torsdag, juli 26, 2007

"Time is, eh, like empty bottle of wine. Only good when filled."

Ytterligare en semesterdag. Men inte som alla andra. Nej, idag gick jag faktiskt ut och åt middag igen. Jag, Magnus och Piotten var på Bishops arms och åt en mycket god middag.

Vi började dock med ett glas rött, en Pepsi samt en whisky så klart. Sedan åt jag Mixed Grill, 198:-. Det var grillad oxfilé, glazerade revbensspjäll, saftig kycklingfilé samt knaperstekt fläsk. Till det tog jag pommes frites, tsatziki och en mustig rödvinssås.

Magnus och Piotten åt Bishops Club Sandwich 135:-. Två våningar med kycklingsfilé, bacon, tomat och majonäs. Serverat med färska pommes frites, sallad samt örtaioli.

Allt var mycket, mycket gott!

Sedan körde vi runt en sväng och visade Piotten alla fina villor på teg, östteg samt ön. Han hade ju aldrig varit där och det måste man ju bara ha varit, så vi tog vårat ansvar och visade honom runt.

Sedan hem till oss och så började småpojkarna montera ihop en dator - igen. Hur många datorer ska vi ha egentligen?! Han har ju äntligen lyckats få HTPC:n att fungera och sekunden den är klar - så börjar han på en ny...

Vi hade tänkt se Zodiac ikväll men det var inget ljud så nu kanske det blir någon annan film istället. Vi får se.

Sedan blir det säng tror jag. Magnus och Piotten ska tydligen leka imorgon också. De vill dock inte säga vad det är de ska göra. De försöker lura i mig att de ska städa och diska hos Piotten. Jo, säkert! Piotten hade tydligen lovat att han skulle stänga av datorn. Jag menar - hallå?! Vem som helst förstår ju att det inte är sant. Haha, "stänga av datorn", ja, jisses! Trodde dem att jag skulle gå på det.

Så imorgon ska jag försöka kopiera den underbara pastarätten vi åt på Invito häromdagen. Hänvisar till det inlägget. Vi får se hur nära jag kommer med endast mina smakkörtlar som hjälp. Sedan blir det kanske ett vinglas till...

Nej, jag sitter som en räka igen = ont i ryggen. Baj baj.

onsdag, juli 25, 2007

"You've known all this time..."

Tänk när man har semester känns det fullkomligt naturligt att vara uppe till halv fyra på morgonen. Man tittar på klockan och konstaterar stillsamt: ja, hon är halv fyra. Inte mer med det.

tisdag, juli 24, 2007

"I brought the normal scrabble and the travel scrabble. The travel scrabble for when we were traveling, and the normal scrabble for when we arrive."

En vanlig semesterdag.

Serier, soffa och Betapet. Malin och Kudde var och hälsade på och morsan kom förbi. Det var år och dagar sedan jag träffade Malin så det var mycket att ta igen. Det innebar att det vart en sen middag. Jag höll på att svimma av hunger...det är mycket att vara hungrig i!

Jag och Piotten ligger dödligt lika när vi spelar Betapet också! Sist låg vi lika på 301 poäng och jag hade typ D och Z kvar. Han fick ut två 4-poängsord och jag fick ut typ ett 2-poängsord + att jag då hade det där jävla Z:at kvar. Han tycker ju att han är kingen på Betapet också, ja, ödmjukhet är ju inte hans mellannamn direkt....

Måste öva, öva, öva. Fast det är klart. Han måste nog få lagom motstånd för att vilja fortsätta spela. För lite och det blir tråkigt, för mycket och han ids inte engagera sig. Den gyllene medelvägen är således åter igen aktuell.

Malin och Kudde undrade förresten om vi skulle gå och käka på Tapas någon dag och det är man ju inte sen att acceptera. Det är ju semester trots allt!

måndag, juli 23, 2007

"Wanna have dinner with me in Paris?"

Få se nu, vad gjorde jag igår? Tydligen var jag så förbannat upptagen att jag inte ens hann blogga. Eller var det så att jag inte gjorde ett PISS på hela dagen och såg serier från tolv på dagen till två på natten? Svar: ja.

Men nu har jag bara fyra avsnitt kvar på första säsongen av Heroes och tre avsnitt kvar på första säsongen av Psych. Det tar sig sa mordbrännarn. Men vad ska jag se när de är slut då? Oj, oj, ångest, ångest...

