söndag, augusti 27, 2006

"One thing I've learned is to never play Operation against a surgeon for money."

Ja, så då har man varit på Kirurgveckan 2006 i Örebro då. Det var väldigt intressant, jobbigt och regnigt. Men Örebro är en väldigt fin stad, det måste jag säga. Många vackra gamla hus och fina små affärer.

Det var föreläsningar i en och en halv dag, bl a Stephan Rössner som pratade om övervikt förståss. Sedan var det en ST-läkare från Örebro som visade en film med en laparoskopisk galloperation och en gastric by-pass operation. Filmen visades samtidigt som man fick se operationsberättelsen växa fram. Faktiskt mycket intressant! Han hade även med sig instrumenten så vi fick titta på dem.

Dag ett var det ett grillparty nere vid ån där det även var drakbåtsfestival, så några från Umeå var med och tävlade. Det gick inte så bra men det var ju blött och roligt. Grillpartyt ägde sedan rum i ett tält där en trubadur spelade. Det var väl inte den trevligaste tillställningen egentligen eftersom det regnade och var jävligt blött, men det var ju inte arrangörernas fel.

Dag två var det tre rätters middag på Conventum. Fördrink och mingel med en symfoniorkester som spelade. Sedan öppnades dörrarna till salongen där ett jazzband spelade, som sedan utökades med en jättebra sångerska. Och de spelade vid tre tillfällen under kvällen, faktiskt jätteduktiga. Förrätten var en svamppaté med rött vin, varmrätten var någon fisk med krabba runt och potatisbakelse med vitt vin. Efterrätten var hjortronpanacotta med philadelphiaost och desservin i form av isvin.

Underhållningen på kvällen var en svärdslukare och Galenskaparna! De var väldigt roliga och många skrattade så de grät. Vi funderade länge vilka det kunde vara, och jag hoppades på Dio eller i alla fall Metallica men ack, det vart Galenskaparna.

På fredagen blev det sedan shopping i Stockholm. Jag köpte bara en väska (!) och ett Dio-halsband som jag ska göra om till nyckelring. Sedan vart det inget mer. Jag hittade inget för rean var sedan länge över och allt var till ordinarie pris och det är jag för snål för.

Det stora problemet var dock att när jag kom till Arlanda och skulle checka in så fanns det ingen bokning för mig! Jag hade alltså inte någon hemresa. Tydligen hade Företagsresor bokat fel och tagit hemresan den 25 juni när det skulle vara 25 augusti. Jag fick alltså köpa en hemresa för drygt 1200 kronor. Gissa om jobbet ska få betala tillbaka det - men förmodligen!

Sedan var det bara att komma hem och rasa i säng för att sedan stiga upp tidigt på lördagen och åka iväg och stå på loppis hela dagen. Ja, till 15 i alla fall. Sedan hem och så hade Magnus bjudit över Frida och Elin på middag och Photoshopkurs. Jag drattade i soffan och sov i tre timmar medans de jobbade på inne i datarummet. Steg upp och hackade en sallad och så var maten klar...man har det ganska bra ibland. Vi åt mat, efterrätt och såg film, sedan skjutsade Magnus hem tjejerna.

Nu sitter vi och drömmer om hus - igen, igen och igen...

Jag tror att jag ska gå coh lägga mig snart, för jag är trött - igen, igen och igen...

4 kommentarer:

Sara sa...

Åh, mitt älskade Örebro... saknar det en del ibland faktiskt. Det regnar typ alltid där och människorna är inte de trevligaste, men det förlåter jag snabbt för det är något visst med staden... Iaf så har vi saknat dig järnet här! Ses snart dio-tjejen.

Anonym sa...

Ja du har det då alldeles för bra där hemma.

Emma sa...

Hur gick det på loppiset?

Anna sa...

Det kan jag berätta! De var så jäkla duktiga och tjänade bra med pengar! Fast det var så tråkigt för man fick inte överösa kunderna med politik. Ny loppis blir det i november, tror jag det var! För det sägs att det finns ett liv efter valet också, även om det känns otroligt.

Nika on Twitter