söndag, mars 31, 2013

Vinstmejl

Ja, just det. I lördagsnatt fick jag ett vinstmejl från Svenska spel. Jag tänkte att nu jävlar! Det vart 80 kr på jokern. Men det är ju alltid något. Men vinstrekordet är ju mening att slås. På onsdag kommer nästa vinstmejl. Jo, jag känner det.

"Oh, yes you have. A little Easter treat just for me."

Så var påskfirningen i Obbola över. När vi anlände var huset redan i högform. Matchen Linköping-Skellefteå var i full gång och de satt och hejade på med ölen i högsta hugg. Stämningen på topp med andra ord. De snackades hockey, fiske och dracks öl. Jag kunde inte låta bli att ledsen. Konstigt, tänker ni, att jag blir nedstämd av denna trevliga stämning, men jag tänker på hur fantastiskt bra Gunnar hade trivts där, just då. Han hade passat in perfekt i hela situationen och det hade känts som att han alltid varit där. Jag är så ledsen över att han inte fick vara med om den här sidan av min familj och släkt och jag är ledsen över att de inte fick lära känna den sidan av honom, på något sätt. Jag fick svälja gråten ett stund. Och nu behöver inte ni som var där säga: "men varför sa du inte att det kändes jobbigt, det förstår vi och det är inget konstigt med det?". Därför att jag inte alltid kan dra ned stämningen med att säga det och därför att jag måste lära mig hantera dessa situationer själv. Det är inte första gången det händer och det kommer aldrig vara sista.

Hur som helst hade vi fantastiskt trevligt. Vi åt ju påskmiddag, som jag skrev om redan igår. Senare på kvällen kom så kvällens spel fram. Galenpanna. Det här är ju ett spel där några har suttit och brainstormat fram spel där man ser absolut dummast ut när man spelar. Det är ett vinnande koncept för hur dåligt spelet än är så kommer man skratta och ha roligt när man sitter med färgglada pannband och två kort i pannan. Speciellt när inte banden räcker till utan några måste ha uppvikta mössor med korten instuckna i. Detta spel var på inget sätt dåligt, det var jätteroligt men ibland svårt som attan. Och det hjälper ju inte hjärncellerna att man dricker jägerbull, vin och drinkar heller. Men det hjälper skratten, det vill jag lova! Kvällen avslutades ändå i rätt hygglig tid så vi skulle orka upp i dag.

Och upp orkade vi oss, vissa senare än andra, men jag var faktiskt uppe strax efter tio. Efter alla ätit frulle klädde vi på oss täckbyxor, underställ och fan och hans moster, packade kaffe och bullar och begav oss ut på vandring ned till isen. Där satte vi oss solade och fikade en stund och njöt av solen och sedan vandrade vi hemåt. Inget märkvärdigt alls men skönt att komma ut en stund och röra på sig. Annars är det ju lätt att påskgodisskålen växer fast i ena handen och öl- eller vinglaset växer fast i andra.

När vi kom hem till vinter-playa del Obbola igen så gick vi till baksidan och Frida skottade till den befintliga snöbänken och en eld startades i den snygga Weber-grillstaden. Sedan grillades det lunchkorvar av olika slag. Så nu luktar jackan påskmys på riktigt. Efter det var vi rätt däckade och några vilade en stund, några duschade och några bara hängde.

Efter att vi vilat en stund var det ju dags för att börja fixa middagen. För nu var det ju flera timmar sedan vi åt! Frida, Martin och jag åkte och kompletteringshandlade till the pulled pork som hade myst i ugnen under de senaste sex timmarna. Åsa hade gjort både pulled pork och pulled elk som båda vart jättegoda. Vi gjorde de tortilla-style med grönsaker och yoghurtdressing med honung, fetaost och vitlök (efter recept från Jennie, men den blev inte alls lika god som hennes), tzatziki och guacamole. Sedan tryckte vi in tortilla-chips, mini-tubs och tortillas tills vi alla storknade och däckade i soffan - igen!

Jag kände mig rätt trött så jag avslutade kvällen rätt tidigt och tog bussen hem strax efter åtta. Jag var inte hemma förrän en dryg timme senare men det gjorde ju inget. Man hinner filosofera så mycket under bussresan.

Väl hemma städade jag undan då jag gått bärsärkagång just innan jag skulle åka, letandes efter några kläder som jag tänkte ge bort. Jag hittade dem inte så klart. Nu är det bara Ikea-handlingen som är kvar att plocka upp. Jag hann dock skruva ihop databordet redan igår. Så efter städning och en välbehövd dusch sitter jag nu vid detsamma. Riktigt smidigt bord faktiskt och naturligtvis inte dyrt heller.

Nä, om man ska slå på tv:n och tom-glo en stund innan jag somnar. Imorgon ska jag nog bara ta det lite lugnt, plocka upp det sista och kanske blogga lite om vad jag köpte allt mest.

lördag, mars 30, 2013

"No, it's just a thaw - winter isn't over till Easter."

Dagen började trevligt och det trevliga är ännu inte avslutat. Jag började med att stiga upp rätt tidigt och åka på en mini-roadtrip till Burträsk med Carolina, Fredrik och Kajsa för att hälsa på Gunnar. Vi hade så tur att det hade tinat en massa och dessutom var det skottat just framför graven. Jag undrar om någon hade bett om att få den framskottat eftersom det bara var den graven som var framskottad.

Vi hade köpt blommor innan vi åkte. Kajsa hade köpt en påskblomma som satt i en gul påskhare, den tyckte hon var fin och tyckte Gunnar skulle ha den. Carolina köpte gula tulpaner och jag köpte ett fång röda rosor. Vi satte blommorna i snön bredvid graven. Hade vi tänkt på det skulle vi köpt ett ljus också.

Efter vi hälsat på Gunnar så tog vi vårt fika och gick ned till isen och satte oss på en bänk och fikade. Korv, smörgås, kaffe, öl, godis och bullar, mycket gott blev det. Sedan gick vi en promenad runt isen, över en hängbro. Det var fantastiskt soligt och fint! En verklig fantastisk vårdag.