I eftermiddag var vi dock utanför husets fyra väggar. Vi lyxade till det och åt på Invito. Jag tog ju naturligtvis en Frozen Strawberry Daquiri som fördrink. Sedan åt vi båda Pasta di pollo é prosciutto 169:-. Det är alltså Rigatoni med strimlad kyckling & parmaskinka, rödlök, soltorkade tomater, grädde & svartpeppar, toppad med ruccola & parmesan. Mycket, mycket gott. Kanske den godaste pastarätten vi ätit ute ever. Det enda - och då menar jag enda - vi kunde klaga på var att portionen kanske kunde varit lite större. Till det drack jag ett glas rött och Magnus avnjöt ett glas Coca-Cola dagen till ära. Och inte nog med det - håll i er - jag rökte! Banne mig om inte det var pricken över i:et!

Jag har börjat spela på Betapet.com igen. Piotten har lyckats vinna över mig ett par gånger. Men jag har vunnit också. Måste öva upp mig lite. Han blir så stor på sig om han får vinna för ofta.

Nej, nu soffa, kanske serier, kanske film, förhoppningsvis popcorn.

lördag, juli 21, 2007

"I guess happiness is wherever you find it."

Lycka är att få krypa ned i soffan med en påse OLW Dill och gräslök och glo på ett avsnitt av en bra serie.

Livet behöver inte vara svårare än så...fastän det är deppigt ibland. Chips löser alla problem. Visst? Jo, eller...jo, jag är ganska säker....hm...jo...eller.....

"You're through, Soup Nazi! No more soup for *you*."

I går vart det kycklingsoppa med cocosmjölk, lime och nudlar - det är min favoritsoppa för den är så jävla god! Piotten kom hit och åt och drack några uttrar. Magnus bangade ut - han vet ju att han förlorar...

Rödvin är ju kingen! Man blir lite tipsy men inte så man faller överbord. Okej, jag steg upp vid halv tre men det hade ju inte så mycket med vinet att göra utan mer det faktum att vi gick och lade oss vid halv fem. Nja, Magnus lade sig väl vid tolv, han har ju en "vanlig" dygnsrytm den loosern. Man ska ju ha SEMESTER-dygnsrytm.

Nu sitter jag och Magnus vid varsin dator i datarummet och Piotten ligger fortfarande och sover i soffan. Undra om man ska gå och äta lite frunchiddag om en stund - soppan ropar öronbedövande på mig.

Tillägg: Piotten - mot förmodan - ville ha frukost, så det blev äggmackor och kaffe istället! MUMS!

torsdag, juli 19, 2007

"You need to work on that brain-mouth filter."

Och vad är annorlunda med denna dag då? Inte mycket. Heroes i soffan, lite chatt, lite mat. Men vi gick i alla fall på bio idag och såg Transformers. Den hade ju action så det räckte. Den var väl inte riktigt för mig kanske. Den hade ju sina humoristiska inslag det är klart, men den får inte mer än en 3:a av 5 möjliga.

Men det är ju kul att gå på bio i alla fall. Jag har dock en stilla undran hur många som jobbar kvar när sista filmen kört igång. En timme in i filmen gick jag ut för att köpa mer dricka, det var INGEN där. En gubbe som höll på med godisavdelningen sa att de stängde 22:15! Det var nästan helt tomt. Man kunde ju gå ut och hämta lite popcorn om man ville...

onsdag, juli 18, 2007

"Don't tell me what I've got! I invented the hangover. It was in 1892... B.C."

Undra om det bara är jag som tycker att det är ganska nice och ha baksmälla. Jag menar ju naturligtvis sådär lagom. Ungefär en jag-är-lite-trött-och-hängig-och-kan-sitta-och-jäsa-
i-soffan-hela-dagen-och-behöver-inte-må-dåligt-över-det-för-att-jag-kan-skylla-på-att-
jag-har-baksmälla-baksmällan.

Den har jag idag i alla fall - myspys!

Dessutom kom två avsnitt av Dexter ikväll! Dexter rules! Jag har en lite eerie fascination av seriemördare, jag erkänner. Men de blir ju i alla fall jävligt bra serier och filmer, eller hur?!

"A person that is going to go out and get so drunk that you're going to get sick is just an all-time dumb person."

