onsdag, november 18, 2009

"Really? There's a stalker book? Great, I gotta read that one."

Hm, jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om mig själv när jag inser att jag mer eller mindre har svart bälte i att googla folk och skulle därmed kunna lägga till titeln Google Stalker på visitkortet.

Jag har även googlat "Google stalker", så klart, och det finns inte så förbannat många sidor om det. Det är ju inte bara google som är grejen i och för sig. Det är ju känslan när man hittar fakta A på en sida och fakta B på en annan och genom att slå ihop dem två plötsligt inse att man fått reda på något helt nytt. Något som man inte vet/förstår om man bara har den ena pusselbiten.

Så om man använder en slughet och slutledningförmåga av sällat skådat mått så kan man lista ut en hel del. Det är ju förbannat intressant. Jag borde dock använda mina kunskaper och talanger till bättre saker än att google stalka. Tänk vad brott jag skulle kunna lösa om jag fick möjlighet. Släng in mig i ett kvavt kontor på polishuset med en dator och en kaffebryggare så är jag nöjd. Fast till polislinjen vill de ju hellre ha personer som springer 2000 meter på 10 minuter än som har en sjuhelvetes slutledningförmåga...

"Your name is John Coffey? Yes sir boss. Like the drink, only not spelled the same."

Idag gick vi minsann och köpte kaffe och kaka på relativt nyöppnade Kahls nere i centralhallen!

Jag måste säga att jag tycker att det är ett STORT uppsving för sjukhuset att få in en sådan modern och trevlig establishment till det vanligtvis gråa och tråkiga sjukhuset. Mera sådana små affärer och barer tack! Härnäst vill jag gärna ha en restaurang som serverar ätbar mat. Jag kräver inte mycket, bara att maten ska gå och äta. Om jag inte hade något bättre för mig skulle jag öppna en soppbar som skulle heta "Vilken soppa!" men någon måste ju hålla ställningarna all over the hospital så jag lämnar soppan - med kaffeuppvärmd hand - till någon annan!

tisdag, november 17, 2009

"My revenge is complete, the university is in the grip of fear, and Batman has been annihilated!"

Hm, surfar runt lite på olika universitet. Någon liten jävla distanskus ska man väl kunna slänga in. Den jag då hittar har särskild behörighet matte B och samhällskunskap A. En annan ges inte ens vt10 utan först ht11. Men OMG! Jag har anmält mig till en men jag ville ju så gärna gå den med särskild behörighet...

Annars då säger ni?!

Livet går vidare som vanligt. Samma jobb. Samma lägenhet. Samma jävla soffjävel i samma satans lägenhethelvete. Men annars är det bra!

Själv då?

onsdag, juni 24, 2009

"True Blood, it will keep you alive, but it will bore you to death."

Ingen har väl missat att jag är HELT JÄVLA SÅLD på serien True Blood. Den är så jävla bra och den verkar inte bli sämre även om den kommer att bli mer och mer wacko. Just nu rockar den stenhårt i alla fall.

Jag var inne och läste på diverse ställen om serien och fastnade på wikipedia där de bland annat berättas om den marknadsföringsteknik som de använt sig av för att väcka intresse för serien.
Denna teknik heter tydligen "viral marketing" som i korta drag betyder att man använder sig av redan existerande nätverk för att sprida sitt budskap. Typ Facebook, Youtube och Internet i allmänhet så klart. De skapade flera internetsiter som alla hade olika kopplingar till serien. En sida för American Vampire League och en för motståndarna Fellowship of the Sun. Detta är ju hysterisk kul! Jag älskar detta! En annan rolig sida de skapat är TruBlood - "synthetic blood nourishment bevarage". Åh, så roligt!

De delade till också ut gratis DVD:s med första avsnittet av serien. På vissa DVD-uthyrningsställen kunde man även "hyra" första avsnittet gratis.

Men den roligaste av alla reklamjippogrejerna var att flera dryckesautomater runt om i USA hade kort som visade att TruBlood var "sold out"! Haha! Så jävla bra! Detta måste ju vara ett av de bästa jobben i hela världen. Tänk att sitta runt ett "lekbord" och bara fundera ut fyndiga och påhittiga reklamvägar. Så fantastiskt roligt jobb de måste ha. Jag är SÅ avundsjuk!

