söndag, maj 26, 2013

"Howard and Bernadette, the five of us stand before you as your friends and newly ordained ministers."

Nu var jag faktiskt riktigt duktig. Och jag menar att JAG var duktig, jag skiter i alla ni som har betydligt högra krav på er själva. Detta är vad jag åstadkommer för mig själv och det är jag nöjd över.

Jag är nöjd över att jag lyckades sitta i soffan, post-dinner, titta på klockan, inse att den "bara" är sju, solen skiner, jag har inget särskild att göra, stiga upp, klä på mig och gå ut och gå över fem kilometer. Då blir jag nöjd och stolt över mig själv. Faktiskt blir jag det. 5,58 km blev det till och med, på 59:09. Inget form utav rekord med jag är glad. Det är några uppförsbackar som fuckar upp tiden men det gick så fantastiskt bra.

Det roliga är ju att jag känner att jag måste upp i dessa sträckor innan jag känner att det verkligen är ett motionspass. Men det är klart att jag kommer att känna av det imorgon. Jag är ju inte ute och spatserar så ofta, än så länge, så det är klart att nybörjaren i mig kommer att ha lite ont. Men imorgon tar jag det nog lugnt så jag är med på banan på tisdag då det är blodomloppet!

Brände 477 kalorier, hm, de kanske jag kommer att mumsa i mig med lite popcorn om en dusch...

"I don't need to talk about it. I experienced it... naked."

Så just nu är det enda jag kan tänka på att jag åker till London på torsdag. Jag har just letat upp mitt pass, så bra. Det är klart. Men nu måste jag göra en liten shoppinglista på prylar jag ska hålla utkik efter. Blir en rätt gedigen lista tror jag. Kommer inte att komma hem med hälften så klart.

Jag har också ett vanligt sommarproblem. Jag "passar" inte i sommarkläder. Alltså jag arbetar bäst i mycket kläder eller inga alls. Påklädd eller näck, allt eller inget, inget jävla mellanting i kortbyxor och linne och skit. Ska man lix vara halvnäck är det lika bra att vara helnäck. Jag känner mig mer obekväm klädd i detta mellanting. Så jag skulle väl haft kollat i London om det finns några sommarkläder som jag känner mig bekväm i. Ja, men jag tycker det är tjafsigt med vad man ska ha för skor till exempel. Finns inga snygga, bekväma sommarskor. Och vad har man för snygga skor till korta sommarbyxor? Det går ju inte ihop. Till ett par snygga jeans kan jag ha mina boots och då känner jag mig bekväm. Är man näck har man inte skor, så då är jag också bekväm.

Och så överdelen. Får jag ha en helt vanlig blus eller stickad tröja så känner jag mig hemma. Linne skulle jag aldrig ha. Då blir liksom fetarmarna extra accentuerade. Då är det lika bra att ta av sig det helt och vara näck. Då finns det så mycket annat att fokusera sig på, så de obekväma områdena blir inte lika intressant att koncentrera sig på. Så jag kanske borde bo någonstans där det alltid är vinter så jag alltid få gå påklädd. Och jag som nyss proklamerat att jag borde bo någonstans där det alltid är soligt så min hud mår bättre. Men ja, man kan inte få allt. En påklädd vampyrvit psoriasisklump eller en naken skimmrande gyllenhudsbeklädd frodig amasonnymf!

Kläder kommer jag att köpa i alla fall. Men det lär inte bli mycket sommarkläder, trots att det är lite det jag skulle behöva just nu. Men det kommer ju en höst och vinter snart och då får man ta fram de stickade tröjorna igen. Äntligen.

torsdag, maj 23, 2013

"Why haven't you ever had a slumberparty, Tuesday?"

Dagens promenad blev intressant. Inte så lång men gick mest för att hitta fina områden att gå med Susanne och flickorna i helgen.