Jaha, då var festen över då. Blev det som vi trodde? Nej. Piotten skulle supa ned Magnus - för det har han aldrig lyckats med tidigare. Men denna gång lyckades han kan jag ju säga. Magnus mådde dåligt flera gånger medans jag och Piotten mådde bara prima. Han gick och lade sig vid tolv och skulle "vila en stund". Undra om det är rikigt sunt att bli så skadeglad som Piotten var när Magnus mådde dåligt...he's pure evil!

Ja, ja, vi klarade oss ju bara bra själva förstås. Vi chattade på nätet, pratade, drack lite mer, gjorde varma mackor och satt och kollade på Psych.

Nu ligger Magnus och sussar och vi sitter och chattar vid datorn igen. Hur blev det så här?!

Hm, undra vad man ska hitta på idag då? Minigolf! Yay! Nej, just det, baksmälla.

Ps. Piotten hälsar - Jag vann!

tisdag, juli 17, 2007

"They're like bored frat guys, they're out on a drinking binge looking for something to do, and somebody gave 'em a gun."

Tisdag! Andra dagen på min semester - hur underbart är inte detta! Piotten är här och vi ska dricka en öl eller två, kanske t.o.m. lite bwah! Mitt i veckan - hur busig är inte jag.

Vi får se om mitt huvud imorgon tycker att detta var en god idé...

Idag har jag inte gjort någonting och fy fan vad skönt det är. Jag har stigit upp, ätit frunch, tittat på tv-serier och Harry Potter.

Sedan sa Piotten något om att dricka öl och hur sen är man på att hänga på det. Dusch - hämta Piotten - förbi på systemet (igen) och nu sitter man här med en iskall krusbärscider bredvid sig. Livet leker!

Synd bara att killarna aldrig kommer att bli full nog för att dansa med mig till Mika's låtar...men kanske, bara kanske, blir Piotten full nog för att sjunga för oss...om han ändå gjorde det igen! Hahaha!

måndag, juli 16, 2007

"After lunch, my co-workers and me went to the state-controlled company for the sale of alcoholic beverages"

Idag tog vi en liten shoppingrunda. Vi åkte på Sporthuset och kollade på ett gåband. Ja, det kostade 9 laxar men jag vill ha ett i alla fall. Vi tog några broschyrer om det sedan köpte vi fejk crocs åt Magnus och begav oss till systemet.

Där lagrade vi upp med en blandad semester-kompott för drygt 700 kr. Ja, jag vet, det är inte så mycket, men för mig som är på systemet ack så sällan, är det ganska mycket. Sedan åkte vi runt hela stan och skaffade prisuppgifter på prylarna vi behöver till bilen. Det gör ont ända in i själen när man hör hur mycket det kostar. Varför gör det så ONT att laga bilen? Jag behöver ju bilen, jag vill inte vara utan den men ändå så gör det så ont att behöva laga den för 2000 spänn. Jag tycker att det är mycket roligare att spendera pengarna på systemet.

Efter prisuppgiftsjakten åkte vi och köpte en datapryl. Just det, Magnus tycker tydligen att det är mycket roligare att spendera pengarna på dataprylar än på bilen...så är det bara.

Vi var förbi Willys också. Det är ju en helt ok affär. Vi köpte inte så mycket, annat än en hink med nougat som Magnus bara var tvungen att köpa. Men anledningen till att vi överhuvudtaget gick in dit var det att jag hade på känn att de skulle ha mina favoritpopcorn där. Ica har slutat med det märke sedan länge, länge och jag är sur, sur. Men på Willys fanns dem! Jippie! Bonnie Lee från USA, de är bäst! Nu tog jag 6 påsar för att vara på den säkra sida, man vill ju inte stå utan popcorn ju.

Sedan hem och slicka såren i börsen och sätta sig i soffan. Många tv-serier blir det nu när jag kommit på att min dator är kingen att se film på. Just nu håller jag på att plöja igenom Psych och Heroes. Båda kan verkligen rekommenderas.

Nej, dags för ett till avsnitt...

söndag, juli 15, 2007

"Step into my allotment garden of delights, my dear"

Denna dag har vi spenderat med att jobba på morsans kolonilott. Det börjar ta sig nu faktiskt. Hon har jobbat på bra. Mycket jord som flyttats och gräsfrön som såtts. Men nu jobbade vi en stund med att rensa ur trädgårdsdammen och ta bort lite onödiga blommor här och där. Sedan fikade vi. Jobbade lite till och sedan grillade vi. Okej, denna gång åt vi väl mer än vad vi jobbade, ändå var jag skitig som satan när jag kom hem + att jag såg TRE spindlar! Fy, usch!

