onsdag, maj 28, 2008

I'll kill you without you knowing about it. That way I'll get away with it.

Ordningsvakt filmar kvinna under kjolen. Ordningsvakt erkänner att han har gjort det. Stockholms tingsrätt frikänner mannen med orden "inget brott har skett då kvinnan inte märkte att hon blev filmad".

Detta är ju så förbannat idiotiskt så det förslår. Det är väl många brott man i sådana fall kan avskriva för att offren inte märkt av dem. Man kan stjäla en massa saker utan att folk märker det. Man kan förgifta någon utan att de märker det.

När personen sedan dör så blir man ju friad - i alla fall från Stockholms tingsrätt - för offret märkte inte när de blev förgiftad. Så smidigt!

"I say nothing, you confess. A little Jedi mind trick I picked up along the way."

(En eftermiddag för några dagar sedan. Magnus står och lagar mat och jag sitter vid köksbordet och pysslar med posten)

Jag: "Jag vill göra såsen!"
Magnus: "Nej, det vill jag!"
Jag: "Okej."
Magnus tyst till sig själv: "Did she just use the Jedi mind trick on me?!"

tisdag, maj 27, 2008

"The winners will be announced at the Homecoming ball this Friday. Isn't that groovy?"

Nu har vi varit vid röda mattan och kollat in alla vackra ungdomar när de skulle på bal. Min brorsdotter Frida var ju där så vi var ju bara tvungen att stå och glo. Hon var så fin så! En helt underbar klänning och jättefin håruppsättning och accessoarer. Ja, tänk att hon blivit så gammal. Jag tycker det var nyss jag bytte blöjor på henne och nu är hon 19 år. Inte ett år äldre har då jag blivit i alla fall...

Är inte en dag över tjugotre så det så...

Här är Frida, den blonda donnan! (Foto: VK och VF)

måndag, maj 26, 2008

"I never told anyone that you wrote a fan letter to Celine Dion!"

Nu är det bestämt. Jag säljer mina biljetter till Celine Dion. Om jag får dem sålda det vill säga. Det finns ju en del biljetter ute men jag har två stycken på rätt bra platser så jag håller tummarna. Jag har ingen lust att fara för det kostar skjortan + att det är släktträff i Piteå denna dag så det vore roligt att åka på det också.

Annars så händer inte mycket. Jag jobbar på med hobbyarbete och sedan är Tessan här och skriver på ett skolarbete. Vi har ju hennes dator så hon får sitta hos oss och arbeta istället. Men det är ju bra för henne. Hon får ju lite mat i sig på detta sätt och det är inte det lättaste för henne just nu.

Toklänge sedan jag var inne på MFC förresten. Jag ser nu att han har vunnit ytterligare ett pris för bästa songwriter. Hurra! Hurra! Hurra!

Eurovision då?! Vilken jävla flopp. Det är lika bra att lägga ned hela skiten. Allvarligt talat. Vi kan väl spendera våra pengar på något annat. Göra en egen tävling där ingen annan får vara med i. Då kan vi ringa och rösta på oss själva, så det så! Öststater be damned!

onsdag, maj 21, 2008

"Worse than the dentist. Better than the proctologist."

Nu är tänderna lagade. Äntligen! Pust! Jag var hos tandläkaren i dag i fyra timmar! Ja, du läste rätt - fyra timmar. Detta var inte för att jag hade världens största eller mest komplicerade hål ever, utan för att jag går till en elev och de lär sig ju hela tiden och måste fråga läraren. Men fyra timmar var i saftigaste laget. Jag är glad att jag hann kasta i mig fil och müsli innan jag gick dit. När jag kom därifrån så var det ju lunch.

Undra vad allt detta kommer att kosta...

Hur som helst så höll jag på somna i stolen. Fastän han borrade och joxade på så var jag på väg och somna i alla fall. Jag har verkligen inget emot att gå till tandläkaren, jag tycker det är värre att gå till frissan. Nu är det klart i alla fall och jag är glad för det. Jag ska iofs på ett återbesök till hösten men tills dess är jag entledigad.

Annars då?! Joråsatte...

tisdag, maj 20, 2008

"Any of your nonsense and we're gonna have tiny little drumsticks on the menu tonight."

I kväll har jag varit på Restaurang Äpplet och provsmakat menyn inför Kirurgveckan. Det var mycket, mycket trevlig och mycket, mycket gott! Festkvällen kommer att bli en dundersuccée, det är bara för er att skynda och köpa biljetter till hela veckan!

Jag tänker inte berätta vad vi smakade eller vad vi bestämde oss för men vi testade i alla fall tre förrätter, varmrätter och efterätter. Ja, jag vet, det är ett smutsigt jobb, men någon måste göra det...

Nu är det bestämt i alla fall och det känns skönt. Nu kan vi finslipa på det sista med det sociala arrangemanget inför hela veckan. Vi har jobbat på bra men det är några små detaljer som måste klaffa, men det kommer inte att vara några problem. Sociala arrangemangsgruppen (som utgörs av tre virriga doktorer och en skärpt läkarsekreterare - HAHA! :-D Nej, gänget, jag bara skoja!) jobbar stenhårt och lämnar inget åt slumpen! Allt planeras in i minsta detalj!

Och kul är det också. Men tänk vilken downperiod- post-kirurgveckan blues - som kommer att komma sedan när allt är klart...

måndag, maj 19, 2008

Piteacookie!

Jag vill bara upplysa om hur underbart Internet är. Just nu var det någon som googlade på "recept piteåkaka" och fick en träff: Min blogg!