Kom farligt nära älven. Olustkänslan kom på en gång och det var bara att vända och gå längre och längre från älven. Huvva, så hemskt. Jag får väl lov att gå närmre när jag går med Susanne och barnen men då är jag ju inte ensam.

Det finns så fantastiskt fina områden, man blir häpen att något så vackert kan finnas mitt i Umeå. Är glad att jag kan promenera här nu för tiden.
 




Annars så laddar jag för helgen. Har varit och lånat spel, köpt smyckespyssel och annat roligt. På lördag ska vi träffas på stan och gå runt och shoppa lite, sedan åker vi och handlar det som vi vill äta. Ska bli så mysigt! Så imorgon blir det att städa och ta igen mig lite inför helgens bravader :)

Skulle förresten försöka boka besiktningstid men det fanns ingen ledig förrän 5 juni - fem dagar för sent. Någon som vet om drop-in funkar? Kan man komma 07:00 på en vardag och komma sig därifrån innan 10 liksom? Har använt så mycket flex redan.

Kommer säkert på något mer intressant att berätta om lite senare men just nu är jag alldeles utpromenerad och laxmätt för att bry mig.

onsdag, maj 22, 2013

"I'm excercising. I'm not dressed Aunt May."

Kallt ute idag. Det var nästan kyligt på min kvällspromenad. Tvättade igen. Ökade dock på promenaden med tio minuter. Det känns bra. Och i vaden. Vet inte om jag kanske måste ta det lite lugnare imorgon. Vill ju inte göra mig illa. Men idag stretchade jag riktigt och det tror jag var behövligt.

Efter jobbet åkte jag dock till World of Boardgames och lånade tre spel. Jag får väl återkomma efter helgen vilka av dem som var roliga. Sedan åkte jag till Konstnärsshoppen och köpte lite pyssel. Tänkte att vi skulle göra armband. Ja, vi får väl se hur mycket vi hinner helt enkelt.

Smidigt med bil. Dyrt men smidigt. Men det kostar ju att ligga på jobb.

Åt middag idag igen. Om jag går ut och går får jag äta, annars inte. Ja, något sådant. Så därför får vadjäveln säga vad den vill. Magfan vill ha mat. Annars tycker jag att det är rätt peppade med tre kilo sedan måndag. Men det är ju så mycket annat än fett. Ändock rätt uppiggande. Är inga bekymmer att låta bli att äta på jobbet, faktiskt. Men jag får inte glömma att packa ner mer mat till imorgon. För nu är det helt slut på jobbet. Usch så tråkigt. Men jag har inget mer intressant att berätta om.

Betalade in kuvertavgiften på bröllopet jag ska på i sommar. Något försenad så klart. Hade helt glömt bort det så jag frågade och de hade räknat med mig. Tur. Nu måste man hitta något att ha på sig. Passade på att betala in de sista på Traderavinsterna också. Nu har jag inget mer att betala. Pust. Kanske dags att ge sig nu...eller...

tisdag, maj 21, 2013

Spegel, spegel på väggen där, säg mig vilka smycken du håller mest kär?

Okej, ett inlägg till måste jag göra idag. Har ni sett vilken fantastiskt underbar förvaring av smycken? Och som jag har letat. Här är den. Jag måste ha den.

 


Den är 146 cm hög så jag rymmer den ju bredvid min säng. Typ. Eller i extrarummet bland all annan bråte. Säljs av Speggi och kostar bra 1500 spänn. Det var faktiskt jättebilligt! Man rymmer halsband, ringar och örhängen och till och med solglasögon. Jag ska ha den, det är ju bara så.

"I called you "fat fuck," and we had better leave it at that. Unless you'd prefer I call you, 'dead fat fuck.' "


Nu är det verkligen bara ren och skär jävla viljekraft som håller kvar mig i soffan. Jag skulle utan bekymmer kunna gå och göra popcorn nu. Är så sugen att jag håller på att dö! Det är för att jag åt mat. Om jag inte ätit så skulle jag inte längta så efter något mer nu. På alla sätt galet. På alla sätt sjukt. På alla sätt jobbigt.