Tru:Blood
All flavor.
No bite.

'

lördag, juni 20, 2009

"You can attack me, you can send assassins after me, that's fine. But nobody messes with my boyfriend."

Födelsedagsfirande i Obbola. Fick träffa Elins pojkvän för första gången. Ja, vi presenterade oss men mer än så blev det inte första gången. Det kanske var lika bra det. Vi hade lovat att visa vår bästa sida - jag förstår inte varför Elin var så orolig, vi som alltid är försiktiga, blyga och tystlåtna...

Jag tror inte att han blev skrämd denna första gång i alla fall. Men vi ska väl träffa honom fler gånger så vi hinner nog med det också.

Vi käkade middag och fikade och myste på. Som vanligt. Sedan satt vi och planerade italienresan lite till. Det är såååå spännande förutom att det kommer att vara 40 grader varmt när vi är där. Jag kommer att dödens dö. Jag fick lite färg på mig under midsommar och detta trots att solen inte var framme så förbannat mycket. Gissa om jag kommer att vara ett vandrande öppet sår i Italien? Förmodligen. Fast jag har bamseskyddsfaktor 40 för barn på mig.

Dags för film!

"Why, this is very midsummer's madness."

Midsommarsfirande på kolonilotten! Det var ju underbart väder. Heja, heja. Det blåste lite men det var helt ok. Jag brukar inte snacka väder värst ofta men ska man sitta ute och äta en midsommar så spelar vädret faktiskt roll.

Vi åt gott sedan spelade vi ett spel som jag inte ens vet vad det heter. Men kul var det. Jag vann! Hihi!

Idag - lördag - fyller Elin år. Grattis på dig! Vi satt alla runt bordet och sms:ade henne samtidigt. Imorgon ska vi dit och äta tårta. Det blir trevligt, en lördag på playa del Obbola rockar!

Nu ska jag lyssna ännu en gång på Survivor och I can't hold back som jag hörde för första gången i går i en film som heter Mall Cop. Jag hörde PÅ EN GÅNG att det var en låt som jag älskar. Det hör jag på första stroferna. Varför ska alla dessa band jag gillar vara artiser som typ är sextio bast i dag. Sångaren var ju typ het när det begav sig men nu är han ju gammal som gatan ju...Tänk att alla blir äldre men inte jag.

Dagens favoritlåt: I can't hold back - Survivor
Album: Vital Signs - 1984

torsdag, juni 18, 2009

"The code key you retrieved from the CIA is unusable; I can only assume that was deliberate on their part."

Man kan inte lämna hemmet utan väska. Det är numera bevisat.

Jag skulle just skjutsa Magnus ned på stan. Så där står jag vid väskan och ska välja vad jag ska ta med mig för denna enkla resa. Jag väljer: börsen (för jag ids inte TA UT körkortet) mobilen, bilnyckeln och en tändare (för man måste ju röka på vägen till bilen).

Vad händer nu då? Jo, när jag kommer hem så märker jag ju att Magnus har naturligtvis låst dörren och jag har ingen husnyckel. Om jag dessutom ska ta med mig husnycklarna - vilket ju är egentligen självklart att man tar med sig - så är det ju lika bra att jag tar hela jävla väskan så slipper jag dessutom BÄRA alla jävla prylar i händerna! VÄSKA FTW!

Annars då?!

tisdag, maj 12, 2009

Eurovision Song Contest second semi-finals

Here we go again...

01 Kroatien
Var är kastanjetterna? Lite för smörigt för min smak. Hoppas verkligen kvällen blir bättre än så här.

02 Irland
Rockigt. Undra om bandet spelar själv. Ja, jag vet att de inte spelar live nu men jag menar om bandet är på rikt alltså. Ingen vinnare kanske men helt ok.

03 Lettland
Trafikstockning. Jag säger total jävla krasch. Om detta gått vidare vad har de då röstat bort?

04 Serbien
Nej, men jag ger upp. Vad fasiken är det här? Är det där verkligen hans riktiga hår? Undra vad det är de sjunger om. Ser roligt ut men man fattar ju verkligen ingenting.

