torsdag, juli 20, 2006

"8. Vid ankomsten till Thailand en utförlig information hur kvinnan normalt vill bli behandlad, och annan mycket matnyttig information..."

Idag blev jag upprörd över feta, äldre, svenska män som går hand i hand med små, unga, thailändska kvinnor.

Okej, jag ska inte dra alla över en kam, det är självklart att det finns svenska män som blir förälskade i thailändska kvinnor och det finns säkert thailändska kvinnor som blir förälskade i svenska män också, fast jag tror att de är färre i och för sig…

Man kan ju komma på hur många hemska frågeställningar som helst kring detta fenomen men ett som jag kom på idag, ett som egentligen är så hemskt att man nästan inte vill tänka på det. Vad tycker egentligen männen om detta? Tror ni verkligen att de flesta män, och kvinnor också för den delen, ser på detta fenomen som hemskt och förtryckande? Hinner folk ens tänka så långt att de ser kvinnans roll i det hela. Jämställt förhållande? Vad är det? Ja, inte är det en importerad thailändsk kvinna och en svensk man i alla fall, så mycket vet jag.

Som exempel så googlade jag fram den här texten som är taget från en hemsida som specialiserar sig på att importera städerskor…nej, förlåt…köksor…nej, jag menar älskarinnor…nej vänta, vad var det nu?! Ja, just det – Kvinnor – från Thailand till Sverige bland andra länder. Jag har kopierat in texten i sin helhet men jag har dock lagt in lite egna funderingar här och där, dessa är inom parantes och i fet stil (de som inte är fet stil ingår i texten).

Gå gärna in och kolla på hemsidan där kan du ju läsa hur just Du kan beställa hem Din alldeles Egna apelsinpress, nej…brödrost…nej, vänta…motionscykel…nej, Kvinna var det ja!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Den Thailändska Kvinnan

Det som skrivs här gäller generellt men självklart finns det undantag (Jaså? Är ni säkra på det?) och i storstäder som Bangkok har utvecklingen mot jämlikhet kommit något längre än på landsorten i Thailand. (Note to self: Take girl from the country)

Status är mycket viktigt i Thailand.
Den sociala rangordningen är mycket stark, såväl inom samhället som inom familjerna. En ogift eller skild kvinna likaväl som en änka, står långt ner på den sociala stegen. Hon har ofta inget att säga till om utan måsta lyda sina föräldrar eller äldre släktingar som står över henne. (Eller sin make förstås)

Normalt kan en kvinna inte träffa en man (speciellt inte en utländsk man) utan föräldrar och familjens godkännande. Att träffa en så kallad "familjeflicka" (kvinna) utan mycket goda kontakter inom det Thailändska samhället är i praktiken i stort sett omöjligt. (Vänta nu, gäller detta även de ”jämlika” storstäderna?) Undantaget är så kallade "Bar-Girls" som har till uppgift att dra in pengar till familjen. Ofta är det föräldrarna eller äldre släktingar som skickat kvinnorna till turistorterna för att arbeta inom sexindustrin. (Detta är ju iofs sant men det är trots det värt ett par: !!!. Det verkar så självklart, bara ett konstaterande från deras sida liksom)

I det Thailändska samhället är det mannen som bestämmer och kvinnan uppgift är att sköta hemmet och markservicen likaväl som att vara älskarinnan när mannen så vill. (Så bra att de upplyser om detta så att de svenska männen som vill beställa en kvinna får veta vad de kan kräva av dem) Dom flesta kvinnorna påstår också att dom vill ha det på det sättet (generationers arv och uppfostran). (Bra, då vet vi ju verkligen att det är så fortfarande, allt genom arv och uppfostran, trots att de börjar bli ”jämlika” nu) Kvinnan sköter dock hemmet till 100 % och vill absolut inte att någon annan hjälper till eller lägger sig i hennes arbete i hemmet. (Ytterligare ett konstaterande, kvinnan SKÖTER hemmet till 100%, bara så ni vet. Ni FÅR INTE hjälpa till hemma!) Många kvinnor som vi pratat med menar att fördelningen inom familjen skall vara 80 % till mannen och 20 % till kvinnan. (Hm? Man: 80% ansvar, Kvinna: 20% ansvar? Man: 80% skyldighet, Kvinna: 20% skyldighet? Man: 80% diskning, tvättning, dammsugning, knullning, handling, Kvinna: 20% ligga på soffan och se på tv?)