Sedan gick vi till kyrkan och tände ljus och satt en stund och kände in stämningen. Efter ett toalettbesök så körde vi hemåt. Kajsa hade ju fått den ursöta nallen av mig och jag hade fått grön hårfärgspray av Kajsa. Nallen körde en bit av vägen också. Den jäkla nallen kan köra!

Nu sitter jag mätt och belåten i Obbola där vi nyss har avnjutit påskmiddag! Det röda vinet är upphällt, snapsen uppdrucken och nu anlände nyss kaffet. Mycket dryck denna helg med andra ord!

Glad påsk på er!

fredag, mars 29, 2013

Vilken dag

En Ikea-roadtrip med damerna. Vi hade sjukt roligt och jag shoppade massor. På Ikea blev det förvånansvärt lite. Bara tusenlappen faktiskt. Kändes bra för sedan hittade jag en ny favoritbutik bredvid Ikea. En plusstorleksbutik med fantastiskt fina kläder. Handlade flera plagg på 50 och 70% också och det är ju aldrig fel. Dit kommer jag att åka igen!

Sedan bilade vi oss till Max för middag och sedan skjutsade de hem mig. Nu säng och sedan upp imorgon för ny road trip till Burträsk.

Skriver mer sedan, om allt jag handlat.

Natti!

torsdag, mars 28, 2013

"What's with all the bottles? It's like a trailer park Easter."

Så var påsken officiellt a go. Jobbade lite längre än vad jag behövde idag. Alltså, jag jobbade lite längre än till 15 då vi stängde. Men detta innebär *trumvirvel* att jag nog ligger på +/- 0 på flexen! Yay! Äntligen! Nu kan jag börja jobba in lite extra tid att använda till något trevligt framöver. Och det finns ju jobb så det är ingen fara med det. Sedan gick jag till Ica Gourmet och dränkte min ensamhet i mat och ost! Köpte färsk kyckling och gjorde en favoriträtt med kyckling, lök, vitlök, rödpaprika och denna gång även sparris. Till det strips och ett glas rött. Köpte en halvflaska och den är typ slut nu, hur kom det sig?

Jag fick prova några olika ostar i charkdisken och valde en bit Saint Agur, Brillat Savarin och Gruyére och en klick fikonconfit! Favoriten av dessa blev Gruyéren. Den tyckte jag smakade absolut mest och godast och passade fantastiskt bra till vinet - Villa Puccini. Som är lite av ett favorivin sedan länge. Det finns ju även i halvflaska så valet var enkelt och snabbt överstökat inne på Systembolaget där de hade alla kassor öppna. 

Så nu sitter jag här i soffan och har smitt kråset och gjort upp planer för hela helgen tror jag. 

Imorgon blir det att stiga upp vid 7 och göra sig i ordning inför roadtrip - en fin-resa till Ikea med Åsa, Frida och Andréa. Det kommer ju att bli skitkul! Jag har mer beställning från andra att köpa än saker till mig själv dock, men något ska jag nog hitta. Beroende på när vi kommer hem och hur trött jag är kanske jag hänger med Simon på kvällen. Sedan är det lördag och då ska jag följa med Fredrik, Carolina och Kajsa upp till Burträsk och hälsa på Gunnar. Sedan på lördagkväll tror jag att jag ska åka och våldgästa i Obbola.

Men på söndag och måndag har jag inget planerat...ännu. Men något säger mig att de två lediga slottarna i min almanacka kommer att fyllas också...

Nu är det ju hockey för fan!



onsdag, mars 27, 2013

"Sorry, the Sacramento bus doesn't run again 'til tomorrow. Uh, 5:05 pm."

Så igår var det dags för bouppteckning. Det visste jag ju skulle bli jobbigt såsom allt annat har varit jobbigt. Sitta och prata om allt på ett sånt konstigt konstaterande sätt. Ibland faller man bara in i det och sedan vaknar man som upp och inser vad det är man gör och om vem. Men det gick precis hur bra som helst.

Jag jobbade fram tills lunch och med en en fulladdad telefon, som jag hade tänkt använda för att dränka tankarna med, bältade jag med fast i bussen. Bussen hann väl just utanför Umeå innan ögonen ville vila mer än öronen ville lyssna på musik så det blev att sova en stund. Är ju så sövande att åka buss. Jag kom fram i god tid och hann strosa en runda på stan. Jag hade vandrat vägen från busstationen till advokatbyrån i google maps så jag visste ju exakt vart jag skulle gå.

Mötet gick så otroligt bra. Jag är så jätteglad att jag har träffat dessa fantastiska människor men samtidigt blir jag mer och mer ledsen att jag inte får lära känna dem alla bättre, tillsammans med Gunnar, i många, många år framöver. Jag hade så sett framemot att ingå i denna stora familj.

Nu är bouppteckningen snart klar. Jag vet nu att jag kan börja packa och sortera alla saker - när jag väl känner att jag orkar. Det känns bra även om jag inte förstår hur jag ska orka kasta hans kläder. Eller något annat för den delen. Men man får väl ta det allt eftersom.

Och så är jag rätt upptagen på kvällarna och helgerna nu. Det är ju självpåtaget så klart, jag vill ju träffa folk och ha roligt. Men det blir inte mycket tid till så mycket här hemma. Men det gör ju inget, det är ju ingen som bryr sig ifall jag lämnat något någonstans längre.

Och den tid jag är hemma skriver jag mycket på boken. Eller mycket och mycket, jag skriver och tänker. Funderar och skriver lite till. Jag har skrivit ned det mesta från början och nu funderar jag på att hoppa över mitten av 2012 och börja på sjukdomstiden. Jag pratade med Jennie om det och det kanske inte är så dumt att göra på det sättet. Att skriva ned det medan jag har det någorlunda färskt i minnet. Jag har ju redan hunnit glömma en del (tack och lov i och för sig).

Jo, just det, jag och Jennie gick och åt middag efter mötet. Det var supertrevligt och god mat! Vi satt länge och pratade om allt möjligt. Jag tror att vi aldrig skulle kunna få slut på saker att prata om. Sedan tog jag så klart bussen hem. Hoppade av på sjukhuset och behövde vänta på 1:an i tre minuter. Smidigare än att hoppa av på busstationen och gå till Vasaplan, bara ett tips.

