tisdag, juli 10, 2007

"Oh, weather is weather. In ancient Persia we had an old saying: "Everyone talks about the weather, but no one does anything about it."

Förbannat vad less jag blir på mina arbetskamrater som ska prata om vädret hela jävla fikat och lunchen. Jag menar, visst, det regnar och är dåligt väder nu, men inte i helvete blir det bättre väder för att vi spenderar 45 jävla minuter till att diskutera det.

Till slut var jag tvungen att säga: "Men visst har vi pratat om vädret nog mycket nu? Vi måste ju inte prata om det hela tiden, varje lunch och varje fika?!"

Nu blir ju alla tvärt om istället och de vågar inte säga något om vädret så länge jag är med, bara för jag bitch-slappade dem ur "vad-är-det-för-väder"-spåret.

För att inte prata om temperatur. De ska alla upplysa varandra om vad det var för temperatur hemma när de åkte, vad det var för temperatur i bilen när de körde hit samt vad det är för temperatur NU på termometern i fikarummet! Sedan ska de jämföra Umeå med Holmsund, Böleäng, Hörnefors, Mullsjö, Tavelsjö, Mariehem OCH Tomtebo! Förstår ni nu att det tar en stund.

Vi har en grekisk läkare på jobbet som minsann hade lagt märke till hur fantastiskt mycket svenskar talar om vädret. Han sammanfattade det så här: "Det är inte konstigt att svenskar talar så mycket om vädret - de har ju inget annat att oroa sig över". Och det är ju sant. Det värsta som kan hända oss är att det regnar på grillfesten eller att tvätten blir blöt.

Ändå klagar folk om det regnar på dem på vägen in från parkeringen. Det är vatten - ya know -inte missiler. Water won't kill ya...

Inga kommentarer:

Nika on Twitter