjockleken bättre. Dessutom ser jag nu att min ugn gräddar ojämnt av bara den. Kakorna i mitten är mycket mer gräddade än de i kanterna. Jävla ugn!

Men jag tror säkert att de går ned i alla fall. Man blir väl bättre för varje gång.

Magnus är och tapetserar hos morsan idag och jag har sett Per Morberg i hans matlagningsprogram "Vad blir det för mat?". Jag gillar det programmet stenhårt. Han lagar MAT och inget jävla tjafs. Rediga portioner och inget snuttepluttande hit och dit med en massa slevar och skedar utan det är fingrarna i. Per Morberg rockar fett! Plus att man kan döda för hans kök, OMG, han har verkligen satsat kosing på det! Han har ju till och med en ugn där man kan grilla kött på en roterande pinne! Vill ha!

Sedan såg jag American Idol, det är ju så trevlig att se människor som verkligen kan sjunga. En trevlig kontrast mot en helt vanlig video från MTV alltså.

Nu ska jag koka en kopp kaffe till och mysa ned mig i soffan. Borde läsa lite men jag tror inte jag orkar.

Förresten, vad har vi haft för väder idag egentligen? Snö - sol - snö - sol! Intressant.

Dagens favorit: Amos Lee's båda album, går inte att välja låt, alla är så förbannat bra.

fredag, april 06, 2007

"I couldn't sleep. I thought I'd go for a jog."

Inatt sov jag i 14 och en halv timme! Jag kan nog sova hur länge som helst. Jag vågar inte prova hur länge jag skulle kunna sova. Jag tror att man skulle kunna forska på min sovförmåga. Jag steg upp, gjorde frukost (!), Magnus åkte och spacklade hos morsan. Sedan gjorde jag köttgryta och nu klockan 21.00 åt vi middag medans vi såg Deja vu. Den var ju helt utflippad där titta-ned-i-shoppingpåsen-med-övervakningskameran-scenen från Enemy of the State verkar vara för nybörjare.

Men Deja vu var i alla fall sevärd. Det är ju Denzel som savar thi earch. Vad mer behöver man? Ikväll går När lammen tystnar. Den har man ju nästan aldrig sett så den måste man ju se...

Jag tror inte att Magnus är med på det men vi får väl se något annat då. Ett förhållande går ju ut på kompromisser. Ja, ja, bara jag får mina ostkrokar så är jag nöjd.

Många dagars ledighet framöver! Underbart!

torsdag, april 05, 2007

"Windy, my ass! I haven't felt the wind today."

Jobbat idag som vanligt. Vi hade fredags-buffé idag eftersom vi är ledig imorgon. Vi hade gratis underhållning från vårat fönster i fikarummet. Det blåste ju så förbannat idag så det var oerhört underhållande att så och titta på alla människor som knappt kunde gå. Gamla gubbar som absolut skulle ha kepsen på. När de gick ett par steg så flög kepsen av och de sprang efter, bara för att sätta den på huvudet igen och naturligtvis flög den av igen. Hallå?! Vad har vi lärt oss egentligen? Det blåser!

Några stod och höll i sig i gatlyserna och höll nästan på att blåsa bort - hysteriskt kul! Ja, vi är lite elaka, men det är inte så ofta det blåser så förbannat.

Till lunchen höll underhållningen i sig. Vi stod och skrattade tills vi grinade. Men vi la märke till att flera människor tittade upp på huskroppen och pekade. Vi insåg att något höll på att blåsa bort från huset, förmodligen en bit plåt eftersom hela huset har plåt i det yttre lagret. Mycket riktigt så var det en bit plåt. Mycket spännande med polisen som stängde av ett enormt stort område med "Policeline - do not cross"-tejp. Fast tråkig svensk tejp så klart.

På förmiddagen hade vi strömavbrott också. Bara i typ två sekunder men det är ju allt som behövs för att datorn ska stängas av så klart. Tur att man inte höll på med en 15 graders anteckning av SPN utan att ha F2 skiten någon gång. Det är ju typiskt när systemet hänger sig. Men jag var inte inne i något just då så för mig gick det bra.

Ja, det var väl typ den mest spännande dagen vi haft på jobbet på länge. Tragiskt.

onsdag, april 04, 2007

"Suddenly, I wish I was FBI."

Samma dag som jag såg annonsen om MITT nya jobb som jag ska söka så läste en arbetskamrat våra horoskop i tidningen. Nu hör ju till saken att jag inte tror ett skit på horoskop men det var ju intressant att mitt sa att jag skulle byta jobb och att det kommer att bli så jävla bra...

Idag kom jag på att jag skulle fråga en av läkarna på jobbet om han kunde tänka sig vara min referens nu när jag ska söka MITT nya jobb. Jag tar fram schemat för att kolla om han ska ha mottagning imorgon. När jag sitter där och läser så inser jag att om jag ska hinna in med min ansökan i tid så måste jag skicka den IDAG! Oh, my god!

Jag lyfter upp luren och ringer till honom. Han svara på en gång och jag säger fasiken vad fort du svarde. Han var just på väg ut. Det var ju helt otroligt att jag fick tag på honom. Jag kan inte tänka annat än att det var meningen...

Han kunde visst tänka sig att var min referens så jag skriver ihop det sista på min "korta levnadsbeskrivning" och får min kollega att läsa igenom det. Sedan går jag ned på affären och införskaffar frimärken. Tar bussen hem och hämtar bilen och kör till flyget för att posta brevet. Ber en stilla bön innan jag lägger det i postlådan.

Det är ju spännande att söka jobb. Det borde jag göra oftare. Nu har jag ju en ny stomme till mitt CV och personliga brev. Det var några år sedan jag skrev ett CV nämligen.

Nu kanske man ska söka lite jobb då och då. För att hålla spänningen uppe menar jag. Vem vet, till slut kanske man lyckas!

Nika on Twitter