tisdag, maj 12, 2009

Eurovision Song Contest second semi-finals

Here we go again...

01 Kroatien
Var är kastanjetterna? Lite för smörigt för min smak. Hoppas verkligen kvällen blir bättre än så här.

02 Irland
Rockigt. Undra om bandet spelar själv. Ja, jag vet att de inte spelar live nu men jag menar om bandet är på rikt alltså. Ingen vinnare kanske men helt ok.

03 Lettland
Trafikstockning. Jag säger total jävla krasch. Om detta gått vidare vad har de då röstat bort?

04 Serbien
Nej, men jag ger upp. Vad fasiken är det här? Är det där verkligen hans riktiga hår? Undra vad det är de sjunger om. Ser roligt ut men man fattar ju verkligen ingenting.

05 Polen
Oj, Balladen med stort B. Men når inte riktigt ända fram. Hon kan väl sjunga men det är ändå tråkigt. Blir inte riktigt så där bra som en ballad ska vara.

06 Norge
Jag gillar stråk i en större stråksektion. En ensam fiol blir bara löjligt. Och detta är löjligt. Låter som en dålig musikallåt. En transportsträckelåt till det stora numret. Han är inte ens söt - som att det skulle hjälpa.

07 Cypern
Bra låt faktiskt. Skulle bli riktigt bra med en kvinna som KAN sjunga. Då skulle denna typ vinna.

08 Slovakien
Om de ändå hade sjungit denna på engelska. Det låter ändå som att den kunde vara ok - KANSKE - OM de sjungit på engelska.

09 Danmark
Contrykänslan kommer igen. Ja, men det här är ju rätt ok. Kunde vara ändå bättre sång men låten får man vill säga är ok. Inte så jag sitter på soffkanten och rockar huvudet ur led men ändock...

10 Slovenien
Nu vart det många stråk men det är då inte bra ändå. De kostar också på ett väldigt långt intro för att vara en låt på 3 minuter. Men så börjar skatan sjunga och så förstår man varför de väntade i det sista innan de släppte in henne.

11 Ungern
Oj, oj, hand på höft och så ett luft-juck. Det är ju typ allt man klarar av. Jag får kåthurven. NOT. Men så äckligt på alla sätt och vis. Kanske något för en gay-klubb men inte ESC.

12 Azerbaijan
Nej, inte det där beatet igen. Jag orkar inte med det, orkar inte...och vi är bara på låt tolv.

13 Gekland
Det är då minst lika många amazonmän i denna tävling som det är amazonkvinnor. Och jag undar var den där handen tog vägen när den åkte förbi midjan och ned utanför bild...
Denna låt kan ändå gå långt. Framträdandet är faktiskt lite coolt även jag tycker att det var lite väl mycket flygande armar och ben. Till sist: ser alla greker ut så där?!

14 Litauen
Känns som att jag har hört den här låten förut. Men han kan ju faktiskt sjunga. Ja, men det här är bra. Nu när man vet vad han sjunger är det ändå lättare att förlåta att han går över till utrikiska i slutet av låten.

15 Moldavien
HEY! HOPP! Knäböj! Hopp! Snurr! He-he-HEY! Ne-ne-NEJ!

16 Albanien
Men vem fan gör scenframträderna åt artisterna? Sparka hela bunten! Vilken bakelseklänning. Låten kanske inte är sämst men då ska man inte titta på spektaklet.

17 Ukraina
Undra om man kan mäta kvalitén på låten utifrån hur mycket prylar de drar fram på scenen. I så fall suger detta rätt hårt. Och se där! Man KUNDE mäta på det sättet!

18 Estland
Etniskt, suggestivt och växande. Hm, stråkar som används "rätt" - check. Bra sång - check. Stora flygande scenbitar - check. Ingen jävel vet vad de sjunger om - check. Ja, men här har vi ju ett nummer som uppfyller allt. Kan nog tävla om topplaceringarna. Är lagomt galen.

19 Nederländerna
Började bra, i absoluta starten, men sedan blev det som pladask rakt ned i träsket. Men man ska aldrig säga aldrig, det är säkert många som röstar på detta.

Eurovision Song Contest first semi-finals

Here we go...

01 Montenegro
Gillar inte scenshowen, men låten sätter sig liksom där till slut.

02 Tjeckien
En man i en supermanliknande dräkt med tillhörande cape. Ja, du hörde rätt.

03 Belgien
Vad gör Jerry Williams i ESC? Låten är kanske rolig på något konstigt sätt men om det är schlager vet jag inte.

04 Vitryssland
Hm, förutom att han naturligtvis har dålig engelska så finner jag mig själv digga detta rätt hårt. Ja, jag måste erkänna. Killen kan ju sjunga. Det är roligt att höra.

