lördag, juli 29, 2006

"My body may be a work-in-progress, but there is nothing wrong with my soul."

I HomeVision Magazine #3/2006 står det skrivet om filmen Transamerica. Inledningen lyder som följer:

"Från 15 år i England, från 18 år i USA. Det är märkligt vad vi finner farligt i olika kulturer. Denna lilla historia, om en kvinna i en mans kropp som försöker få kontakt med sin son, är långt ifrån hotfull. Bara tänkvärd - och charmig."

Visst är det intressant! Filmen är alltså från 18 år i USA! Jag har tyvärr inte sett den ännu, men jag ser fram emot det. Felicity Huffman vann Oscar för bästa kvinnliga huvudroll. Inte för att man ska haka upp sig på Oscars men det är ju en liten hint om att hon förmodligen gör en bra roll.

Tänk vad olika vi bedömer filmer i olika länder. Undra om den här filmen ens får visas i vissa länder. Vad är det som är så hemskt med en kvinna i en mans kropp? Förmodligen är det inte ens våld med i filmen, medans andra filmer där folk skär upp varandra till höger och vänster, får 15 års gräns. Nej, men det är väl USA i ett nötskal. Minsta lilla homosexualitet så får den en hög åldersgräns men vapen och våld går igenom. Mycket konstigt. Vad är de så rädda för? Att ungdomar ska smittas av homosexualiteten - släppa sina vapen - och springa hand i hand på gatorna?!

Inga kommentarer:

Nika on Twitter