05 Polen
Oj, Balladen med stort B. Men når inte riktigt ända fram. Hon kan väl sjunga men det är ändå tråkigt. Blir inte riktigt så där bra som en ballad ska vara.

06 Norge
Jag gillar stråk i en större stråksektion. En ensam fiol blir bara löjligt. Och detta är löjligt. Låter som en dålig musikallåt. En transportsträckelåt till det stora numret. Han är inte ens söt - som att det skulle hjälpa.

07 Cypern
Bra låt faktiskt. Skulle bli riktigt bra med en kvinna som KAN sjunga. Då skulle denna typ vinna.

08 Slovakien
Om de ändå hade sjungit denna på engelska. Det låter ändå som att den kunde vara ok - KANSKE - OM de sjungit på engelska.

09 Danmark
Contrykänslan kommer igen. Ja, men det här är ju rätt ok. Kunde vara ändå bättre sång men låten får man vill säga är ok. Inte så jag sitter på soffkanten och rockar huvudet ur led men ändock...

10 Slovenien
Nu vart det många stråk men det är då inte bra ändå. De kostar också på ett väldigt långt intro för att vara en låt på 3 minuter. Men så börjar skatan sjunga och så förstår man varför de väntade i det sista innan de släppte in henne.

11 Ungern
Oj, oj, hand på höft och så ett luft-juck. Det är ju typ allt man klarar av. Jag får kåthurven. NOT. Men så äckligt på alla sätt och vis. Kanske något för en gay-klubb men inte ESC.

12 Azerbaijan
Nej, inte det där beatet igen. Jag orkar inte med det, orkar inte...och vi är bara på låt tolv.

13 Gekland
Det är då minst lika många amazonmän i denna tävling som det är amazonkvinnor. Och jag undar var den där handen tog vägen när den åkte förbi midjan och ned utanför bild...
Denna låt kan ändå gå långt. Framträdandet är faktiskt lite coolt även jag tycker att det var lite väl mycket flygande armar och ben. Till sist: ser alla greker ut så där?!

14 Litauen
Känns som att jag har hört den här låten förut. Men han kan ju faktiskt sjunga. Ja, men det här är bra. Nu när man vet vad han sjunger är det ändå lättare att förlåta att han går över till utrikiska i slutet av låten.

15 Moldavien
HEY! HOPP! Knäböj! Hopp! Snurr! He-he-HEY! Ne-ne-NEJ!

16 Albanien
Men vem fan gör scenframträderna åt artisterna? Sparka hela bunten! Vilken bakelseklänning. Låten kanske inte är sämst men då ska man inte titta på spektaklet.

17 Ukraina
Undra om man kan mäta kvalitén på låten utifrån hur mycket prylar de drar fram på scenen. I så fall suger detta rätt hårt. Och se där! Man KUNDE mäta på det sättet!

18 Estland
Etniskt, suggestivt och växande. Hm, stråkar som används "rätt" - check. Bra sång - check. Stora flygande scenbitar - check. Ingen jävel vet vad de sjunger om - check. Ja, men här har vi ju ett nummer som uppfyller allt. Kan nog tävla om topplaceringarna. Är lagomt galen.

19 Nederländerna
Började bra, i absoluta starten, men sedan blev det som pladask rakt ned i träsket. Men man ska aldrig säga aldrig, det är säkert många som röstar på detta.

Eurovision Song Contest first semi-finals

Here we go...

01 Montenegro
Gillar inte scenshowen, men låten sätter sig liksom där till slut.

02 Tjeckien
En man i en supermanliknande dräkt med tillhörande cape. Ja, du hörde rätt.

03 Belgien
Vad gör Jerry Williams i ESC? Låten är kanske rolig på något konstigt sätt men om det är schlager vet jag inte.

04 Vitryssland
Hm, förutom att han naturligtvis har dålig engelska så finner jag mig själv digga detta rätt hårt. Ja, jag måste erkänna. Killen kan ju sjunga. Det är roligt att höra.

