måndag, juli 02, 2007

"Yep, kinda makes you wanna stop eating sushi, but I guess you kinda have to."

Jag såg ett nasty program på tv i går. Det måste ha varit programmet som hette "Mitt Japan". Två saker i det programmet var helt bisarrt.

För det första så följde de några fiskare som fiskade japanska jättekrabbor. De pratade om hur krabbeståndet hade förändrats genom åren och att de nu hade väldigt få krabbor i burarna varje gång de vittjade dem. De hoppades på att de skulle ha i alla fall fem stycken jättekrabbor i varje bur. Denna gång hade de tur och fick i genomsnitt fem stycken, mer eller mindre, fullvuxna krabbor per bur. Men vad tror ni att de gjorde med de små - icke fullvuxna krabborna?! De kastade dem åt sidan och lät dem dödens dö! Hallå?! Hur jävla idiotiskt är inte det? Det tar säkert många, många år innan krabborna är fullvuxna. Fattar dem inte att det där är krabborna som de hoppas fånga - då fullvuxna - om några år! Åh, det är så dumt, så dumt.

Efter det visade de hur en sushi-kock beredde en fisk på denna restaurangs alldeles speciella vis. De hade fisken i stora bassänger för att den skulle serveras så färsk som möjligt, och än så länge är det väl rätt okej. Men sedan kom dödsstöten or rather the lack there of. Han började filéa fisken medans den fortfarande levde och skar ut köttet från båda sidor om buken, utan att rensa den således. Fisken levde fortfarande. Han lade fisken i en skål och hällde is runt den - för att på något vis få den att leva längre. Därefter gjorde han någon sushi-historia av köttet och sedan slängde han någon annan typ av dekorationsskräp på firren varefter den serverades - fortfarande levande! Hur bisarrt är inte det?! Man sitter och äter mat medans maten kippar efter luft och stirrar på en. Mycket, mycket bisarrt.

Varför inte servera den fullt levande - simmandes runt i soppskålen...

Inga kommentarer:

Nika on Twitter