onsdag, februari 21, 2007

"See? Now you feel all good inside!"

Idag är min 17:e rökfria dag och jag måste erkänna det - jag mår bättre. Fast det var å andra sidan inget nytt. Jag visste att jag skulle må bättre för det gjorde jag förra gången jag slutade. Jag vet egentligen inte riktigt vad det är som gör sådan stor skillnad. Naturligtvis så har min nya astmamedicinering med saken att göra också men ändå. Konditionen är sanslöst mycket bättre. Jag känner mig piggare och om inte annat - fräschare.

Med detta inte sagt att jag inte är röksugen - typ konstant. Jag känner också att rökstoppet blev lite väl abrupt, jag hann inte riktigt med eftersom jag slutade i och med att jag blev sjuk. Men det var verkligen inte försvarbart att fortsätta röka. Jag kunde ju för fan inte andas, ska jag verkligen sitta och suga in rök i lungorna då?!

Lungläkaren skrev ut Nicontinell-plåster. Så jag körde med dem i typ en och en halv vecka. Men sedan så var klockan typ 12 en dag då jag inte ännu tagit på mig ett nytt plåster. Så då tänkte jag testa vara utan och det gick bra, så nu har jag inte haft något sedan dess. Men jag ska inte börja igen. Jag kan inte. Jag vill, men jag kan inte. Jag har astma och sjunger - då ska man definitivt inte röka. Att jag blev sjuk blev bara en spark i baken. Och det behövde jag ju...

Förra gången slutade jag för att jag bröt foten. Jag ides inte gå ut på kryckorna...

Så nu måste jag sluta. För börjar jag igen så vet man inte vad som händer för att få mig att sluta!

Dagens favvolåt: King's X - Dogman
Album: Dogman 1994

måndag, februari 19, 2007

"You know everything is just fine until we just listen to a couple of heavy metal albums. Then we get all fucked up!"

I helgen var jag och Magnus på House of Metal. En festival inomhus, med allt trevligt som en festival ska ha men man slipper allt det jobbiga. Inga baja-major, gyttja eller regn utan bara musik, godisremmar och förjävligt snygga killar!

Stämningen på Umeå Folkets Hus var helt oslagbar! Jag vet inte vad det var som gjorde det så bra, kanske var det för att det var så många olika åldrar där. Den yngsta vi såg var en tjej på 5 år som satt på pappas axlar med Peltor-kåpor och diggade och den äldsta vi såg var fd musiklärarinna på Dragonskolan och hon är typ 67 år! Hon hade skrikigt sönder rösten så hon var hes. Det är ju så coolt och se en gråhårig kvinna stå och digga till den tyngsta heavy metalen. Men hon gillar all sorts musik, hon ser talangen och den musikaliska kunskapen i alla typer av musikgenrar. Det kanske man ska göra om man är musiklärare, men jag tror långt ifrån alla gör det.

På fredagen slutade jag i alla fall lite tidigare från jobbet, åkte hem och planerade kvällen lite. Efter det sov vi middag för att orka med kvällen - ja, man är inte 20 längre...

Vi fixade i ordning oss och åkte ned på stan och käkade. Anlände på Folkets hus vid 19:45. Vi hängde av oss och minglade runt ett tag innan vi gick till Idun där Dream Evil började spela 20:00. Okej, det är inte riktigt metal att sitta ned i värsta "föreläsningspositionen" och lyssna på en konsert, men man är inte 20, jävlar så skönt och sitta. Kidsen stod och hoppade längst framme vid scenen men vi kunde sitta helt ostörda. Efter typ 40 minuter drog vi oss ut och gick till Freja där det var gitarrsolotävling. Men det var så fullpackat med folk så vi såg ingenting. Men vi hörde lite men missade större delen av uttagningen.

Sedan strosade vi runt och lyssnade lite sporadiskt på lite allt möjligt. Köpte godisremmar och nachos. Träffade lite polare, snackade skit. Sedan klockan 00:30 började Live Elephant spela. Sångaren är en gammal polare till Magnus och jag måste säga att de är faktiskt riktigt bra. De är tighta som fan, det märks att de spelat ihop i massor av år. Tänk om mitt band kunde vara så tighta...

