måndag, november 18, 2013

"You've got big dreams. You want fame. Well, fame costs. And right here is where you start paying: in sweat."



I januari 2012 började jag på Komvux. Igen. Komvux hade till och med hunnit flytta sin verksamhet sedan jag gick här sist. Det är ju så roligt. Jag pluggar heltid och man får lära känna nya människor och alla trevliga lärare. Planen var att jag skulle fortsätta plugga vårterminen 2013 men så ville det sig ju inte. Men jag tar tag i studierna igen höstterminen 2013. Och jag tar tag i dem med järnhand. Bestämd och övertygad. Till slut i alla fall. Jag fick inte längre studielån för studier på gymnasienivå men bestämmer mig för att klara mig på halvtidslön så jag jobbar och pluggar samtidigt. Matematik 3 och 4 samt Biologi 2 blev det denna termin. Matten läste jag på Komvux i en klass där alla läser olika mattekurser och läraren bara går runt och hjälper till när man behöver hjälp. Man får inga föreläsningar. Skönt när man behöver räkna i sin egen takt och – såsom jag gjorde – läsa två kurser på en termin. Biologi 2 gavs inte via komvux denna termin. Så klart. Så det var bara att bita i det jävligt sura äpplet och läsa det via Hermods på distans. 

Jag var ju så klart seg i starten. Seg som kola och då får man ju betala för det senare. In sweat. Och ibland tårar. Vecka 34 körde skolan igång och det var roligt. Men jag visste inte då när jag var tvungen att vara klar. Någonstans kring vecka 38-39 gör jag första kapitelprovet och inser att jag därefter måste räkna ett kapitel i veckan och göra kapitelprov varje måndag för att hinna. Dessutom hade jag ju biologin också. Men den är ju så rolig så det var ju inte jobbigt att ta tag i den men man ska ju helt enkelt ha tid för att göra jobbet. Fick också veta att jag var tvungen att vara klar med biologin vecka 46 och därmed måste den muntliga examinationen göras senast veckan före och därmed måste jag lämna in alla tre momenten med några knappa veckors mellanrum istället för utspritt på hela terminen. 

Så vecka 40-42 gjorde jag prov på kapitel 2-4 i matematik 3. Än så länge går det vägen. Inte blivit sjuk ännu och håller tempot. Hinner till och med göra kursprov på onsdageftermiddagen. Kursprov kan man göra om man vill ha högre betyg än E. Men sedan så kommer första hindret. Vecka 44 är höstlov (varför i helvete vi nu ska ha höstlov) och oavsett hur mycket jag bönade och bad så fick jag inte göra mitt sedvanliga kapitelprov på måndagen under höstlovet utan fick antingen göra dubbla prov veckan därpå eller istället göra provet på fredag veckan före. Så vecka 43 blev det dubbla prov. På måndag första kapitelprovet på matte 4 och på fredag andra. Och det gick vägen. Pust! Nu jävlar. Lördagen denna vecka är det högskoleprov men hinner inte förbereda något inför det. Söndagen spenderar jag till att lämna in moment 2 i biologin. Känns som att jag närmar mig slutet. Ja, lite i alla fall. 

Så kom höstlovsveckan. Ja, för många andra med inte för mig. En helt vanlig vecka förutom att jag inte gjorde prov på måndag utan satt i min ensamhet och räknade och räknade. Vecka 45 prov kapitel 3. Äntligen kommer vi in i nutid. Ljuset i tunnel. Vecka 46 görs sista kapitelprovet och idag gör jag ett litet prov på några mindre kompletteringar. Läraren frågar om jag vill göra kursprov – för högre betyg. Men jag orkar inte. Jag nöjer mig med ett E. Ja, men då så. ”Du klarade det!” säger läraren och lägger handen på min arm. Ja, jag gjorde ju det. Läraren trodde det inte (han har väl hört oräkneliga elever ha samma plan) och Magnus trodde inte det. Eller Magnus trodde att jag kunde men om jag inte skulle klara det så skulle han inte tycka att det var minsta konstigt.

Man får skippa några loppisar. Prioritera vad man gör på helgerna. Ska man bort på kvällen får man räkna på dagen. Och ska man inte bort på kvällen får man räkna både på dagen och kvällen... Man får ställa in en dunderkul resa med arbetskamrater för att det helt enkelt inte hinns med. Uppoffringar helt enkelt. Inte konstigare än så. Men detta var något jag hade bestämt mig för att jag skulle göra. Men många, många andra har gjort det före mig och många kommer att göra det efter mig. Jag är inte speciell. Men jag är rätt speciell för mig själv. Jag är stolt över mig själv och mår jävligt bra för att jag har klarat det. Jag satte ett mål och jag nådde dit. Just nu är jag stark. Men jävligt trött! Kommer inte sakna kapitelprovsmåndagen. Men kanske känslan av att ha lyckats ännu en gång. Varje vecka det gick bra så ökar ju lusten och kämparglöden stärks. 

När jag började ana ljuset i tunneln började hjärnan att tänka på det som jag har lagt åt sidan under alla dessa veckor. Allt som jag inte hunnit med här hemma. Har till exempel inte hälsat på min mamma på flera, flera veckor. Listan jag var tvungen att börja pränta ned på att-göra-saker är nu lång. Jag måste komma i kapp livet. Så nu ska jag vila lite. Vila och ta igen mig. Det är jag värd.

tisdag, juni 11, 2013

Semester incoming

Sista arbetsveckan nu. Känns helt galet. Hur i h-vete kan det gått så fort? Redan har jag planer också. Kommer kanske åka på en liten semestertripp norrut igen. Sedan är det sommarfest med hojgänget och så klart bröllop också. Mycket skoj ska jag försöka ha i sommar. Njuta av ledigheten och att jag är bilburen. Att jag kommer och går som jag vill. Känns både tråkigt och kul på samma gång. Splittrat och jobbigt men pirrigt och kul. Ja, jag kan som inte riktigt bestämma mig.

Nu har jag just packat bilen full med saker jag ska köra till återvinningen imorgon. Sedan ska jag ringa och boka biltvätt både in- och utvändigt. Det var behövligt redan innan jag packade den full med skrot. Blir intressant och se om de billiga och bra biltvättsstället jag har blivit tipsad om är så bra som de har sagt.

Idag tvätt och allmänt stök här hemma med planering och betalning av ströräkningar som ramlat in. Gick lite pengar i London. Men det var ju meningen och jag höll mig just inom budget till och med. Bra där.

Nu ska jag äta mina sista ostkrokar. Varför? Ja, ingen som helst aning till varför jag ska äta upp dem. Jag har inte ens varit ute och gått. Men det måste bli ändring på det, mina vänner.

måndag, juni 03, 2013

Londonshopping

Jag orkar inte skriva något långt inlägg om allt jag har köpt. De bästa köpen har ni bara sett påsarna av ännu, och kanske kommer det några foton även på dessa men här nedan är en jättefin börs/kuvertväska som jag köpte på en marknad. Den kostade en del men var så fin att jag var tvungen att ha den. Den har en kedja, som ni kan se, den kan man snurra upp och använda som axelband. Coolt! Den är handgjord och har massa fack. Fack här och fack där och titta, ett fack till!


Sedan vart det fyra vintageväskor från Beyond Retro. Det fanns så sjukt många coola väskor där men jag fick sluta vid fyra... Den första, orangea, väskan är rätt stor, som en bowlingväska nästan. Den är rätt sunkig inuti men så fantastiskt cool och fin så jag var tvungen att ha den. Dessutom var de alla tokbilliga.




Och sedan vart det fyra par byxor och ett par shorts samt en ljusare jeansjacka. Är jättenöjd med alla dessa. Men notera gärna att ett par byxor är röda. Omg.



Och så blev det tygväskor. Det kan man aldrig ha för många av.


Sedan en massa, massa smycken. Fyrtiosex par tror jag. Men de är små ploppar mest...så det räknas ju inte nästan. Ett par nya svarta Converse köpte jag också. Ville gärna ha fler färger men de kostade ändå typ 500 kr så jag köpte bara ett par. I USA kostade de typ 300 så då kunde man ju köpt tre par...

