onsdag, oktober 31, 2007

"Bang bang, my baby shoot me down"

Varit och pang-pangat igen. Förra gången skulle jag på Choklad och vinprovning så då behövde jag ju skynda mig och denna gång hade jag ont i ryggen. Fast jag hade mycket mindre ont i ryggen så jag kan egentligen inte skylla på den. Jo, vi tävlade alltså igen. En sån där liten, oskyldig liten tävling. Bara så att man får känna lite, lite press.

Jag fick höra att den andra tjejen i gruppen hade vunnit förra gången (jag var ju tvungen att åka innan jag fick höra resultaten). Hurra för henne! Så nu visste jag ju att hon var en bra referens (men man tävlar ju så klart mot sig själv). Jag sköt klart före henne och fick 221 poäng (vilket suger, men skit i det nu). Hon hade ett skott kvar och låg på 214. Hon sköt. Jag tittade på tavlan. 8 poäng - 222 totalt! Men helvete - en jävla poäng under!

Hon kom på tredje plats och således jag på fjärde - med ett jävla sketet poäng ifrån.

Det kan bara gå bättre, som man brukar säga.

Favoritlåt: Brandi Carlile - The Story och Turpentine - The Story - 2007

onsdag, oktober 24, 2007

"This is the land where the wine flows like chocolate."

Mycket händelserik dag idag måste jag säga. Först var jag och Åsa på medicinsk terminologikurs. Det var ju superintressant som vanligt. Lärde oss många nya stavningar och konstigheter som man inte egentligen vill lära sig för det ser så fel ut. Men man måste ju lära sig.

Sedan var jag och pangade idag igen. Tyvärr var jag ju tvungen att skynda mig iväg till choklad- och vinprovningen som vi skulle gå på från jobbet. Naturligtvis så skulle vi ha skjuttävling i dag också. Jag fick skynda mig och det är ju aldrig bra. Egentligen hade vi nästan en timme på oss att skjuta 30 skott men jag fick typ 20 min...men man tävlar ju mot sig själv (eller hur?) så jag får väl se nästa gång och då nästa om jag blir bättre.

Efter det var det bara och skynda sig iväg till dryckeprovningen på Systembolaget. Vi hade valt choklad- och vinprovningen. Det höll till på Systembolaget inne på Wasagallerin. Det var dukat ett långbord inne i butiken, mycket trevlig. Fyra drycker och fyra chokladsorter. En chokladmousse med grädde, en 85% mörk choklad, en äppelpralin och sist men inte minst - en espressotårta!

Till dessa skulle vi prova de fyra dryckerna - som vi då inte visste mer om än att det var:

1: ett mousserande, sött, vitt vin
2: ett starkvin, Muscat, 17%
3: ett rött vin, kryddigt och mustigt
4: en porter, mörkt öl

Vi smuttade, tuggade och sörplade i närmare en timme tills vårat formulär var helt ifyllt. Jag skrev som så här:

Dryck 1 passade bäst med äppelpralinen - som för övrigt var förbaskad god i sig själv. Dryck 2 gick bäst ihop med den 85% chokladen - som för övrigt inte går att äta egentligen men blev bättre med dryck 2! Espressotårtan och detta starkvin gav mig hurrven, fy fan!

Dryck 3 passade bäst ihop espressotårtan, konstigt nog. Dryck 4 - porterölet - passade också bäst ihop med espressotårtan.

När vi sedan skrivit ihop detta och röstat på våra favoritkombinationer så fick vi veta vilka drycker det var vi hade smakat på.

Dryck 1 var en champagne - Louis Roederer Carte Blanche - 7600 för 339 kr.
Dryck 2 var Moscatel de Setúbal från 2001 - 8011 för 98 kr.
Dryck 3 var Brolo di Campofiorin från 2004 - 32351 för 149 kr.
Porter ölet - dryck 4 - var Milk Stout, 1521 för 15,90 kr.

Jag har inte druckit mycket champagne, men denna var väl ändå helt ok måste jag säga. Starkvinet var ju prisvärt om inte annat. Rödvinet kommer jag inte att köpa i alla fall men kanske en och annan porter....