Så nu är det onsdag och jag hade faktiskt inget att göra ikväll. Det är ju rätt ovanligt så det blir att hänga här hemma och gå och lägga sig tidigt. Planeringen av londonresan går sakta framåt också. Förhoppningsvis kommer vi att kunna åka i slutet på maj. Eller jag åker tamigfan i slutet av maj om jag så ska åka själv. Hade planerat att åka till Burträsk och hälsa på nästa helg men då är det ju högskoleprovet så det blev ju inget med det. Hoppas vi kan hitta en annan helg som passar för jag vill så gärna hälsa på.

Jag är redan trött...hur tidigt får man lägga sig egentligen?


måndag, mars 25, 2013

"No, Mr. Lowery. But then, she's always a bit late on Monday mornings"

Det var en stökig dag på jobbet idag. Det började med att mejlsystemet inte fungerade så man fick starta om och tjafsa en massa. Det är så sjukt jävla jobbigt när datorn inte fungerar. Jag blir knäpp. Det ska bara fungera. Sedan gick väl dagen som vanligt fram tills möte med chefen på eftermiddagen. Då fick vi reda på att ytterligare en person skulle sluta och vi skulle få två nya medarbetare. Visst är det bra med mer folk men tyvärr är det ju så att med ny personal kommer ju mer jobb också. De ska ju skolas in på ett bra sätt och inte bara kastas in i verksamheten. De kan inte kastas in i verksamheten för det klarar man inte av när man är ny. Och det kräver ju ingen heller.

Men nu står vi där och ska skola in två helt nya och dessutom har vi två semi-nya som också är mitt uppe i sin inskolning. Så nu fick vi plötsligt fyra...

En god nyhet är dock att vi ska få hjälp att skriva av en gammal medarbetare. Hon ska flytta men ska jobba halvtid åt oss på distans. Det blir ju skitbra! Vi måste ju ordna rutiner för att det ska fungera optimalt men det känns ju värt i och med att det är en erfaren person som kommer att kunna utföra bra jobb bara man ger henne rätt förutsättningar. Hoppas bara utrustningen fungerar som den ska.

Men sedan så hörde Simon av sig och undrade om vi skulle hitta på något i eftermiddag. Så vi träffades på stan och gick och käkade på Eastern palace. Sedan tog vi en kopp kaffe på NK. Så trevlig grej på blanka måndagen. Trevligt att snacka skit en stund speciellt efter en rätt så crappy dag.

Sedan åkte jag hem och tog tag i dammsugarjäveln. In med hörselproppar - för sattyget lever om nå råjävulskt! Nu är det dammsugat och mattorna ligger ute igen. Usch vad kallt och omysigt det blir utan alla mina fina mattor. Nu är det pysigt igen och man slipper borsta av fötterna innan man lägger sig.

Hinner man göra något mer ikväll? Kanske se någon serie...

söndag, mars 24, 2013

"That can't be right! Eight? Really? Eight?"

Så då var den helgen snart slut. Den började ju på topp och sedan var man tvungen att lugna ned sig. Utgång på en fredag rockar ändå. Och igår blev det bio, som ju är roligt fast filmen suger.

Och så idag vaknade jag 08:00 och tänkte, ska jag vända mig om och försöka fortsätta sova eller ska jag stiga upp. Solen strömmade in genom fönstret och jag var pigg. Så jag steg upp! Gick ned och startade en tvättmaskin, gjorde frukost och myste i soffan. Hann tvätta och skriva en massa på boken - nu när jag har ordbehandlingsprogram (tack Magnus!). Sedan gjorde jag lunch och gick och handlade. Då var klockan bara 2.

Så nu har jag gjort middag och glor på tv. Helgen är komplett.

I veckan blir det ju jobb som vanligt och mycket av det. Ska till Skellefteå på tisdag för bouppteckning. Kommer att bli jättejobbigt men det måste ju göras.

Sedan har vi ju påskledigt snart också. Hoppas umgås med lite med den kusin-utökade familjen under påskhelgen och bara mysa. Kanske blir det en snabb trip till Ikea, vi får väl se.

lördag, mars 23, 2013

"Well, some people without brains do an awful lot of talking don't they?"

Så nya Oz the Great and Powerful är en barnfilm. Go figure. Och det kommer från en som älskar filmer som Finding Nemo och Monsters Inc. Vissa stunder kunde jag lika väl läst Bio-tidningen istället. Fanns inte ens något att lära någonstans. Nej, låt bli och spendera pengar på den filmen.

En nyhet på bio sedan jag var där sist är att man får välja om man vill köpa glasögon eller ta med sig ett par man har liggandes hemma. Jag har faktiskt inga men Sara hade tydligen en hel påse med 3D-glasögon så jag fick ett par av henne. Så nu är man ju tvungen att försöka komma ihåg att ta med dem nästa gång. För annars måste man köpa ett par för typ 15 kronor...

Efter barnfilmen gick vi till Wayne's och drack varm choklad. Det tyckte vi var passande. En stunds skvallrande och surrande och sedan dags för bussresa hem. Tänk om man kunde bli guld-kund på Ultra och få specialplats och en massa andra förmåner. Jag tänker som bio-kortet alltså. Ju mer man åker desto mer förmåner.

Nu soffhäng tills det är dags för sänghäng. Fått sjukt mycket gjort idag. Känns bra.

Anything can happen friday

Så fredagen blev precis som jag hade tänkt. Jag jobbade fram till tre då jag gick och la mig och vilade på jobbet. Elisabeth tucked me in och jag sov i säkert 40 min. Sedan upp och göra sig i ordning inför kvällens bravader. Bussade mig iväg till Ersboda för att träffa Gunnars arbetskamrater på gravöl. Får man säga att det var trevligt så gör jag det. De är så roliga och det blev många roliga berättelser och skratt. Sedan bussade jag mig iväg för att träffa snygg-Simon och hans vänner som förfestade hemma hos Emil. Där satt de och myste i ljummen belysning då någon säkring måste ha åkt. Så då började förfesten och på någon timme skulle man svepa medhavd matsäck. Utan att avslöja för mycket får man lära sig mycket nytt när man umgås med sex bögar. Man vet inte allt som försiggår här i världen, det är ett som är säkert. Men jävlar så roligt det är att umgås med nya människor! Det kan jag verkligen aldrig får för mycket av.

