måndag, januari 28, 2008

"I'm not running, I'm surviving. Does the antelope stand by the waterhole and converse with the surly panther? Not in my Africa."

I dag har jag varit på möte med den restaurang i Umeå som är påtänkt som kirurgveckans vattenhål. Alltså den restaurang som vi rekommenderar delegaterna att gå till. Trevlig möte med trevliga personer.

Nu gäller det för oss att styra upp det sociala programmet. Det kommer att bli skitbra när det blir klart. Många bra artister och många olika inriktningar för många olika smaker. Det är vad vi hoppas på.

Nu ska jag sitta här i soffan och data en stund, sedan ska jag läsa lite i en bok. Jag hade ju tänkt börja med Snabba Cash men jag skippar den och tar någon annan. Kanske ska mysa ned i soffan med Leif G W Persson...

söndag, januari 27, 2008

"What do you say I take you and your family out to dinner tonight."

Familjemiddag hos morsan. Frida var och jobbade med skolprojekt och Stefan var så bakfull att han gick och la sig i morsans säng och där låg han till de skulle fara hem.

Det bjöds på en mycket god kycklingrätt som jag bara måste ta och göra någon dag. Till efterätt blev det ananaspaj med grädde.

Ja, det var väl typ allt om det...

lördag, januari 26, 2008

"Will you be able to provide an IP router that's compatible with my token ring ethernet LAN configuration?"

Mini-LAN hos Piotten. Jag och Magnus packade med oss varsin laptop burk och gav oss iväg till Mariehem. Ett snabbt stopp förbi Fyris för inköp av baguette, rosbiff, potatissallad och Troca.

Sedan satt vi och påtade på med lite allt möjligt. Jag satt mest och jobbade med min hemsida som så sakteliga växer fram. Jag kodar ju hela skiten själv förstås *bröstar upp sig och drar i hängslena*.

Nej, det är en css-mall men man får koda lite sådär lagom. Jag återkommer när det är dags för den officiella launchningen av sidan. Kyl champagnen så länge.

Sedan åkte vi hem och lagade lite middag och mös i soffan. Med var sin dator i knäet. Den kan man ju aldrig få för mycket av.

torsdag, januari 24, 2008

"There's nothing so lovely as dreams. Everything's in them, everything hidden."

Jag är fullständigt övertygad om att några skivor saffanslängd och några glas mjöl som förtärs en minut innan man går och lägger sig, endast förvandlas till energi för drömmar...

Everybody put your hands in the air and say "Yeah" - Co-worker-conversation-time!

Medarbetarsamtal har jag haft i veckan också. Det gick jättebra faktiskt. Man kan nog kanske inte bli mer nöjd med det tror jag... Jag berättar mer om det i sinom tid.

Det är ju dock synd att det inte finns så många vidareutbildningar för läkarsekreterare. Man kan gå en liten sketen Excel-kurs som ges av någon landstingsanställd omplacerad sjuksköterska eller något sådant. Eller varför inte en psykologikurs? Ja, iofs så kan väl alla ha nytta av det men vad fan - vidareutveckling för läkarsekreterare kom igen!

Men jag undrar vilken utbildning som i sådana fall skulle vara tillräcklig för mig. En som jag skulle kunna känna att det var något att bita i. Förmodligen finns inte det. Jag måste nog gå något på universitetet. Jag såg en kurs i kritiskt tänkande, den såg tokintressant ut. Eller varför inte kriminologi eller filosfi, oj, eller kunskap och minne, engelska eller logik och språkfilosofi. Eller varför inte lingvistik, ledarskap och ledarskapsutveckling eller perception. Men brottsofferkunskap, juridik i alla former, emotioner vardagsliv och arbete verkar ju också intressanta. För att inte prata om statistik eller all form av medicin och omvårdnad.

Ja, ni ser ju, vad gör man när man inte kan välja? Vad gör man när man har intresset att bita i så mycket olika? Jag KAN inte bestämma mig.

Vad gör man? Jo, man jobbar som läkarsekreterare och blir överlycklig när det blir ett problem man får lösa. Det är ju i alla fall något.

