söndag, november 26, 2006

"I'll just teach her to sing on key. Or in a key."

I går satt jag och Fanny och sålde grejer på loppis. Jag måste faktiskt säga att jag har verkligen ingenting mot att sitta och sälja saker på loppis. Det är faktiskt ganska mysigt. Jag och Fanny satt och diskuterade och drack kaffe och hade det trevligt. Precis som förra gången.

Vi sålde väl rätt bra också. Nästa gång så ska alla få rensa sina förråd så vi har mycket grejer att kränga. Hoppas att vi får ett bättre bord nästa gång dock, man ska ha bordet precis där folk kommer in så att det är det första de ser. Vi satt nu nästan längst in och det är ju inte så bra. Men nästa gång ska vi slå försäljningsrekord.

Till något annat nu. Jag har lagt ut en av mina låtar på sidan Allears.se. Blir intressant och se vad man får för recensioner. Mycket spännande!

Surfade runt på sidan och hittade ett rockband som var riktigt jäkla bra! Det är ju så roligt att höra de som är dåliga, hur dålig man egentligen kan bli liksom. Men detta band var ju så bra så man nästan vill ut och köpa skivan och det säger ju inte lite.

Nej, det är ju söndag och Magnus ligger och sover i soffan (som vanligt) kanske man ska ta och titta lite på tv medans man själv får välja kanal.

See ya!

lördag, november 18, 2006

"If someone says your wrong, just raise your voice and point with your whole hand"

Då har man varit på Räddningstjänst i Samverkan-kurs i tre dagar. Jag måste säga att jag fick lämna feminismen hemma på hatthyllan men kursen var oerhört lärorik och intressant ändå.

Med på kursen var: polisen, banverket, SOS-alarm, länsstyrelsen, försvaret, brandmän, sjukvårdare, flygplatspersonal och sveriges radio. Mycket, mycket intressanta berättelser om saker som hänt och som de alla varit med om. Man vet ju ingenting om det som händer i Umeå! SOS-alarm berättade om alla konstiga telefonsamtal de får in, brandmännen berättade om när de blir utkallade för att ta hand om kvinnor som männen tröttnat på (!), banverket berättade om knarkare som kommit på att man kan röka en typ av markör som finns fastsatta på rälsen. Många roliga historier men också historier som berättar om hur tragiskt samhället egentligen är.
Vi gjorde också flera grupparbeten, s.k. "Spel", där vi skulle lösa olika katastrofer som har hänt; brand på ett vårdhem, flygkrasch utanför Lycksele, gasutsläpp vid Hagaskolan och två fartyg som kolliderade. Det kan verkligen hända hemska saker och det är bra att vi lär oss samarbeta och gör en inventering av de resurser som finns. Tänk er en lastbil med giftig gas som kraschar nära Hagaskolan, 1200 personer kan ha andas in giftig gas, vad gör man? Mycket intressant alltså.

Sedan var det goda luncher och mycket goda och trevliga middagar. Jag hade två yrkesofficerare vid bordet som lärde mig vett och etikett. Hur man skålar och hur man beter sig mot värden/värdinnan. Gammaldags kanske men ändå. De är ju vana att gå på banketter och baler hit och dit så det satt i ryggraden för dem. Okej, jag erkänner, jag går i gång på män i uniform! Vad kan jag säga, det är bara att erkänna.

Historierna som drogs på middagen var allt annat än över midjan. Men det är ju bara att ta en sipp rödvin och lugna ned sig. Man kan inte alltid gå in i en diskussion. Speciellt inte med klientelet som förmodligen aldrig skulle ändra sig, "om någon säger att du har fel, så höjer du rösten och pekar med hela handen", det säger ju en hel del.

Vi höll för övrigt till i Lövånger Kyrkstad, där vi sov i de små kyrkstugorna. Stugan var så liten det var mer som en liten cell, men oerhört mysigt. Jag trodde det skulle vara kallt men det var det inte, det var väldigt varmt och stugan var fullt utrustad med dusch och toalett. Fanns t.o.m. en öppenspis men det var tydligen eldförbud i alla stugor, upplyste en brandman mig om. Problemet var bara att det var så förbannat halkigt eftersom stugorna låg uppe på en kulle så det var världens uppförsbacke när man skulle till stugorna och därmed världens nedförsbacke ned till konferenslokalen på morgonen. Vi konstaterade att vi skulle haft stjärtlappar att åka på, flera stycken i rad som ett tåg och så skulle banverket komma och dirigera oss. Fy fan vilket dåligt skämt men med några glas rödvin i sig så blir till och med de skämten roliga!