När tiden var slagen promenerade vi till Droskan där festen var i full gång. Några besök i baren, några Minttu-shots senare och vi var i god form där vi svettades loss på dansgolvet princip hela kvällen. Få se, någon slog huvudet i en blomkruka, någon lämnade festen och utförde unspeakable things i en taxi, någon spydde utanför Droskan, någon fick glittriga kattklistermärken, någon blev utan stämpel i dörren för hen hade för vackra handleder, någon babblade konstant och var tokgullig, någon fick ett booty call och lämnade efterfesten, någon somnade på någons bröst och någon filmades med fyllehicka. Ja, det är väl en liten blandad samling av vad som hände. Av det jag kan berätta hände alltså.

Så när vi dansat oss svettiga och stället stängde så gick vi till Frasses och tog en strips-meny - för vi är ju 15 år allihopa....

Sedan iväg till Emil igen för efterfest. Men efterfesten blev rätt kort då vi alla var rätt slitna. Så jag tog med mig snygg-Simon och vi tog en taxi hem. Ifall någon missförstod det så lämnade jag Simon hemma hos honom och åkte vidare hem till mig. Bara för att förtydliga.

Nu är det lördag och det verkar bli bio med the girls. Sedan fika och skvaller. Det känns som det är typ vad jag ids göra idag. Men vad händer imorgon då? Loppis på Nolia. Dit borde man ju kunna ta sig. Nu operation mat och dusch.


torsdag, mars 21, 2013

Tja, solen!

Nu vart det så där länga mellan blogginläggen igen. Jag vill ju inte ha det så men det vart så väldans upptaget i veckan.I måndags var jag dock faktiskt hemma och tvättade. Man måste ju hitta tid för sånt också.

I tisdags var det ju dags för yogan. Denna gång körde det igång lite mer än vid "prova-på"-tillfället. Till exempel så skulle vi göra solhälsningen. Ja, men, tänkte jag, det är ju bara att göra honnör och säga: "Tja, solen!" liksom, skitenkelt. Nja, inte riktigt...



Men det kommer väl med tiden. Man kan ju inte kräva så mycket första gången. Även om jag inte ser att jag kommer att vika mig dubbel inom den närmaste framtiden. Förutom möjligtvis av skratt för att jag inte klarar av det. 

I onsdags var jag med Magnus på Microshop och köpte en ny disk, av något dyrt slag, till min dator. En sådan skulle jag tydligen ha för att datorn skulle bli snabbare. Så fine. Jag skulle även få ordbehandlingsprogram så jag lättare kan ordbehandla min bok. Sedan åkte vi till böleäng och jag lagade mat medan Magnus mekade. Jag fick se film på bio-duken också. Riktigt coolt. Förstår verkligen att det inte är någon idé att gå på bio när man har en bio-duk och projektor hemma. Nu sitter jag med "ny-datorn" och jäklar vad snabb den blev! Och rengjord! Och till och med ljusare skärm, hur nu det är möjligt.

I kväll har jag blandat ihop en fantastisk god kycklinggegga som jag ska bjuda mina arbetskamrater på. Det blev dessutom så mycket att jag kommer att ta med mig det till nästa tillställning på kvällen också. Efter detta blir det att möta upp snygg-Simon för att fortsätta förfesten och sedan iväg på Take Queer på Droskan. En riktigt lång dag imorgon med andra ord. Så jag funderar på att försöka vila en stund efter jobbet. Vi får väl se hur det blir med den saken. 

Nu dags att vika in årorna. *viker*

söndag, mars 17, 2013

"So, where do you guys want to go dancing?"

Så var denna helg över. Det har varit så mycket att jag inte ens haft tid eller ork att blogga.

I fredags var Sara och Anna hos mig och vi hängde och snackade skit. Det blir lite för sällan, men nu har vi ju bestämt att vi kan hänga hos mig lite oftare så där spontant och då behöver det ju inte kosta så mycket. En kopp kaffe och en törrbulle räck ju! Jag får liksom tvinga dem att inte köpa med sig en massa grejer så att det i slutändan blir dyrare att var hemma hos någon än att gå på fik. Det var liksom inte riktigt idén.

Sedan jobbade jag ju på lördag. Det är både okej och jobbigt. Det är helt okej för det är lugnt och skönt och man får liksom jobba ifred. Å andra sidan är det jobbigt för det är så jäkla lugnt och tyst och det är lördag. Sedan skulle vi ju ut på kvällen så jag ville gärna powernappa. Som tur var så hann jag klart mitt jobb just före 15 och kunde gå ned till jobbet och lägga mig och sova en timme. När jag vaknade ringde Susanne och sa att hon var på väg. Vi skulle nämligen fixa till oss på jobbet innan vi åkte till förfesten.

Vi tog en bulle till Mariehem och mötte resten av gänget där. Vi skålade och mumsade på diverse gotta innan vi tog en taxi till Costas där vi skulle käka middag. Och där var det ju littfest. Inte så bra med ett gäng gin-styrkta kvinnor som försöker vara tysta. Man lever aldrig om så mycket som när man försöker vara tyst. Men det är klart. Vissa levde om mer än andra. Vi träffade vår servitör senare på kvällen. Det visade sig att vi hade hörts i hela lokalen. Men roligt hade vi!

När middagen var klart och notan var betald så gick vi över till Invito där vi spenderade resten av kvällen. Några drinkar och en hel del tid på dansgolvet blev det. Inte bästa dansstället i stan tycker jag. Det var väldigt lite folk ute och inte så väldans bra musik heller. Men nu har vi provat det och nästa gång får vi gå någon annanstans. Vi planerar redan för nästa tjejfest. Det måste man när det är många kalendrar som ska synkas.

Nu har det hunnit blivit söndag och jag orkade inte mycket mer än att få skjuts till Obbola och dricka lite kaffe och snacka skit med familjen. Vi började så smått planera vår Londonresa. Det visade sig vara lättare sagt än gjort. Även där är det många kalendrar som ska synkas. Jobb, skola, sommarjobb och semesterperioder. Inte lätt men vi ska lösa det. Om inte annat så åker vi före sommarsemestern och bara över en helg. Det går ju det också. Vi får väl se vart det landar.

