söndag, januari 13, 2008

"Yeah, come on. I'll give you a tour."

The New Nefrectomy Stuff's första Sverige turné. Den tog oss genom vintriga västerbottens landskap ända till Lycksele.

Kirurgiska kliniken i Lycksele hade nämligen ett hemligt födelsedagskalas för en av sina kirurger och hade hyrt in oss som underhållning. Födelsebarnet visste inte om det och var mycket överraskad.

Vi startade lördag förmiddag med att Anders hämtade upp mig vid halv elva. Sedan körde vi till Systemet och inhandlade lite förfriskningar och sedan bar det av till Sävar för att hämta Owe. Vi krashade in hos honom och fick kaffe och mackor. Vi var nämligen lite tidiga för att åka till Täfteå.

Stefan ringer och det visar sig att han hade fått punka. En timme försenade plötsligt. Packa bilar och sedan åka.

Hamburgare på Statoil och sedan till lokalen för att rodda och repa med ett behövligt soundcheck.

Sedan åkte vi till lägenheten och fixade till oss lite innan det var dags för spelning. Det gick bra. Överraskningen var ju total då födelsedagsbarnet inte hade en aning om att ett storband från Umeå var inkallat....

Vi festade loss lite innan vi begav oss tillbaka. All snö i hela världen hade kommit under kvällen och fortsatte under natten. På morgonen tog vi oss nästan inte ut. Nu var det bara att fortsätta och rodda prylar. Fy fan för att var roddare. Och ändå ryms vår utrustning i två bilar...

En korv på Station och sedan på väg hem. Stefan skulle tydligen hämta en bil någonstans så jag och Anders fick åka hem ensamma. Det var mycket komfortabel färd med intressanta diskussioner.

Kul med mini-turné. Hoppas vi får anledning att åka tillbaka till Lycksele snart. Fast Lycksele är ju en håla, allvarligt talat. Men om man får en spelning så kan man ju offra sig. ;-)



Förresten - födelsebarnet vi spelade för var en kvinna.

Handen på hjärtat - hur många av er tänkte att det var en kvinna när ni läste om "kirurgen" som var födelsedagsbarn?

1 kommentar:

Unknown sa...

You got me! Fan vilken sopa jag är.

Nika on Twitter