tisdag, augusti 01, 2006

"Yeah, and I get my ya-ya's from Ikea. You have to put them together yourself, but they cost a little less."

Så dimper nya IKEA-katalogen ned i brevlådan idag. Jag hinner till sidan 8 och jag har redan suckat flera djupa suckar. Sida upp och sida ned av perfekta hem och perfekta familjer. Jag vill också ha en walk-in-closet med snygga och funktionella hyllsystem där jag kan ha alla mina kläder, skor och framför allt - väskor!

Jag vill ha ett kök med stora härliga lådor som man inte behöver bråka med för att få upp, eller stänga. I dessa perfekta lådor ska jag ha "PRUTA - burk med lock 39:-/set om 17". I dessa lådor ska jag ha alla torrvaror, snyggt förpackade och förseglade i fina burkar i olika storlekar. Undra om livet blir perfekt då...undra om man blir lyckligare...?

Hela IKEA-katalogen är ju en enda stor idyll egentligen. Bara man har funktionella och snygga möbler så behöver inte barnen bråka om var de ska sitta och rita eller att de inte hittar sina saker. Föräldrarna behöver inte heller bråka för de har sina saker på sin plats så ingens hobby behöver ligga på köksbordet. Undra hur många som köpt hela IKEA-konceptet med hull och hår och tror att när vårat liv är så där väl packeterat - då blir vi lyckliga...

...jag vet då att jag köper det! Jag vill ha en köksö! Jag vill ha allt i hela jävla katalogen! Och när jag sitter i soffan och vill så mycket så blir jag förbannad på mig själv att jag känner så, jag vill inte vara så lättpåverkad, men det är jag. Det är vi nog allihopa. Gräset är alltid grönare på andra sidan.

Usch så förbannat deprimerande! Nej, om man inte ska ta och surfa runt och kolla på lyxvillor också - det får mig säkert på bättre humör!

5 kommentarer:

Anna sa...

Oj, vad jävligt det är med hyreslägenheter! Jag vet, för jag har en jag med...
Kolla detta för lite om IKEA: http://www.svd.se/dynamiskt/kultur/did_13318692.asp

Nika sa...

Ja, visst är det förjävligt. Jag vill ha ett hus eller en bostadsrätt så det gör ont! TÄNK att få GÖRA OM som man VILL!!! Helt underbart. Slå ut en vägg här, måla om där! Åh, jag vill...

Sara sa...

Bah, att ni vill. Ska vi slå vad?

Jag vill också ha allt i IKEA-katalogen (som jag inte fått än!!!!) men samtidigt får jag lite...ångest...av totala IKEA-hem... Allt är vitt och vackert och perfekt och all förvaring är där den ska vara och oj så gulligt. Men det går ju inte! Då måste man nästan ha volvon, och de två barnen och parabolen och tvättvindan också, och så kräks man lite varje dag på väg till jobbet...

/Sara (not in her best mood)

Anonym sa...

Aah, man blir så irriterad på både IKEA och sig själv! Även om jag verkligen ogillar IKEA:s grejer, jag kommer förmodligen köpa allting second hand och inreda färgglatt á la 70-tal och Marimekko, men nog ser det fräscht ut.

För övrigt skriver du jättebra, det är ett nöje att läsa din blogg. Det går av bara farten. :D

Nika sa...

Tackar och bockar! Roligt att du tycker om min blogg!

Nika on Twitter