Nu är det bara att börja samla kraft för ytterligare en jobb-vecka. Jag tror att jag kommer att ha lite lugnare på kvällstid den här veckan. Men det finns ju tid ännu, att fylla luckorna. 

torsdag, mars 14, 2013

"Disabled interracial lesbians with an African kicker."

Intressant diskussion runt lunchbordet idag. Jag läser upp följande roliga chattinlägg som mina två tjejkompisar fört i vår gemensamma chatt:

S: "Fredakväll hemma hos Ulrika? Om vi orkar?
A: "Vin, sång, kvinnor?"
S:  "Fireball, propavan och lakrits?"
A:  "Öl, fotboll och LCHF?"

Alla runt lunchbordet skrattade åt förslagen, som ju är överdrivna och konstiga på mer än ett sätt. Efter skratten börjat ebba ut brister en av mina arbetskamrater ut: "men vänta nu 'kvinnor'? Ni ska väl inte ha kvinnor - ni är väl inte LESBISKA?!"
"Inte just ikväll", svarade jag.

Men däremot är vi tokinne i att proppa Propavan, käka lakrits och glo på fotboll. Men det är det aldrig någon som undrar över. 

"Woo-hoo! Underpants dinner!"

Har varit mycket trevliga middagar nu, två dagar i rad. I går var jag bjuden på middag till Simon. Han hade lagat fantastiskt goda cannelloni några fyllda med spenat och några med champinjoner. Jag är ju svag för svamp så de var min favorit medan de övriga i sällskapet gillade spenaten bättre. Sedan satt vi och pratade förhållanden och män resten av kvällen. Mycket intressant ämne.

Sedan ikväll var vi på Rex och firade Tommy som fyllde år! Jag fick äran att följa med dit och det var ju hur trevligt som helst. Vi åt hängmörad ryggbiff på 300 gram med rödvinssås, vitlöksrostade svampar med persiljesmör och Tartiflette. Till det valde jag även strips, bearnaise och grönsallad men hey, jag tog lix ingen förrätt. Men efterrätt var jag ju bara tvungen - då det faktiskt fanns på menyn - nämligen ostar! Älskar ju ostar och rödvin! Men tyvärr blev man rätt mätt av den sjukt stora steken så då njuter man inte riktigt fullt ut av osten. Nästa gång ska jag äta mindre varmrätt och njuta till fullo av ostarna istället.

Till och med barnen åt upp allt på sina tallrikar tror jag. Det var en mycket lyckad kväll. Jag och Susanne inledde kvällen med att springa i några butiker men vi hittade ingenting. Jag köpte några örhängen, men det var ju inte så oväntat. Jag längtar så tills jag får shoppa i London, då jävlar. Tänk att även innan vi åkte till Simon i förrgår hade jag några minuter på mig innan jag skulle träffa Sara. Jag drog en snabb repa på några affärer och tänkte "jäklar om jag hittar något trevlig överdel till lördag nu, så ja ba köper'ren på en gång, liksom" - hittade INGENTING! Varför blir det så när man släpper på fördämningarna och bara låter shoppningsfloden flöda? Då hittar man ingenting. Hade jag gått på stan i några minuter och tänkt "jag får då inte hitta något för jag ska inget ha", då hade jag hittat massor. Konstigt.

Imorgon är det fredag och då blir det en lugn kväll att ladda inför jobb på lördagen och sedan utgång med middag och dans hela kvällen lång med tiotalet fnittriga fruntimmer. Hur ska detta gå?! Återkommer i frågan...

tisdag, mars 12, 2013

"Then, what is it? Yoga?"

Så då har man varit på yoga för första gången då och det var verkligen intressant. Mycket vilsam miljö och en mycket vilsam ledare. Hon var så mjuk och tydlig när hon talade så man gick verkligen in i en meditativ trans. Jag tycker redan när man går därifrån så kändes det som att man hade bättre hållning. Men det lär ju hålla i sig till imorgon 05:30 när väckarn ringer.

Det kanske är samma som kring bantning. Så fort man har bestämt sig för att hålla igen så gör man det (lite) omedvetet. Kanske detsamma med yoga, så fort man börjat tänka på hållning och andning så kommer det lite av sig själv. Jag hoppas det. Man kan behöva lite meditativ andning ibland.

Hon började berätta lite om yogans ursprung och syfte samt de olika typer av yoga som det finns. Jag tror väl kanske inte man behöver gräva sig djupast ned i yogaträsket för att bara gå där några gånger på en termin men möjlighet finns. Man kanske ska hoppa på en kvällskurs i tantrasex när man lix är igång. Eller någon form av tantrisk massage. Ja, som ni hör kära vänner, finns det mycket intressant att göra på kvällarna istället för att leka pelikan i soffan framför Uutiset!

måndag, mars 11, 2013

"Don't make me get my gun, boy."

Äntligen har jag sålt iväg min pistol. Gamla Bettan har lämnat boet. Samtidigt känns det jävligt tråkigt för det är ju så fantastiskt kul att skjuta. Jag hoppas bara att jag någon gång i livet ska börja om med pistolskyttet och denna gång ska jag äga en Glock. Var ju rent magiskt att hålla den i handen, that's what she said. Men för denna gång är det över. Nu behöver jag bara sälja iväg vapenskåpet...

Annars är det yoga härnäst i kalendern. Oj, så spännande! Som sagt hoppas jag verkligen att jag ska gilla det. Vore trevligt med lite avslappningsövningar faktiskt. Återkommer om hur det gick, det kan ni vara så säkra på. Nä om man ska vila ögonen på en TV-serie innan man måste sova innan väckarklockan ringer 05:30!

söndag, mars 10, 2013

"Yeah, we had a good run. Did Eurovision."

Men en sådan trevlig helg. Först åkte jag med Frida, Elin och Andreas till World of Boardgames och Bags ´n stuff och kollade runt. Sedan åkte vi till Maxi och handlade och därefter följde Frida med mig hem. Vi kokade kaffe och åt mögelost på pepparkakor, som om det vore december liksom - helt crazy! Såg sista Twilight filmen också. Så nu är det gjort.

