lördag, oktober 06, 2007

"Hey, Elaine, get me a list of all the salmon fisheries in the greater metropolitan area, will ya?"

Middag på Restaurang Angelini. Vi firade en arbetskamrat som har fyllt 50 år. Mycket trevligt.

Jag åt Carpaccio - 109 kr - Oxfilé med grovmalen svartpeppar, ruccola, parmesanost och rostade solrosfrön till förrätt. Jag har faktiskt aldrig ätit det förut men det var mycket smakfullt. Oxfilén är ju rå, men skurit mycket, mycket tunnt. Väldigt smakfullt. En ny smakupplevelse helt enkelt.

Till varmrätt åt jag Salmone All’ Angelini - 155 kr - Grillad laxfilé med ljummen sallad på sparris, svartrötter och sockerärtor. Serveras med en citrusdoftande vitvinsås. Lax är ju alltid gott men det är klart att laxbiten hade ju gärna fått varit lite större. Till det tog jag bakad potatis. Jag är inte så för bakad potatis egentligen men om jag måste välja mellan friterad klyftpotatis MED SKAL, risotto, haricot verts eller bakad potatis så är valet lätt.

Till efterätt blev det Pannacotta Angelini - 59 kr - vaniljpanacotta toppad med blåbärssås. Mycket, mycket god. Den smälte i munnen.

Till fördrink tog jag en grappelini-drink. God så klart men kostade 102 spänn.

Efter maten när vi satt och surrade så var man ju tvungen att dra en Cosmopolitan också. Det kostar att ligga på topp.

När vi var och handlade drinken mot kvällskvisten märkte vi att Christer Lindarw och gänget satt och festade loss i baren. Det visade sig att hela ensamblen bodde på hotellet. Ja, man rör sig ju i kändiskretsar, det är ju bara så.

En trevlig kväll i alla fall. Lite skitsnack, god mat och gott sällskap. Vad mer behöver man?!

Inga kommentarer:

Nika on Twitter