Det är ju dock inte läkarsekreteraryrkets fel att jag inte kan välja en utbildning. Jag trivs med mitt jobb, men jag skulle gärna göra något annat. Plugga TILL någonting och sedan jobba med något som innebär att jag måste ha en EGEN sekreterare. Det är målet! :-D

Kanske ska man slänga in en sen anmälan till en nätbaserad kurs, eller en kvällstid 50%? Nu vart jag ju dösugen!

onsdag, januari 23, 2008

"Spock, give me an update on the dark area ahead."

En liten 101-listeupdate.

Jag har gett upp på Vindens skugga, jag hade så lite kvar men orkade inte. Det var inte en bok för mig. Däremot har jag nästan sträckläst Män som hatar kvinnor. Den var ju nästan lika bra som alla har sagt.

The Tao of Pooh har jag börjat så smått på också.

Nu är ju frågan vad jag ska ta härnäst? Det finns ju så många bra böcker att välja på. Jag tror att jag ska ta Snabba Cash. Ja, det gör jag.

Jag kan dock inte läsa på bussen längre. Förr (läs: när jag var yngre) kunde jag läsa i bilen och i bussen utan problem. Det kan jag inte nu. Men det är skillnad på morgon och kväll dock. På morgonen blir jag åksjuk fortare än på kvällen. Förmodligen för att jag är så trött att jag kan däcka när som helst. Men man hinner ju några kapitel då....

Oj, vad mycket jag har kvar på min lista. 895 dagar kvar att göra dem på dock. Det är ju chill!

tisdag, januari 22, 2008

"Darling, I don't work for me. I *am* me."

Det kan bli för mycket jobb. Men ack vad skönt det är med extra pengar. Allt kommer att vara glömt och förlåtet när jag kommer till London och ska shoppa.

Börja vid halv åtta och sedan jobba till halv fem. Åka till jobb 2 och jobba till nio. Inte nog med det. Idag sorterade jag ett arkiv. Det är ju jobbigt och tråkigt som fan. Inte direkt stimulerande för mitt intellekt. Men å andra sidan kan man ju inte kräva att allt ska vara det. Jag får ju samma lön oavsett. Men det är ju skönt att det är klart nu. Pust!

Nu ska jag fira med Troca - som för övrigt är ett bra djur.

Ps. Hej och välkomna alla ni oväntade personer som tydligen har hittat min blogg. Hur fan lyckades ni med det?

måndag, januari 21, 2008

"The new word for today, children, is congressology"

Kirurgveckans sociala program växer fram sakta men säkert. Det är tokmycket att göra med hela kongressen men fy fan vad kul! Jag skulle lätt kunna jobba med att anordna kongresser hela dagarna. Ta en examen i kongressologi. Nu finns ju inte det riktigt men någon måste ju vara först. Varför inte jag?!

Som om inte F! Kongress i Umeå 2008 och Kirurgvecka i Umeå 2008 så ska det ju vara kirurgfest också och vilka ska ordna den mån tro? Just, det, kirurgmottagningen. Jag sa att jag inte vill vara lika insyltat i denna fest som jag var i förra, där jag i princip hade en hand med i allt. Ja, jag vill ju vara med och jag kommer säkert att vara med lika mycket som förra gången, men jag har i alla fall tänkt lite på att jag ska lugna mig lite. Det är mycket nu.

Sedan ska ju bandet förmodligen spela på en till fest på kliniken. Nu var det ju så att de hade planerat festen då jag är i London och som Owe sa: "Det är ju en prioriteringsfråga". Och det är ju sant. Men utan någon betänketid alls kan jag ju säga att jag väljer Mika och London. Vilket överraskning va?! Så nu har vi typ två spelningar till på gång. Det börjar ta sig sa mordbrännarn.

lördag, januari 19, 2008

"Well, brother mine, we seem to be headed down the path of crime."

En liten visit hos bror med familj. Jag lovar att det har all världens tur. Inte nog med att Frida har vunnit en resa för fyra till Island med hotell inräknat, nu har Åsa dessutom vunnit biljetter till Let's dance på fredag. Hotell också. Resan får hon dock betala själv. Helt fantastiskt så tur de har! Men det är ju kul för dem absolut.