Dags för middag så jag lagade kycklingsoppa med nudlar och ris. Mycket mumsigt. Vi körde igång ett avsnitt av BBT och då hörde Elin av sig. Hon och Andreas tänkte komma och hänga och det gjorde dom. Vi satt och snackade skit, käkade popcorn och kollade in melodifestivalen. Rätt låt vann!

Sedan dags för slumber party och säga godnatt till sköldspaddslampan. Ja, det är nog ett inside joke. Men det är alltid lika mysigt när Frida har tid att komma och hänga. Även om vi båda hade andra möjligheter öppna - i fall någon roligare skulle ringa och vilja hitta på något... ;)

Nu är det söndag och jag har tvättat och suttit och skrivit på min "bok" hela dagen. Hur svårt skulle det egentligen vara att ge ut den själv på Vulkan liksom? Jag har bara läst lite på deras hemsida och det är klart att det är möjligt men jag har ju höga krav på layout, papperskvalitet och sådana onödiga saker. Hur texten är, är inte lika viktigt...jo, det är klart men den är ju mest för min skull på något vis. Svårt att förklara. Men jag måste ju skriva först. Ingen brådska med att bestämma vad jag ska göra med texten ännu.Och poängen med att publicera den skulle inte ha något som helst med vinst att göra. Bara för att få det sagt.

Går en, egenpåtagen, tuff vecka till mötes. Både arbetsschema och privata schemat är fullspäckat. Ska upp halv sex varje dag i veckan. Blir tufft men samtidigt skönt med rutinen att det är samma varje dag.

Återkommer på onsdag om jag tycker att det är lika skönt då.

lördag, mars 09, 2013

"That's tricky... Original Series over Next Generation, but Picard over Kirk"

Intressant iakttagelse som jag gjorde idag angående skillnaden mellan min generation och den yngre. Min generation tjuvkikade under Barbie och Kens kläder för att se om de såg ut som man skulle. Dagens generation laddar ned fusk till Sims som tar bort censureringen över brösten på spelfigurerna i duschen. Det finns ju lika lite att se där som i Ken's byxor, så klart, men det ska ändå göras liksom.

Sedan fick man ju veta vad man var värd idag. Det visar sig att Elin inte ska fira påsk med familjen i år, trots att hon nu kommit hem från USA och allt. Hon skulle släppa den stenen på Frida idag. Jag påtalade till Elin att JAG kunde ju vara med Frida på påsk istället för hennes kusiner och syster, även om det inte blir samma sak, varpå Elin replikerade: "Ja, men det är ju bättre än ingenting!". Tack för den.

Vi som vet att det viktigaste är vikten...

Häromdagen träffade jag en person som jag inte träffat på rätt länge. Han utbrast: "men vad du har gått ned i vikt!". När man har gått ned en massa i vikt och sedan, tyvärr, gått upp en del igen, känns det förjävla bra när man träffar en person som inte vet att man ursprungligen gick ned ändå mer... Han vet ju bara att jag är mindre än sist han såg mig. Ja, det kändes bra i alla fall. Men egentligen ingen anledning att slacka, sa hon och borstade bort chipssmulorna från hyllan.

torsdag, mars 07, 2013

"It's just a silly alternative lifestyle: like Star Trek or yoga."

Jag har ju länge tänkt gå en kvällskurs bara för skojs skull. Alltså inget plugg utan något som bara är roligt. Det har väl inte riktigt blivit ännu. Men min goda vän Sara berätta om Satyananda yoga som tydligen är mer avslappnande och mediterande än den är "flygande sparven leker tiger med ormsteg" eller något sådant så man ligger dubbelvikt och försöker kvittra ikapp med de övriga i lokalen...

Hursomhelst så var det prova på tid i veckan och vi ska väl som gå dit och ja, prova på, helt enkelt. Jag hoppas verkligen att jag gillar det. Jag har alltid velat prova yoga men som sagt så känns de där ställningarna kanske inte riktigt passar alla. Men denna typ skulle vara lite enklare. Vi får väl se. Vill verkligen tycka att det är kul och givande. Men skulle egentligen vilja styrketräna också. Känner en PT som har en vakant plats också. Ska försöka anställa honom kanske...

I kväll så kom Frida hit igen, nästan helt spontant. Vi käkade middag vid mitt fina köksbord och såg sedan film. Jag tyckte inte om den. Det gjorde inte riktigt Frida heller. Och vi har båda svårt att förstå oscarsutdelningen. Men ja, det är väl bara att inse att man inte kan titta på hur många Oscars en film har fått. Det säger ingenting om hur mycket jag kommer att tycka om filmen i fråga. Hur som helst är det trevligt när Frida kommer hit även om jag visade det med att bjuda på okej mat och glass och dåliga godisar. Men hon kan ju för fan inte få top notch hela tiden. Någon gång måste det ju bara vara vardagsokej. Nästa gång blir det Kycklingsoppan och då jävlar.

Imorgon är det fredag och jag ska äntligen få klippa mig. Är sjukt långhårig nu. Jag kan nästan sätta upp det. Annars tror jag helgen blir lugn och skön....eller ska man jobba och tjäna extra pengar? Jag bestämmer mig på lördag morgon. Yeah, that's it...

onsdag, mars 06, 2013

"Well let's see, Wheel of Fortune, naked push ups, naked chin ups... oh I was at dinner"

Idag bjöd jag bästisarna Sara och Anna på middag. Jag gjorde en riktigt god sötpotatisgryta med kokosmjölk. Till det parboiled ris, ett morots- och röbetsbröd och cashewnötter. Drycken som serverades var öl - på mycket lyckad inrådan av mina kunniga arbetskamrater. Det passade oerhört bra till.

Efter middagen dukades det fram glass som Anna hade med sig. Sedan mumsade vi på mögelost, päron och mörk choklad med blåbär som var fantastisk god! Det tar ju en hel del kraft att sitta och surra och surra och surra. Man måste få i sig lite så man orkar liksom...

