måndag, januari 29, 2007

"Eat recycled food. It's good for the environment and okay for you."

Vuxenpoängen läggs på hög. Idag har jag och Magnus varit på möte på Böleängskyrkan (!) angående återvinning. Just det, kvarteret Stenfrukten (smashing hemsida!) ska börja med sopsortering och detta var information från Ragnsells om hur det kommer att bli och vad vi ska göra. Det blir många turer till Gimonäs, för tydligen är det dit man måste köra all skit som man inte får sortera i sitt eget sopsorteringsrum. Visst, jag kommer att vara en lydig medborgare och sortera av bara den, och kanske kommer det till och med att bli lite mindre sopor att kånka ut, men helt enkelt blir det ju inte. Om man säger att det blir enklare så ljuger man. Bättre för miljön, nja, kanske går att diskutera.

Det som var bra i alla fall, det var att hon informerade om att man inte ska DISKA ur alla kärl innan man sorterar dem. Det räcker gott med att man sköljer ur dem med kallt vatten eller lite diskvatten. Jag tror dock att det står en hel drös människor i sina kök och lydigt diskar ur sina kärl. Med Yes och allt. I all välmening förstås, men ack så fel det blir. Om man diskar ur allting så använder man ju snabbt upp den energi som återvinningen skulle spara...

Hur som helst så börjar detta 5 februari. Undra hur det kommer att se ut i soprummet efter det. Sopor huller om buller eller en militärisk ordning?! För att tjäna extra vuxenpoäng så får jag väl säga: Den som lever får se!

Ps. Många nyttiga länkar för er som vill veta mer (Hmm!) se även sopor.nu. Ds.

3 kommentarer:

Chefen sa...

Fyfan vad vuxna vi var!! :D
En sen ska vi/jag gå på årsmötet också! Jikes!

Nika sa...

Man måste helt enkelt växa upp och ta sitt vuxna ansvar. Jag vet, det kostar att ligga på topp, men någon måste ju göra det.

Anna K sa...

Helt klart är ni de vuxnaste jag känner ;-)
Ojoj, ni tar verkligen priset! Fast det finns fler. Idag i soprummet på **** så träffade jag på en som förra veckan var på ett sånt där möte. Han sa att jag inte fick slänga två av de fem sakerna jag hade med mig. Så jag fick gå tillbaka till min funktionshindrade brukare och säga: "detta måste man åka till Gimonäs med. Tyvärr."
Men, så är det.
Ikväll verkar det som att man skall stänga ner strömmen kl 19.55-20.00 som en manifestation kring klimathotet. Kan ju bli mysigt med lite levande ljus och så.

Nika on Twitter