När ska man själv vinna då?! 120 miljoner rakt in på kontot. OMFG! Vad är det första man skulle göra då? Hur många sömnlösa nätter har man inte legat och fundera på det. All lyx man skulle unna sig, men också hur mycket man skulle göra för andra. Det finns ju massor man kan göra om man har pengar. Ge datorer till alla skolbarn i Umeå. Bygga studentboende och äldreboende där det inte kostar nästan någonting att bo. Skulle iofs slå ut alla andra som bygger shitt men vem bryr sig?! Fast innan jag spenderar miljoner på alla andra så ska jag resa en jävla massa, köpa en jävla massa onödiga gadgets och tamigfan äta ihjäl mig på god mat. Sedan skulle jag sponsra Mikas alla kommande turnéer. Med några hållhakar så klart.

Sluta drömma - börja leva! Ah, fuck it!

fredag, januari 18, 2008

"You know, I had a great song and dance number here; they cut it!"

Jobbveckan äntligen slut. After work is on! Invito gjordes osäker av fem småkåta, hungriga och vinsugna kvinnor från sjukan. Afterworkbuffén var väl si sådär men allt som allt kan man kanske inte kräva mer. Det var ju massor av människor där så att det var ibland lite sunkigt kanske inte är Invitos fel bara.

Ett stort plus är i alla fall storleken och priset på vinglasen - och det är inte så lite heller. 49 spänn för ett riktigt stort glas. Gott var det ju naturligtvis också. Det spelar ju ingen roll om det kostar fem spänn för en hink om det inte går att dricka!

Sedan spann vi iväg på Tapas för att inviga deras vinotek. Det var ju riktigt spännande. Det fanns 8 vita och 8 röda viner att välja på. Det hela går till så att man köper ett kort i baren som man fyller med 100, 200 eller 300 kr. Sedan går man till vindispensern och sätter in kortet och trycker på det vinet man vil ha. Då kommer 4 cl härlig flödande vin ned i glaset! På detta sätt kan man köpa dyrare viner i glasform. Smidigt värre!

Magnus kom och hämtade mig när kvällen led mot sitt slut och det visade sig att han hade skurit av sig nästan hela nageln på sin vänstra hand. Usch och fy! Nu är han mer eller mindre handikapad (Sic!).

söndag, januari 13, 2008

"Yeah, come on. I'll give you a tour."

The New Nefrectomy Stuff's första Sverige turné. Den tog oss genom vintriga västerbottens landskap ända till Lycksele.

Kirurgiska kliniken i Lycksele hade nämligen ett hemligt födelsedagskalas för en av sina kirurger och hade hyrt in oss som underhållning. Födelsebarnet visste inte om det och var mycket överraskad.

Vi startade lördag förmiddag med att Anders hämtade upp mig vid halv elva. Sedan körde vi till Systemet och inhandlade lite förfriskningar och sedan bar det av till Sävar för att hämta Owe. Vi krashade in hos honom och fick kaffe och mackor. Vi var nämligen lite tidiga för att åka till Täfteå.

Stefan ringer och det visar sig att han hade fått punka. En timme försenade plötsligt. Packa bilar och sedan åka.

Hamburgare på Statoil och sedan till lokalen för att rodda och repa med ett behövligt soundcheck.

Sedan åkte vi till lägenheten och fixade till oss lite innan det var dags för spelning. Det gick bra. Överraskningen var ju total då födelsedagsbarnet inte hade en aning om att ett storband från Umeå var inkallat....

Vi festade loss lite innan vi begav oss tillbaka. All snö i hela världen hade kommit under kvällen och fortsatte under natten. På morgonen tog vi oss nästan inte ut. Nu var det bara att fortsätta och rodda prylar. Fy fan för att var roddare. Och ändå ryms vår utrustning i två bilar...

En korv på Station och sedan på väg hem. Stefan skulle tydligen hämta en bil någonstans så jag och Anders fick åka hem ensamma. Det var mycket komfortabel färd med intressanta diskussioner.

Kul med mini-turné. Hoppas vi får anledning att åka tillbaka till Lycksele snart. Fast Lycksele är ju en håla, allvarligt talat. Men om man får en spelning så kan man ju offra sig. ;-)



Förresten - födelsebarnet vi spelade för var en kvinna.

Handen på hjärtat - hur många av er tänkte att det var en kvinna när ni läste om "kirurgen" som var födelsedagsbarn?

onsdag, januari 09, 2008

"I'll order Security to shoot you if I have to!"

Akta dig, för nu skjuter jag skarpt! Första lektionen med .22:an. Skitkul, som vanligt! Vi hann ju inte skjuta så mycket denna gång. Men det är ju inte kvantiteten som räknas utan kvaliteten.

