fredag, augusti 17, 2007

The simple fact that I have to argue for my integrity is proof enough that I'm losing it

Då ska vi tydligen "modernisera" kameraövervakningslagen (artikel). "Snabba teknikutvecklingen" är skälet. Så vi ska utöka lagen då. Lägga till lite fler sätt man får övervaka människor - bara för att tekniken nu så tillåter.

Oj, oj, oj, så var vi här igen. Ja, vi har väl aldrig lämnat ämnet i och för sig. Men det ruggiga i kråksången är ju fortfarande att alldeles för få människor bryr sig.

Vart ska gränsen gå? Man blir ju faktiskt mörkrädd ibland när man diskuterar med helt hjärnslöa människor som helt och hållet lämnar över sina liv och sin "integritet" i händerna på "de som bestämmer". Har de inget eget vett? Är de totalt oförmögna till att visualisera sig fortsättningen på det samhälle som håller på att byggas upp? Kan de inte se den skrämmande utveckling som sker?

Tydligen inte.

Åh, jag måste göra något åt det här. Man kanske ska plugga till jurist eller något sånt och bli integritetspolis åt hela svenska folket. För banne mig att de behöver någon som kämpar för dem. De klarar ju tydligen inte av det själv.

*surfar in på umu.se*

Inga kommentarer:

Nika on Twitter