Vad blev det mer? Fyra halsdukar, vad sa jag nu 16 par trosor, tror jag. Smink, nagellack och linnen. Ja, en massa linnen, några enfärgade och några med diverse tryck. Och så övriga kläder så klart. Tröjor, t-shirts och till och med en vit "finblus" från damavdelningen på Mark & Spencer! Så den som skulle gå igenom min väska skulle undra vilken schizofren person som ägde bagaget. Superman-t-shirt, finblusar, 10 pundsväskor och ja, några-fler-punds-väskor.

Men det är ju inte kostnaden som gör saken utan saken i sig. Visst var det coolt att köpa märkesväskor på Bond Street (den historien kanske kommer imorgon), något jag längtat efter länge och nu gjort, men det betyder ju inte att jag inte köper väskor på second-hand butiker också. Det ena utesluter inte det andra.

Ja, hur som helst vill jag tillbaka till London i november. Det tycker jag känns lagom så där. Men det tyckte jag sist också och ingen ville följa med...

söndag, maj 26, 2013

"Howard and Bernadette, the five of us stand before you as your friends and newly ordained ministers."

Nu var jag faktiskt riktigt duktig. Och jag menar att JAG var duktig, jag skiter i alla ni som har betydligt högra krav på er själva. Detta är vad jag åstadkommer för mig själv och det är jag nöjd över.

Jag är nöjd över att jag lyckades sitta i soffan, post-dinner, titta på klockan, inse att den "bara" är sju, solen skiner, jag har inget särskild att göra, stiga upp, klä på mig och gå ut och gå över fem kilometer. Då blir jag nöjd och stolt över mig själv. Faktiskt blir jag det. 5,58 km blev det till och med, på 59:09. Inget form utav rekord med jag är glad. Det är några uppförsbackar som fuckar upp tiden men det gick så fantastiskt bra.

Det roliga är ju att jag känner att jag måste upp i dessa sträckor innan jag känner att det verkligen är ett motionspass. Men det är klart att jag kommer att känna av det imorgon. Jag är ju inte ute och spatserar så ofta, än så länge, så det är klart att nybörjaren i mig kommer att ha lite ont. Men imorgon tar jag det nog lugnt så jag är med på banan på tisdag då det är blodomloppet!

Brände 477 kalorier, hm, de kanske jag kommer att mumsa i mig med lite popcorn om en dusch...

"I don't need to talk about it. I experienced it... naked."

Så just nu är det enda jag kan tänka på att jag åker till London på torsdag. Jag har just letat upp mitt pass, så bra. Det är klart. Men nu måste jag göra en liten shoppinglista på prylar jag ska hålla utkik efter. Blir en rätt gedigen lista tror jag. Kommer inte att komma hem med hälften så klart.

Jag har också ett vanligt sommarproblem. Jag "passar" inte i sommarkläder. Alltså jag arbetar bäst i mycket kläder eller inga alls. Påklädd eller näck, allt eller inget, inget jävla mellanting i kortbyxor och linne och skit. Ska man lix vara halvnäck är det lika bra att vara helnäck. Jag känner mig mer obekväm klädd i detta mellanting. Så jag skulle väl haft kollat i London om det finns några sommarkläder som jag känner mig bekväm i. Ja, men jag tycker det är tjafsigt med vad man ska ha för skor till exempel. Finns inga snygga, bekväma sommarskor. Och vad har man för snygga skor till korta sommarbyxor? Det går ju inte ihop. Till ett par snygga jeans kan jag ha mina boots och då känner jag mig bekväm. Är man näck har man inte skor, så då är jag också bekväm.

Och så överdelen. Får jag ha en helt vanlig blus eller stickad tröja så känner jag mig hemma. Linne skulle jag aldrig ha. Då blir liksom fetarmarna extra accentuerade. Då är det lika bra att ta av sig det helt och vara näck. Då finns det så mycket annat att fokusera sig på, så de obekväma områdena blir inte lika intressant att koncentrera sig på. Så jag kanske borde bo någonstans där det alltid är vinter så jag alltid få gå påklädd. Och jag som nyss proklamerat att jag borde bo någonstans där det alltid är soligt så min hud mår bättre. Men ja, man kan inte få allt. En påklädd vampyrvit psoriasisklump eller en naken skimmrande gyllenhudsbeklädd frodig amasonnymf!

Kläder kommer jag att köpa i alla fall. Men det lär inte bli mycket sommarkläder, trots att det är lite det jag skulle behöva just nu. Men det kommer ju en höst och vinter snart och då får man ta fram de stickade tröjorna igen. Äntligen.

torsdag, maj 23, 2013

"Why haven't you ever had a slumberparty, Tuesday?"

Dagens promenad blev intressant. Inte så lång men gick mest för att hitta fina områden att gå med Susanne och flickorna i helgen.


Kom farligt nära älven. Olustkänslan kom på en gång och det var bara att vända och gå längre och längre från älven. Huvva, så hemskt. Jag får väl lov att gå närmre när jag går med Susanne och barnen men då är jag ju inte ensam.

Det finns så fantastiskt fina områden, man blir häpen att något så vackert kan finnas mitt i Umeå. Är glad att jag kan promenera här nu för tiden.
 




Annars så laddar jag för helgen. Har varit och lånat spel, köpt smyckespyssel och annat roligt. På lördag ska vi träffas på stan och gå runt och shoppa lite, sedan åker vi och handlar det som vi vill äta. Ska bli så mysigt! Så imorgon blir det att städa och ta igen mig lite inför helgens bravader :)

Skulle förresten försöka boka besiktningstid men det fanns ingen ledig förrän 5 juni - fem dagar för sent. Någon som vet om drop-in funkar? Kan man komma 07:00 på en vardag och komma sig därifrån innan 10 liksom? Har använt så mycket flex redan.

Kommer säkert på något mer intressant att berätta om lite senare men just nu är jag alldeles utpromenerad och laxmätt för att bry mig.

onsdag, maj 22, 2013

"I'm excercising. I'm not dressed Aunt May."

Kallt ute idag. Det var nästan kyligt på min kvällspromenad. Tvättade igen. Ökade dock på promenaden med tio minuter. Det känns bra. Och i vaden. Vet inte om jag kanske måste ta det lite lugnare imorgon. Vill ju inte göra mig illa. Men idag stretchade jag riktigt och det tror jag var behövligt.

Efter jobbet åkte jag dock till World of Boardgames och lånade tre spel. Jag får väl återkomma efter helgen vilka av dem som var roliga. Sedan åkte jag till Konstnärsshoppen och köpte lite pyssel. Tänkte att vi skulle göra armband. Ja, vi får väl se hur mycket vi hinner helt enkelt.

Smidigt med bil. Dyrt men smidigt. Men det kostar ju att ligga på jobb.

Åt middag idag igen. Om jag går ut och går får jag äta, annars inte. Ja, något sådant. Så därför får vadjäveln säga vad den vill. Magfan vill ha mat. Annars tycker jag att det är rätt peppade med tre kilo sedan måndag. Men det är ju så mycket annat än fett. Ändock rätt uppiggande. Är inga bekymmer att låta bli att äta på jobbet, faktiskt. Men jag får inte glömma att packa ner mer mat till imorgon. För nu är det helt slut på jobbet. Usch så tråkigt. Men jag har inget mer intressant att berätta om.

Betalade in kuvertavgiften på bröllopet jag ska på i sommar. Något försenad så klart. Hade helt glömt bort det så jag frågade och de hade räknat med mig. Tur. Nu måste man hitta något att ha på sig. Passade på att betala in de sista på Traderavinsterna också. Nu har jag inget mer att betala. Pust. Kanske dags att ge sig nu...eller...

tisdag, maj 21, 2013

Spegel, spegel på väggen där, säg mig vilka smycken du håller mest kär?

Okej, ett inlägg till måste jag göra idag. Har ni sett vilken fantastiskt underbar förvaring av smycken? Och som jag har letat. Här är den. Jag måste ha den.

 


Den är 146 cm hög så jag rymmer den ju bredvid min säng. Typ. Eller i extrarummet bland all annan bråte. Säljs av Speggi och kostar bra 1500 spänn. Det var faktiskt jättebilligt! Man rymmer halsband, ringar och örhängen och till och med solglasögon. Jag ska ha den, det är ju bara så.

