lördag, augusti 11, 2007

"You couldn't organize a fart at a curry-eating contest!"

Att bli bjuden på middag rockar. Även om det är hemma hos en själv. Idag kom Piotten på besök och lagade mat åt oss. Han ville tacka oss för allt vi gjort. Det är ju härligt.

Han lagade en jättegod kycklingrätt med curry (recept nedan). Nu hade vi inte vanlig torkad curry hemma utan vi fick ta currypasta men det gick ju bra. Nästa gång vi ska göra det kommer vi nog att köpa vanlig curry dock, det blir ju trots allt en liten smakskillnad.

Han bjöd på vin också. Gott, gott! Pringle kom förbi - eller snarare Piotten ringde efter honom för att han skulle gå och handla för Piotten är så lat (fast han skyller på en spricka under foten) - och vi fyra spelade poker. Jag vann så klart. Det kostar att ligga på topp.

Senare på kvällen kom Pringles nya tjej förbi och vi satt bara vid köksbordet och drack lite vin och öl och snackade skit. Det är ju de bästa festera. Inget stress för att skynda ut, beställa taxi och sedan är alla borta när man kommer ut. Man slipper en massa bök med att ta sig hem också, win-win-situation helt enkelt. Pringle och Maria for hem rätt tidigt och vi fortsatte kvällen med att ge varandra massage. Haha, låter ju rätt snuskigt men det var det inte - vi höll oss till ryggar och fötter...

Tiden går fort när man har roligt. Efter att vi tre glufsat i oss resterna av maten så gick vi och la oss, och då var väl klockan efter fem. Oj, jag som jobbar i övermorgon. Blir en jobbig måndag kan jag tänka mig.


Piottens farmors söndagskyckling

4-6pers

800 gram kyckling(delar)
2 msk smör
1 burk champinjonkräm 95 gram
1-3 tsk curry (eller efter smak)
1 stort finhackat äpple
1 stor finhackad gul lök
3 dl grädde (fetthalt efter smak)
Salt och paprikapulver.

Ugn på 175 grader, ca 45 minuter.

Smält smöret i tjockbottnad kastrull. Blanda i curry (börja med 1 tsk och smaka sen av så det inte blir för starkt), äpple och lök, låt fräsa/koka tills löken är genomskinlig, tillsätt champinjonkräm och grädde. Låt koka ihop en stund, smaksätt med paprika och salt.

Lägg kycklingen (i inte för små delar, tänk dig 1 filé i 3-4 delar så blir det lagom) i smörjd ugnssäker form och häll över såsen. Pudra lite paprikapulver om du vill. Täck INTE formen.

Servera med kokt ris, potatis eller pasta.

(Originalreceptet har hälften så mycket sås egentligen, men det är såsen som är mumsigast. Gör som ni vill. =D)

Inga kommentarer:

Nika on Twitter