05 Sverige
Okej, då. Men jag tycker att hon viskar för mycket på verserna. Hon är inte så van att sjunga pop och det är säkert svårt att ställa om rösten mellan verserna och refrängen men lite mer än en viskning kan vi väl få i alla fall.

06 Armenien
Oj, så mycket bättre låten var om man ser på videon. Jag gillade inte den live.
Men den var ju riktigt rolig. Och sångerskorna var ju annorlunda to say the least.

07 Andorra
En söt liten popdänga. Verkligen trallvänlig och hon är duktig på det hon gör.
Helt okej låt. Men jag stör mig på låtsasgitarrspelande på scenen.

08 Schweiz
Men hallå?! Coldplaywannabes. Hela låter osar, skriker, totally reeks of Coldplay.
Men det är ju rätt bra. Sångarn är söt men någon Chris Martin är han inte riktigt.

09 Turkiet
Fan vad less jag är på sådana här beats. Jobbigt att lyssna på och jobbigt att se på.
Var tror dem att dem är? I en lampa?

10 Israel
Fred, värme och glädje är tydligt temat. Puke!
"Must be another, must be another, must be another way" Well, then SHUT UP!

11 Bulgarien
Ytterligare en opera som är poppig och operig om vartannat, känns det igen?!
Inte sämst men långtifrån bäst. Jag undrar om jag sett för mycket sci-fi på sista tiden eller om de verkligen ser ut som en alien species ett Star Trek-awayteam skulle kunna möta på?!

12 Island
Duktig tjej. Är det schlager? Vet inte. Jag får countryvibbar fast det inte egentligen är country någonstans. Bäst hittills. Oj, kören, jag vill ha en kör. En egen liten kör som går bakom mig varje dag och bara körar till allt jag säger. Vore tokcoolt!

13 F.Y.R. Macedonia
Nu sa kommentatorerna att vi kommer att sakna H.E.A.T. Hm, jag tror verkligen att jag saknar dem för detta är långt ifrån så bra som H.E.A.T.

14 Rumänien
En låt som i första meningen har med orden "girls" och "party" dissar jag på en gång. Det sker liksom automatiskt. Sjunger hon verkligen "The Vulcan-girls like to party" eller är det jag och sci-fi-overloaden igen? *stänger öronen*
Men va fan, jag kommer att gå och nynna på den här skiten ändå!

15 Finland
Börjar hur bra som helst men en tjej som rockar på som fan. Man tänker: nu jävlar!
Och så börjar någon idiot rappa. Och så vart det E-type till slut. Inte nödvändigtvis dåligt alltså men tjejerna gör ju hela jävla låten så varför inte låta dem göra låten SJÄLVA. Nynnvänlig denna också!

16 Portugal
Det ser ut som Mika designat scenen, kläderna och hela patrasket. Bra låt.
Det är ju inte engelska så hon kan ju sjunga om precis vad fan som helst och jag skulle inte ha en aning. Men hon kan sjunga och det ger höga poäng i min bok. Sedan att det doftar Mika gör ju att jag smälter så...

17 Malta
Ytterligare en ballad. Vad ska jag säga. Hon kan absolut sjunga men sträcker sig lite väl efter tonerna om någon förstår vad jag menar. Mycket upprepning, men man ska ju nöta in refrängen när det är en schlager.

18 Bosnien & Hertzegovina
Refrängen låter som "stad i ljus". Hihi. Nej, men nej.

Ja, detta var min första live-bloggning. Min första känsla när jag hörde/såg låtarna. Jag kanske ändrar mig. Vem vet.

Eurovision Song Contest fever...

Så var det dags för Eurovision Song Contest igen. Jag har inte hört många låtar denna gång. Undra hur det kommer att gå för Sverige egentligen. Jag menar, vi tror ju att det ska gå bra då det går åt helvete så nu när det verkar luta mot förlust kan jag inte annat än bli lite glad. Skratta så där i mungipan då ingen ser.

Jag måste säga att låten växer som på en på något vis. Det är faktiskt rätt bra. Annorlunda så klart men bevisligen så är ju det vad europa vill ha.

