lördag, januari 16, 2010

"Flattery won't turn me into your servant. The coffee is on the table in front of you. Pick up a spoon, put coffee in cup, pour on boiling water..."

Kaffeprojekt 1.0.

Kaffet på jobbet suger. Jobmeal - say no more. Var tredje koppjävel man köper är diskvatten. Någon slang hade lossnat denna gång i och för sig men det hjälper ju inte alla andra koppar som också varit under all kritik.

Så nu har jag bestämt mig för att starta Kaffetillverkningsprojektet.

Syfte: Gott kaffe!
Genomförande: Minsta möjliga effort för varje kopp. Dvs. ingen bryggare eller "French press".

Som första steg har jag köpt "Prezzo-kaffe" och använder en "tesil" som är en rund metallpryl som man skruvar ihop. Det funkar helt ok faktiskt. Men det kommer ut lite kaffe som således hamnar i botten på kaffekoppen. Det gör ju egentligen ingenting men det är klart att det vore trevligare att slippa.

Mitt första test var en fullproppad "tesil" - som egentligen nu borde heta kaffesil - och en stor kopp vatten. Det blev inte så bra. Kanske för att kaffesilen var för fullproppad och inte blev riktigt genomsköljd av vatten.

Test två. En halv kaffesil med 1,5 dl vatten. Fungerar perfekt. Enda problemet är att det är lite för lite kaffe för morgonfika och - som jag tidigare nämnt - att det sipprar ut en del kaffe som åker runt i koppen och till sist lägger sig på botten. Men detta fungerar bra fram tills...

...test tre. En "ihopnypbar" tesil - en sådan man ofta får på caféer om man de säljer löste. Men jag ska köpa en större version av denna då den som är vanligast är för liten för kaffe. Detta test kommer framöver.

Vad gör man inte för en god kopp kaffe?

"Brave, strong - like lizards in dark corners, but your day of looting is almost done!"

Är det konstigt att folk börjar plundra så fort möjlighet finns. Här sitter man och tänker att så skulle då JAG aldrig bete mig. Ändå så plundrar vi varje arbetsplats efter att en person har slutat. "Den här häftapparaten är bombis mycket bättre än min. Och gemkoppen. För att inta tala om headsetet eller stolen.

Men å andra sidan, vad ska man göra med en ny tv ifall världen höll på gå under...

Nika on Twitter