"I called you "fat fuck," and we had better leave it at that. Unless you'd prefer I call you, 'dead fat fuck.' "


Nu är det verkligen bara ren och skär jävla viljekraft som håller kvar mig i soffan. Jag skulle utan bekymmer kunna gå och göra popcorn nu. Är så sugen att jag håller på att dö! Det är för att jag åt mat. Om jag inte ätit så skulle jag inte längta så efter något mer nu. På alla sätt galet. På alla sätt sjukt. På alla sätt jobbigt.

Det är ren och skär jävla viljekraft och tanken på att kunna hitta kläder på till exempel New Look i London som kanske är snygga, annorlunda och som gör att man mår bra och känner sig halvt attraktiv. Kommer väl inte att hända men det vore ju småkul att försöka. Skulle vilja ha klänning någongång i mitt liv. En gång.

Här nedan ser ni en av de få gångerna jag har haft klänning. Den här galaklänningen köptes på Åhlens om jag inte missminner mig och jag tyckte mig vara så jävla snygg! Och fan om jag inte var det. Hur gammal tror ni denna brud är? Ja, detta är sommaren 1990 på bröllop i Malå så jag är hela 13½ år. Inte lovlig med andra ord. Ställde till problem ibland. ;)




Och naturligtvis förstår jag att jag, eller någon annan för den delen, inte kan komma i kläder som man hade när man var 13. Men det betyder inte att man inte kan komma något närmre i alla fall. Hur som helst så är det där ett sånt där inspirationsfoto - om än totalt uppfuckat sådant, då det är en illusion. But then again, är inte allt en illusion. There is no spoon. Varför äter jag med den då?

"He just walked right out of the apartment. Someone must've left the door open."

Vanlig varm dag på jobbet. Men jag fick en ny skärm! Kirurgcentrum är piloter för att testa två nya skärmstorlekar inom landstinget. 24 och 27 tums skärmar fanns det och jag fick en 27. Den är gigantisk. Nu har jag kollat in snabbkommandon för windows 7 för att bäst använda skärmen. Hur man flyttar fönstren runt på skärmen och gör de mindre och större och så vidare. Viktigt att man använder skärmen som man ska i och med att vi ska fylla i papper över hur vi tycker att skärmen fungerar. Nu är det ju fler än vi fyra på jobbet som testar men jag är fördomsfull och tror inte att de övriga kommer att utnyttja hela skärmen på samma sätt som vi fyra på mottagningen...

Men sedan kommer de att komma och hämta skärmarna igen. De kommer att ta tillbaka dem och jag kommer att kedja fast mig i den så får han ta med sig mig också. Vilket i och för sig inte vore ett straff för han var cute as a lemon pie!

Idag är var det ju också träningsdag två :) Nä, jag skojar bara med er så klart, här tränas inte. Men jag var ute på prommis idag också, men jag hade glömt ta astmamedicin innan jag gick så det blev inte att lägga på tio minuter som jag hade tänkt. Ja, men det är en ny dag imorgon också. Då blir det att öka på. Går ju inte med dessa mesproppspromenader i all evighet. Men jag är glad så länge jag tar mig ut överhuvudtaget. 

När jag kom hem hade jag svårt att andas, var trött och slut och hungrig som en varg. Inte konstigt att man är tröttare när man inte får åt sig nog mycket luft. Men jag plockade in all jävla tvätt och sedan lagade jag faktiskt lite mat. Ett halvt nystan nudlar och en massa grönsaker (och lite bacon...). Blev gott och det dåliga samvetet kom som ett brev på posten. Får väl tänka att jag gått ned två kilo sedan igår men det är ju bara vätska och diverse. Men så länge jag går ut och går så...

Nu blir det väl ett till avsnitt av Hannibal som inte ens är bra. Det kunde ha blivit så bra. Det kunde varit den bästa serien ever. Men nej. Gillar inte någon av skådisarna och inte storyn heller. Men nu ser jag det som finns. Bara för att. Lyssnar nu på 30 seconds to mars nya platta. Helt okej, kan tänka mig lyssna på den vid morgondagens prommis.

måndag, maj 20, 2013

"Careful now. We don't want to get blood all over your pretty white cloak"

Såhär en vecka innan Blodomloppet så går man in i hårdträning :P Idag gick jag upp i lägenheten, klädde om, packade ihop tvätten och ned och startade maskin 1. Den skulle ta 35 minuter så jag begav mig ut på ängarna. Oj, så skönt det var! Första passet blev alltså 20 min åt ena håller för att sedan vända och gå tillbaka samma väg. Då var min motionsstund över samtidigt som maskinen skulle hängas.

Riktigt trevligt att promenera någonstans där jag aldrig gått tidigare. Jag har ju alltid promenerat runt på Böleäng och där känner man ju till varenda hus men nu är det nyheter. Och här finns det ju till och med grönområden att gå på. Mycket trevligt. Men det var ju bara ett litet testpass så här i början. Inte så väldans långt eller länge men någonstans måste man ju börja.

Efter promenaden och starten av maskin 2 gick jag upp till lägenheten och stretchade ut gammusklerna. Det kan ju verkligen behövas. Nu sitter jag och väntar på att gå ned och hänga och starta maskin 3. Sedan blir det en fjärde också. Så det innebär att innan jag är klar med tvätten har jag gått eller ned, vad blir det...13 gånger...fyra trappor. Bara det är ju att ligga i hårdträning. Det är bara det att man skulle göra allt efter varann.

Så på tisdag ska vi alltså gå runt på Blodomloppet med en massa andra galningar. Blir intressant. Gick ju Vårruset för en massa år sedan antar att detta är samma lika.

Annars är det en intressant vecka jag går till mötes. Ni får höra mer om det senare. Sara försöker också samordna en bio-date med hela sin familj och jag. Inte lätt. Men hon gör sitt bästa, jag hoppas hon lyckas för jag vill så gärna se Star Trek!

Ja, just det, hårdträningen kan ju också gälla för att jag ska orka shoppa så mycket som möjligt i London, baby! Det känns bättre att ligga i hårdträning inför den resan än Blodomloppet. Det säger inte lite om hur uppfuckad jag är.

söndag, maj 19, 2013

"Oh, dear. Two suns and no sunscreen."

Så imorse plingade det till i mobilen okristligt tidigt. Jag tänkte att även om det är någon som vill något viktigt, typ bjuda med mig på loppis eller så, så öppnar ju inte loppisen ännu på ett tag. Så jag somnade om och vaknade vid 10. Kollade mobilen och det var Elin som undrade vad som hände idag. Jag svarade sanningsenligt, typ inget. Hon kom med förslaget att vi skulle åka till playa del Obbola och hänga där. Frida var på också. Hon hade sovit lite men var ändå på.

Så jag skyndar mig upp, hoppar in i duschen och gör mig klar. Åker och hämtar Elin, hon bor ju bredvid mig nu :p Hon hade med sig lunchmat så vi plockade upp Frida och åkte till Maxi och handlade middagsmat. Brorsan och frun var i Malå och hängde över helgen så vi tänkte bjuda dem på middag som tack för att vi våldgästar deras altan.

Vi gör i ordning vår lunch och sedan hängde vi i den gassande solen i några timmar. Såklart har jag bränt mig nu, det visste jag ju men det var så mysigt och skönt därute att jag ville som inte gå in.

Sedan körde vi i gång grillen, som alla andra svenskar har gjort, grillade fläskfilé och svamp och annat smarrigt och satt ute på altan och åt. Mysigt värre. Det är ju så fantastiskt skönt med sådana här dagar! Jättebra initiativ Elin!

Nu ska jag hänga i soffan. Kanske se en film och sedan sova, tyvärr är det ju jobb till veckan. Vi hörs!

torsdag, maj 09, 2013

"And I don’t think that learning taxidermy necessarily makes one a freak"

Alltså Bates Motel. Bäst hittills. Hands down. Jag som trodde att jag skulle gilla Hannibal bättre men nej, Bates rockar. Bra story och fantastiska skådisar, enligt min åsikt. Vera Farmiga som Mrs Norma Bates är fantastisk och lilla Norman Bates är så gullig så man vill ju bara att allt ska bli bra och han ska bli lycklig. Nu blir det ju inte riktigt så.....

Har ni inte sett den måste ni ge den en ärlig chans.




måndag, maj 06, 2013

"Mom smokes in the car. Jesus is okay with it but we can't tell dad!"