Jag har för övrigt lust att åka till Paris. Behöver jag säga att det är en akustisk myspys-konsert med Mika på "unique European venues"? Okej, biljetten till Berlin kostade 56 kr med Ryanair men hur kul är det att åka till Berlin när man kan åka till PARIS för 1700 pix.

Annan uppdatering. Hade lönesamtal idag. Det är ju alltid intressant. Löneskillnanden mellan en läkarsekreterare som jobbat i hundrafemtio år och jag är typ tvåtusen pix. Förjävligt det är vad det är.

Nu börjar ESC *poff*

torsdag, april 23, 2009

Fuck it

Kort uppdatering

Var med i en budgivning på en lägenhet. Förlorade.

Slutsats: Alla människor i världen har mer pengar än jag. Till och med de som är yngre.

Fuck it.

onsdag, mars 25, 2009

"The how-to-wash tag was the biggest piece of cloth on there."

Jag kan inte förstå en sak. Hur kan man ta på sig en skir liten söt scarfs runt halsen - som en viktig accessoar i sin ensemble - och inte sprätta bort den GIGANTISKA, vita, mycket, mycket störande tvättanvisningslapp som hänger fast på den?!

Jag förstår det verkligen inte. Ser man den inte?! Äger man inte en sax?! Vad är problemet? De har säkert spenderat mycket tid framför spegeln och fixat sminket, håret och till sist tar man på sig örhängena och sedan scarfsen. De tar en sista titt i spegeln och kollar att allt blev bra. MEN DE SER INTE LAPPJÄVELN! Är ni blinda?!

Det behöver inte vara en skir liten söt scarfs i och för sig, det kan vara en halsduk modell grövre också. Det är lika irriterande.

Skärpning tjejer.

När ni lix håller på kan ni ju sprätta bort lappen från era tråd-liknande stringtrosor också...

söndag, mars 22, 2009

"What the hell is up with you and Thailand, huh?"

Hm, usch så många som söker på kvinnor och Thailand. Vad är det med detta egentligen? Dessa söktermer har folk sökt på och kommit till min blogg:

Thailändska kvinnor, thailändsk flickvän, thaikvinnor sverige, thai kvinnor, thaikvinnor, ensam thaitjej i sverige, filippinerna + bargirl, thai girls letar efter utländska män, thailand + kvinnor, förälskad i thailänsdska, svenska män och thailänska kvinnor, svenska kvinnor okvinnliga, kontakt med thai kvinna, thailand kvinnor, thai flickvän, thai kvinnor i umeå, svenskar i thailand hemskt, min thailändska flickvän, thailand+kvinnor, thailändska kvinnor hatar dem, leva med thailändsk kvinna, lätt att hitta kvinnor i thailand.

Detta kommer ju att göra att ändå fler kommer till min blogg nu. Men det gör ju inget för det blogginlägget jag har skrivit om detta kanske de behöver läsa.

"Let's not poo-poo our positivity. Just think about the competition."

Ytterligare en tävling. Ytterligare en 2:a plats. Men jag var tre poäng från en kvinna som tydligen vunnit en hel del SM. Så jag är nöjd ändå fast det finns stort utrymme för förbättring.

Magnus följde med och lekte pressfotograf. Vi steg upp 08:30! En söndag! Sedan när vi var klara så åkte jag på Nolia och gick och strosade på loppis. Loppis är poppis i Ulrikas värld. Köpte ett armband för 40 pix. Det är rätt kurs.

Nu på eftermiddagen vilade vi ögonlocken en stund och snart ska vi åka till morsan på middag. En helt underbar söndag har det varit. Hobby, fint väder och middagsbjudning. Me like.

måndag, mars 16, 2009

"I'm writing a paper with soul. It's got lots of soul."

I denna nya värld av online kalendrar, handdatorer och mobiltelefoner kan jag ibland få en överumplande känsla av saknad av gamla hederliga papperskalendrar. En saknad av tiden då man i slutet av året köpte nästa års kalender. En lång tids urval. En lång tids vägande för och emot innan man bestämde sig för vilken typ man ville ha detta år. Hela veckan på ett uppslag? En sida per dag?

