måndag, mars 19, 2007

O la la, french kissing...

Franska lektion 3 tror jag. Det går väl framåt med myrsteg. Gud vad svårt det är! Jag vill ju känna när det är rätt, men det går fan inte. Det blir bara fel. Jag måste sätta mig med det här och riktigt gå igenom allt som vi har gjort och trycka in det i skallen. Undra hur jag ska göra för att lära mig det här på bästa sätt?! Några tips?

När jag lärde mig engelska såg jag bara mycket på TV utan text men då gick man ju i 6:an så det gills ju inte längre. Fast det är ju ganska många lektioner kvar. Det är ju synd att man mår dålig då det sitter äldre kvinnor där som kan mer, men herregud, de har ju läst sporadiskt franska i hela livet. Inte undra på att de kan mer än jag. Jag ska läsa denna nybörjarkurs nu, sedan ska jag läsa om den om några år och bara glänsa hela lektionen. Sitta och svara rätt hela tiden...

Undra om man kan ladda hem franska UR-program? Jag tror jag har pratat om detta tidigare, jag måste ta tag i det också. Efter kongressen. Allt ska ske efter kongressen.

På tal om det, 200 motioner att läsa igenom + en hel drös andra papper. Mycket nu. Som vanligt.

1 kommentar:

Anna K sa...

Får se om kommentarerna funkar nu då? Vad tror du om det där med att ha på en språk-kurs i lurar på natten när man sover. För att få in det i de inre regionerna, så att säga. Subliminalt. Kanske inte så bekvämt med lurar. Och Chefen kanske har åsikt om du har det på högt i rummet...Men håll med om att det vore bra om det funkade. Ungerfär som att styrke-träna med såna där elmojänger på TV-shop som drar ihop musklerna utan att man behöver göra det själv.

Nika on Twitter