Jag är ett asfaltsbarn utan dess like. Myggor, myror och spindlar är inget för mig. Men jag övar mig hela tiden i alla fall.

Knappt två timmar tills semestern börjar...

lördag, juli 14, 2007

"Depression? Isn't that just a fancy word for feeling "bummed-out"?"

Semesterdepressionen kom tidigt i år, speciellt eftersom semestern inte ens ha börjat än...

Har inget att göra. Orkar inte ens läsa och Magnus ligger och sover i soffan bredvid mig. Okej, jag har också sovit ett par timmar i eftermiddag, men jag har i alla fall vett att sova tidigare så att man kan ha kvällen ledig för myspys. Det var så jävla varmt på Piottens soffa så jag sov inte så bra. Sedan att jag var alldeles rödvinig också hade säkert ingenting med saken och göra...

Jag är dessutom lite hungrig. Kebabtallriksfrukosten vid 3 är ju sedan länge förbrukad. Det drar energi och vara bakis.

Hoppas att Piotten håller sig ord och vi åker och spelar minigolf någon dag när han är nykter eller inte bakis (det gäller dock att träffa av just den dagen).

Minigolf är ju skitkul! Jag sa just det till Magnus i kväll, fasiken om han drack kaffe, rökte och älskade att spela spel så skulle vi kunna göra det hela kvällarna. Fan vad myspysigt det vore!

Han kunde väl i alla fall gilla att spela spel. Det är ju så förbannat kul. Jag kan liksom inte förstå hur han inte kan tycka att det är roligt.

I går var vi på after work på Invito. Jag och Marjo tog några drinkar medan Carin och Berit åt middag. Carin åt en pizza som såg verkligen god ut men Berits pasta med kyckling, rödlök, soltorkade tomater i gräddsås såg bara underbart ut. Fast min Frozen Strawberry Daiquiri var som gudars nektar. Men den kostade ju 94 kr också!

Det blir fler besök på Invitos uteservering i sommar kan jag ju säga. Det blir besök på många uteserveringar i sommar PUNKT. Måste rycka upp mig - det är ju sommar och semester!

Har en ny (eller en till) favoritlåt också:

Teenagers - My Chemical Romance - Black Parade - 2006

Kanske bara för att man känner sig lite emo ibland.

torsdag, juli 12, 2007

I'm in lööve!

Efter att ha spenderat hela kvällen igår och hela kvällen idag med att titta på intervjuer med Mika på youtube så är jag ju kär! Hur söt är karln egentligen...

Ni måste se denna intervju med honom, och är inte ni kära också efter denna så är det något fel på er. Om ni inte orkar se hela 10 min så se sista minuten i alla fall. Om ni inte orkar se så läs här:

Intervjuare: "If you were a superhero, what superhero you would be and why?"
Mika: "I would be Snoopy......Snoopy".
Intervjuare: "Do you think Snoopy is a superhero?"
Mika: "Duh!"

Åh! Snoopy! Hahaha! För att inte prata om intervjun som är på morgonen och hans ljuvliga lockar står åt alla håll!

(ja, jag inser att jag har utropstecken till nästan varje mening, men Mika är värda dem)

Ps. Jag vill bo i London och gå och titta på hans konst.

tisdag, juli 10, 2007

"Oh, weather is weather. In ancient Persia we had an old saying: "Everyone talks about the weather, but no one does anything about it."

Förbannat vad less jag blir på mina arbetskamrater som ska prata om vädret hela jävla fikat och lunchen. Jag menar, visst, det regnar och är dåligt väder nu, men inte i helvete blir det bättre väder för att vi spenderar 45 jävla minuter till att diskutera det.

Till slut var jag tvungen att säga: "Men visst har vi pratat om vädret nog mycket nu? Vi måste ju inte prata om det hela tiden, varje lunch och varje fika?!"

Nu blir ju alla tvärt om istället och de vågar inte säga något om vädret så länge jag är med, bara för jag bitch-slappade dem ur "vad-är-det-för-väder"-spåret.