Men i början så är det ju mycket man måste lära sig te.x. kommandona - när man ska ladda, börja skjuta och sluta skjuta etc.

Men kul är det så det räcker.

Annars då?! Jo - RESAN ÄR BOKAD OCH KLAR!

Vi ska bo på detta hotell och det blev faktiskt billigt. Rent av så billigt att Louise ska ringa och höra om det verkligen stämmer. Det blev ca. 2 600 kr/person för 5 nätter - med frukost. Ja, det låter lite för bra för att vara sant för det är tydligen ett rätt fint hotell - enligt Londonstandard alltså.

Vi får väl höra snart vad Louise kommer fram till.

Sedan resan är ju ett helt annat kapitel. Oj, oj, oj, vad jag har letat och läst och jämfört. Det finns ju fyra bolag som flyger från Umeå. Nämligen Umeåflyg, Fly nordic, Sas och Malmö aviation. Malmö föll ju ganska snabbt eftersom de flyger till Bromma och även om det går så är det ju smidigast om man kommer direkt till Arlanda.

Sedan gällde det ju att jämföra flighterna ned med London-flighterna. Vid ett läge så satt jag och tänkte på att boka Fly nordic ned till Stockholm, British airways till London och sedan Sas hem från Stockholm. Men oj, så jävla tjafsigt. Detta för att jag trodde att Louise gärna ville åka British airways men det hade jag tydligen missförstått så nu blev det enklast möjliga.

Jag åker nämligen Sas hela vägen. Söndagen den 24:e februari kl 13.30 lyfter jag från Umeå och sedan vidare kl 15.15 till London. Hem åker vi 17.55 från Heathrow och sedan åker jag hem med 22.50 planet. Det blev ju bara så bra. Priset blev kring 3 600 kr och det är ju överkomligt. Hemresan från London blev en 500-hundring dyrare eftersom vi valde att åka hem vid 17.55 istället för typ 9.30. Det kändes värt det eftersom vi dagen före varit på konsert och inte har lust att stiga upp före tuppen för att hinna till flyget. Jag kan tänka mig att man den morgonen skulle utan att tänka på det betala 500 kr för att slippa stiga upp...

Nu är det gjort i alla fall! Det känns skitbra. Nu kan vi koncentrera oss på att kolla på allt vi vill göra medans vi är där. Vi kommer ju inte att hinna hälften men vi kan ju i alla fall börja prioritera lite. T.ex. så har jag kollat på biljetter till Madame Tussauds och London Eye. Man kan nämligen boka de två biljetterna tillsammans över nätet och därmed få ett väldigt överkomligt pris - ca 450 kr. Det är ju ingenting. Nackdelen är att man måste boka en specifik dag och tid och kan ju inte bara dyka upp. Men det ska väl gå.

Det är ju så roligt att planera. :-D

Lite nyheter sådär i urval var det.

Och då har jag inte ens nämnt att jag är utnämnd till kongressgeneral...

;-)

tisdag, januari 01, 2008

"New Year's Eve! And who knows if any one of us will be alive for the next New Year!"

Så då var 2007 överstökat då. Fan vad konstigt det känns att åren bara flyger iväg. Det går så fort att man inte hinner med.

Det är ju dock inte konstigt. Året har ju bara tolv månader, tolv löner. Ändå väntar man på nästa lön som att det kom minst 20 varje år. Varje lön representerar en ny månad som är förbi. Kanske måste man ta tillvara på varje månad mer än bara sitta och dega i soffan och vänta på nästa lön.

Apropå lön så har jag just gjort klart mitt räkningsbetalningsexceldokment. Ja, alltså, vi skriver ju alltid in alla våra räkningar i ett exceldokument varje månad men detta är ett nytt dokument. Där har jag skrivit in och räknat ut exakt vilka räkningar vi har varje månad och delat summan på årets tolv månader. Till exempel betalar vi 3 600 kr till Umeå Energi varje år. Denna räkning kommer varannan månad och är då således på 600 kr. Istället för att betala 600 kr varannan månad är det ju smidigare att betala 300 kr varje månad. Dessa pengar betalar man in på ett gemensamt konto. Då finns alltid pengarna där när räkningen kommer. På detta sätt får man mycket jämnare struktur på sina utgifter och man slipper ha som jag har nu – ena månaden räkningar på 5 000 kr och andra 8 000 kr.

