söndag, december 23, 2007

The family spirit peeks on the Small Christmas Eve

Lilla julafton i Obbola. Alla klappar packade i säckar (!) och maten är med.

Vi hade delat upp det så att vi skulle laga förrätt, Åsa och Stefan varmrätten och morsan efterrätt.

Magnus lagade en paprikasoppa med ajvar relish och röda linser, från Buffé. Supergod. Till det har man knaperstekt bacom, lite färsk timjan och en klick creme fraiche. Alla tyckte att det var väldigt gott men höjde på ögonbrynen lite när de hörde att det var röda linser i. Haha, visst är det kul att när man inte vet vad man äter går det mesta ned. Fick man veta att det var ansjovis i såsen skulle man aldrig ha smakat liksom. Och, nej, det var inte ansjovis i soppan, det var bara ett exempel.

Åsa & Stefan hade gjort mögelostfyllda kycklingfiléer med klyftpotatis och morötter och lök som gratinerats i ugnen. Till det hade de en kall mögelostsås och det var allt fantastiskt gott.

Morsan hade gjort små prinsesstårtabakelser - och även om vi vid detta lag var förbannat mätta så gick ju den ned också.

Sedan spelade vi spel - Mellan tummen och pekfingret - mycket trevligt spel. Man ska alltså gissa på svaren, för det mesta kan ingen.

Vi hade alltså en mycket gemytlig, avslappnad och myspysig kväll.

Sedan körde vi hem och dunkade ned oss i soffan och glodde på Desperate Housewifes. Det var ju en perfekt avslutning på en trevlig kväll.

Nu är det bara att vänta några timmar till så är det ju snart julafton. Oj, så fort tiden går. Jag känner mig som 100 år när jag säger det, men det är ju sant. Det var ju nyss semester.

Nu är jag ledig toklänge i alla fall. Jag ska jobba extra torsdag den 27:e men jag är ju ledig från mitt "vanliga" jobb, så allt känns ändå som ledigt. Det är ju ROLIGT att jobba på extrajobbet ju.

Nu ska vi snart laga svamprulltårtan - som hade landat på vår att-göra-lista.

God Jul på er!

Inga kommentarer:

Nika on Twitter