Så har bästaste brodern varit här och satt tillbaka mitt nyladdade bilbatteri. Nu kan man köra med finbilen igen. Jag gamblade med ödet och bokade däckskiftestid innan jag visste om bilfan fungerade. Men nu kan jag åka och checka in mina vinterdäck på hotellet och få fina sommarskorna på bilen. Härligt! Insåg också att jag kanske måste boka tid för check-up inför besikningen också. Och så boka besiktning. Härligt att ha bil men det är fan ett heltidsjobb.

Inte nog med att brorsan varit och hämtat batteriet, laddat det och nu satt tillbaka det, när han och svägerskan skulle åka så hjälpte de mig bära upp sommardäcken från förrådet också. Ja, de fick ju kaffe och några upptinade loppisbullar för besväret. Ja, just det, Åsa fick ett par örhängen också. Jag hade hittade dem på loppis och det stod Åsa skrivet på dem, tyckte jag, så det var lika bra att hon fick dem för jag passade inte riktigt i dem.

Imorgon kanske jag ska ut och tjuv-provköra bilen lite och åka och hämta paket. Fattas ju bara att man åker dit för vinterdäcken då...

Hoppas bilen håller sig fräsch länge nog för att jag ska hinna på några loppisar under denna sommar. Dessutom hoppas jag att den ska hålla länge nog för en liten bil-semester. Vi får väl se. Nu kan jag ju komma och gå som jag vill, när jag vill. 

söndag, maj 05, 2013

Helgen i stort

I lördags skulle jag träffa Simon och hitta på något men han tog sin jäkla tid med att åka och träna så jag tog bussen ned på stan och gick en runda. Det resulterade i en kofta, en överdel, ett par skor, ögonskugga och en ny sminkborste. Och då hade jag börjat helgen med att köpa ett par skor också.
Det var färggranna kläder jag köpte också. Kände att det är ju vår och snart sommar och då måste man ju ha lite färg på sig. Våga lite mer.

Sedan åkte jag hem och lastade av grejerna och bytte till nyskorna. Sedan som Simon och hämtade upp mig och vi åkte till Coop för att handla som en gammalt par. Vi skulle köpa ett spel och sedan åka till Emil och spela. FYI så behöver ni inte åka till Coop om ni ska ha just sällskapsspel för där fanns fan inget. Men då kläckte jag idén att varför inte spela kort, ett vanligt hederligt kortspel. Ja, så fick det bli. Sedan åkte vi hem till Simon och lämnade av maten, lämnade så klart all dricka, snacks och godis i bilen, och åkte till stan igen. Där träffade vi upp Emil och Eka och gick och käkade på O'learys. Jag käkade kycklingvingar som inte var heta för fem öre, för jag våga inte beställa de som skulle vara så heta. Ångrade mig lite men det var helt ok.

Sedan hem till Emil och han snabb-drog igenom reglerna för bridge. Jag kan säga att reglerna för bridge är inget som man kan snabbdra igenom men så blev det och vi spelade. Det var roligt och jag kan verkligen förstå tjusningen i spelet när man kan reglerna bra. Men å andra sidan gillar jag ju fan alla typer av kortspel.

Sedan kom Filip också förbi och vi var fem stycken som körde igång med texas hold'em. Åh, så roligt det är! Var sjukt länge sedan jag spelade men det kom som allt tillbaka så fort de två korten landade i handen. Vi bestämde oss för att det här var banne mig inte sista gången vi spelade poker. Nä, visst, picknickläge på den hörredu.

Sedan var det söndag och dags för storloppis - pepp peppelipepp. Gick en runda eller två, kände mig allmänt less när Simon ringde och var på väg. Ja, men jag väntar då. Sedan gick vi en runda och jag betalade för några spel och drinkglas som Simon absolut skulle ha. Hur fan kan man gå på loppis utan pengar?! Jag köpte ett brunt uppläggningsfat från Rörstrand och en grön skål designat av någon gubbe I forget men grejen är den att jag hade en likadan skål som jag ärvt av min farfar. Så nu har jag två likadana.

Jag hade redan införskaffat fikabröd så vi gick hem till Simon och drack kaffe och fikade ute på balkongen. Riktigt trevlig fikastund med trevligt sällskap och intressanta diskussioner.

Nu ligger jag i soffan post-middag och hänger dököttet. Funderar på att slå igång en film kanske. Ångestfylld vänta ut söndagen tills det är dags för att sova inför arbetsdag imorgon. Veckan verkar än så länge bli hyfsat lugn. Ska försöka synka bilfixning med brorsan, rensa förråd på böleäng på torsdag och sedan ut och stuffa på lördag! Så många olika typer av engagemang alltså. Kul! Ja, men hörreni, signing off!

torsdag, maj 02, 2013

Traderaköp!

Denna vecka har det blivit knäckebrödshållare i rosa plåt - urcool! Det gick faktiskt lös på 205 kronor. Sedan en välanvänd barnpall från 50-talet, 47 kronor. En snurrbricka i trä från 50-talet, 20 kronor och så klart en väska från 60-talet för 58 kronor! Jag är nöjd och glad! Fast jag har ju inte fått hem sakerna ännu.

"I heard you were opening a flower store, so I thought I'd pitch in."



Som sagt, less is more, men hur fina är inte dessa småblommor. De är ju så gulliga att man vill som köpa hem allihop. Titta vilken fin liten påse jag hade med mig hem!



Grupp ett här med helt nya växter som jag köpte idag, tillsammans med nya krukor. Gröna och en brun som var superfina. Lite gammaldags stil som jag börjat gilla av någon anledning. Kommer väl med åldern. Här kommer det nog komma något mer med tiden. Kanske någon ändå högra växt på höjden uppe på boken. Vi får väl se.



Nästa lilla grupp. Samtliga dessa borde vara tre men än så länge är de bara två för jag ville så gärna ha några här uppe på högtalaren. Dessa krukor är egentligen gröna men ser nästan gula ut med det här filtret.


Och så sista lilla gruppen med svarta krukor jag hade sedan förut. Blomman längst bak är nästan rosa. Häftig.


Det här är den fantastiskt frodigt gröna murgröna som jag köpte i helgen på trädgårdsmässan. Inget foto gör den rätta. Den är så grön och fin men blir dassig med kameran. Eller så är det jag som suger på att fota. Kan vara så också. Men fin är den!


Och titta på mina chilis! Det sprutar ju bara! Kommer att komma hur många som helst. Det verkar vara två olika sorter - två krukor med en sort och en kruka med en annan. Detta för att den första chilin som kom var rund och de som kommer hädanefter verkar vara långsmala. Ja, ja, kul är det i alla fall. Jag har på eget bevåg tagit bort lite blad från växterna. Det fanns så många stora gröna blad och jag tänkte att det är väl som det brukar vara, att bladet stjäl energi och närig så om man tar bort dem blir det mer näring över till frukterna. Testade och jag tycker att det verkar växa ändå fortare då. Ett stort plus är också att de kräver mycket mindre vatten om man tar bort några blad.


Ja, det var allt jag hade att säga om mina växter idag. Jag tror förresten att jag ska rensa ut lite växter härifrån och ställa nere i fönstret i trappen. Finns redan tre tomma ytterkrukor där som väntar på att få några växter i sig. Frågan är bara vem som ska ta hand om alla mina växter när jag åker bort i sommar. Jag tror att de måste få åka på kollo och ta semester på morsan kolonilott. Blir nog dyr hyra där med tanke på all vård och omtanke de kommer att få. 

söndag, april 28, 2013

"Flower doodle in the upper-right hand corner is excellent. This horse at the bottom doesn't look anything like My Little Pony."

Vägen jag vandrat genom livet denna dag har varit kantad av blommor. Dagen började med att Susanne hörde av sig och undrade när vi skulle mötas på Trädgårdsmässan. Så jag tog bussen dit, i det fina vädret, och vi gick några varv inne på mässan. Det var inte så mycket eller stort som jag trodde att det skulle vara men det är ju roligt ändå. Sedan tog vi en fika och gick några varv till. Då träffade vi bror med familj som också vandrade runt.