Nästa gång hoppas jag att vi kommer att gå på Ost- och vinprovningen. Den verkar mycket intressant.

måndag, oktober 22, 2007

"Suggested items based on your browsing history"

Nog är det väl förbannat. När man går in för att köpa någonting någonstans då kan du ju ge dig fan på att sidan lämnar en hel jävla drös med tips på bra produkter som de tror att man kommer att gilla. Och inte fan är dem dum inte - hur många av förslagen vill man inte ha då?!

I all sköns ro surfar man in på adlibris.se - har tänkt köpa EN bok. När man sedan lagt fanskapet i sin "korg" och försöker blunda för alla jävla "suggested items based on your browsing history" som finns åt höger och vänster så kommer man inte längre för det mitt framför nosen ligger ytterligare shoppingförslag.

Det är ju ett skitbra försäljningsknep ju! "De kunder som köpte denna produkt köpte även dessa..." och du kan ju ge dig fan på att man är så jävla hjärntvättad att man tydligen gillar ALLT som alla andra stackars satar gillar.

Mitt mål i livet är att någon gång köpa en produkt där det kommer att stå: "There are NO suggested items because you are such an individual and your purchase is so fucking original that NO ONE has ever bought this shit before. Thank you for being YOU!"

Veckans andra favoritlåt:
Bodyrockers - I like the way you move - Bodyrockers 2005

"I'll be going. Don't bother to get the elevator, I'll just jump out the window."

Vad fan är detta?! Har inte folk fått lära sig vanligt jävla hiss-hyfs?!

Visst är det väl själva den att så fort hissjäveln stannar på 9 trappor och dörrarna öppnas så väller alla studenter på hela sjukhuset in i hissen med sina förbannade kaffekoppar och örtte i näven! Men herregud, ni kan väl åtminstone låta oss andra GÅ AV HISSJÄVELN FÖRST!

Tänk om man skulle komma som norrlänning och göra så där på tunnelbanan i Stockholm. Så fort dörrarna öppnas så trycker man sig mellan och fullkomligen tvingar sig in. Men visst är det väl betydligt enklare om hissen får tömmas innan den fylls på igen. Det borde ju vara lektion 1A för alla jävla studenter som ska röra sig kring sjukhuset. Obligatorisk närvaro med workshops och hela konkarongen. Jag ställer gärna upp som lektor. Känner mig totalt fullärd i ämnet.

En av veckans favoritlåtar:
Gossip - Standing in the way of control - Standing in the way of control 2007

torsdag, oktober 18, 2007

"Whee! A cozy little group!"

Ikväll var jag på middag hos professorn med resten av bandet. Ja, nästan alla, en utav medlemmarna jobbar i Uppsala för tillfället, men vi ringde till honom och talade in ett meddelande på hans telefonsvarare.

Vi andra hade dock mycket trevligt. Först åt vi chili-con-carne med sallad, bröd och rött vin. Sedan satt vi och myste i sofforna och lyssnade på några nya låtar till bandet.

Vi har bestämt oss för att byta ut kanske två låtar. Så nu har vi alla i uppdrag att hitta var sin blueslåt. Med tanke på att jag var den enda som hade med mig några nya låtar så borde jag slippa men, men - vad gör man inte för gruppen!

Nu ska vi bara hitta en tid och öva lite på också. Det har ju oftast varit så att vi har haft en spelning på gång så vi är oftast pressade. Men nu ska vi öva och känna lugnet. Kunna jamma och ha kul!

Vi kommer förmodligen att spela på nästa kirurgfest, nästa år och sedan blir det förmodligen spelning på kirurgveckan augusti 2008 också - så vi hinner nog öva så det räcker. Men konstigt nog så slappar vi ofta för mycket om vi har för mycket tid på oss.

Nu borde jag verkligen sova.

onsdag, oktober 17, 2007

"Oh my God! What have you done?!? What have you done?!??!??!??"

It's done, done, done.

Nu är det bokat och klart. Jag är officiellt 2790 kr fattigare och jag har inte bokat boende ännu...

...men som sagt: Det kostar att ligga på topp!

Men det är ju ändå läge för en liten hurradans tycker jag! Och sedan när jag ändå helt och fullt, har tagit steget över till tonårsträsket - igen- så är det ju lika bra att klistra in en sån här också:


"And thus, the arsonist returns to the scene of his last great blaze."