Sedan kunde man sitta där med krispigt fräscha, nya vita sidor och fylla dem med årliga händelser. Födelsedagar, festligheter och andra årliga kom-i-håg. Använda olika typer av pennor med olika färg. Sätta små lappar här och där. Rita en teckning. Eller varför inte bara en enkel pil.

Jag saknar tiden då man satt på ett café med sin smutsiga, vältummade underbara papperskalender på bordet. Bläddrandes mellan klunkarna. Räkna ned veckor genom att lägga sidorna mellan fingrarna. Verkligen KÄNNA tiden. En påtaglig pappersverklighet.

Var är tiden nu? Ett par klick i googlekalendern och man har hoppat förbi semestern. Är den verkligen så nära? Är den verkligen så fort ÖVER?!

Jag har flera, flera års kalendrar i en låda. Ibland går jag igenom dem och läser vad jag gjorde och vad jag hade planerat som aldrig blev av. Ibland melankoliskt läsandes rader av svunnen tid. Ibland skrattades över minnen som dyker upp. Både av händelsen i sig men också förväntningarna man kände när man skrev det i sin kalender. Dessa finns kvar för framtiden.

Vem kommer att läsa min googlekalender om 20 år? Inte jag och ingen annan heller.

Tacka vet jag papperskalendern med sitt vältummande bevis om liv.

Med sin pappersverklighet.

"Pretty music. Pretty, pretty music. They cry out for mercy. They cry out for mercy."

Men alltså, hur underbart är det inte att surfa runt på Spotify eller lastfm?

På lastfm kan jag surfa runt bland användarna och se vilka som har "hög" eller "väldig hög" musikalisk kompatibilitet med mig. Då kan jag lägga till några låtar av varje artist som den användaren lyssnar på och vips så har jag hittat en massa nya artiser som jag ALDRIG skulle ha hittat annars. Massor av kul. Massor av skoj.

"Rock it out! Stomp it to the death!"

Just när man inte trodde att det kunde bli bättre så blir det det! Inte nog med att H.E.A.T och Whitesnake spelar på Nordic Rock på stadskajen i Umeå 30 maj, nu läser jag att Jorn Lande kommer också! OMFG! Detta kommer att bli The Place To Be! Fan vad jag längtar. Hoppas det blir bra väder så det blir så där alldeles, alldeles underbart!

"In the sixties, we were too stoned to jog. In the seventies, we had platform shoes."

Vi ska ha klinikfest med 60-tals tema. Ska bli riktigt kul men vad fan ska man ha på sig? Jag ska naturligtvis sminka mig a-la-sixties och ha lösögonfransar osv. Men hur i hela friden ska jag klara av att rulla håret på stora spolar och tupera upp det som jag vill göra? Jag kan fysiskt inte rulla mitt eget hår. Mina armar räcker inte till...

Jag ska rulla upp och tupera sedan ska jag ha ett hårband av något slag tillsammans med plastörhängen. Inget av detta är ännu inhandlat men jag lägger ribban högt så misslyckas jag mer. Bra va?!

Sedan till kläder. Jag vill ha vita go go boots och en snygg överdel med 60-tals ärmar. Men jag har inte tänkt beställa boots för 500 spänn på nätet och det finns ingenstans på stan. Några som har ett par vita go go boots storlek 41-42 på vinden som de vill bli av med kan ni ju höra av er. Det får inte vara så hög klack heller. Helst bara 5 cm kanske.

Jag har höga krav och det kommer att gå åt helvete. Men lösfransisar, sminkning och håret kan man ju åstakomma i alla fall. Fan att man inte kan sy, då hade jag sytt mina egna kläder nu. Men då man har en sömmerska till mamma så har man aldrig behövt lära sig sy.

Kul kommer vi ha i alla fall!

onsdag, februari 25, 2009

"Hey, handle with care. That's a billion dollars worth of Uncle Sam's money."

10 miljarder. 10 000 000 000 kr.

Sug på den siffran.

