fredag, november 21, 2008

"How long do you suppose Captain Flea Dip will be conquering space today?"

Ser nu en dokumentär på Kunskapskanalen om "Den mänskliga faktorn" - som handlar om hur en expedition till Mars är oerhört krävande för besättningsmedlemmarnas psyken.

I Ryssland har sex frivilliga låsts in i en kapsel i 500 dagar för att se hur de reagerar. En fransk kvinna blev då - i sann Rysk anda - kysst och tog det som sexuellt trakasseri.

Vad är då Rysslands lösning? Jo, de väljer att aldrig inkludera en kvinna i besättningen i framtiden.

Om nu exkluderingen av ett av könen är lösningen - skicka ENDAST kvinnor till Mars då! Problem solved!

torsdag, november 20, 2008

"Liberty City was great before phones ruined everything."

Tänkte på en sak. När man har ett band eller en person som man gillar så kan man ju på youtube eller where-the-fuck-ever hitta massa inspelat material med den personen. Detta är ju material som tusentals pajsare runt om i värlen har spelat in på konserter, på stan eller vartsomhelst. Jag har tillexempel hört och sett nya låtar med Mika långt innan de har släpps på en ny cd. (De är inte släppta ännu till och med).

Detta innebär ju att när sångaren på en konsert någonstans säger: "Nu ska jag köra en ny låt som heter " börjar ju publiken skrika som de galna fans de är - för de har ju redan hört låtjäveln! De kan ju all text redan för de har redan suttit natt efter natt och längtat till konserten framför sina dataskärmar. Detta är ju ett faktum. Men man kanske inte tänker på det.

Inte förrän man laddar hem en gammal goding som "Dead Flowers" med The Rolling Stones. Låten släpptes tydligen första gången 1971 på albumet "Sticky Fingers" som låt nr 9 av 10 förövrigt. Förjävla bra låt. Hursomhelst så i en liveversion säger Mick "We like to do a new song for you now called Dead Flowers". Och det är helt tyst. Publiken säger naathing. Visst är det underbart?! Tystnaden är ju så talande. En annan tid. Innan mobiler och sattyg. Innan tekniken förstörde musiken och att gå på konsert var en upplevelse. Fan, jag vill gå på en Rolling Stones konsert 1971 och sitta i gräset och röka braj. Fan, det var tider det...

På tal om det; jag vill ha en ny mobiltelefon, funderar på en Xperia X1. Man måste ju hänga med tekniken....

"Come on, Dougal, switch the television off. Chewing gum for the eyes!"

Tuggummi är bra djur.

Jag söker dock ett tuggummi som jag köpte när jag var mindre (!) hm, och yngre....

Det var ett stort runt tuggummi som såg ut som ett öga. Alltså det var tryckt på tuggummit med blodådror och allt. Det var stort som attan och kostade typ en spänn styck. Men hur gott var det?! Typ det godaste tuggummit som någonsin funnits. Finns det någon där ute som vet var man kan köpa det så vore jag evigt tacksam.

Jag bloggar inte ofta, men när jag gör det, då jävlar är det viktigt!

lördag, november 15, 2008

"Cash or charge?"

Hm, jag undrar en sak.

I torsdag när jag hade jobbat över, åkt för sent från jobbet och missat 69:an hem så gick jag och köpte godis. Eftersom jag inte hade några kontanter så fick jag gå på Sega Råttan istället för Nanna då Nanna fortfarande - 2008 - inte tar kort. Inte för att jag egentligen vill hellre gå på Nanna men denna gång stannade min buss just utanför Nanna så det hade varit enkelt att slinka in.

När jag står i kassan på Sega Råttan kan jag inte låta bli att påstå till expediten att de måste sno några kunder från Nanna eftersom Nanna kiosken - som är deras närmaste konkurrent - inte tar kort. Mannen i kassan var lagomt road av mitt påstående och grymtade denna OLIDLIGT IRRITERANDE ramsa om hur JÄVLA mycket kortautomaterna kostar och hur JÄVLA mycket pengar bankerna SNOR av varje korttransaktion.

Ja, jag vet att banken tar mycket betalat men fattar inte dem inte hur många kunder de FÖRLORAR om de INTE tar kort. Jag kan inte ens försöka räkna alla gånger jag gått förbi Nanna Kiosken och funderat på att jag borde gå in och köpa något men sedan snabbt kommit på att det kan ju inte göra för jag har inga kontanter. Eller de gånger jag gått in på en butik och plockat på mig någon väldigt (o)nödig vara bara för att med VISA-kortet i handen bli nekad mitt köp.

Även om jag skulle stå först i kön mot bankernas avgifter så måste ni affärsinnehavare bita i det sura äpplet och skaffa en korterminal. Ni förlorar mer på att inte ha en än ni gör på avgifterna.

Tro mig.

Nika on Twitter