Det är ren och skär jävla viljekraft och tanken på att kunna hitta kläder på till exempel New Look i London som kanske är snygga, annorlunda och som gör att man mår bra och känner sig halvt attraktiv. Kommer väl inte att hända men det vore ju småkul att försöka. Skulle vilja ha klänning någongång i mitt liv. En gång.

Här nedan ser ni en av de få gångerna jag har haft klänning. Den här galaklänningen köptes på Åhlens om jag inte missminner mig och jag tyckte mig vara så jävla snygg! Och fan om jag inte var det. Hur gammal tror ni denna brud är? Ja, detta är sommaren 1990 på bröllop i Malå så jag är hela 13½ år. Inte lovlig med andra ord. Ställde till problem ibland. ;)




Och naturligtvis förstår jag att jag, eller någon annan för den delen, inte kan komma i kläder som man hade när man var 13. Men det betyder inte att man inte kan komma något närmre i alla fall. Hur som helst så är det där ett sånt där inspirationsfoto - om än totalt uppfuckat sådant, då det är en illusion. But then again, är inte allt en illusion. There is no spoon. Varför äter jag med den då?

"He just walked right out of the apartment. Someone must've left the door open."

Vanlig varm dag på jobbet. Men jag fick en ny skärm! Kirurgcentrum är piloter för att testa två nya skärmstorlekar inom landstinget. 24 och 27 tums skärmar fanns det och jag fick en 27. Den är gigantisk. Nu har jag kollat in snabbkommandon för windows 7 för att bäst använda skärmen. Hur man flyttar fönstren runt på skärmen och gör de mindre och större och så vidare. Viktigt att man använder skärmen som man ska i och med att vi ska fylla i papper över hur vi tycker att skärmen fungerar. Nu är det ju fler än vi fyra på jobbet som testar men jag är fördomsfull och tror inte att de övriga kommer att utnyttja hela skärmen på samma sätt som vi fyra på mottagningen...

Men sedan kommer de att komma och hämta skärmarna igen. De kommer att ta tillbaka dem och jag kommer att kedja fast mig i den så får han ta med sig mig också. Vilket i och för sig inte vore ett straff för han var cute as a lemon pie!

Idag är var det ju också träningsdag två :) Nä, jag skojar bara med er så klart, här tränas inte. Men jag var ute på prommis idag också, men jag hade glömt ta astmamedicin innan jag gick så det blev inte att lägga på tio minuter som jag hade tänkt. Ja, men det är en ny dag imorgon också. Då blir det att öka på. Går ju inte med dessa mesproppspromenader i all evighet. Men jag är glad så länge jag tar mig ut överhuvudtaget. 

När jag kom hem hade jag svårt att andas, var trött och slut och hungrig som en varg. Inte konstigt att man är tröttare när man inte får åt sig nog mycket luft. Men jag plockade in all jävla tvätt och sedan lagade jag faktiskt lite mat. Ett halvt nystan nudlar och en massa grönsaker (och lite bacon...). Blev gott och det dåliga samvetet kom som ett brev på posten. Får väl tänka att jag gått ned två kilo sedan igår men det är ju bara vätska och diverse. Men så länge jag går ut och går så...

Nu blir det väl ett till avsnitt av Hannibal som inte ens är bra. Det kunde ha blivit så bra. Det kunde varit den bästa serien ever. Men nej. Gillar inte någon av skådisarna och inte storyn heller. Men nu ser jag det som finns. Bara för att. Lyssnar nu på 30 seconds to mars nya platta. Helt okej, kan tänka mig lyssna på den vid morgondagens prommis.

måndag, maj 20, 2013

"Careful now. We don't want to get blood all over your pretty white cloak"

Såhär en vecka innan Blodomloppet så går man in i hårdträning :P Idag gick jag upp i lägenheten, klädde om, packade ihop tvätten och ned och startade maskin 1. Den skulle ta 35 minuter så jag begav mig ut på ängarna. Oj, så skönt det var! Första passet blev alltså 20 min åt ena håller för att sedan vända och gå tillbaka samma väg. Då var min motionsstund över samtidigt som maskinen skulle hängas.