Den Thailändska kvinnan är som regel mycket kvinnlig med dess för och nackdelar. Hon är också mycket stolt över att vara kvinna. En Thailändsk kvinna som lever i ett bra förhållande gör allt för sin man. Känner hon sig hotad i någon form kan dock ett hett temperament komma fram. Det kan räcka med att mannen tittar på en annan kvinna för att svartsjukan skall komma fram och det kan skapa en del problem i öppna samhällen som dom Skandinaviska.

De Thailändska kvinnorna sociala sammanhållningar är mycket stark, speciellt på landsorten och i förstäderna. Ofta så hjälps man åt med olika sysslor och som regel lagar man maten och äter tillsamman på dagarna innan männen kommer hem. Rivalitet mellan kvinnor kan förekomma, speciellt när en kvinna känner ett hot mot sin familj eller sin status. (Oj, oj, jag säger bara: ” Med hänvisning till standarden är beaglen en gladlynt, modig hund som är väldigt aktiv, energisk och beslutsam. Den är snabb, intelligent och jämn till humöret. Den är också modig, härdig och mycket snabb med ett skarpt skall och gott luktsinne. Den är entusiastisk och effektiv då den driver med täta skall. Den kan driva ensam, i ett par eller i flock. Den är tillgiven och gladlynt till kynnet och utgör en god kamrat. Behöver strikt dressyr.” Känns upplägget igen?!)

Om du och din kvinna bosätter er i Sverige eller Norge, hjälp henne att få kontakt med andra Thailändska kvinnor, det kan betyda mycket för henne. Leta snabbt upp någon Thairestaurang och/eller affärer som säljer Thailändska förnödenheter. Låt henne på dom platserna själv ta kontakt med andra Thailändska kvinnor. (Obs! Glöm ej ta bort kopplet) Vi kan i vissa fall hjälpa till med adresser och telefonnummer till andra thaikvinnor i Sverige. Hjälp henne också att få svenska vänner och väninnor så att hon inte känner sig isolerad i sitt nya hemland. (Nej, för det vore ju för hemskt)

Brev är den vanligaste kontaktformen med familjen i hemlandet, men låt henne gärna ringa hem till Thailand någon gång då och då även om det är dyrt. (Ja, LÅT henne ringa hem ibland, ÄVEN om det är dyrt, JO det står, LÅT henne gärna ringa hem ibland ÄVEN OM DET ÄR DYRT!) Det finns billiga telefonkort att köpa i Sverige och Norge som gör att telefonerandet till Thailand blir mycket billigare än vanlig telefoni. Kontakten med hennes thailändska familj betyder mycket för henne. (Ungefär som att man ska besöka kenneln med sin valp)

Thaikvinnorna är som regel djup troende Buddhister. Låt din kvinna få fortsätta att vara det utan din påverkan. (Igen! LÅT henne behålla sin religion) I erat gemensamma hem bör du låta henne få en lugn plats där hon kan ha sina Buddhaföremål och förrätta sina böner och meditera, något som hon med all säkerhet uppskattar dig för. (I erat GEMENSAMMA hem bör du LÅTA henne få en lugn plats…)

Ta alltid med din kvinna om du reser någonstans. (Nej, men lämna henne hemma vet jag, kom ihåg färskt vatten i en skål och rikligt med torrfoder) Reser du ensam kan hon lätt inbilla sig att du träffar någon annan kvinna och en häftig svartsjuka kan bli resultatet. Låt henne lära känna både sitt nya hemland och den närmaste omgivningen. Visar du henne din uppskattning kommer hon att göra allt för dig och er familjelycka. (Nej…jag ger upp….)

© 2004-2005 "Thai-Scan Connection" en avdelning i InterAdds Asia Co., Ltd. All rights reserved.

http://www.thai-scan.com/

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

11 kommentarer:

Chefen sa...

Hahahaha.. lysande koppling till hunden :D

Anonym sa...

Härligt! :)

Har tänkt i samma banor.
Tyvärr är Thai-Scan inte ensamma om att diskutera om thailändska kvinnor som om de vore små husdjur, typ små hamstrar eller hundar, utan dessa attityder finns hos många många svenska män med en kvinna från thailand.

Jag undrar om den där förmedlingen upplyser kvinnorna om hur vi i sverige ser på saker och ting? Jag menar sambo/äktenskapslagstiftningen, kvinnor och mäns lika värde etc. etc?
Troligtvis nämns inget alls och varför skulle de göra det? Då är det ju lättare att sparka ut henne när man har tröttnat för att byta upp sig till en nyare modell....

Usch!

/Man som är gift med en kvinna från thailand

p.s Hela ThaiScans text är vedervärdig dynga!
Thailändska kvinnor är som människor i mest...om nu någon hade fått för sig något annat..

