fredag, november 02, 2007

"101 things to do in 1001 days"

Ert uppdrag: Nämn tre böcker, från vilken genre som helst, som ni tycker alla människor ska ha läst.

Jag behöver nämligen några punkter till min 101-lista. Jag har ju redan börjat jobba av den - började 071010 - så punkt 001 är "Skriva klart denna 101-lista" och punkt 101 är "Kanske skriva en ny listjävel".

Men ert uppdrag är alltså: ge mig boktips för fan!

Annars då?!

Joråsatte

2 kommentarer:

Unknown sa...

Oj, får man bara säga tre? Svårt. Försöker. Tänka, tänka, tänka.....Det får bli uteslutande såna som stannat kvar i en långt efter att man läst dem. Alltså inga nya hur bra de än är, för man vet ju då inte hur de kommer stanna. Förstår du hur jag menar? Majgull Axelsson är en favorit. Får bli "Rosario är död" trots att den är så jobbig. Måste läsas, säger jag bara. Hennes andra böcker också för den delen. Ingen skriver så maffigt och intelligent som hon. Wilhelm Mobergs Utvandrarna/Invandrarna/Nybyggarna/Sista brevet till Sverige (det är en bok va?). Jag har svårt att motivera detta val, men...den måste bara läsas. Kerstin Ekmans "Rövarna i Skuleskogen" ligger högt på min lista. Fascinerad av evigt liv jag, verkar det som. Den senaste boken jag läste var faktiskt också på det temat. "En vampyrs bekännelse" av Ann Rice. Den är fascinerande, men som sagt inte tillräckligt länge sen jag läste. Jag blir ofta imponerad av böcker först, men de som bleknar med tiden går bort.
Det var mina tre. Sen finns ju Nesser...som jag är lite småkär i nuförtiden. Roslund & Hellström har skrivit fyra smarta deckare. John Ajvide Lindqvists tre romaner är ett annat måste. Jonas Hassan Khemiris två likaså. (Det gör inte ont att titta på Hassan Khemiri på bild heller) Lånade en bok åt Samuel innan han for; "Kvinnor på gränsen till genombrott" av Ulrika Knutsson. Den skulle jag nog, vid närmare eftertanke vilja att alla människor läste. Handlar mycket om rösträttsrörelsen. Måste nog ge mig nu. Kom igång ordentligt. Har inte gått igenom på det här viset tidigare. Får göra en egen lista tror jag. ;-) Tack för tipset!

Hanna Gustafsson sa...

-"Rules of Attraction" av Bret Easton Ellis
- "The Secret History" av Donna Tartt
- "Fans" av Fredrik Strage

Nika on Twitter