Om jag plötsligt fick 10 miljarder på mitt konto skulle jag göra följande:

1. Flytta pengarna fort som fan
2. Investera pengarna
3. Sälja skiten
4. Ge tillbaka 10 miljarder

Banken ringer och säger: "Vi har råkat ge dig 10 miljarder men pengarna finns inte längre på ditt konto". Man svarar: "Nej, men ni har dem alldeles strax".

Sedan flyttar man vinsten till något konto utomlands. Done. Jag tar straffet. Undra vad det blir. Pengarna är ju återlämnade. Vilken skada har egentligen skett?

Men några procents vinst på 10 miljarder. You do the math!

"I love fairy tales. I've always wanted to be a princess, and get rescued by a handsome prince on a white horse."

---------------------------------------------------
TELEGRAM 1

FRÅN: ALL VÄRLDENS JÄVLA PRESS
TILL: NIKA'S LAIR
---------------------------------------------------

STOPPA PRESSARNA STOPP
PRINSESSAN VICTORIA SKA GIFTA SIG STOPP

---------------------------------------------------





---------------------------------------------------
TELEGRAM 2

FRÅN: NIKA'S LAIR
TILL: ALL VÄRLDENS JÄVLA PRESS
---------------------------------------------------

I DON'T GIVE A FUCK STOPP

---------------------------------------------------

söndag, februari 22, 2009

"I guess I missed that in Sunday school."

När man tror man är fri kommer den. Söndagsångesten. Det var ju nyss söndag. Nu är det snart måndag. Om bara några minuter as a matter of fact. Jag älskar söndag dag och hatar söndag kväll. Varje timme leder närmare och närmare måndag.

Tokmycket att göra på jobbet. Tokmycket. Det blir liksom aldrig mindre. Kan det ha att göra med att jag involverar mig i allting?! Nej, precis som jag trodde! Det kan det ju inte! Öh...

På fredag är det bio. Män som hatar kvinnor. Första premiären för mig ever, tror jag. Vi brukar försöka undvika dem så mycket det går. Men blir ju kul att se hur stämningen i salongen är. Blir det spontana applåder kanske?! Nej, vi är inte amerikaner. Där applåderar de efter filmen. Jag tycker att man borde göra det. Jag menar, bara för att det i Sverige är väldigt liten chans att någon från filmen sitter i lokalen - till skillnad från Mann's Chinese Theater i Los Angeles - betyder ju inte detta att man inte kan applådera för att visa att man gillade det man såg. Jag håller dock inte andan i väntan på att torra svenskar ska vara spontana.

"You know, you catch more flies with honey than vinegar"

Vinägerdressing: Vinäger, olja, vatten, salt och pepper och kryddor av eget val...

...eller....

..."rödvinsvinäger, kryddört, salt, modifierad stärkelse av majs E4122, skummjölkspulver, stabiliseringsmedel E412, E415, konserveringsmedel E202, E211, E224, smakförstärkare E621".

Hur svårt kan det vara?!

lördag, februari 21, 2009

"On the run, for now. I deployed Tweedle-dee and Tweedle-dumb."

Så. Nu är man på Twitter också. Jag ska vara överallt. Det är mitt mål, mitt kall - my curse.

Just nu är det ganska tomt men kanske det kommer ett och annat litet inlägg nu när jag till och med lyckades koppla upp mig via mobilen...jag rockar!

"Stop! There's a pain... in my back!"

Fuck, pain in my back again! Undra hur många cm jag växer denna gång...

I dag är en sådan typisk dag som jag kunde ha gjort så mycket vettigt men istället låg jag i soffan och såg ytterligare ett avsnitt av Psych och sedan.....Ronja Rövardotter. Ja, vi var och handlade iofs. man ska väl inte ha så höga krav.

Men visst är man en jävla looser när man ligger i soffan, stirrar på sina sloknande blommor men orkar ändå inte gå och hämta vatten...

Jag vill ha mer True Blood! Kan de inte filma skiten snabbare så jag får min dagliga fix? Vad ska jag se nu liksom, finns ju inget som mäter sig med det.