När man gör på detta sätt så kan man ju räkna med utgifter som kommer bara en gång per år men som man vet alltid kommer. Till exempel fordonsskatt på 1 200 kr blir alltså en hundring i månaden istället. Eller bilbesiktningen på 300 kr blir 25 kr i månaden istället. Magnus förbannade bankfack blir således en tjuga i månaden. Ja, ni kanske tycker att det låter löjligt men jag vill verkligen ha en jämnare ekonomi. Veta exakt vad jag har kvar varje månad.

Om jag gör på detta sätt har jag utgifter på 7 220 kr varje månad. Till detta ska jag spara minst 1 000 kr – så 8 220 kr fattigare blir man varje jävla månad. Och ändå har jag inga lån förutom CSN. Oj, börja inte prata om CSN. Ska jag betala av ena CSN-lånet helt med hjälp av sparpengar eller inte?! Jag kan inte bestämma mig. Det vore skönt att slippa en räkning varje månad men jag vet inte. Vi får se.

Vad har då hänt under 2007?

Ja, en hel del, tycker jag. Jag har (nästan) slutat röka. Slutat röka dagligen i alla fall. Jag har varit i Stockholm fyra gånger i år. En gång på F! Årsmöte och en gång på F! möte angående kongressen i Umeå i maj. Och på tal om F! så firade vi 2 år under 2007. Grattis till oss!

På jobbsidan har vi ju börjat jobba en massa med kirurgveckan i Umeå under 2008 så jag var till Kirurgveckan i Stockholm under 2007. Vi hade ytterligare en katastrofövning, jag har blivit avvikelseutredare, suttit med i rekryteringsgrupp för vår nya chef samt anordnat en genustemadag. Till detta har jag sökt två nya jobb jag inte fick men börjat jobba extra på My Doctor istället. Det var väl det mest väsentliga på jobbsidan tror jag.

På musiksidan har jag spelat in rap-låt (!), haft två spelningar med mitt band. Jag har varit på House of Metal, sett Jill Johnson på Aula Nordica och Mika i Stockholm.

Utbildningsmässigt har jag under 2007 gått franska-, lönesamtals-, dokumentations- och medicinsk terminologikurs. Jag har även börjat pistolskyttekurs (äntligen!).

Jag och Magnus firar 13 år som förlovade idag den 1 januari 2008. Om två veckor firar vi 14 år tillsammans. (!)


Vad kommer att hända under 2008?

Jag kommer nog att fortsätta jobba på kirurgmottagningen som vanligt. Ta på mig mer och mer arbetsuppgifter. Jag kommer att fotsätta sjunga i kirurgbandet tills de andra bandmedlemmarna blir less och vill sluta. Magnus kommer förhoppningsvis att få ett jobb och vi får lite bättre ekonomi och kanske kan åka någonstans. Fast resandet kanske inte hinns med under 2008.

Jag åker till London i februari och ser Mikakonserter x tre och lär känna massor av nya intressanta människor och få se London close-up.

Vad hoppas jag ska hända under 2008?

Magnus får jobb i London och vi flyttar dit under sommaren 2008. Jag får ett pangjobb som personal assistent på en prestigefull firma. Frida kommer och bor hos oss och börjar jobba på något coolt magasin. Jag jobbar extra som kör-/jingelsångerska på en studio i London där personalen bara ”råka” känna Mika och presenterar oss för varandra. Mika tycker att jag rockar stenhårt och anställer mig på stående fot som hans kick-ass backvocal girl from Sweden. Sedan turnerar vi världen över for years and years and years…

*sitter med händerna under hakan och stirrar drömmande ut genom fönstret*

Början av vad jag hoppas ska hända är inte så otroligt i alla fall. Ja, ja, lite, men inte som slutet.

Men 2008 kommer ju att bli året då allt händer. Japp, så är det, för jag har hört att det trettioandra året man lever är det som räknas. Det är då man blir ”upptäckt”…

Ingen sarkasm, ironi eller self-fucking-pity här inte. Livet leker.


Årets sista favoritlåt: Glen Hansard/Marketa Irglova – Into the mystic – Once Soundtrack 2007

Nika on Twitter