fredag, juli 24, 2015

Nu har vi köpt hus!
Och inte vilket hus som helst utan Hörnefors - enligt mig - snyggaste villa med 8 rum fördelat på sina generösa 260 kvm. Huset byggdes av skogsbolaget Holmen någon gång på 20-talet. Byggår är angivet till 1929 men enligt mäklaren är många gamla hus byggda då enligt papperen men det är bara ett år taget ur luften. Så min utredning pågår nu, med att leta information och bilder om huset.

Som ni kan se på bilderna finns det minst sagt en hel del att göra. Men vi kommer att flytta in och känna efter hur vi vill ha det och i vilken ordning vi ska göra allt samt vad vi ska leja för. Vi är så jäkla glada och peppade att börja! Budgivningen var hård, dock. I slutet var vi ju så klart två kvar och det gick många samtal fram och tillbaka innan de slutligen gav sig. När vi idag var till mäklaren och skrev på papper sa han att det hade varit många mejl och telefonsamtal från olika personer som ville ge högre bud än vad vi slutligen la. Men mäklaren var hård. Budgivningen är över och huset är redan sålt. Skönt det. Annars kan ju budgivningen fortsätta i all evighet. Men det känns ju bra att det finns flera som vill köpa huset om vi inte trivs alls i Hörnefors.
Här i hallen ser man verkligen takhöjden på ca 3 meter. Mäklaren visste inte exakt så vi får nog ta och mäta själva. Här är det heltäckningsmatta, som fortsätter i stora delar av huset. Köket är ju bara att spara ;) Njae, det vill vi nog göra om. Tankar finns på att slå ut väggen mellan köket och matsalsdelen (nedan) och göra ett gigantiskt kök. Väggen är, enligt mäklaren, inte bärande. Sådana här hus har "hjärtväggen" i mitten av huset och de övriga väggarna är inte bärande. Men som sagt, vi flyttar in och känner efter hur vi vill göra. Problemet är golvet. Det är fin fiskbensparkett i vardagsrummet och matsalsdelen, som man inte vill ta bort. Men i köket måste man lägga nytt golv - om inte golvet under heltäckningsmattan är jättefint. Det betyder att golven kommer att vara annorlunda i olika delar av köket. Men ja, ja. Vi får se hur det blir. Öppen spis som måste kollas innan man eldar.


Platsbyggt hörnskåp i matsalsdelen. Tyvärr följer inte porslinet med. 

 Badrummen är väl underbara ;) Finns hela tre stycken...

Allrum på övervåningen med fungerande öppen spis.Om jag har tid (?!) så ska jag försöka uppdatera här med de renoveringar vi gör och hur det går framåt. Men även om ambitionsnivån är på topp så hinns det kanske inte med. Hav tålamod, kära vänner, så småningom kommer bilder upp, om än inte så ofta som vi alla vill.

Nu ska jag skapa mina mood boards med färgprover och diverse inklistrade bilder. Ja, jag vet, vi är inte där ännu. Men det är ju så svårt att låta bli! Jag googlar på allt från dörrar till handtag och kökslösningar. Så svårt att välja. Men det är ju ett lyxproblem, jag vet. Oj, så spännande!

Just det, vad ska vår villa heta?

3 kommentarer:

Magnus sa...

Grattis! :)
Och inspiration inför renovering hämtas på Houzz.com eller?

A K E sa...

Åh vad coolt! Lustigt hur det på varenda bild är en fin lampa i rummet. Även om det i övrigt är lite tunnt med inredning. Trick när man fotar kanske?

Nika sa...

Det är ingen som bor där så de har börjat ta bort möbler redan.

Nika on Twitter