"Det tar sig" - sa mordbrännarn.

Jag har kanske raggat upp en tjej via en fan club-sida. Kanske tar jag mig iväg trots allt.

Ja, det är sant, jag kommer att GNÄLLA OM DETTA tills det blir verklighet!





Men jag har varit och pangat idag igen. Det tar sig där också. Känns mycket bättre idag än förra gången. Kändes mycket säkrare. Man visste liksom vad man gjorde på något sätt.

Nu ska jag vänta på svar från mitt "ragg"...

tisdag, oktober 16, 2007

"Five-hundred-yard putt?"

Jag vill inte göra annat än sitta här vid min dator och vara putt.

Allt skiter sig.

Nu ska jag beställa Mika-prylar för sisådär tusen spänn och sedan ska jag vara ändå mera putt.

Men jag har i alla fall friskvårdat idag i en hel halvtimme OCH ätit en vegetarisk middag, my god, where will it end?!

måndag, oktober 15, 2007

"This has to look as convincing as possible, take my gun!"

Kursverksamheten fortsätter. Nu är det pistolskytte på tapeten. Jag har ju pratat hur många år som helst om att jag ska börja pistolskytte, men det har liksom aldrig blivit av. Och när jag äntligen kommit mig för att kolla upp eller mailat så har det varit för sent för att anmäla sig.

Men nu - i tisdags - så mailade jag och banne mig om inte kursen började på onsdagen. Jag tog chansen och åkte dit. Så nu har jag varit på första introduktionen kan man säga. Det är verkligen skitkul, men svårt! Jag har läst utbildningsboken en gång men ska läsa den många gånger till. Måste ju klara teoriprovet innan jul för att vi ska få fortsätta och skjuta .22 efter jul. Vi får väl se.
Detta är dock inte mitt största problem just nu.

Mitt största problem är fortfarande MIKA!
Det är ingen som vill åka med mig. Jag har t.o.m. mailat till klasskamrater som jag inte pratat med på hundra år. Ja, vi är ju inte ovänner, men det känns ju lite konstigt att maila dem om en sån här sak. Men vad fan ska jag göra. Jag VILL ju åka.

Kanske vill någon Stockholms fia åka, men hur fasiken ska jag få veta det då?!

Jag måste köpa biljetter till konserten och boka flyget å det snaraste. Om någon polare här vill åka så bjuder jag på konserten... KOM IGEN!

Åh, var är ni, ni Mikatokiga ni?!

Tillägg: Vad fan är det här? Fuck with Nika day? Nu kommer Celine Dion till Stockholm 7 juni - vem fan får jag med mig på det då?

söndag, oktober 14, 2007

"Lord Mika!"

Jaha, och vem utav er ska följa med mig och se Mika i Stockholm fredagen den 9 november kl 19:30 i Annexet, Globen? Biljetterna kostar bara 300 kr och jag bara måste dit! Men jag vill ju inte åka själv.... Kom igen nu!

Jag kan ta ledigt den fredagen och åka ned när fan som helst, tyvärr verkar det blir jobbigare att ta sig hem så förmodligen måste man sova över i Stockholm. Men det kostar att ligga på topp.

Jag känner typ ingen som vill åka ned, men kanske kan man få tips om en ny vän som vill åka ned och se Mika. Känner du någon som vill följa?

tisdag, oktober 09, 2007

"Tell me, are there still 101, or did I happen to take out a couple of the mutts when I drove in?"

Jag tycker ju påhitt på nätet är skitkul. Typ Book Crossing. Skitkul! Lämna böcker här och där och vem som helst få ta den och läsa den sedan släppa den fri igen. Jätteroligt påhitt.

Det senaste påhittet jag har läst om är projektet "101 things to do in 1001 days". Verkar ju skitkul!
Du ska alltså göra en lista med 101 saker som du vill göra, lära dig, uppleva o.s.v. Sedan ska du förverkliga dessa 101 saker på 1001 dagar (vilket är 2 år 8 månader och 28 dagar).

Det ska vara saker som är exakta och som kräver något av dig. Jag har kommit på 11 saker än så länge...

