torsdag, mars 29, 2007

Curriculum vitae

Hur skriver man ett CV och ett personligt brev när man söker jobb på Rikskriminalpolisen?!

Det är inte så jävla lätt som man kan tro. Ska man vara super seriös och skriva som om man skrev till kungen för att komma ur fängelset, eller ska man vara spontan och glad och visa att man förstår att personalen på Rikskriminalpolisen är som alla andra människor. Nej, man ska nog skriva något däremellan, men vad fan är det?!

Ska jag börja med: Hej, Hejsan, God dag, Hallå, Tjena, Tja eller Tjolevippen?!

Redan där sitter man och stirrar på skärmen och undrar hur fan det här ska gå. Jag vill ju skriva så min personlighet kommer fram (utan att svära så förbannat) utan att vara FÖR personlig och laid back.

Sedan vad man ska skriva som får dem att fatta att jag kommer att glänsa på det där jävla jobbet. Datakunskapen har jag, i alla fall det som behövs det andra lär jag mig på en kafferast. Sekretessen är ju inget som helst problem. Det har jag ju redan nu. Men hur ska jag framföra det på ett bra sätt.

FÖRSLAG MOTTAGES MED VARMA HÄNDER!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har fått lära mig att skippa alla Hej, Hejsan, God dag, Hallå, Tjena, Tja, och framförallt alla Tjolevippen :)

Nika sa...

Vad ska man börja med då?

Anonym sa...

Jag brukade börja med en rubrik (i fetstil), typ: Angående tjänst som sekreterare, ref nr 78. Sen berättar jag varför jag vill ha jobbet, ibland säger jag vad jag heter inledningsvis men det framgår ju ändå i slutet och där man har sin adress i ena hörnet. efter jag berättat varför jag vill ha jobbet berättar jag varför de ska anställa en sådan förträfflig person som mig, nämner utbildningar och erfarenheter etc. brukar sist ta upp något om att jag är beredd att flytta dit jobbet är, och att jag ser fram emot deras svar eller nåt ditåt.

Nika on Twitter