tisdag, november 06, 2007

"Mayday, mayday, we're sinking. What are you sinking about?"

Jag förstå att folk tycker att det är skitlöjligt och jobbigt att jag ibland säger vartannat ord på engelska. Nja, inte vartannat kanske, jag är inte Dolphan direkt, men you get the picture...

Sometimes kommer det engelska ordet first in the head och man kan liksom inte komma på det svenska hur mycket man än tryar. Det är hemskt och löjligt but true. En annan anledning till att jag gärna använder engelska ord/fraser/uttryck istället för svenska är att jag tycker engelska uttryck är så målande och berättar EXAKT what the fuck you're trying to say!

Jag kan ju ändå förstå att folk (= mina arbetskamrater t.ex.) tycker att det är konstigt, men jag ska berätta något för er. Det är ju inte så jättekonstigt att det är på detta sätt trots allt. Tänk att så fort jag kommer hem så sätter jag mig datorn. Där läser och skriver jag på diverse forum - på engelska. Jag surfar runt på mestadels engelska sidor. Jag tvingas läsa och förstå engelska texter hela kvällen. Jag måste dessutom, i forumen, formulera mig bra och finna de rätta argumenten - på engelska. När jag gjort detta i några timmar så är det dags att se tv-serier och filmer - utan svensk textning men kanske med engelsk textning.

Det vill säga, större delen av min kväll är engelskspråkig. Kanske förklarar det lite....eller inte...who gives a fuck?!

Inga kommentarer:

Nika on Twitter