När vi kände oss nöjda gick vi till blomsterkiosken och tittade lite. På väg därifrån, då Susanne skulle cykla hem, ringde jag till svägerskan och hörde om de skulle hitta på något annat kul innan de åkte hem. De skulle just fika, inne på mässan och sedan skulle de på Blomsterlandet och köpa fröer och sedan hem. Jag var så välkommen att följa med dem hem och äta. Ja, men det tackar man ju inte nej till. Så jag gick tillbaka till mässan och mötte upp dem runt fikabordet.

Inne på mässan hade jag köpt en murgröna. Bara det faktiskt. Men på Blomsterlandet köpte jag fyra stycken miniväxter. Jag är så svag för de små söta blommorna. Det är ju samma växter som de stora krukväxterna men de är ju så mycket gulligare när de är små. Dessutom är de mycket mindre hårt drivna och "håller" bättre. Jag köpte även en annan fin grön växt som jag nu inte ens kommer ihåg vad den hette. Väl vid fröhyllan hittade jag ätbara blommor och tänkte att jag skulle göra ytterligare ett försök. Vi satte dem även förra året men det hände inte mycket med de fröna. Så jag köpte tre olika påsar med blandade frön av ätbara blommor och en stor kruka med fat. Tänker att jag kan ställa ut den på balkongen när det blivit varmare. Jag har redan planerat dem, har lärt mig att det är lika bra att göra sådana saker på en gång och inte vänta, för då blir det aldrig gjort. Nu är det bara att hoppas på att det kommer upp massor av fina blommor denna gång!

Jag måste hitta nya platser för alla blommor jag har nu. Tycker egentligen att less is more men det är ju så fiiiint med gröna växter. Vill ha fler blommor som kan stå mörkt och riktigt mörkt. Till och med blommor man kan inne på toaletten där jag inte har något fönster alls.

Hemma i Obbola planterade jag och Frida hennes och Åsas fröer medan Åsa och Stefan fixade middagen. Alla hjälper till på sitt sätt...

Sedan blev det grillat med jordens alla goda tillbehör varav kålrabbigratäng är en av huvudpunkterna, jäklar så gott det är! Så nu sitter jag här hemma i soffan och ska slå på ett avsnitt av något trevligt och sedan säga natti natti inför ny arbetsvecka.

lördag, april 27, 2013

"Because it was a simple little window in to the lives of an average Swedish family. Just a little snippet of everyday life."

För bra länge sedan gjorde mitt ex en film om när vi och en kompis åt surströmming. Filmen lades upp på youtube och någon japansk tv-producent hörde av sig och ville att Magnus skulle göra en film när människor äter ett specifikt märke av surströmming, skrattar och tycker att det är gott! Jo, och de ska ju prata svenska så klart. Han skulle göra reklam för surströmming och den svenska kulturen som nu är stor i Japan. Magnus sökte efter folk på nätet men det var ingen som egentligen hade tid. Så han ringde till min bror och hans familj i Obbola. De ställde så klart upp, snäll som de är. Han åkte dit och min bror och hans fru åt surströmming så det stod härliga till, och Magnus filmade.

Sedan blev det ändringar i tv-kanalens programtablå och filmen visades aldrig men Magnus fick betalt i form av presentkort till det företaget som importerade surströmming - varför han nu skulle köpa surströmming via en japansk katalog och få skickat till Umeå när det finns på affären...

Hur som helst så lades ju filmen upp på youtube och nu, bra länge efter, har den gått viral reddit, som är en social nyhetssida. I skrivande stund har filmen 104 418 visningar! Alltså över hundratusen personer har suttit hemma och tittat på den svenska obbolaidyllen och få se hur fantastiskt Sverige är! Och allt tack vare surströmming!




Så där ser ni min bror och svägerska som äter surströmming! Visst är ert liv lite rikare nu? Ni mår lite bättre? Ja, jag vet, för det kan man verkligen utläsa av alla kommentarer på reddit.


"How in the hell was I so mesmerized by this video for its entirety?"
"Because it was a simple little window in to the lives of an average Swedish family. Just a little snippet of everyday life."
"I think it's because there's no loudmouth yapping away throughout the video. It's just people having a nice quiet meal together outside. It's pleasant as fuck."

"It looked like an average American BBQ get together. Looked quite pleasant. And I learned they actually drink Absolut in Sweden, it isn't some marketing ploy BS"

"I found this very mesmerising for some reason"

"For some reason this video makes me really happy"

Ett axplock av det positiva så klart men det känns lite som att den här filmen var en frisk fläkt bland det filmen som kanske läggs ut på reddit. Jäkla kul i alla fall. Tydligen ska filmen sändas på MTV2 i juli. MTV2 är en systerkanal till MTV.

Min bror och svägerska är youtubekändisar! Coolt!
 

 





torsdag, april 25, 2013

"I'm a vegetarian. Except for fish. And the occasional steak, I love steak!"

Trevlig middag med snygg-Simon ikväll! Han fyllde år i fredags då jag var i Burträsk så jag kunde inte vara med och fira honom så då tänkte jag att jag skulle bjuda honom på middag istället som kompensation.

Jag började med att göra förrätten som blev en champinjonsoppa som jag mixade slät, men den var väldigt krämig och god. Så garnerade jag med smörstekta champinjoner på toppen. Mycket smarrigt. Till det drack vi ett gott glas Fleur du Cap. Jag kom på att jag inte köpt något bröd till soppan. Men det löste sig senare...

Sedan började jag med portionsformarna av potatisgratäng, som jag tycker är mycket smidigare att göra än en stor form, och det blir mycket trevligare att servera. Även om det kräver stora grilltallrikar för att de ska rymmas. När gratängerna var färdigbyggda och Västerbottenosten över smulad så blev det över ost. Jag tog fram Leksands goda hårda surdegsbröd Fäbodknäcke och bröt fina små bitar av det. Tog sedan det sista av smöret och blandade det med sista av Västerbottenosten och gjorde Västerbottenostsmör! Så var problemet med bröd löst.

Gratängerna i ugnen, förrätten står och småsjuder på plattan. Börjar med sallad och sedan är det klart. Gästen anländer och vi börjar avnjuta förrätten. Sedan tvärt steka på köttet, gjorde det enkelt för mig och körde på oxfile´, och korka upp rödtjutet, som i dag blev en favorit i repris  - Villa Puccini. Jag hade dock på intet vis matchat maten mot vinet utan tog bara det jag hade hemma. Det fick duga. Maten blev supergod, om jag får säga det själv!

Till efterrätt blev det mandelmusslor, köpta, som jag klickade i lemoncurd och vispad grädde samt toppade med hackade jordgubbar. Gott och enkelt. Sedan satt vi i soffan och ojade oss. Pratade skit och smuttade kaffe. En lugn kväll med god mat och gott sällskap. Vad mer behöver man?

Imorgon blir det jobb och sedan klinikfest. Måste gå och packa stuffet jag ska ha med mig så jag inte glömmer det. Få se nu, skorna är redan avlämnade på jobbet, örhängena ligger redan i väskan, överdel är struken och placerad med byxor i mitt fina klädöverdrag från Ikea. Ska åka med den på bussen i morgon - in style! Alla kommer att tro att jag bär med mig en dyrgrip. Så smink och hårgegg kvar. Sedan nästan dags för sängen hörreni!

"Wouldn't bother, lad. Swords are named for the great deeds they do in war."

Kriget är vunnet. Vi kan alla andas ut, slicka våra sår och köpa godis. Frendo har öppet till 21 på vardagar.

Hur fan tänkte de här? Vem gör en hemsida med musik längre? Och sådan typ av musik. Jag vet inte om det är vinet som gör det men detta var så hysteriskt kul att jag tror jag viker mig dubbel. Ja, de har lyckas, Frendo är en favorit nu, så är det.

tisdag, april 23, 2013

Frukta inte kondomen! Persika- och banansex.

Landstinget har haft en tävling om bästa koncept för en informationskampanj som uppmanar till säkrare sex. Elever från Midgårsskolan vann med sitt fyndiga koncept ”Frukta inte kondomen". Jag älskar när man leker med ord och det visuella på det sätter som görs i filmen. Notera till exempel hur frukterna börjar hoppa i takt när kondomen väl är på. Super! 


"Yes. Like where does the water go in the iron?"