För att inte prata om temperatur. De ska alla upplysa varandra om vad det var för temperatur hemma när de åkte, vad det var för temperatur i bilen när de körde hit samt vad det är för temperatur NU på termometern i fikarummet! Sedan ska de jämföra Umeå med Holmsund, Böleäng, Hörnefors, Mullsjö, Tavelsjö, Mariehem OCH Tomtebo! Förstår ni nu att det tar en stund.

Vi har en grekisk läkare på jobbet som minsann hade lagt märke till hur fantastiskt mycket svenskar talar om vädret. Han sammanfattade det så här: "Det är inte konstigt att svenskar talar så mycket om vädret - de har ju inget annat att oroa sig över". Och det är ju sant. Det värsta som kan hända oss är att det regnar på grillfesten eller att tvätten blir blöt.

Ändå klagar folk om det regnar på dem på vägen in från parkeringen. Det är vatten - ya know -inte missiler. Water won't kill ya...

måndag, juli 09, 2007

"Big girl, you are beautiful"

Jag måste älska Mika! Jag medger att jag är sent ute. Jag trodde inte att det kunde vara så bra som det är. Grace Kelly är ju hur mysig som helst. Konstig men härlig! Och sedan har vi ju denna, jag menar hallå:

"You take your skinny girl, I feel like I'm gonna die, 'Cause a real woman needs a real man, here's why, You take your girl and multiply her by four, Now a whole lot of woman needs a whole lot more"

Inte bara för den låten gillar jag Mika (fast jag måste ju älska honom för den. Hänvisar också hit där Mika framför den på Butterfly lounge - underbart) det finns ju så många fler. "Love today", "Relax (Take It Easy)" och min nuvarande absoluta favorit "Happy Ending". Jag kan inte lyssna på den utan att ta hans höga toner och waila loss lite stämmor! Underbart!

Han är född 1983...fan vad gammal man är...

Ni måste lova att lyssna på honom!


Favorit just nu således: Mika - Life in a Cartoon Motion - 2007


Länkar:
Officiell hemsida: www.mikasounds.com
My space: www.myspace.com/mikamyspace
Youtube: www.youtube.com
Wikipedia: en.wikipedia.org

söndag, juli 08, 2007

"Mom says it's something inside of all good things, and that it goes on forever and ever."

Ytterligare en helg avverkad.

Fredag vart det rödtjut och dator i soffan – inte dumt det inte. Magnus steg upp vid 19.00 och stod storögt och stirrade ömsom på mig, ömsom på rödvinsglaset och sa till slut: ”Rödvin?”. ”Ja” svarade jag, ”vadårå?”. ”Men mitt i veckan?” fortsätter Magnus. ”Men snälla du, det är ju fredag idag” upplyser jag uppfostrande och Magnus haka föll till golvet. ”Är det fredag idag? Är du säker?” fick han fram varpå jag upplyste att eftersom jag minsam JOBBAR HELA veckan så vet jag faktiskt när det är fredag. Han trodde mig till slut och gick skrockande ur rummet: ”Fredag, ja, jävlar!”.

På lördag var det Umeå Pride. F!-gänget träffades vid 11.30 i Döbelns park och Pride-tåget vandrade runt city i regnet. Vi stannade en stund i parken och lyssnade på några tal men sedan kurrade det alldeles för mycket i våra magar så vi begav oss in till Scharinska villan och käkade en mumsig pizzabuffé. Jag åkte hem och la mig i soffan för en välbehövd ”powernap” (det var ju ingen äkta 20 minuters utan snarare en och halv timmes…) Sedan åkte jag och hämta Le Piott och vi satt och pratade skit och drack vin och drinkar tills Magnus vaknade några timmar senare. Iväg och handla mat och grilla loss! Magnus och Piotten ihop är en farlig kombination har jag märkt. De börjar med en massa pojkstreck som att tända eld på saker och ting bara för att se dem brinna. Yeah, it’s all fun and games until someone loses a limb! Vi käkar och vilar en stund innan det är dags för mig att packa mig iväg till bussen och träffa gänget igen för lite party! Ingen är direkt in the party mood så det blir en rätt tidig kväll. Sara skjutsar hem mig vid halv två (Tack Sara! Nu fick du ju skjutsa hem mig en gång trots allt).

När man kommer hem visar det sig att småpojkarna har kört en CD-skiva i micron, ja si, pojkar! Krascha i soffan en stund innan ögonlocken blev för tunga och John Blund kom på besök.