Riktigt trevligt att promenera någonstans där jag aldrig gått tidigare. Jag har ju alltid promenerat runt på Böleäng och där känner man ju till varenda hus men nu är det nyheter. Och här finns det ju till och med grönområden att gå på. Mycket trevligt. Men det var ju bara ett litet testpass så här i början. Inte så väldans långt eller länge men någonstans måste man ju börja.

Efter promenaden och starten av maskin 2 gick jag upp till lägenheten och stretchade ut gammusklerna. Det kan ju verkligen behövas. Nu sitter jag och väntar på att gå ned och hänga och starta maskin 3. Sedan blir det en fjärde också. Så det innebär att innan jag är klar med tvätten har jag gått eller ned, vad blir det...13 gånger...fyra trappor. Bara det är ju att ligga i hårdträning. Det är bara det att man skulle göra allt efter varann.

Så på tisdag ska vi alltså gå runt på Blodomloppet med en massa andra galningar. Blir intressant. Gick ju Vårruset för en massa år sedan antar att detta är samma lika.

Annars är det en intressant vecka jag går till mötes. Ni får höra mer om det senare. Sara försöker också samordna en bio-date med hela sin familj och jag. Inte lätt. Men hon gör sitt bästa, jag hoppas hon lyckas för jag vill så gärna se Star Trek!

Ja, just det, hårdträningen kan ju också gälla för att jag ska orka shoppa så mycket som möjligt i London, baby! Det känns bättre att ligga i hårdträning inför den resan än Blodomloppet. Det säger inte lite om hur uppfuckad jag är.

söndag, maj 19, 2013

"Oh, dear. Two suns and no sunscreen."

Så imorse plingade det till i mobilen okristligt tidigt. Jag tänkte att även om det är någon som vill något viktigt, typ bjuda med mig på loppis eller så, så öppnar ju inte loppisen ännu på ett tag. Så jag somnade om och vaknade vid 10. Kollade mobilen och det var Elin som undrade vad som hände idag. Jag svarade sanningsenligt, typ inget. Hon kom med förslaget att vi skulle åka till playa del Obbola och hänga där. Frida var på också. Hon hade sovit lite men var ändå på.

Så jag skyndar mig upp, hoppar in i duschen och gör mig klar. Åker och hämtar Elin, hon bor ju bredvid mig nu :p Hon hade med sig lunchmat så vi plockade upp Frida och åkte till Maxi och handlade middagsmat. Brorsan och frun var i Malå och hängde över helgen så vi tänkte bjuda dem på middag som tack för att vi våldgästar deras altan.

Vi gör i ordning vår lunch och sedan hängde vi i den gassande solen i några timmar. Såklart har jag bränt mig nu, det visste jag ju men det var så mysigt och skönt därute att jag ville som inte gå in.

Sedan körde vi i gång grillen, som alla andra svenskar har gjort, grillade fläskfilé och svamp och annat smarrigt och satt ute på altan och åt. Mysigt värre. Det är ju så fantastiskt skönt med sådana här dagar! Jättebra initiativ Elin!

Nu ska jag hänga i soffan. Kanske se en film och sedan sova, tyvärr är det ju jobb till veckan. Vi hörs!

torsdag, maj 09, 2013

"And I don’t think that learning taxidermy necessarily makes one a freak"

Alltså Bates Motel. Bäst hittills. Hands down. Jag som trodde att jag skulle gilla Hannibal bättre men nej, Bates rockar. Bra story och fantastiska skådisar, enligt min åsikt. Vera Farmiga som Mrs Norma Bates är fantastisk och lilla Norman Bates är så gullig så man vill ju bara att allt ska bli bra och han ska bli lycklig. Nu blir det ju inte riktigt så.....