Hemmahängtisdag har bestått av kyckling med mögelosttäcke, strips och broccoli och ett avsnitt av Mästarnas mästare. Eftersom veckan bara består av så många dagar så måste man planera vissa saker flera dagar i förväg. Inga nyheter för någon där inte. Med andra ord imorgon ska jag träffa tjejkompisarna på midag = inget gjort hemma, på torsdag ska Simon komma hit och käka och då kanske jag borde dragit bort det värsta av smulorna på golvet. Inte för att jag tycker att man måste städa som en galning, men ett varv med dammsugaren skulle jag till och med behövt göra utan att få gäster, så pass dammigt var det. Passade på att låtsas-dammtorka också. Gick hyfsat bra.

Fyllde på mitt nya tidningsställ med lite fler tidningar också. Nu när jag nästan fyllt det inser jag att det blir ju en rätt maffig pjäs till slut, jag kanske måste förvara den på golvet trots allt. Ja, så får det bli. Så tur att de tidningar jag flyttade lämnade en ledig plats på golvet då.

Sedan insåg jag ju att om jag nu ska bort och käka med tjejerna imorgon och ha gäst på torsdag blir det inte mycket tid över att göra i ordning kläderna jag ska ha med mig till jobbet på fredag. På fredag är det nämligen kirurgfest och vi ska ju göra oss i ordning på jobbet innan vi åker till lokalen. Detta innebar ju att jag var tvungen att ställa mig och stryka ikväll redan. Sagt och gjort fram med strykbrädan, langa fram all strykning - för det är ju lika bra att göra allt när man lix är i gång - slå på ett avsnitt av Elementary och köra i gång. En timme och tjugo minuter, och två avsnitt av Elementary, senare är jag klar. Ont i ryggen men har fått en hel del strykt (läste nyss "men har fått en hel del stryk"!) Jag kan verkligen inte stryka så mycket ser ostruket ut. Men kanske är lite bättre än innan.

Sedan ska jag handla ost och kex till vår förfest på fredag. Det betyder att jag måste ta med mig kylbagen till jobbet imorgon så jag kan kyla mina varor under middagen med tjejerna. Och i och med att jag ändå måste gå och handla imorgon så måste jag ju köpa torsdagens middag samtidigt men jag har inte bestämt mig vad jag ska göra ännu. Måste kolla recept.

Så nu måste jag gå och tända lampan - mörkret lägger sig snart - gå och lägga kylklamparna i frysen, ta fram kylbagen lägga i skorna jag ska ha på fredag - då jag lix måste bära kylbagen tom till jobbet, och ställa den vid dörren, så jag inte glömmer den. Sedan ska jag ta fram min nya fina klädpåse jag köpte på Ikea i vilken jag ska bära min nystrukna överdel i. Denna gång ska jag inte vika och skrynkla det jag nyss strukit, så det så.

Idag startade jag ett nytt roligt projekt också. Eller ja, jag initierade det, men det verkar inte ens finnas tid att starta det riktigt. Jag har en utväg till kvar att testa. Håll tummarna att det går vägen.

måndag, april 22, 2013

"Jacuzzi is a commercial brand, hot tub is the generic term, i.e., all Jacuzzis are hot tubs, but not all hot tubs are Jacuzzis."

Så när man börjar intressera sig mer för märken på prylar och faktiskt börjar få upp ögonen för att saker och ting som står där på hyllorna på alla dessa loppisar är designad av någon specifik person, blir ju intresset ändå större. Som i helgen när jag hittade några Lisa Larsson figurer och visste att jag läst om dem i Retro-tidningen. Det kändes ju oerhört bra att överhuvudtaget veta att det var Lisa Larsson, sedan att jag inte visste exakt vad de var värda känns som nästa nivå av kunskap. Dit kommer jag väl så småningom men just nu är det intressant bara att lära sig lite mer.

Vasen jag köpte var ju inget speciellt så det är inte som att det måste vara något märke, inte alls, men jag tycker det är intressant att lära mig lite mer.

Till exempel visade det sig att fatet jag hade kastat in i skafferiet, för jag visste inte vars jag skulle ha det eller vad jag skulle ha det till, är ett Stig Lindberg Domino-askfat. Snabbsökte lite på nätet och det är ju inte riktigt gratis, så det kanske är onödigt att jag förvarar mina oljeflaskor på det för att slippa få olja på hyllan...

Men man lär sig ju något hela tiden. Undra vad min lampa är för något egentligen. Kanske måste fota den och ta det till min expert på jobbet. Hon vet säkert, eller känner någon som vet.

Jag skulle kunna tänka mig att köpa hyfsat nya saker för att få vardagen att fungera och sedan ersätta varje lite pryl med ett second-hand fynd och lägga den nya, tråkiga saken i en loppislåda. På så sätt har man ett fat att lägga tepåsen på men när man hittar ett finare så byter man ut det nya fatet och låter det gå vidare till någon annan människa som kanske letar efter just ett sånt fat. Ja, så ska jag göra. Nu är det bestämt.

Ska kanske börja leta vardagstallrikar och glas och varför inte bestick, smörknivar och kaffekoppar...Möjligheterna äro oändliga!

söndag, april 21, 2013

Burträsk weekend-style

Så har man spenderat helgen med Ivar och hans familj. Så mysigt vi har haft det. God mat och mycket trevligt sällskap och dessutom har helgen fyllts av second-hand shopping så det kan ju liksom inte bli bättre.

I dag, innan jag åkte hem, hann vi med ytterligare lite loppis. Där hittade jag denna lilla pryl. Jag tog upp den och tittade på den och gillade den på en gång. Visste inte vad det var och vad man skulle ha den till så jag gick och frågade. Nu har många av er redan sagt högt för er själva att man ska ju ha skivor i den. Och det är klart att man ska det. Jag tänkte lite, vad ska jag ha den till? Ska jag köpa den? Det tog ungefär två sekunder att bestämma sig. Det är klart att jag måste köpa den. Jag skulle ångra mig bittert om jag inte spenderade 80 kronor på denna sjukt coola pryl!


Och vad kom jag på att jag skulle ha den till då? Tidningsställ så klart! Jag kommer dock måste ställa något hård på varje sida så att tidningarna inte böjer sig åt något håll. Och kanske inte förvara dessa dyrgripar där, men väl andra tidningar och kanske en och annan räkning. Jag blev kär och nu är den hos mig, underbart! Dessutom är bågarna rörliga så de ger efter en bit och det gör det smidigt att sätta ned saker.


Så tog jag bussen hem och åkte direkt hem till morsan och käkade middag där med min familj. Så nu sitter jag i min egen soffa i ett par minuter innan det är dags att gå och sussa inför kommande vecka. Denna vecka kommer att bli rätt lugn, tror jag. På fredag är det kirurgfest och hela helgen trädgårdsmässa men i övrigt i veckan är det inte så mycket planerat. Kanske ska jag försöka hålla det så och pyssla på här hemma istället. Ja, vi får väl se hur det blir med det.

lördag, april 20, 2013

Loppisrunda Skellefteå-style

Så har vi gjort första dagen av Skellefteå second-hand shopping. Jag kom hem med en väska som jag bara blev så jävla kär i. Den är ju sjuuuuukt fin! Jag var till och med tvungen att ta en spegel bild av mig och min fina nya väska. Sedan hittade jag även en vas som var så där ful så att den var snygg. Jag vet inte vad ni säger men jag tycker att den är så ful att den är snygg. Det fanns även en i exakt samma stil som var röd. Anna tyckte att jag kunde köpt den och haft den som jul prydnad men jag lät bli. Visst var jag duktig?

Väskan kostade hela 30 kronor och vasen betalade jag 10 kr för. Väskan hade till och  med en kedja på insidan med en nyckelring där man ska ha husnyckeln. Det var ju så charmigt!

Anna kom hem med två vinglas, tre sherry glas som hon ska ha ljus i, ett grytunderlägg i luffarslöjd, två plåtburkar och en symaskin. Vi har inte testat symaskinen ännu men om den inte funkar så har Ivar lovat att han ska fixa den.

Hugo köpte även ett attackplan som kostade hela 15 kronor. Det var bara Ivar som kom hem tomhänt. Han skulle ha en 1 tums slang, men hittade ingen. Bummer.

Sedan tog vi vägen förbi Systembolaget och fyllde på lagret.

Och nu blev det kaffeöversvämning i köket. Ja, det är inte en lugn stund här inte. :)



fredag, april 19, 2013

"Baby the other other white meat"

Har ni sett?! En av chiliplantorna har fått en bäbis! Oj, så roligt. De är krävande som fan dessa plantor. Vill ha mycket vatten och jag glömmer dem ofta. Men nu bär de ändå frukt. Kul.

