tisdag, juli 22, 2008

"Did he miss another bus, Eddy? Busses can be so cruel!"

Jag måste klaga. Jag har åkt buss i hela mitt liv och jag har många gånger suttit i bussen och tittat mig omkring och varit mäkta stolt över de hela, rena och sköna bussar Umeå stad har haft. Visst, det är ibland ett tuggummi kletat fast någonstans, det är lite grafitti någonstans här och där, men ärligt talat - överlag bussar med jävligt hög klass.

I går åkte jag buss hem från jobbet. När jag klev på bussen började jag undra i vilken stad jag befann mig. Var det i något ghetto i New York? På en landsväg i valfritt ökenland? Jag tittade ut genom fönstret och insåg att jag inte hade lämnat min hemstad.

Stolarna var trasiga och skitiga och överlag av en förbannat sjaskig kvalité. Själva designen på bussjäveln sög. Plingknappen satt upp och ned. Mitt säte var trasigt. Golvet var inte torkat på hela året. Inte nog med detta. Det regnade in på tre ställen. Fina strömmar av regnvatten strilade ned på passagerarna när bussen svängde.

Vad är detta? Vikariebussar my ass. Om ni ska ta hutlöst betalt för en bussresa så kan man väl åtminstone kräva att få färdas med klass. Umeåborna är van vid högklassiga bussar. Ge oss vad vi är värda!

"What's in this cabin that's so important anyway?"

Jobbar andra veckan - det suger. Vädret är dåligt - det suger. Bloggar som inte uppdateras - suger mest.

Men jag har vunnit en pokal - det rockar! Kan inte påstå att jag sopade banan men ändå...

Under semestern gjorde jag inte mycket. Såg alldeles för mycket på House. Har förresten beställt Hugh Lauries bok "The Gun Seller". Vi får väl se om den är något att hänga i julgranen...eller lägga in i vapenskåpet kanske man ska säga!

Annars då? Inte mycket. Jag hade stora ambitioner att blogga som fan när jag var ledig men hur gick det med det? Ja, facit är ju bloggen själv.

Favoritlåt: Uncle Tom's Cabin - Warrant - Cherry Pie 1990

Nika on Twitter