fredag, juli 21, 2006

"I'll handle this. I'm British. I know how to queue."

Hur svårt är det att ta en kölapp?! Hur svårt är det att trycka på en knapp, riva av lappen, läsa vad det är för nummer, titta efter vilket nummer som visas nu samt GÅ OCH SÄTTA SIG OCH VÄNTA!

Top Ten List – what you could do to irritate the hell out of a receptionist!

10. Folk som tycker att läkarbesöket är dyrt! Svensk sjukvård är fruktansvärt billig. Öppenvårdsbesök kan som mest kosta 900 kr på ett år. Det är inte dyrt. Det är friska patienter som klagar över kostanden, de sjuka patienterna är så glada och tacksamma och klagar aldrig. För de vet hur bra och billig sjukvården i Sverige är – eftersom de fortfarande lever!

9. Folk som tycker att de ska få betald sjukresa hem, till någonstans i urskogen. Hur ska de annars ta sig hem? Det är ju SÅ långt. Det är väl inte landstingets fel att personen har flyttat till en stuga i Överblattnicksele. Om de ska på bingo på samlingsgården eller in och handla i stan så tar de säkert dit på eget initiativ och då går det SÅ bra, men så fort de ska in till doktorn så kan de inte röra sig ur fläcken utan betald sjukresa.

8. Folk som kommer 15 minuter för sent och tycker att det är helt självklart att man kan komma 15 minuter för sent till ett läkarbesök. De tänker inte på att varje läkarbesök är bokat i 20 minuter, så det betyder att de nu har 5 minuter kvar på sin tid. Vilket i sin tur betyder att doktorn måste ta mer tid FRÅN NÄSTA PATIENT för att få det hela att gå ihop. Sedan blir doktorn försenad kanske resten av dagen i en enda lång dominoeffekt.

7. Folk som tar ett könummer men sedan går de fram till luckan och ställer sig 1 dm bakom personen som jag för närvarande hjälper. Hallå?! Sekretess! Skulle de själva vilja att någon annan patient ställde sig bakom DEM när de står i luckan och pratar om SINA hemorrojder?!

6. Folk som inte tar ett könummer.

5. Folk som inte sätter sig ned och väntar (efter de har tagit könummer).

4. Folk som är förbannad för att de snart ska in till doktorn och de har inte fått bli registrerade i receptionen ännu, men när de väl kommer fram till kassan så har de inte plockat fram vare sig kallelse, patientbricka, pengar eller högkostnadskort.

3. Folk som uppfyller flera av de ovanstående punkterna och dessutom HAR DE GÅTT TILL FEL KLINIK!!!

2. Folk som går direkt fram till luckan och ställer sig där och hänger och stirrar på en som att man inte hade någonting annat att göra än att ta emot patienter.

and finally:

1. Samma som ovan förutom att denna grupp även KNACKAR på luckan! Ytterst irriterande! GÖR INTE DET!

Så kom ihåg! Ta ett könummer, sätt er ned snällt och vänta. Under tiden tar ni fram patientkort, pengar, högkostnadskort och kallelsen. Vänta tills erat nummer trycks fram, gå då snällt fram till luckan! Se där – det var väl inte så svårt?!

6 kommentarer:

Anna sa...

5 dagar!!! Hur fan ska du låta till våren??

Nika sa...

Hihi, detta är ju naturligtvis inget som jag kom på just nu, under mina första 5 dagar i arbete, efter semestern. Detta har ju vuxit fram under en lång tid. Man kan ju tycka att svenskar ska veta hur fasiken man köar, men tydligen inte.

Anonym sa...

Svenskar ÄR världens bästa köare... Åk till Grekland, Turkiet eller varför inte Irak så kommer du att vara glad att du har att göra med svenska köare i ditt arbete...
...

Nika sa...

Vad är det som säger att inte dessa personer köar på mitt jobb då? ;-)

Sara sa...

Jag ska fan försöka komma till din klinik, till FEL klinik och knacka på luckan.... Det verkar ju hilarious..

Stefan sa...

ahhh!!! äntligen får man se det ur den andra sidans perspektiv...fan att man är så irriterande, det visste man ju inte;)

skönt lista som fan!

Nika on Twitter