Under en period, då vi hade fikadate så gott som varje söndag, var problemet ofta att hitta något fik som hade öppet nog länge. Vi var ju som aldrig klara med allt vi hade att prata om utan fick stå utanför och fortsätta prata efter fiket hade stängt. Redan då skulle min lägenhet bli vår klubblokal, vår träkoja, ja, batcave om ni vill. Sedan ville ju ödet annorlunda och jag blev inte riktigt så där singel som jag då hade tänkt..

Nu ska vi bära upp bat-signal-lampan på taket och installera skiten igen!

Det är så trevligt att folk på besök. Och det ska ju vara lättsamt och trevligt och inget ska kännas som några måsten. Jag anser det också viktigt att släppa tanken på skit i hörnen. Det är nästan så jag tar illa upp om någon ska städa som fan innan jag ska komma och hälsa på. Det är som att vi inte är vänner nog för att visa skiten för varandra. Som att vi inte står varandra nära nog för att våga visa den sidan för varandra. Jag bryr mig inte om deras stökiga lägenhet. Jag är där för att träffa dem och jag känner likadant när de kommer till mig.Om de stör sig på att det är stökigt och de bryr sig mer om det är de bryr sig om mig, ja, men då kanske inte de var världens bästa vänner då. Dessutom vet jag att man kommer att ångra sig med tiden om man väljer bort att bjuda hem folk för att den storstädningen, som man tror att man ska göra, aldrig blev av. Bjud hem folk och ha trevligt! Skit i skiten!

Nä, det blir mycket jobb imorgon, vänner, så god natt!

tisdag, mars 05, 2013

"You know, sometimes when I'm feeling all stressed out about something, I go out and buy a cute top or a fun skirt, and I have a whole new outlook on life."

Som jag skrev tidigare så har jag bestämt mig för att sluta göra vissa saker, till exempel spela spel på telefonen. Det kändes verkligen så skönt när jag tagit det beslutet. Jättekonstig känsla. Jag satt också i bussen på vägen hem och ändrade inställningarna i telefon så jag bara får notiser om det jag verkligen vill ha notiser om. Allt detta har gjort att jag mår lite bättre faktiskt. Men jag är helt klart mer påverkad av hela denna situation än vad jag tror själv. Mycket mer stresspåverkad än vad jag någonsin har varit. Eller ja, är påverkad över stress överhuvudtaget nu - till skillnad från förr. Är bara så mycket tjafs om dagarna att ibland kan det bli lite mycket. Det svåra är ju att ibland blir till och med "roligt" tjafs jobbigt...

Men det känns så skönt att börja sortera bland "saker". Allt möjligt. Försöka tänka - och framförallt - känna efter: vad vill jag göra....egentligen? Just nu, dricka kaffe, blogga och lyssna på Billie Holiday. Man behöver inte ha högre krav än så en helt vanlig tisdagkväll.

"That's from Stuart at the comic book store. You went to the comic book store by yourself? "


Tv-serier kan man ju inte leva utan. Har snart sett ikapp Girls. Vet inte riktigt vad jag tycker om det. Det enda jag kan säga än så länge är att jag måste börja kasta mitt skräp i någon annans sopkorg. I början av säsong är hon ju så SJUKT bortskämd att det nästan är jobbigt att se på. Nu är hon egentligen lika bortskämd men kanske på ett annorlunda sätt. Det är långt ifrån lika bra som Sex and the city anser jag i alla fall.

Comic Book Men är en annan reality show som handlar om ett gäng som jobbar i en affär som säljer serietidningar och prylar från dessa serier. Rätt basic med andra ord, men det är hysteriskt roligt ibland! De är så jävla roliga när de sitter och diskuterar påhittade scenarier och frågeställningar kring påhittade scenarier från tidningarna.

Sedan har vi ju Modern family och Big bang theory. De har väl de flesta redan sett så dessa behöver vi ju inte gå in på. De rockar. Punkt.

Men det är fortfarande många som inte har sett Shameless (US) och det är ofattbart. Det är en helt underbar serie om den mycket dysfunktionella familjen Gallagher där pappan, spelade av en fantastisk William H Macy, är svårt alkoholiserad och så gott som aldrig är hemma. Familjen hålls ihop av familjens äldsta dotter, 21-åriga Fiona men alla barn - och de är totalt sex syskon - måste hjälpa till med hushållet och att betala räkningar. Dessutom har de galna grannar där vi bland annat kan se en underbar Joan Cusack. Har ni inte sett något av denna serie måste ni lova att se några avsnitt.

Men egentligen borde jag stänga av TV:n och sätta igång att läsa HÖGEN av tidningar som ligger här på bordet och hånar mig. The bastards!

Sara och Anna ska komma hit på middag imorgon också. Det ska bli jätteroligt! Vi kan ju inte gå ut och äta varenda gång vi ska träffas. Sedan måste man ju inte äta varje gång heller. Räcker ju med en slät kopp kaffe eller te för att kunna skvallra en stund.

Nu ringde bästaste Jennie nyss och pratade bort en stund. Alltid lika trevligt! Nä, men se där, nu står det nygjort kaffe här bredvid mig och det är nog bäst att man dricker det medan det är varmt. Puss på er!

måndag, mars 04, 2013

"Hey, I was thinking: for our first dance at the wedding, what if we learned the final number from Dirty Dancing?"

En måndag som vilken annan egentligen. Lika jobbigt att stiga upp som det brukar vara en helt vanlig måndag. Däremot hade jag en desto trevligare eftermiddag. Jag träffade nämligen två klasskamrater från Komvux - Svea och Sanna. Vi tog en bit mat på Bishop's och pratade om allt som har hänt på sistone. Det var ju ett bra tag sedan vi träffades så det fanns mycket att prata om. Vi berättade om alla våra planer för sommaren och det visar sig att Sanna ska till Barcelona och Svea ska till Egypten. Det var då fan inte dåligt! Själv ska jag till Burträsk...

På tal om Burträsk. Titta en sådan trevlig post jag hade i brevlådan när jag kom hem idag!


 Det är alltså Gunnars systerdotter Emma som ska gifta sig i sommar. Känns ju jätteroligt att bli inbjuden till det och så roligt att få en sådan trevlig anledning att åka dit och hälsa på. Även om jag har tänkt mig dit och hälsa på före sommaren men.