Nu har hon/han receptet och jag har hjälpt någon. Är det inte underbart?! :-D

Four cheers for the wonder of Internet!

"Life is not a competition, Lucy, but if it were you would be a winner."

Nu har jag lite dåligt samvete för att jag inte åkte på tävlingen i Rundvik i helgen. Verkar ha varit många UPK:are där och det hade varit kul och kolla in läget. Snyft!

Egentligen var det ingenting som gjorde att jag inte kunde ha åkt men ack...

Kanske ska man försöka ta sig till Norsjö på lördag den 31:a*. Om jag vågar...Men jag vill inte åka ensam...

Mitt vapenskåp kommer när som helst och på onsdag åker jag och betalar min picka och fixar lite papper kanske. Det tar sig sa mordbrännarn. Det är ju SÅ spännande! Och det bästa med hela kråksången är ju att när detta är klart så BÖRJAR DET HELA! Det är då det kör igång. Armbåga sig fram bland översittande karlar. Visa att man kan FAST (!) man är tjej. Vara representant för alla kvinnliga skyttar everywhere all the time. Det kommer att bli intressant, och alldeles, alldeles underbart. Som en bal på slottet...

* om någon jag känner ska dit, annars är det ju ingen idé ju!

torsdag, maj 15, 2008

"Oh... So he has no licence? Pull over."

Ingen ska då komma och påstå att det är lätt att få ett vapen. Pust! Och ändå har jag hjälp...

Men det börjar röra på sig. Vapenskåpet beställes imorgon. Vem har lust att komma och bära in det åt mig? =)

Imorgon är det fest! Klinikfest närmare bestämt med tema glitter. Jag har suttit och knåpat med örhängen och jox här i kväll. Man måste ju glittra! Sitter just nu och gör bland-usbminnen med partymusik. Sedan ska vi ha tävlingar och en massa annat kul. Det är roligt med fest. Men det är ganska kul att gå på fest där man inte måste fixa allt själv utan bara kan njuta av allt....

Nu tror jag att jag ska packa det jag ska ha med mig imorgon, poppa lite popcorn och sätta mig i soffan en stund. Blir en jättestor förändring från vars jag sitter just nu.

onsdag, maj 14, 2008

"Challenge him you must."

Ja, hörreni, ta och titta på detta och säg att det inte ser HYSTERISKT kul ut! I dare ya!



Oj, vad jag längtar tills jag får åka på sånt där okristligt kul!

söndag, maj 11, 2008

"And Cotton... I notice a smile on your lips. Does murder make you happy?"

Inte ens den vanliga söndagsdeppen gör sig påmind idag. Jag är bara så glad!

På väg till rep med bandet får jag ett telefonsamtal. Min räddare i nöden! My knight in shiny armour! Efter detta sitter jag med ett fånigt leende på läpparna ända till Täfteå. Jag är så glad! Glad och tacksam!

Oj, så spännande!

lördag, maj 10, 2008

"Well, you're not gonna get a green card with that attitude, pal!"

En ledig helg! Oj, så underbart! Ja, ledig och ledig. Jag har jobbat ikapp lite i retoriken och det känns bra. Det känns dock inte bra att duggan kommer närmare och närmare. Jag kommer inte att klara det. Jag känner att skriva inlämningsuppgifterna är till och med roligt men jag orkar inte sätta mig och plugga in alla dessa termer och ord och allt annat som man förmodligen ska kunna. Jag tycker att man borde få godkänt om man har lämnat in alla uppgifter... de som sedan vill ha högre betyg kan väl göra duggan...

I går ringde G och frågade hur det gick för mig. Mysigt att någon bryr sig i alla fall. Jag har ännu inte fått gröna kortet och det är det ju någon annan som ansvarar över...

Jag berättade att jag hade fått ögonen på en jättefin Benelli MP90 world cup med röd kolv som var såååå fin - men såld! Jag mejlade försäljaren och fick den tråkiga nyheten. Ja, ja, det var ju bara ett första försök. Nu har jag i alla fall ringt till en annan vapenförsäljare och han ska hålla ögonen öppna åt mig. Förmodligen hittar han något som passar.

Jag måste ju köpa vapenskåp och det skulle jag ju kunna göra när som helst. Jag tycker dock att detta med lagarna om vapenskåp är en djungel. Först så står det om den nya lagen och vilka skåp som nu får säljas, sedan en hel lista om vilka skåp som är lagliga fram till 2010. Efter 2010 då? Jag har ju inte tänkt köpa ett skåp för massor av tusenlappar bara för att två år senare slänga det på Dåvamyra och köpa ett nytt! Jag har mejlat polisen om det, men de vet säkert inget...

Nu håller jag tummarna att han ska ringa till veckan med en pistol åt mig! Håll tummarna!

Många intressanta tävlingar framöver, som jag inte hinner vara med på. Det är fälttävling i Rundvik 18 maj till exempel. Vore ju dunderkul att åtminstone titta på! Men jag vet inte om jag är så peppad att stå där ensam som ett fån. Inte ofta jag känner mig som ett fån, faktiskt. Jag brukar oftast klara mig i de flesta sammanhang. Övning kanske.

Bantävling i Skellefteå 25 maj och fälttävling i Norsjö 31 maj är det också. Det finns många tillfällen. Bantävling vet jag inte ens vad det är... =)

För att inte tala om Norrlandsmästerskapen i Malå i juni!

Nej, nu ska jag gå och laga mat för jag håller på att hungra ihjäl. Jag kommer säkert att återkomma en hel del om det här.

Nika on Twitter