Nille sa...

Jag har träffat på dessa människor ganska ofta här i Thailand. På något vis verkar just denna karaktär trivas som bäst.

Nu skall vi inte sticka under stolen med att prostitutionen är välldigt utbredd i Thailand. Och, det var inte turiserna som drog hit den. I Bangkok där jag bor finns det förklädda bordeller i var och varannat gatuhörn. Tyvärr är prostitutionen ganska accepterat i Thailand.

Noy sa...

Tack för upplägget, ska sprida det här vidare.
Så de andra får ser hur "farangen"
synen på thailändska kvinnor.

Thai tjej

Anonym sa...

JAg tycker att det låter bra, ska genast ned till Thailand o kolla om dessa underbara kvinnor finns där, till skillnad mot alla trista svenska kvinnor.

Nika sa...

Till anonymous:
"Trista kvinnor i Sverige" är det för att vi inte kommer med en instruktionsbok?!

Nika sa...

En anonym person skrev följande kommentar: "Vilken jävla smörja du skriver!"
Om det är samma anonym som tidigare skrivit det vet jag inte. Jag vet inte heller vad hon/han menar. Menar han att jag helt enkelt är dålig på att skriva, så är ju det okej. Men menar han att det är fel att ge sig på och dissa denna text så är han ute och cyklar.

Anonym sa...

Jag menar att din syn på svensk/thai par är så rabiat feministisk. Tro fan att vi svenska män åker till Thailand och Filippinerna för att hitta riktiga kvinnor. Svenska kvinnor är så okvinnliga med sin feminism och sitt tjafs om 100% jämnlikhet.

Ps jag är inte samma som postade första kommentaren.

Yotinai sa...

Jag har kommenterat litegrann av din text (kommentarerna finns nedan inom parantes)

"Idag blev jag upprörd över feta, äldre, svenska män som går hand i hand med små, unga, thailändska kvinnor (förmodligen för att du själv är överviktig, ensamstående, bitter och inte ens ung längre).

Okej, jag ska inte dra alla över en kam(nä men inte är det långt ifrån), det är självklart att det finns svenska män som blir förälskade i thailändska kvinnor och det finns säkert(inte självklart????) thailändska kvinnor som blir förälskade i svenska män också, fast jag tror att de är färre i och för sig(jasså, varför då?)…

Man kan ju komma på hur många hemska frågeställningar som helst kring detta fenomen(att svenska män är feta och thailändska kvinnor är små eller vadå) men ett som jag kom på idag, ett som egentligen är så hemskt att man nästan inte vill tänka på det. Vad tycker egentligen männen om detta?(jag är man och jag älskar min thailändska flickvän)Tror ni verkligen att de flesta män, och kvinnor också för den delen, ser på detta fenomen som hemskt och förtryckande?(vilket är fenomenet? att svenska män är överviktiga och svenska kvinnor är små eller???)Hinner folk ens tänka så långt att de ser kvinnans roll i det hela(kvinnans roll i det hela är att vara mannens partner i förhållandet). Jämställt förhållande? Vad är det? Ja, inte är det en importerad thailändsk kvinna och en svensk man i alla fall, så mycket vet jag(inte ens om hon av egen vilja "importerats" till Sverige för att bo tillsammans med den man som hon älskar???)."

Anonym sa...

Jaruuu..villken planet lever du på..svensk moralpredikan när den är som sämst,..
(en gång var jag i thailand 2 ggr)

Anonym sa...

Ja Nika,du borde fly till verkligheten. Du verkar ha samma inskränkta förmåga att se på verkligheten som Thai-Scan.Varför åker du inte till Thailand och gifter dig med en riktig man från Thailand? Nej, du är ju inte helt obegåvad. Till och med du inser att att det är att resa 100 år bakåt i tiden.

Kvinnor flyr från Thailand och dess syn på kvinnor.Thailändska kvinnor har samma längtan efter frihet och lika villkor som din mormor en gång i tiden kämpade för. Varför vill du hindra dessa kvinnor? Varför ser du ner på dessa kvinnors kanske enda möjlighet att komma till ett samhälle som präglas av litet mer jämlikhet och lagstiftning till stöd för kvinnor? Vad gör det om dom gifter sig med 70-åriga, feta män med flint? Dom dör ju ändå snart och kvinnan kanske får ett mycket bättre liv än du har?

Min fru är jurist och företagare i Thailand. Hon äldre än mig, jag den svenske mannen som är något överviktig men älskad för sin omtanke och värdiga behandling av sin livskamrat.

Nika on Twitter