onsdag, maj 30, 2007

Where'd you pick up computer skills? From a Kellogg box?

Idag har jag varit på kurs och lärt mig ett avvikelseprogram. I detta ska jag och en annan avvikelseutredare utreda och finna lösningar på incidenter som skett inom vår klinik.

Så långt är det ok. Jag tycker att det är mycket roligt, givande och intressant att få nya arbetsuppgifter. Nu vill jag ha lön därefter men det är en annan diskussion.

Nu till min huvudvärk. Där sitter man i ett rum med 5 medelålders människor och ska lära sig detta program. Vi satt från 9 till 12 och malde. Jag hade lärt mig det på en kvart om jag hade fått vara själv. De fastnar vid moment: inloggning! "Ska jag logga in som mig själv". "Ja, du ska logga in med din egen användare".

Elev: "Jag kan inte skriva i rutan som du skriver i".
Lärare: "Du måste klicka i bocken bredvid, då blir rutan aktiv"
Elev: "Ja, se du då!"

Lärare: "För att kopiera en text så trycker du Ctrl-knappen och C"
Elev 1: "Vart är Ctrl-knappen?"
Lärare: "Den sitter nere till vänster"
Elev 2: "Det funkar inte för mig!"
Lärare: "Du måste MARKERA texten före du trycker Ctrl-C"
Elev 3: "Ska man hålla nere Ctrl när man trycker C?"
Lärare: "Om ni vill kan ni skriva in texten för hand istället!"

Någonstans där i mitten så fick jag huvudvärk. Då hade jag loggat in, gjort allt man skulle på de första två bladen och satt och försökte vänta in alla andra.

Sedan blir det också så att jag förstår att vi ska gå igenom en viss sak så jag börjar med den. Sedan börjar läraren pratat om något helt annat och jag tänker kanske hon ska hoppa över något så jag går tillbaka bara för att inse att hon SKULLE gå igenom det som jag trodde men hon gör det så förbannat INVECKLAT att man inte ens förstår vart hon är på väg.

Eller då jag frågar en fråga och hon svarar på något helt annat och vi börjar diskutera. När hon sedan fattar vad jag menar så ler hon sådär, lillavännen, och svarar på ett sätt där hon tror att jag inte förstår. Fast jag har förstått gången hela vägen jag bara frågar om det var som jag trodde. Jävla inkompetenta lärare! Fast hon kanske passar till de andra...

Ja, ja, skit samma. Nu är det gjort. Men det var länge sedan jag satt i "skolbänken" framför en dator och skulle "lära mig" ett nytt dataprogram. Man blir lite förbannad varje gång. Tur att det är ett tag mellan gångerna.

"If you're gonna fly a bicycle you'd better make sure E.T. is sitting in your basket instead of a twelve pack of beer."

Äntligen klara besked på att cyklister INTE har företräde på upphöjda övergångsställen. Jag har nämligen levt efter denna tro, men egentligen trott att det bara inte kan vara så eftersom jag som liten lärde mig att man skulle styra cykeln. Tycker verkligen att det var på tiden att det kom en artikel i ämnet. Cyklister cyklar som galningar - vilket de förmodligen kommer att fortsätta med - men nu kan man peka finger åt dem med gott samvete!

Det är allt jag har att säga om det.

måndag, maj 28, 2007

"It's like I'm roasting on a spit in hell, and you two are there with chefs hats and barbeque tongs."

Ännu en helg är över. Fy fan vad tiden går fort!

Jobbet är ju hela tiden som vanligt (mycket, mycket sen lite mer) så det bryr jag mig inte om att snacka om denna gång.

I fredags eftermiddag/kväll skulle Magnus till Polarn' Piotten och hänga och spela Nintendo Wii så jag hängde med. Efter vi hade fått noggranna instruktioner vad vi skulle ta med oss, nämligen grogg + virke + chips så begav vi oss iväg till en Piotten som redan hade grundat med många lager långt innan vi kom dit. Magnus och grannen Johan spelade Nintendo Wii medan jag och Piotten hade många filosofiska och ytterst intelligenta diskussioner (!). Jag har sagt det förut och säger det igen - intelligenta män gör det för mig helt enkelt. They push my buttons. Ett Mensa-nyckelband räcker. Haha. Nja, kanske inte riktigt men...undra om det är någon typ av omedveten kvar-sedan-stenåldern-fortplantningsstrategi...

I lördags så var jag på stan med F! gänget och fikade. Fika på Café station = 95 kronor fattigare och vi tar en tripp förbi marknaden. Sedan kom Magnus förbi och hämtade mig. Vi åkte förbi och hämtade upp Piotten. Sedan bar det iväg till Maxi för att handla grillprylar. Två flintastekar och en rostbiffbit senare svänger vi in på Päronvägen och inte långt efter vi har kommit in och satt igång grillen hälls första glaset rödvin upp. Magnus och Piotten körde drinkar. Fasiken, nu är det dags att göra en laddning slasch (se recept nedan). Kanske måste jag ta och göra det nu i veckan så att det finns att ta av i helgen.

När Magnus var på ballis och pysslade med grillningen så satt jag och Piotten vid köksbordet och hade lite tjej-till-killkompisen-banding. Han satt och lekte med en penna och rullade den på fingrarna, så frågade han mig om jag kunde det. Jag sa att jag hade lärt mig det förut och att jag kunde lite. Det fantastiska i denna historia var att jag frågade honom om han visste var jag hade lärt mig det. Han svarade: Top Gun! Han svarade Top Gun - would you believe! Hur fan visste han det?! Han tyckte att det var självklart. Han fattar det inte ens själv...

Okej, jag erkänner, jag var ett Tom Cruise fan utan dess like. Jag har fortfarande kvar min Tom Cruise-pärm. Den kanske är värt något om jag skulle sälja skiten på Ebay.

Jag känner att denna sommar blir mer festande än vad det blivit andra somrar. Det är fan på tiden att man festar av sig lite. Man är ju för fan trettio!

Ja, och jag lovar att blogga mer. Det är ju bara pinsamt att jag bloggar så sällan. Skärpning!

Slasch

75 cl okryddad sprit
2 tepåsar, valfri sort
2 st paket á 2 dl apelsinjuice
3 st stora citroner, pressas
1,5 dl strösocker
6 dl vatten

Blanda ihop allt utom spriten och koka upp. Lägg i tepåsarna och låt det dra en stund. Häll sedan i spriten och blanda. Häll över allt i passande plastburk och ställ in i frysen. Man bör göra laddningen dagen före man ska använda den eftersom den ska frysa riktigt. När det gått ett dygn tar du ut bunken och skrapar några matskedar av sörjan. Lägg i ett drinkglas och häll på valfri läskedryck. 7up, Sprite och dylika drycker passar väldigt bra, men man kan säkert blanda med många olika läskedrycker. Dock passar inte Coca-Cola...

Mycket läskande drink som passar underbart bra i sommarvärmen!

Nika on Twitter