Kommer att posta min lista här när den är klar.

söndag, oktober 07, 2007

"Just as I know about that nasty little habit you picked up in the Orient. Eh, sister dear."

Middag igen. Denna gång på restaurang Eastern Palace med hela familjen. Vi tog alla middagsbuffén som de har där. Det roliga var att jag ringde dit igår för att fråga om de serverade middagsbuffé på helgerna och de svarade nej. Sedan när vi kom dit så gjorde de det i alla fall. Men vi blev ju bara glada för det var ju det som vi hade tänkt äta. Blir ju bäst för alla ju. Bra pris och alla kan ändå äta vad de vill. 88 spänn går det på så det är ju bra pris också.

Sedan åkte vi hem till morsan och drack kaffe och åt chokladkaka till efterrätt.

Mycket trevligt initiativ av undertecknad - som vanligt.

Nu är det bara att ladda för en ny arbetsvecka. Jag måste börja komma tidigare till jobbet. Inte för att jag ligger minus på flexen för det jag jag faktiskt inte. Men jag måste jobba mer. Har tokmycket att göra. Men det är ju bara roligt. Mycket jobb inför kirurgveckan 2008. Jag har kommit med i gruppen för det sociala arrangemanget också. Den behövde styras upp så chefen tillsatte mig i den gruppen. Många artiser och dansband som ska bokas. Jobb, jobb men roligt, roligt.

Nu kf och sömn.

lördag, oktober 06, 2007

"Hey, Elaine, get me a list of all the salmon fisheries in the greater metropolitan area, will ya?"

Middag på Restaurang Angelini. Vi firade en arbetskamrat som har fyllt 50 år. Mycket trevligt.

Jag åt Carpaccio - 109 kr - Oxfilé med grovmalen svartpeppar, ruccola, parmesanost och rostade solrosfrön till förrätt. Jag har faktiskt aldrig ätit det förut men det var mycket smakfullt. Oxfilén är ju rå, men skurit mycket, mycket tunnt. Väldigt smakfullt. En ny smakupplevelse helt enkelt.

Till varmrätt åt jag Salmone All’ Angelini - 155 kr - Grillad laxfilé med ljummen sallad på sparris, svartrötter och sockerärtor. Serveras med en citrusdoftande vitvinsås. Lax är ju alltid gott men det är klart att laxbiten hade ju gärna fått varit lite större. Till det tog jag bakad potatis. Jag är inte så för bakad potatis egentligen men om jag måste välja mellan friterad klyftpotatis MED SKAL, risotto, haricot verts eller bakad potatis så är valet lätt.

Till efterätt blev det Pannacotta Angelini - 59 kr - vaniljpanacotta toppad med blåbärssås. Mycket, mycket god. Den smälte i munnen.

Till fördrink tog jag en grappelini-drink. God så klart men kostade 102 spänn.

Efter maten när vi satt och surrade så var man ju tvungen att dra en Cosmopolitan också. Det kostar att ligga på topp.

När vi var och handlade drinken mot kvällskvisten märkte vi att Christer Lindarw och gänget satt och festade loss i baren. Det visade sig att hela ensamblen bodde på hotellet. Ja, man rör sig ju i kändiskretsar, det är ju bara så.

En trevlig kväll i alla fall. Lite skitsnack, god mat och gott sällskap. Vad mer behöver man?!

torsdag, oktober 04, 2007

"Looks like man vs. city bus. You can guess the outcome."

Jag har helt enkelt inte mycket att tillägga. Förutom detta.

Jag har för några dagar sedan upptäckt en ny cool liten finess. Man kan få busstidtabellen i mobiltelefonen! Ja, ja, jag vet jag är lite sen. Det här har säkert funnits länge. Men jag har just laddat ned skiten i alla fall.

Man får ett sms som man använder för att gå online med. Sedan laddar man hem de linjer som man är intresserade av. Dessa lägger man bland sina andra program i telefonen. Sedan så kan man titta på dem när man vill och behöver alltså inte gå online varje gång man vill läsa.

Massor av smidighet måste jag säga. Fast nu måste jag ju göra om det när turlistan för vintern kommer.

Jag tycker om gadgets.

Nika on Twitter