Har ni inte sett den måste ni ge den en ärlig chans.




måndag, maj 06, 2013

"Mom smokes in the car. Jesus is okay with it but we can't tell dad!"

Så har bästaste brodern varit här och satt tillbaka mitt nyladdade bilbatteri. Nu kan man köra med finbilen igen. Jag gamblade med ödet och bokade däckskiftestid innan jag visste om bilfan fungerade. Men nu kan jag åka och checka in mina vinterdäck på hotellet och få fina sommarskorna på bilen. Härligt! Insåg också att jag kanske måste boka tid för check-up inför besikningen också. Och så boka besiktning. Härligt att ha bil men det är fan ett heltidsjobb.

Inte nog med att brorsan varit och hämtat batteriet, laddat det och nu satt tillbaka det, när han och svägerskan skulle åka så hjälpte de mig bära upp sommardäcken från förrådet också. Ja, de fick ju kaffe och några upptinade loppisbullar för besväret. Ja, just det, Åsa fick ett par örhängen också. Jag hade hittade dem på loppis och det stod Åsa skrivet på dem, tyckte jag, så det var lika bra att hon fick dem för jag passade inte riktigt i dem.

Imorgon kanske jag ska ut och tjuv-provköra bilen lite och åka och hämta paket. Fattas ju bara att man åker dit för vinterdäcken då...

Hoppas bilen håller sig fräsch länge nog för att jag ska hinna på några loppisar under denna sommar. Dessutom hoppas jag att den ska hålla länge nog för en liten bil-semester. Vi får väl se. Nu kan jag ju komma och gå som jag vill, när jag vill. 

söndag, maj 05, 2013

Helgen i stort

I lördags skulle jag träffa Simon och hitta på något men han tog sin jäkla tid med att åka och träna så jag tog bussen ned på stan och gick en runda. Det resulterade i en kofta, en överdel, ett par skor, ögonskugga och en ny sminkborste. Och då hade jag börjat helgen med att köpa ett par skor också.
Det var färggranna kläder jag köpte också. Kände att det är ju vår och snart sommar och då måste man ju ha lite färg på sig. Våga lite mer.

Sedan åkte jag hem och lastade av grejerna och bytte till nyskorna. Sedan som Simon och hämtade upp mig och vi åkte till Coop för att handla som en gammalt par. Vi skulle köpa ett spel och sedan åka till Emil och spela. FYI så behöver ni inte åka till Coop om ni ska ha just sällskapsspel för där fanns fan inget. Men då kläckte jag idén att varför inte spela kort, ett vanligt hederligt kortspel. Ja, så fick det bli. Sedan åkte vi hem till Simon och lämnade av maten, lämnade så klart all dricka, snacks och godis i bilen, och åkte till stan igen. Där träffade vi upp Emil och Eka och gick och käkade på O'learys. Jag käkade kycklingvingar som inte var heta för fem öre, för jag våga inte beställa de som skulle vara så heta. Ångrade mig lite men det var helt ok.

Sedan hem till Emil och han snabb-drog igenom reglerna för bridge. Jag kan säga att reglerna för bridge är inget som man kan snabbdra igenom men så blev det och vi spelade. Det var roligt och jag kan verkligen förstå tjusningen i spelet när man kan reglerna bra. Men å andra sidan gillar jag ju fan alla typer av kortspel.

Sedan kom Filip också förbi och vi var fem stycken som körde igång med texas hold'em. Åh, så roligt det är! Var sjukt länge sedan jag spelade men det kom som allt tillbaka så fort de två korten landade i handen. Vi bestämde oss för att det här var banne mig inte sista gången vi spelade poker. Nä, visst, picknickläge på den hörredu.