Nu är det söndag och jag lider av lite post-Piott depression. Nästan oförskämt att man kan ha så mysigt med en annan man i soffan. Fika, popcorn, äppeljuice, film och en filt. Vad mer behöver man? I väntan på att filmen skulle laddas ned lekte vi ”Hitta länken mellan en skådis till en annan” med hjälp av imdb.com. Vad gjorde man innan imdb.com? Ingen som vet. Tur att inte Magnus är den svartsjuka typen. Undra hur det är att ha en sambo som är det?

Nu sitter man i soffan – igen – och har just avnjutit ytterligare en härlig wok med kyckling, en massa grönisar och nudlar. På tv är det Per Morberg som lagar härlig mat . Per Morberg rockar!

Undra om man åker bort nästa helg…? Spontanitet är mitt mellannamn så den som lever får se (måste sluta med den där jävla klyschan).

fredag, juli 06, 2007

"I love how you're speaking to me as though I, like, have never spoken the English language."

After spending a couple of – okay I admit it - company minutes reading Sleepless blog, which I just love, I just can’t stop myself. I have to blog in English. Now look what you’ve done to me Sleepless. Me blogging in English makes no sense at all. You can blame you fil. Mag or the simple explanation that you’re actually in London. I’m just pathetic. But fuck that too.

I’m sitting in my sofa and its late Friday night. I’m so hungry I could faint. To drink a bottle of red wine on an empty stomach isn’t so wisely done I must say. Now I’m a little bit queezy and I can’t be bothered to get up and clear the table for the food either. I actually am pathetic. I’m bored, a little intoxicated, hungry and just pathetic. I simply have to change something. That’s it. Something gotta give.

It won’t be the boredom – what could change that? (there’s no potato chips anywhere to be found). I won’t be the intoxication – at least not yet (and I have some left in the bottle too). It won’t be the fact that I’m pathetic (since no one would argue the contrary). So it has to be the hunger. Feed me.

No, I have to get up, get in shape, get out and then get me some. These “I’m so fucking depressed”-blogs gotta stop. But fuck that too. You don’t have to read the crap if you don’t want to. It’s my goddamn blog, I tell ya!

But these blogs in English will – hopefully – be few and far between.

"Hey, you were just trying to help a fellow creature. We know your heart was in the right place."

Stött sätter sig Nika upp i soffan och tvingas våldblogga:

-Nu är jag förbannad! Eller mer frustrerad. Visst är det jobbigt när man inte får hjälpa folk? Låt säga - rent hypotetiskt - att vi har en manlig vän som är singel. Rent hyptetiskt så klart.

Han har INGA pengar. Jag har pengar. Han har INGEN mat. Jag har mat. Men jag får inte ge honom något. Inte ens krukor så han kan planera kaktusfröna jag gett honom. Rent hypotetiskt alltså.

Jag vill iofs inte heller ta emot hjälp värst ofta men det är väl inte samma sak....

En annan kompis till mig brukar säga: "Ja, du får ju skjuts om du vill, men det vill du ju aldrig". Och det är sant. Det vill jag aldrig. Tycker inte om hjälp. Jag åker buss.

Men detta är väl inte samma sak eller?!

Med blödande hjärta och rödtjutsfyllda kinder sätter sig Nika i soffan igen och putar med underläppen. Hjälpsändningen stoppad i tullen. Förnödenheter som ej når sitt mål. Ah, fuck it. Fuck it all to hell.

onsdag, juli 04, 2007

"Life's too short to be a bitch!" Yeah, right...

Fan vad jag uppfostrar patienter varje dag. De idioter som inte tar ett könummer får minsann smaka disiplineringsläxan på en gång! Jag fundera på att köpa denna T-shirt och ha på mig den i receptionen - take that motherfucker! Om de bara står i luckan och ser ut som fån så får de vänta till de tycker att det verkar konstigt varpå de går och tar ett könummer.

Vad har vi lärt oss av det här?! TA ETT JÄVLA KÖNUMMER NÄSTA GÅNG!

Jag uppfostrar med den tekniken att när man gör något positivt får man uppmärksamhet - och således gör man något negativt blir man ignorerad. Undra hur länge jag orkar jobba här egentligen...

