lördag, april 27, 2013

"Because it was a simple little window in to the lives of an average Swedish family. Just a little snippet of everyday life."

För bra länge sedan gjorde mitt ex en film om när vi och en kompis åt surströmming. Filmen lades upp på youtube och någon japansk tv-producent hörde av sig och ville att Magnus skulle göra en film när människor äter ett specifikt märke av surströmming, skrattar och tycker att det är gott! Jo, och de ska ju prata svenska så klart. Han skulle göra reklam för surströmming och den svenska kulturen som nu är stor i Japan. Magnus sökte efter folk på nätet men det var ingen som egentligen hade tid. Så han ringde till min bror och hans familj i Obbola. De ställde så klart upp, snäll som de är. Han åkte dit och min bror och hans fru åt surströmming så det stod härliga till, och Magnus filmade.

Sedan blev det ändringar i tv-kanalens programtablå och filmen visades aldrig men Magnus fick betalt i form av presentkort till det företaget som importerade surströmming - varför han nu skulle köpa surströmming via en japansk katalog och få skickat till Umeå när det finns på affären...

Hur som helst så lades ju filmen upp på youtube och nu, bra länge efter, har den gått viral reddit, som är en social nyhetssida. I skrivande stund har filmen 104 418 visningar! Alltså över hundratusen personer har suttit hemma och tittat på den svenska obbolaidyllen och få se hur fantastiskt Sverige är! Och allt tack vare surströmming!
Så där ser ni min bror och svägerska som äter surströmming! Visst är ert liv lite rikare nu? Ni mår lite bättre? Ja, jag vet, för det kan man verkligen utläsa av alla kommentarer på reddit.


"How in the hell was I so mesmerized by this video for its entirety?"
"Because it was a simple little window in to the lives of an average Swedish family. Just a little snippet of everyday life."
"I think it's because there's no loudmouth yapping away throughout the video. It's just people having a nice quiet meal together outside. It's pleasant as fuck."

"It looked like an average American BBQ get together. Looked quite pleasant. And I learned they actually drink Absolut in Sweden, it isn't some marketing ploy BS"

"I found this very mesmerising for some reason"

"For some reason this video makes me really happy"

Ett axplock av det positiva så klart men det känns lite som att den här filmen var en frisk fläkt bland det filmen som kanske läggs ut på reddit. Jäkla kul i alla fall. Tydligen ska filmen sändas på MTV2 i juli. MTV2 är en systerkanal till MTV.

Min bror och svägerska är youtubekändisar! Coolt!
 

 

Inga kommentarer:

Nika on Twitter