tisdag, maj 12, 2009

Eurovision Song Contest second semi-finals

Here we go again...

01 Kroatien
Var är kastanjetterna? Lite för smörigt för min smak. Hoppas verkligen kvällen blir bättre än så här.

02 Irland
Rockigt. Undra om bandet spelar själv. Ja, jag vet att de inte spelar live nu men jag menar om bandet är på rikt alltså. Ingen vinnare kanske men helt ok.

03 Lettland
Trafikstockning. Jag säger total jävla krasch. Om detta gått vidare vad har de då röstat bort?

04 Serbien
Nej, men jag ger upp. Vad fasiken är det här? Är det där verkligen hans riktiga hår? Undra vad det är de sjunger om. Ser roligt ut men man fattar ju verkligen ingenting.

05 Polen
Oj, Balladen med stort B. Men når inte riktigt ända fram. Hon kan väl sjunga men det är ändå tråkigt. Blir inte riktigt så där bra som en ballad ska vara.

06 Norge
Jag gillar stråk i en större stråksektion. En ensam fiol blir bara löjligt. Och detta är löjligt. Låter som en dålig musikallåt. En transportsträckelåt till det stora numret. Han är inte ens söt - som att det skulle hjälpa.

07 Cypern
Bra låt faktiskt. Skulle bli riktigt bra med en kvinna som KAN sjunga. Då skulle denna typ vinna.

08 Slovakien
Om de ändå hade sjungit denna på engelska. Det låter ändå som att den kunde vara ok - KANSKE - OM de sjungit på engelska.

09 Danmark
Contrykänslan kommer igen. Ja, men det här är ju rätt ok. Kunde vara ändå bättre sång men låten får man vill säga är ok. Inte så jag sitter på soffkanten och rockar huvudet ur led men ändock...

10 Slovenien
Nu vart det många stråk men det är då inte bra ändå. De kostar också på ett väldigt långt intro för att vara en låt på 3 minuter. Men så börjar skatan sjunga och så förstår man varför de väntade i det sista innan de släppte in henne.

11 Ungern
Oj, oj, hand på höft och så ett luft-juck. Det är ju typ allt man klarar av. Jag får kåthurven. NOT. Men så äckligt på alla sätt och vis. Kanske något för en gay-klubb men inte ESC.

12 Azerbaijan
Nej, inte det där beatet igen. Jag orkar inte med det, orkar inte...och vi är bara på låt tolv.

13 Gekland
Det är då minst lika många amazonmän i denna tävling som det är amazonkvinnor. Och jag undar var den där handen tog vägen när den åkte förbi midjan och ned utanför bild...
Denna låt kan ändå gå långt. Framträdandet är faktiskt lite coolt även jag tycker att det var lite väl mycket flygande armar och ben. Till sist: ser alla greker ut så där?!

14 Litauen
Känns som att jag har hört den här låten förut. Men han kan ju faktiskt sjunga. Ja, men det här är bra. Nu när man vet vad han sjunger är det ändå lättare att förlåta att han går över till utrikiska i slutet av låten.

15 Moldavien
HEY! HOPP! Knäböj! Hopp! Snurr! He-he-HEY! Ne-ne-NEJ!

16 Albanien
Men vem fan gör scenframträderna åt artisterna? Sparka hela bunten! Vilken bakelseklänning. Låten kanske inte är sämst men då ska man inte titta på spektaklet.

17 Ukraina
Undra om man kan mäta kvalitén på låten utifrån hur mycket prylar de drar fram på scenen. I så fall suger detta rätt hårt. Och se där! Man KUNDE mäta på det sättet!

18 Estland
Etniskt, suggestivt och växande. Hm, stråkar som används "rätt" - check. Bra sång - check. Stora flygande scenbitar - check. Ingen jävel vet vad de sjunger om - check. Ja, men här har vi ju ett nummer som uppfyller allt. Kan nog tävla om topplaceringarna. Är lagomt galen.

19 Nederländerna
Började bra, i absoluta starten, men sedan blev det som pladask rakt ned i träsket. Men man ska aldrig säga aldrig, det är säkert många som röstar på detta.

Inga kommentarer:

Nika on Twitter