Frågan är ju bara om jag kommer våga smaka...

onsdag, april 17, 2013

"What is beneath your feet?"

Nu är mina fötter likt en nyfödd bäbis. Nja, inte riktigt. Det var jätteskönt och hon var supertrevlig och säkert duktig också men jag vet inte. En fotbehandling som kostar 820 kr vet jag inte riktigt vad den ska innehålla för att man ska känna att den var värd så mycket pengar. Lite mer än vad den här innehöll tror jag nog.

Men nu har jag provat det där hos dem också. Nästa gång blir det på ett tredje ställe. Till jag hittar ett ställe där jag känner att dit kan jag gå kontinuerligt. För är det något som är skönt så är det att någon joxar på med fötterna. Kliar, kittlar, stryker och masserar! Oj, så skönt! Jag var dessutom så trött, redan när jag kom dit, att jag höll på somna flera gånger.

Nu sitter jag här hemma och har en lista på saker jag ska göra. Jag vann en auktion på Tradera idag. Köpte en tidning - Retro. Den finns inte längre att beställa från förlaget så man måste köpa dem på nätet och så jag gjorde. Nu har jag betalat den så jag hoppas jag får den också.

Så nu ska jag "catch up on my correspondence", skriva en del mejl och meddelanden och sms. Pust! ;) Och sedan höra med brudarna hur, var och när vi ska boka lägenhetshotellet i London som vi nu har kommit överens om att boka, starta partygrupper på facebook, börja packa inför Burträskresan i helgen och ja, hinna hänga i soffan en stund. 

Imorgon ska jag träffa Jennie och Leif på middag innan de åker utomlands. Det blir trevligt! Hoppas maten är bra på restaurangen Kungsgatan 133. Förväntningarna är höga.

"It looks like these guys went to a fight and a hockey game broke out"

Så igår var det ju tisdag och jag skulle på yoga. Men jag kände inte riktigt för det. Och dessutom var det ju hockey. Så jag chansade och skickade iväg en bokning till Allstar och banne mig om det inte fanns plats för två personer. Trodde att det tydligen bara är jag som är ute i relativt god tid med att boka men det visade sig sedan att det inte ens var fullt. Ja, jag fick bokningen i alla fall. Så jag sms:ade Christer och kollade om han ville med, och det ville han. Men härligt! Nu "slapp" jag yogan och fick gå på restaurang...igen...

Vi beställde in korv- och ostbricka för två och heta kycklingvingar. Och när vi hade mumsat i oss den, förrätten var det tänkt, så orkade vi inget mer. Det var ju bra. I och för sig drack jag en hel del kalorier istället. Men ja, ja, det var supergott och jättetrevligt. Dessutom vann de ju! Och före hockeyn fick vi chans att prata lite. Det var ett tag sedan vi träffades. Vi hann väl knappt skrapa på ytan på allt som vi ville säga innan hockeyn började men vi får ta flera sådana spontana grejer tycker jag.

Vi började bland annat prata om min "bok" och på en gång får jag ångest och dåligt samvete. Jag borde skriva mer än jag gör. Men ändå så är det ju inget tvång och ska inte kännas så. Jag skriver ju för att jag vill. Det är bara det att jag har skrivit mycket om början av 2012 och nu bestämt mig för att göra ett hopp fram till slutet av 2012, dvs. sjukdomstiden, och då vart det så jättejobbigt plötsligt. Dessutom kräver det lite mer research så jag måste sätta mig vid skrivbordet och ha journalen framför mig. Helt enkelt ett större engagemang, ganska mycket mer krävande, både emotionellt och faktamässigt på något sätt. Men jag ska göra det. Jag vill ju det.

Vi pratade om sommarsemestern och han tyckte jag skulle behålla bilen över sommaren. Jag vet inte vad jag vill göra. Visst vore det jätteroligt att bara åka ut och köra. Precis var man vill, när man vill. Kanske borde prova det.

Nästa gång vi går spontant ut och hänger tycker jag att vi ska spela biljard. Yepp, that's it. Jag kanske låter honom vinna denna gång så han vill spela fler gånger...

söndag, april 14, 2013

"Because then I wouldn't be a champion. I'd be a loser. Like you."

Tycka vad man vill om sport men Mästarnas mästare är ett jäkla bra program. Det finns liksom inget fel på den produktionen. Den är snyggt filmad och klippt, det är roliga tävlingar och till och med snygga grafiska presentationer av resultatlistorna. Programledaren är behagligt personlig med de tävlande utan att vara översittare och besserwisser och han är dessutom bra på att förklara vad tävlingarna går ut på så man förstår vad det är de ska göra. Filmerna som visar de tävlandes karriärer är intressanta för den mest inbitna sportavvisaren. Och sist - men på intet sätt minst - är det sjukt bra musik genom hela programmet. Kort sagt ett välgjort och genomarbetat program. Proffsigt!

Loppisrunda

Loppisrundan jag skulle gjort i lördags blev ju inte av men så fick jag en statusuppdatering på facebook att det var bakluckeloppis på Piias. Ja, men dit måste man ju ta sig. Jag hade träffat Simon sent på lördags natt och vi hade bestämt att träffas och dricka kaffe eller nått idag. Så jag bestämde mer eller mindre att vi skulle åka dit. Först for vi på Viktorias och åt lite lunch. Måste ju ha kraft och ork för att orka gräva genom massa loppisprylar. Så bar det iväg till Piias. Där var det hur lugnt som helst. Det visade sig att alla utom en hade misstagit sig på dag så det var helt tomt på parkeringen. Men hon som var där, är en av de bästa försäljarna (hon brukar stå även på Nolia), och av henne köpte jag denna äggklocka som är bara så fin! Jag blev kär och var bara tvungen att köpa den. 

Sedan såg jag dessa gröna fina plåtlådor som också var tvungen att följa med mig hem. De är söta och man kan ha små saker i dem. På framsidan är det även plats för kort där man kan skriva vad man har för skrot där i. Så snuttipluttiga!

  

Så jag är nöjd med dagens loppisfynd! Oj, så roligt det är! 

Efter loppis blev det en runda på Rusta. Det är inte ofta jag är på Rusta, för det mesta där är skit. Men man kan köpa lite småsaker bara för sakens skull. Som denna gång då det blev plastpåsar, Yes och handtvål. Vi får väl se om det misslyckas. Plastpåsarna kanske krackelerar totalt i frysen. Återstår att se. 

Sedan åkte vi vidare till Willys för att handla lite. Det är så trevligt på Willys. Gillar deras frukt och grönt-avdelning skarpt. Det finns så mycket mer och annorlunda saker där än på andra affärer och det är så roligt. Man kan liksom bara gå runt och var turist och strosa lite. Köpte en massa grönsaker och lite kött. Jag ska ju bara äta middag till veckan också. Och försöka äta mindre pasta och mer grönsaker. Jag älskar ju grönsaker så det borde inte vara något problem. Problemet är bara att jag även älskar pasta...

Men ikväll blir det pestokyckling med plommontomater, små söta salladsblad jag tänkte tvärt steka upp och pinjenötter. Till det några nystan tagliatelle. Det blir säkert gott. Fanns inte färsk broccoli dock. Konstigt och tråkigt. Jag älskar broccoli. 

Nästa vecka är fylld av roliga saker; det blir yoga - Tja solen!, fotvård - så jävla skönt det ska bli, middag med Jennie och Leif kanske - om de har tid innan de åker utomlands, sedan är det ju Burträsk resa till helgen - om inte någon blir sjuk tills dess, det kan man aldrig så noga veta. Men då finns det säkert en massa annat att göra den helgen i stället. Stort födelsedagsfirande på Rex fredag till exempel! Hoppas de får trevligt fast jag inte är med. Nä, det får de säkert inte men de måste ju göra sitt bästa. 

Sedan är det väl dags att boka boende i London också. Om någon har tips på bra och hyfsat pris på boende får de gärna höra av sig. 

Nu lite kaffe och slöglo på Tonårsbossen S01E02.

fredag, april 12, 2013

"Wait, here's one. Um, would you be willing to cook naked?"