05 Sverige
Okej, då. Men jag tycker att hon viskar för mycket på verserna. Hon är inte så van att sjunga pop och det är säkert svårt att ställa om rösten mellan verserna och refrängen men lite mer än en viskning kan vi väl få i alla fall.

06 Armenien
Oj, så mycket bättre låten var om man ser på videon. Jag gillade inte den live.
Men den var ju riktigt rolig. Och sångerskorna var ju annorlunda to say the least.

07 Andorra
En söt liten popdänga. Verkligen trallvänlig och hon är duktig på det hon gör.
Helt okej låt. Men jag stör mig på låtsasgitarrspelande på scenen.

08 Schweiz
Men hallå?! Coldplaywannabes. Hela låter osar, skriker, totally reeks of Coldplay.
Men det är ju rätt bra. Sångarn är söt men någon Chris Martin är han inte riktigt.

09 Turkiet
Fan vad less jag är på sådana här beats. Jobbigt att lyssna på och jobbigt att se på.
Var tror dem att dem är? I en lampa?

10 Israel
Fred, värme och glädje är tydligt temat. Puke!
"Must be another, must be another, must be another way" Well, then SHUT UP!

11 Bulgarien
Ytterligare en opera som är poppig och operig om vartannat, känns det igen?!
Inte sämst men långtifrån bäst. Jag undrar om jag sett för mycket sci-fi på sista tiden eller om de verkligen ser ut som en alien species ett Star Trek-awayteam skulle kunna möta på?!

12 Island
Duktig tjej. Är det schlager? Vet inte. Jag får countryvibbar fast det inte egentligen är country någonstans. Bäst hittills. Oj, kören, jag vill ha en kör. En egen liten kör som går bakom mig varje dag och bara körar till allt jag säger. Vore tokcoolt!

13 F.Y.R. Macedonia
Nu sa kommentatorerna att vi kommer att sakna H.E.A.T. Hm, jag tror verkligen att jag saknar dem för detta är långt ifrån så bra som H.E.A.T.

14 Rumänien
En låt som i första meningen har med orden "girls" och "party" dissar jag på en gång. Det sker liksom automatiskt. Sjunger hon verkligen "The Vulcan-girls like to party" eller är det jag och sci-fi-overloaden igen? *stänger öronen*
Men va fan, jag kommer att gå och nynna på den här skiten ändå!

15 Finland
Börjar hur bra som helst men en tjej som rockar på som fan. Man tänker: nu jävlar!
Och så börjar någon idiot rappa. Och så vart det E-type till slut. Inte nödvändigtvis dåligt alltså men tjejerna gör ju hela jävla låten så varför inte låta dem göra låten SJÄLVA. Nynnvänlig denna också!

16 Portugal
Det ser ut som Mika designat scenen, kläderna och hela patrasket. Bra låt.
Det är ju inte engelska så hon kan ju sjunga om precis vad fan som helst och jag skulle inte ha en aning. Men hon kan sjunga och det ger höga poäng i min bok. Sedan att det doftar Mika gör ju att jag smälter så...

17 Malta
Ytterligare en ballad. Vad ska jag säga. Hon kan absolut sjunga men sträcker sig lite väl efter tonerna om någon förstår vad jag menar. Mycket upprepning, men man ska ju nöta in refrängen när det är en schlager.

18 Bosnien & Hertzegovina
Refrängen låter som "stad i ljus". Hihi. Nej, men nej.

Ja, detta var min första live-bloggning. Min första känsla när jag hörde/såg låtarna. Jag kanske ändrar mig. Vem vet.

Eurovision Song Contest fever...

Så var det dags för Eurovision Song Contest igen. Jag har inte hört många låtar denna gång. Undra hur det kommer att gå för Sverige egentligen. Jag menar, vi tror ju att det ska gå bra då det går åt helvete så nu när det verkar luta mot förlust kan jag inte annat än bli lite glad. Skratta så där i mungipan då ingen ser.

Jag måste säga att låten växer som på en på något vis. Det är faktiskt rätt bra. Annorlunda så klart men bevisligen så är ju det vad europa vill ha.

Jag har för övrigt lust att åka till Paris. Behöver jag säga att det är en akustisk myspys-konsert med Mika på "unique European venues"? Okej, biljetten till Berlin kostade 56 kr med Ryanair men hur kul är det att åka till Berlin när man kan åka till PARIS för 1700 pix.

Annan uppdatering. Hade lönesamtal idag. Det är ju alltid intressant. Löneskillnanden mellan en läkarsekreterare som jobbat i hundrafemtio år och jag är typ tvåtusen pix. Förjävligt det är vad det är.

Nu börjar ESC *poff*

Nika on Twitter