Sedan var det söndag och dags för storloppis - pepp peppelipepp. Gick en runda eller två, kände mig allmänt less när Simon ringde och var på väg. Ja, men jag väntar då. Sedan gick vi en runda och jag betalade för några spel och drinkglas som Simon absolut skulle ha. Hur fan kan man gå på loppis utan pengar?! Jag köpte ett brunt uppläggningsfat från Rörstrand och en grön skål designat av någon gubbe I forget men grejen är den att jag hade en likadan skål som jag ärvt av min farfar. Så nu har jag två likadana.

Jag hade redan införskaffat fikabröd så vi gick hem till Simon och drack kaffe och fikade ute på balkongen. Riktigt trevlig fikastund med trevligt sällskap och intressanta diskussioner.

Nu ligger jag i soffan post-middag och hänger dököttet. Funderar på att slå igång en film kanske. Ångestfylld vänta ut söndagen tills det är dags för att sova inför arbetsdag imorgon. Veckan verkar än så länge bli hyfsat lugn. Ska försöka synka bilfixning med brorsan, rensa förråd på böleäng på torsdag och sedan ut och stuffa på lördag! Så många olika typer av engagemang alltså. Kul! Ja, men hörreni, signing off!

torsdag, maj 02, 2013

Traderaköp!

Denna vecka har det blivit knäckebrödshållare i rosa plåt - urcool! Det gick faktiskt lös på 205 kronor. Sedan en välanvänd barnpall från 50-talet, 47 kronor. En snurrbricka i trä från 50-talet, 20 kronor och så klart en väska från 60-talet för 58 kronor! Jag är nöjd och glad! Fast jag har ju inte fått hem sakerna ännu.

"I heard you were opening a flower store, so I thought I'd pitch in."



Som sagt, less is more, men hur fina är inte dessa småblommor. De är ju så gulliga att man vill som köpa hem allihop. Titta vilken fin liten påse jag hade med mig hem!



Grupp ett här med helt nya växter som jag köpte idag, tillsammans med nya krukor. Gröna och en brun som var superfina. Lite gammaldags stil som jag börjat gilla av någon anledning. Kommer väl med åldern. Här kommer det nog komma något mer med tiden. Kanske någon ändå högra växt på höjden uppe på boken. Vi får väl se.



Nästa lilla grupp. Samtliga dessa borde vara tre men än så länge är de bara två för jag ville så gärna ha några här uppe på högtalaren. Dessa krukor är egentligen gröna men ser nästan gula ut med det här filtret.


Och så sista lilla gruppen med svarta krukor jag hade sedan förut. Blomman längst bak är nästan rosa. Häftig.


Det här är den fantastiskt frodigt gröna murgröna som jag köpte i helgen på trädgårdsmässan. Inget foto gör den rätta. Den är så grön och fin men blir dassig med kameran. Eller så är det jag som suger på att fota. Kan vara så också. Men fin är den!


Och titta på mina chilis! Det sprutar ju bara! Kommer att komma hur många som helst. Det verkar vara två olika sorter - två krukor med en sort och en kruka med en annan. Detta för att den första chilin som kom var rund och de som kommer hädanefter verkar vara långsmala. Ja, ja, kul är det i alla fall. Jag har på eget bevåg tagit bort lite blad från växterna. Det fanns så många stora gröna blad och jag tänkte att det är väl som det brukar vara, att bladet stjäl energi och närig så om man tar bort dem blir det mer näring över till frukterna. Testade och jag tycker att det verkar växa ändå fortare då. Ett stort plus är också att de kräver mycket mindre vatten om man tar bort några blad.


Ja, det var allt jag hade att säga om mina växter idag. Jag tror förresten att jag ska rensa ut lite växter härifrån och ställa nere i fönstret i trappen. Finns redan tre tomma ytterkrukor där som väntar på att få några växter i sig. Frågan är bara vem som ska ta hand om alla mina växter när jag åker bort i sommar. Jag tror att de måste få åka på kollo och ta semester på morsan kolonilott. Blir nog dyr hyra där med tanke på all vård och omtanke de kommer att få. 

Nika on Twitter