Magnus har lånat en mattebok från jobbet. Borde räkna lite och tenta av matte A. Men det är ju inte lika kul som att ligga i soffan och göra ingenting. Den mest inbitna matteräknaren måste vara benägen att hålla med. Om jag nu någongång i framtiden får användning av mitt mattebetyg får vi väl se, men det vore ju inte tungt att bära på kunskaperna.

*lägger sig tillbaka i soffan och väntar på Melodifestivalen*

torsdag, februari 19, 2009

"I'm sorry, Ashley, but you know the rules: if any of the H.E.A.T. team get in trouble..."

Nu är det gjort. Två 2-dagars biljetter till Nordic Rock 2009 är införskaffade. Det är inte förrän i maj men man vill ju inte missa det...

Whitesnake och H.E.A.T i Umeå! Fan, vad jag längtar! Kanske åker vi ned till Ö-vik och ser H.E.A.T innan det också, vi får se.

Fasiken vad kul att det anordnas sånt här i Umeå. Jag är så på!

"I have as much right to be on the bus as you!"

Hur svårt är det egentligen att förstå att busstiderna som står angiven i bussturlistan och på hållplatserna är PRELIMINÄRA?! Visst borde väl folk av hyfsad intelligens förstå att bussjäveln inte försvinner ur tomma intet bara för att det inte dykt upp vid hållplatsen EXAKT på klockslaget. Folk börjar titta sig oroligt omkring när klockan slår ankomsttid. "Men lugna ned dig för helvete, bussjäveln kommer ju när den kommer!" Har jag lust att säga.

Sedan när den väl kommer slås dem av ytterligare en nyhet - man ska betala också...

måndag, februari 16, 2009

"Lonely? Is that an deodorant-issue?"

Jag tycker att Rexonas nya tv-reklam är tragisk. Många kvinnor tycker att deras deodorant torkar fort.

Hur hög är stressnivån i samhället när vi inte ens kan vänta på att vår deodorant torkar....?

lördag, februari 14, 2009

"Luckily, the extra height doesn't feel that awkward."

Jag mätte mig för ett tag sedan och mätstickan visade 177 cm. Jag sa att jag var 174 men att hon var väl tvungen att skriva vad mätstickan visade.

Idag mäter sig jag och Magnus - på ett mycket vetenskapligt sätt mot en dörrkarm. Magnus var - på det korta benet 173,5 cm - och på det långa 175 cm. Jag var...177 cm. Vad fan är det här?! Har jag plötsligt vuxit 3 cm?!

Inte undra på att jag hade förbannat ont i ryggen för ett par veckor sedan. Jag hade ju för fan växtvärk! :D

Favoritlåt: Zlips - Look at you now - 2008

söndag, februari 08, 2009

"Aren't you afraid to be out here alone with a hungry vampire?"

Ny seriefavorit - "True Blood". Hur sexiga kan vampyrer bli egentligen? De är verkligen inte mänskliga för ingen man kan mäta sig med dem! Denna serie finns ännu bara i en säsong med 12 avsnitt och tycker du det minsta om vampyrer ska du se den. Jag kommer ikväll avnjuta det sista avsnittet efter att ha plöjt hela serien i helgen. Jag kan inte sluta.

Jag säger bara:

"Bite me, suck my blood and just FUCK ME already! Not nessecerily in that order..."

onsdag, februari 04, 2009

"The Kola Loka is the law."

Kolaremmar rockar.

Man måste äta dem genom att knyta ihop en hel rem till en enda stor boll av knutar. Sedan pular man in hela i munnen och tuggar tills man får ont i käkarna.

Fudge-straps. Toffee-ribbon. Caramel-knot. Åh, man borde sälja kolaremmar färdigknutna. Skulle sälja som saft i solsken eller....ja, knutna kolaremmar!

Förresten låter Fudge-straps som något man köper i en sexbutik....

"Jag tar den där dildon, det uppblåsta lammet och ett par fudge-straps, tack!"

måndag, januari 26, 2009

"You know you've read a good book when you turn the last page and feel a little as if you have lost a friend."

Ytterligare en order på massor av hundra....

Damn you Adlibris, damn you straight to Hell!

*faller ned i soffan - shoppingtillfredställd*

Nika on Twitter