lördag, december 08, 2007

"So how did you do in the blackout?"

Spännande fredag verkligen! Det blev ju totalt strömavbrott på sjukhuset kring lunchtid idag.

Scenariot var som följer: Jag sitter vid datorn och arbetar (som jävla vanligt). Klockan blir tolv och jag "går på lunch" genom att surfa in på biljettförsäljningsställe och kollar in biljetter till Mika. Banne mig om det inte fanns en sådan som jag ville ha. Så jag "beställer" en genom att klicka mig fram till betalningssidan. Skyndar mig upp och ska hämta VISA-kortet. När jag kommer fram till dörren till omklädningsrummet så *POFF*. Helt jävla svart! Mobilen - med lampa - låg kvar på skrivbordet. Haha, vi skrattade gott åt att vi inte såg ett smack. I korridoren lyste det några små, futtiga strimmor från ett undersökningsrum. Vi gick tillbaka till kontoret och jag tände mobillampan. Patienterna i väntrummet såg inte ett smack heller. Jag lyste åt de som verkade behöva det.

Ett äldre par skulle försöka hitta sin väg ut när en av våra undersköterskor kom in genom dörren hos sa åt dem att de var tvungen att vänta för det var kolsvart överallt och de skulle ramla och slå ihjäl sig om de gick ut.

Vi tände ljus åt dem i väntrummet och de fick sitta och mysa där en stund tills strömmen kom tillbaka.

Då kom doktorn in i väntrummet och letade patient så vi fick lysa oss fram till henne! Haha! Undra hur den undersökningen gick!

Oerhört länge varade det ju. Förra gången detta hände så var strömmen borta kanske 5 minuter och det tyckte vi var länge då.

Hursomhelst. Vi gick och åt lunch för det fanns ju hur som helst inget att att göra. I väntrummet var det håll igång för ingen kunde ju jobba - nästan ingen i alla fall. Så vi käkade och vips var strömmen tillbaka.

När jag kom tillbaka till datorn så kollade jag biljetterna igen - DÅ FANNS DET INGA!!! Vad är detta? Är det verkligen inte meningen att jag ska åka på det här? Ungefär som i en film där slumpen försöker hela tiden få en människa att inte göra något men hon är för pantad för att fatta. Ja, så är det nog....

Nu finns det inga biljetter kvar tydligen. Ja, inte just nu i alla fall. Kanske, kanske, kommer det fler biljetter nästa vecka. Det fungerar ju nämligen så att de som inte kan gå på konserten på det nya datumen får ju lämna tillbaka sina biljetter. Och det kan de ju göra idag, imorgon eller nästa vecka någon gång. Kanske t.o.m. nästa månad - vad vet jag. Det är ju frustrerande för oss som vill ha biljett.

Ja, kampen fortsätter.

Inga kommentarer:

Nika on Twitter