onsdag, april 04, 2007

"Suddenly, I wish I was FBI."

Samma dag som jag såg annonsen om MITT nya jobb som jag ska söka så läste en arbetskamrat våra horoskop i tidningen. Nu hör ju till saken att jag inte tror ett skit på horoskop men det var ju intressant att mitt sa att jag skulle byta jobb och att det kommer att bli så jävla bra...

Idag kom jag på att jag skulle fråga en av läkarna på jobbet om han kunde tänka sig vara min referens nu när jag ska söka MITT nya jobb. Jag tar fram schemat för att kolla om han ska ha mottagning imorgon. När jag sitter där och läser så inser jag att om jag ska hinna in med min ansökan i tid så måste jag skicka den IDAG! Oh, my god!

Jag lyfter upp luren och ringer till honom. Han svara på en gång och jag säger fasiken vad fort du svarde. Han var just på väg ut. Det var ju helt otroligt att jag fick tag på honom. Jag kan inte tänka annat än att det var meningen...

Han kunde visst tänka sig att var min referens så jag skriver ihop det sista på min "korta levnadsbeskrivning" och får min kollega att läsa igenom det. Sedan går jag ned på affären och införskaffar frimärken. Tar bussen hem och hämtar bilen och kör till flyget för att posta brevet. Ber en stilla bön innan jag lägger det i postlådan.

Det är ju spännande att söka jobb. Det borde jag göra oftare. Nu har jag ju en ny stomme till mitt CV och personliga brev. Det var några år sedan jag skrev ett CV nämligen.

Nu kanske man ska söka lite jobb då och då. För att hålla spänningen uppe menar jag. Vem vet, till slut kanske man lyckas!

Inga kommentarer:

Nika on Twitter