Efter dessa tre dagar var jag helt knäckt, jag har inte tagit mig ännu. Men nu har jag ju helgen på mig att vila upp mig inför nästa vecka.

Nu ska jag gå och krypa upp i soffan och gosa till mig, vi ses!

onsdag, november 08, 2006

"A census taker once tried to test me. I ate his liver with some fava beans and a nice chianti."

Okej, nu är jag förbannad igen! Jag såg på ett kulturprogram igår på TV och där berättade de om en Filmkokbok som har kommit ut denna månad. En FILMKOKBOK - hur jävla bra idé är det egentligen?! Genialisk! Jag är SÅ avundsjuk att jag inte kom på det först. Jag älskar film och mat så varför kom jag inte på det först?! Det är diskhorensaren all over again. Varför kom man inte på den?!

Nu är ju frågan; vad finns kvar att uppfinna/skriva om?

Det är självklart att det finns hur många bra idéer kvar som helst, men man måste ju vara först. Jag som nu bara kan se mig åka runt och ha boksigneringar på alla möjliga ställen runt om i Sverige. Och sedan översätter man bokjäveln och skrattar hela vägen till banken.

Nej, det är dags och sätta pannan i djupa veck och komma på något riktigt bra. Kanske ytterligare en bantningsbok - inte för att jag själv lever efter den själv men - here it goes...


BOKMANUS FÖR ULRIKAS BANTNINGSBOK

Sid 1

Ät mindre.

Sid 2

Motionera mer.

SLUT

söndag, november 05, 2006

"Now it is you, my best beloved one. You will be the blood of my blood, kin of my kin. I need your blood. I need."

Halloweenparty har det varit också. Jag var en kvinnlig Dracula. Jag får frispel då någon säger, "Men Dracula är ju en man". Ja, OCH?! Jag är en kvinnlig Dracula - live with it! Jag ska suga blod åt höger och vänster så det så. På bilden så kan man inte riktigt se mina tänder så bra. Men de är bara hörntänderna som är låtsas, de såg riktigt verkliga ut faktiskt!

Det var faktiskt kul. Alla hade klätt ut sig, det var en häxa, pirat, spindelman, Dracula och Olyckan. Magnus var zombie. Hihi, vi hade riktigt kul när vi gjorde oss i ordning. Men mina tänder satt inte på så länge, vi skulle ju äta tacos och det går inte så bra med vampyrtänder. Sedan vart det diskussion om alternativa bränslen och klimatförändringar och då var jag tvungen att ta ut dem för det går inte att diskutera och få det man säger att låta trovärdig när man typ läspar.

Vi åt och drack och umgicks hela kvällen. Några lekar senare var det fastslaget att det är ingen idé att försöka överträffa Bertilssons-syskonen, vi rockar på frågesport och självklart vann vi båda tävlingarna.

Jag hoppas att jag får gå på Halloweenparty nästa år också. Jag kanske måste anordna ett själv!


"Vegetarian" is an old Indian word meaning "I don't hunt so good."

Okej, jag har officiellt köpt tre vegetariska produkter senast vi handlade. Vi köpte sojakorv och sojabullar samt quorn-filéer. Vi har ännu bara ätit sojabullarna men dra-mig-på-en-liten-vagn så goda de var! Hädanefter är det en given vara i min vagn när jag går och handlar. Jag älskar fortfarande kött - det måste jag ju göra klart för er, men jag har aldrig varit mot vegetarisk kost sådär 2-3 gånger i veckan. Jag är fullt medveten om att jag äter åt helvete för mycket kött. Man måste ju inte äta kött 7 dagar i veckan...

Mitt mål skulle kunna vara typ vegetariskt 2 gånger, kött 2 gånger, fisk 2 gånger samt soppa 1 gång - i veckan. Det vore en hälsosam och sund vågskål tror jag. Men man IDS ju inte hålla på att göra veckomenyer och sånt tjafs. Vi har försökt genom åren att göra det och det funkar ett tag men sedan så rinner det ut i sanden och så är man tillbaka till de gamla vanliga grubbet.

Nu har vi i alla fall börjat så smått genom att köpa dessa tre varor. Man måste ju börja någonstans. Jag är faktiskt förvånad över hur goda de var. Själva kryddningen av bullarna var ju superb! Hoppas att resten är lika goda.

Någon som har ett tips på vad jag ska prova på härnäst?

Dagens favvolåt: Randy Crawford - Knockin' on Heaven's Door
Album: Rich and Poor, 1989

Nika on Twitter