söndag, augusti 20, 2006

...och party!

Lördagen den 20 augusti - eftermiddag

40-års party i Obbola! Bror fyllde ju 40 år i tisdags och nu var det dags för grillfest med gratis alkohol! På förmiddagen hade de varit iväg och köpt ett kylskåp, från någon på blocket. I det hade de lastat in öl, cider, vin och läsk, och sedan ställt det på verandan ute. Jättetrevligt och bekvämt. Inget spring inne, plus att i kylskåpet inne skulle de inte rymts några burkar.

De hade tagit ut en del av en bokhylla och ställt vid väggen ute på verandan. I den hade de olika glas, tallrikar, bestick, servetter och en låda man la disken i. Hur smart som helst! Man tog sig en tallrik och gick iväg och gjorde sina egna grillspett med alla möjliga tillbehör. Sedan lade man det på grillen och stod och pratade en stund. Jättesmidigt och inte så mycket att göra för värdparet under festens gång. Det är klart att det var en hel del att göra före (Oh, my god mycket att göra) men å andra sidan har du ju igen det för du slipper göra en massa när gästerna är där och du vill mingla.

Goda grillspett gjorde jag, mums. Sedan fanns det kaffe och tårta inne som man fick gå och hämta.

Mycket gäster var det också! Spritt över hela dagen var det minst 70 personer där. Alla åt inte men kom bara förbi och drack en kopp kaffe och chillade på verandan en stund. Jättemycket skratt och trevliga diskussioner hela kvällen, det måste jag säga!

Vi satt ute på verandan till klockan var två på natten. Det var väldigt, väldigt kallt, men vi satt under filtar så det gick bra. Vi började så sakta dra oss in och då dukades det fram vickning. Lite kött som blivit över stektes upp och några burgare åkte in i micron och så satt vi där och mumsade igen.

Jag var ju kvällens "designated driver" så jag fick köra lill-toyan hem i dimman.

Väldigt rolig dag - först på stan med F! gänget och sedan party på kvällen! Mycket party denna helg, fantastiskt roligt!

Inga kommentarer:

Nika on Twitter