Vi satt och snackade med Mogge ett tag innan spelningen om hur gammal vi är. Han berättade att när de har spelningar och de ska begära grejer till logen, typ öl och mat och sånt, så brukar han lägga till - en säng! Han måste vila innan spelningen för att orka sjunga. Fan man är inte 20 längre, hahaha, då fick vi ju skratta åt det ett tag. Det är ju bättre än att grina i kapp i alla fall.

Ja, sedan var det bara att åka hem och lägga sig för lördagen skulle ju bli lika sen. Den började 20:00 med final i gitarrsolotävlingen - Guldyxan! Vi var i tid och fick bra plats. Magnus hade funderat på att vara med men egentligen inte engagerat sig så mycket, han kände väl att han var för gammal och med tanke på att en före detta gitarrelev till honom var med i finalen så kan man - med facit i hand - säga att han hade rätt. Faktiskt var de riktigt duktiga och vinnaren vann en Gibson Les Paul. Ett bra pris måste man ju säga. Det kunde ju ha varit en hemmabränd CD från coverbandet Final Crap...

Sedan satt vi och chillade över en kopp kaffe och surrade bort lite tid tillsammans med min kusin Henrik. Klockan drog sig mot 22:00 och då började Hardcore Superstar inne i Idun. Efter det var det Freak Kitchen på Äpplet följt av några strofer från Soilwork på Idun. Och när vi kom till Soilwork så förstod vi var alla var. Det var PACKAT inne på Idun. Undra hur det golvet mådde...och hur skulle det gå om alla skulle behöva utrymmas...Nej, det ska man inte tänka på, allt gick ju bra.

Sedan bar det iväg för ett fylleskrov från McD - spiknykter...

Sammanfattat: Ok musik, slap-my-ass-and-call-me-charlie vad snygga killar det finns, helt sanslöst bra arrangerat, skitkul att besökarna skötte sig bra så att de kan fortsätta anordna detta (med tanke på att de redan har bokat 3 år framåt), hoppas bara att Dio kommer nästa år, (hoppas, hoppas, hoppas. Fan karl är ju född 1942, han turnerar ju inte hur länge som helst!).

Bara 362 dagar kvar till nästa gång...

Ps. Jag vill till Sweden Rock Festival! Men det är i Sölvesborg! Oh, my god långt borta. Biljettjäveln kostar 1900 kr för 4 dagar, bussresan från Umeå till festivalen kostar 1300 kr. Så innan du satt din fot där är du 3200 kr fattigare!

fredag, februari 09, 2007

"It's not the fart that kills - it's the smell"

När man är sjuk och ligger hemma och hostar och snuvar så kommer man på de mest konstiga filosofiska frågorna. Igår låg jag och Magnus i sängen och diskuterade ordningsföljden på fisar. Det finns ju många olika ord för ordet fis, men betyder de alla samma sak?. Är en fis och en prutt samma sak?! Ja, den filosofiska frågan är härmed besvarad.

Visst är det bra att jag funderar ut sånt här åt er så att ni inte behöver engagera er!


Flatulens i storleksordning - minst först

1 - Smygare

Namnet säger ju allt. Denna hörs i varje fall inte, men kan ju förstås innehålla en odör som kan få ögonen att tåras.

2 - Fjärt

En liten fjärt är som en liten fjärt helt enkelt. Svårt att förklara, den är liksom liten och söt.

3 - Fis

En fis är något större än en fjärt, nu har vi kommit en bit på väg.

4 - Prutt

En prutt är en prutt. Nu kan man inte dölja det längre. En prutt hörs och känns oftast...

5 - Rökare

En rökare kan man inte dölja på något sätt. En rökare är en riktigt stor prutt och därmed en rökare.

6 - Brakare

En brakare är toppen på stegen. En brakare är en sån typ av flatulens att om någon släpper en sådan så tror man att grannarna har tagit fram slagborrmaskinen!


Det var det! Nu behöver ni inte fundera längre på det här i alla fall.

Nika on Twitter