Jag förstår inte varför jag inte lär mig. Det är inte behagligt att laga mat naken. Ni vet hur det är när man inte hinner ta på sig kläder för att man just slängt av sig arbetskläderna. Spisen slås på och olja läggs i och innan man vet ordet av måste man börja steka och då har man ju inte hunnit få på sig något. Kokhet, sprättande olja är inte skönt att få på handen - som ni kanske vet - det ni inte vet är att det är minst lika obehagligt att få på tissarna. Hm, jag kanske borde köpa ett förkläde i alla fall. Det borde jag hinna slänga på mig i samma veva som jag lägger baconet i pannan....

Skräcken är ju bara att jag mitt i den ljudliga stekningen ska upptäcka att någon har kommit in innanför dörren och står i gapande i dörröppningen. Jag vet inte om synen av mig som naken kock med svarpeppar i ena handen och en stekspade i andra samt rödprickiga brända tissar är ett bra välkomnande. Inte ens förstklassig matlagning skulle rädda situationen.

Annars vart det ju oxfilé idag. Jag hade ingen aning om vad jag skulle laga så jag tog en runda runt Ica Gourmet och hittade oxfile. Så det fick det bli. Gott vart det. Jag köpte små, små bitar av två ostar som jag strax ska hämta och mumsa på. Tillsammans med ett glas rött till tror jag.

Imorgon får jag äntligen sova nästan så länge som jag vill. Men sedan är det uppladdning och tillfixning inför kvällens galna galej! Då kommer nämligen ett gäng tjejer invadera stadens dansgolv. Vet inte vad jag ska ha på mig ännu. Det är ett problem. I London måste jag hitta mer "fin-kläder" och inte bara vardags. Men kruxet är ju att jag behöver mycket av båda delarna...ja, men då får det väl bli det då. En till väska á 23 kg kostar ju bara 600 kronor så. Fy fan, vad jag längtar.

Nu - ost och vin!

torsdag, april 11, 2013

"Run, Forrest! Run!"

Hade för lite "mat" med mig på jobbet idag. Bara en påse. Så jag skippade frukost och tog den till lunch istället. Inte bra att göra så men det gick förvånansvärt bra faktiskt. Var inte så hungrig på förmiddagen och inte på eftermiddagen heller. Trots alldeles för lite mat. Spännande fenomen.

I dag var också inställda daternas dag. Först var fikadaten hemma med sjuka barn och sedan var kvällsdaten också hemma sjuk. Båda hade dessutom skrivit till mig på Facebook men Facebook i mobilen hade tydligen inte velat ta emot deras meddelandet, så jag visste ingenting.

Så där satt jag, utan frukost och lite lunch och ingen middag hemma. Syndast om mig i hela världen alltså. Skrev på Facebook och det är då det händer! Det visade sig att Alan hade gjort "Ugnsbakad lök/vitlöksfylld kyckling med Nobis-sås och potatisgratäng" till Charlie och det fanns över till mig. Men så härligt, bara att hoppa på bussen. Dessutom fick jag träffa söta, glada och pratglade Sixten för, ja, andra gången, men första gången var han ju bäbis och det kommer typ ingen av oss ihåg så det gills ju inte. Vi åt middag tillsammans jag och han och pratade om allt spännande och roligt man har för sig på dagis nu för tiden. Jag fick veta att man minsann är ute två gånger per dag på hans dagis och att han idag hade missat en av utgångarna. Det var ju typiskt, det är ju roligast av allt att gå ut och leka.

Hängde sedan ett tag med den lilla familjen på Böleäng och sedan iväg hem. Missade naturligtvis bussen så jag fick vänta typ en halvtimme på nästa buss. Och inte ska ni tro att bussarna passar in i varandra på Vasaplan. Nä, det skulle bli en halvtimmas väntan på ettan där också. Men vet ni vad som hände. Hon springer. Med denna musik i bakgrunden ska ni tänka er in i situationen. Allt sker i slow-motion. Nian stannar längst jävla bort på Vasaplan. Hon skyndar sig först ut ur bussen. Börjar stress-jogga lite sådär, medan folk är i närheten och fortfarande ser henne. Rundar hörnet vid Sandrews bio, ja, hörnet heter fortfarande så. Och där ser hon, ettan står fortfarande inne. Nu är det på upploppet - det är nu det gäller. Nu fullkomligen flyger hon fram. Tygpåsar och väskor flaxar och samtliga organ undrar vad fan som är på gång! Men det roliga är att det går bra. Det är inte så förbannat mycket jobbigare att springa än det är att liksom stress-jogga. Ändå mer fascinerande är ju att det överhuvudtaget GÅR att springa. Ni tar det för givet men det gör inte jag. Mitt i koncentrationen att sätta ena benet framför det andra i en hisnande takt inser jag att jag måste ta mig upp på trottoaren så att busschauffören kan se denna flygande tygpåsedåre i spegeln och förstå att jag vill med. Jag flyger upp på trottoaren och kommer fram till änden på bussen och inser med ens att jag kommer att hinna. Jag släpper fram leendet på läpparna när jag känner målsnöret brista mot bröstet och dunkar mjukt in i läktarens vadderade kant. Jag står utanför dörren på bussen och kliver in. Jag väntar mig stående ovationer, att de ska gå ned på knä och knyta nävarna i vinnar-ställningar och skrika medan andra applåderar och busvisslar. Jag vann ju loppet! Ingen bryr sig annat än jag som sprang skitlångt.

Det var min uppladdning inför Blodomloppet. Nu kör vi!

*nynnar på Chariots of fire och går och lägger sig*

onsdag, april 10, 2013

"Score one for liquor and poor judgment"

Medan jag gick runt på stan idag och väntade på att bli dissad via uteblivet sms så råkade jag handla en massa onödigt grejs på H&M. På rea så klart. Fina tvålar, nagellack och ögonskugga. Ja, en massa onödigt, roligt.Tänk att det ska vara så roligt att shoppa. När man står där på affären så behöver man verkligen allting.

Sedan gick jag Systembolaget och fyllde på förråden lite. Eller ja, jag har en massa flaskor här hemma redan och tänker nog köra ren jävla sprit på lördag, men man måste ju ha lite vin hemma ifall man får gäster. Köpte en halvflaska vitt och en rött också till "mig själv". Men det var då jäkligt onödigt med tanke på att en halvflaska Villa Puccini kostar lika mycket som en Palazzo helflaska...
Skulle egentligen vilja ha mer drinkmaterial hemma men det är ju färskvaror så man kan ju inte köpa något och tror att det ska hålla sig i sex månader - tills nästa gång man ska ta sig en drink.

Fick deklarationspapperen idag. Jäklar va pengar jag får tillbaka! Sjukt nice! Måste ju vara för att jag pluggat. Varför är mindre viktigt, det viktiga är att jag just finansierat en väska till i London, baby!

"Pain is in the mind, and judging by the decor we're in your mind, aren't we, Arthur?"

Hade sista numret av Retro i brevlådan när jag kom hem idag. Den är ju så mysig att läsa, jag bara önskade att det skulle komma fler nummer av den. Jag tog mig i kragen också och beställde några gamla nummer. Tyvärr väntade jag för länge så flera hade hunnit bli slutsålda.

I detta nummer fanns denna underbara väckarklocka i gammaldags stil - Station designad av Arne Jacobsen, märke Rosendahl. Nyproduktion, tyvärr, jag vill ju ha den gammal -  även om det innebär att man måste dra upp den. Men den är ju så snygg bara som den är!

Sedan var det tema rullbord med prisguide. Alltså rullbord. Det är ju inte som att man behöver det direkt, men det finns så fantastiskt fina rullbord att man blir ju snurrig. Kolla in detta rullbord med brickor av teak och hopfällbar stomme. Sålt via Bukowskis - så klart. Slutpris 3100 kr. Inte så man faller av rullbordet men mycket nog.




Och i vintage-tidningen fanns bästa vintagebutikerna i London uppradade. Jag menar, jag kanske måste ta med mig en extra väska á 23 kg och 600 spänn. Kan ju helt klart vara värt det med tanke på alla fynd jag kan komma att göra. Om jag nu lyckas lura med mig någon till de delarna av stan där affärerna finns. Men något serveringsbord lär ju inte rymmas, även om jag hittar ett. Oj, vad jag längtar!

















Nika on Twitter