onsdag, oktober 24, 2007

"This is the land where the wine flows like chocolate."

Mycket händelserik dag idag måste jag säga. Först var jag och Åsa på medicinsk terminologikurs. Det var ju superintressant som vanligt. Lärde oss många nya stavningar och konstigheter som man inte egentligen vill lära sig för det ser så fel ut. Men man måste ju lära sig.

Sedan var jag och pangade idag igen. Tyvärr var jag ju tvungen att skynda mig iväg till choklad- och vinprovningen som vi skulle gå på från jobbet. Naturligtvis så skulle vi ha skjuttävling i dag också. Jag fick skynda mig och det är ju aldrig bra. Egentligen hade vi nästan en timme på oss att skjuta 30 skott men jag fick typ 20 min...men man tävlar ju mot sig själv (eller hur?) så jag får väl se nästa gång och då nästa om jag blir bättre.

Efter det var det bara och skynda sig iväg till dryckeprovningen på Systembolaget. Vi hade valt choklad- och vinprovningen. Det höll till på Systembolaget inne på Wasagallerin. Det var dukat ett långbord inne i butiken, mycket trevlig. Fyra drycker och fyra chokladsorter. En chokladmousse med grädde, en 85% mörk choklad, en äppelpralin och sist men inte minst - en espressotårta!

Till dessa skulle vi prova de fyra dryckerna - som vi då inte visste mer om än att det var:

1: ett mousserande, sött, vitt vin
2: ett starkvin, Muscat, 17%
3: ett rött vin, kryddigt och mustigt
4: en porter, mörkt öl

Vi smuttade, tuggade och sörplade i närmare en timme tills vårat formulär var helt ifyllt. Jag skrev som så här:

Dryck 1 passade bäst med äppelpralinen - som för övrigt var förbaskad god i sig själv. Dryck 2 gick bäst ihop med den 85% chokladen - som för övrigt inte går att äta egentligen men blev bättre med dryck 2! Espressotårtan och detta starkvin gav mig hurrven, fy fan!

Dryck 3 passade bäst ihop espressotårtan, konstigt nog. Dryck 4 - porterölet - passade också bäst ihop med espressotårtan.

När vi sedan skrivit ihop detta och röstat på våra favoritkombinationer så fick vi veta vilka drycker det var vi hade smakat på.

Dryck 1 var en champagne - Louis Roederer Carte Blanche - 7600 för 339 kr.
Dryck 2 var Moscatel de Setúbal från 2001 - 8011 för 98 kr.
Dryck 3 var Brolo di Campofiorin från 2004 - 32351 för 149 kr.
Porter ölet - dryck 4 - var Milk Stout, 1521 för 15,90 kr.

Jag har inte druckit mycket champagne, men denna var väl ändå helt ok måste jag säga. Starkvinet var ju prisvärt om inte annat. Rödvinet kommer jag inte att köpa i alla fall men kanske en och annan porter....

Nästa gång hoppas jag att vi kommer att gå på Ost- och vinprovningen. Den verkar mycket intressant.

Inga kommentarer:

Nika on Twitter