fredag, augusti 03, 2007

"Grah! Blasted woman... that voice of hers could peel paint!"

I regnet stod vi under parasollet och målade kolonilottsfönster. Nja, vi hann ju bara göra fem av 13 fönster, men vi tog dem på framsidan, som man ser först så att säga.

Det regnade väl inte hela tiden men nog mycket för att det skulle vara kallt och jävligt. Hela familjen var där och hjälpte till. Jag och Elin målade runt fönstren, Åsa skrapade och fixade fönstren, Magnus kittade och målade, Stefan sprang runt och gjorde allt möjligt, bl.a. bytte brädor runt planeringarna. Morsan var allt-i-allo och hämtade och fixade saker åt oss andra. Frida dekorerade tårtan vi skulle äta till efterrätt. Det tog henne lätt en timme att få grädden precis som hon ville ha den. För att inte prata om hallonen som hon hade plockat. De skulle ligga perfekt i en spriralformation. Till slut fick hon till det.

Sedan kokade vi potatis på den enda plattan som finns och avnjöt en god middag bestående av porterstek och kokt potatis med den underbara portersåsen. Sedan skyndade sig de andra hem för Elin och Frida skulle ju på stan och umgås med resten av Umeå. Jag la mig i sängen och vilade en stund när Magnus diskade. Skönt!

Synd att det var sånt pissigt väder. Det är ju jättemysigt där ute när det är trevligt väder. Plus att vi säkert hade hunnit massor mer om det varit sol. Men det får bli en annan gång, det kommer ju fler somrar.

Inga kommentarer:

Nika on Twitter