Har bestämt mig för en del saker i mitt liv också förresten. Man ska inte göra saker om inte ger en något och som bara är stressande och jobbiga. Därför har jag bestämt mig för att sluta spela en massa onödiga spel på telefonen. Så alla ni som jag spelar med - bjud inte in mig till några fler spel för tillfället. Jag har bestämt mig för att spendera min tid på andra saker just nu, ja, en av dessa saker är min blogg, och kan tyckas vara minst lika meningslös som wordfeud, Ruzzle eller Quizkampen. Men för mig ger den mer just nu och kanske kommer jag att börja spela igen senare, men just nu tar jag paus.

Och med det så tar jag paus för natten! Puss på er!

Tillägg: Kom på en till sak jag gjort idag - la in en tio-veckors på Lotto! Nu jävlar ska här vinnas! ;)




söndag, mars 03, 2013

Söndagsmiddag

Kvällens middag! Blev verkligen jättegott. Kotletter snabbstekta för yta, stekte på kvartar av brysselkål och champinjoner. Hällde på lite vitt vin och sedan ned med allt - tillsammans med broccoli - i en ugnsform och in i ugnen. Till det vanlig hederlig kokt potatis. Enkelt och gott, duger som söndagsmiddag måste jag säga.


För kooperativa kassakvitton

Alltså om någon hittar denna någonstans - KÖP DEN ÅT MIG! Den skulle passa så jävla bra i mitt kök!


Loppis är poppis i Ulrikas värld!

Så, nu har vi gjort vår loppisrunda. Vi började på Travet eftersom det brukar vara kö där :/ Där inhandlades skedarna. Sedan iväg till loppisbutiken i Röbäck för att köpa den omtalade lampan som jag hade lagt undan. Fotot jag har tagit är ju inte direkt så bra men ni får en liten känsla för hur den ser ut i alla fall.

Sedan åkte vi vidare till Nolia. Men först var ju de två mest orutinerade loppisjägarna tvungna att åka och ta ut kontakter - hallå, sånt fixar man ju dagen före! Men det är klart, detta var ju deras inskolningsrunda, så till nästa gång då vet de att man har med sig både kontanter och tygväskor för att lägga sina fynd i!

På Nolia var det rätt lugnt också, hade trott att det skulle vara lika mycket folk som vanligt men det var både mindre försäljare och mindre folk. Men det är ju också rätt skönt. Där köpte jag så gott som alla örhängen tror jag bestämt. Och en bullpåse så klart ;) Spenderade inte så mycket pengar som jag hade planerat och det är ju bra - då finns kontanterna kvar till nästa loppisrunda!

Nu ska jag försöka få tag i människan som tvättar så jag kan be henne hojta till mig när hon är klar med tvättmaskinen. För så måste man göra när det finns EN tvättmaskin. Onödigt att den står ledig medan man torkar tvätten liksom. Finns ju ett torkrum för mig, bara jag får låna tvättmaskinen. :/

Sedan blir det fläskkotletter med mögelosttäckte och broccoli samt potatis. Borde gå och handla veckans mat men det IDS jag fan inte. Får äta upp det som finns i frysen först. Det går ju så lite mat att mitt ytte-pytte-lilla kylskåp nästan är för stort....nästan...

Hare bra go'vänner!





lördag, mars 02, 2013

"OK, so it's London with a big international zeppelin festival."

Detta vart ju en mycket trevlig lördag, minsann. Jag började med att vakna och inse att jag inte hade någon frukost överhuvud taget. Men som tur var hade jag tagit fram bacon, så det blev stekt bacon och en hel drös grönsaker. Efter det kaffe och tv-serier. Började som en helt vanlig lördag. Men sedan vart jag duktig. Började städa i lekrummet. Och fick en hel del gjort faktiskt. Jag hade redan under fredagen rensat så gott som alla pappershögar i hela lägenheten, så de låg i snygga små högar på soffan. Nu gick jag över till lekrummet och rensade allt tjafs som jag hade på skrivbordet. Till slut, efter många om och men så var det tömt och jag kunde flytta det och göra det till ett skrivbord. Pappershögarna flyttades från soffan till skrivbordet och alla viktiga försäkringspapper och dylikt hamnade i var sin mapp, och så vidare och så vidare.

När jag sedan är som duktigast och jobbar på så får jag ett sms från brorsan som frågar vad jag ska göra på kvällen. De undrar om jag vill komma över och käka, se melodifestivalen och kanske sova över - om jag vill - då vi ju ändå ska på loppisrunda imorgon. Sagt och gjort. Jag tar bussen ned på stan och möter upp dem på stan - på väg till Duå där vi ska inhandla kvällens middag. Det blev amerikansk entercôte och till det potatisgratäng, kålrabbigratäng, stekt sparris, champinjongräddsås, bea, sallad, kryddsmör och vin så klart! Oj, så gott!

Nu sitter vi i soffan och jäser vidare och äter nötter och Duå chili-choklad och rökt och torkad renkorv.

Mögelosten som inhandlades orkar vi inte ännu, den kanske blir till nattamat eller kanske frukost...ja, that's how we roll in the Shire...eller ja, that's how we roll in Obbola!

fredag, mars 01, 2013

"It's not enough you get the prom queen, you have to get the head of the decorating committee too?"

Vill ha en bokhylla. Något i denna stil. Den ska inte vara så väldans djup. Tycker denna är skitcool! Men vart ska man hitta en sådan. Till ett vettigt pris vill säga... Det andra problemet är att hyllan ska stå mot en vägg som har snedtak. Det betyder att den måste naturligtvis vara lägre på ena sidan. Problem, problem.




Om någon har en liknande bokhylla i förrådet, som ni vill bli av med, får ni gärna hojta...

Starting over...

Detta är mitt första blogginlägg på 509 dagar. Tyckte att det var dags att börja om.

Fantastiskt mycket har hänt sedan sist jag bloggade. Slutet av 2011 var sorgligt, hela 2012 var fantastiskt mysig. Början av 2013 så oerhört sorgligt... Jag kommer att berätta för er vad som hänt. Den berättelsen är påbörjad, men är så omfattande att den kommer att ta lite tid att skriva.

Tills dess så tutar jag och kör. Let's start blogging!

Nika on Twitter