Tilläg torsdag, juli 05, 2007: Jag kanske var lite varm, förbannad och less igår. Långt ifrån alla patienter är ju som jag beskriver ovan. De flesta är ju trevliga och tacksamma för att få komma hit. Jag kanske måste ta tillbaka lite...

"So, You're a ravenous hoard of flesh-eating zombies. What's that like?"

43%

Detta känns ju tryggt att veta i alla fall. Man är inte helt chanslös.

(Länk ärligt stulen från Sleepless)

"Smart chicks are so hot."

God damn it det är varmt! 29 grader inne på skriven och jag måste ha 35 inne på receptionen. Min kollega ska fråga t.f. verksamhetschef om vi får köpa fläktar - för annars svimmar vi snart av.

Man ska inte klaga men det är fasiken läge för det nu. Om man någongång får klaga så är det nu. Visst, det är skönt med värme - när man får ligga på en solig veranda med en isig drink i handen - inte när man måste sitta och plöja bland papper i ett stuffy kontor.

Om man sitter still med korsdrag så är det väl rätt okej, men tyvärr kommer det ju patienter så man måste RÖRA på sig under dagen. Mycket jobbigt. Det enda jag vill röra på är surffingret.

Jag vill åka bort och göra något kul! Packa väskan och fara. Kanske man skulle boka en sistaminuten i sommar?! Får väl aldrig med mig Magnus på det....Hm....undra hur jag ska sälja in idén. Fast nu har det gått så många år utan värst många semestrar så mina krav är inte så höga. Den som lever får väl se (fy fan vad gammal jag blivit när jag börjar säga sådana klyschor :-)

tisdag, juli 03, 2007

"Yes sir I am drunk sir, drunk, sick and tired of fucking patrols, takin orders..."

Fy fan vad less jag är på livet. Jag är less på allting och vill ha en förändring. Undra om det är nedräkningen till semestern som gör det eller vad det är. Det går i alla fall i skov och just nu känns det jobbigt. Jag vill göra något annat, vara någon annan, någon annanstans...

Jag vill inte vara en fet, ful, förlovad, 30 årig läkarsekreterare i Umeå - PUNKT.

Jag vill vara smal, snygg, singel, 23-åring, ekonomiskt oberoende i...låt säga....New York!

Bajs Ume, bajs jobb, bajs liv.

Men annars då?! :-)

Aah, fuck it.

måndag, juli 02, 2007

"Yep, kinda makes you wanna stop eating sushi, but I guess you kinda have to."

Jag såg ett nasty program på tv i går. Det måste ha varit programmet som hette "Mitt Japan". Två saker i det programmet var helt bisarrt.

För det första så följde de några fiskare som fiskade japanska jättekrabbor. De pratade om hur krabbeståndet hade förändrats genom åren och att de nu hade väldigt få krabbor i burarna varje gång de vittjade dem. De hoppades på att de skulle ha i alla fall fem stycken jättekrabbor i varje bur. Denna gång hade de tur och fick i genomsnitt fem stycken, mer eller mindre, fullvuxna krabbor per bur. Men vad tror ni att de gjorde med de små - icke fullvuxna krabborna?! De kastade dem åt sidan och lät dem dödens dö! Hallå?! Hur jävla idiotiskt är inte det? Det tar säkert många, många år innan krabborna är fullvuxna. Fattar dem inte att det där är krabborna som de hoppas fånga - då fullvuxna - om några år! Åh, det är så dumt, så dumt.

Efter det visade de hur en sushi-kock beredde en fisk på denna restaurangs alldeles speciella vis. De hade fisken i stora bassänger för att den skulle serveras så färsk som möjligt, och än så länge är det väl rätt okej. Men sedan kom dödsstöten or rather the lack there of. Han började filéa fisken medans den fortfarande levde och skar ut köttet från båda sidor om buken, utan att rensa den således. Fisken levde fortfarande. Han lade fisken i en skål och hällde is runt den - för att på något vis få den att leva längre. Därefter gjorde han någon sushi-historia av köttet och sedan slängde han någon annan typ av dekorationsskräp på firren varefter den serverades - fortfarande levande! Hur bisarrt är inte det?! Man sitter och äter mat medans maten kippar efter luft och stirrar på en. Mycket, mycket bisarrt.

Varför inte servera den fullt levande - simmandes runt i soppskålen...

söndag, juli 01, 2007

"Oh no! Oh no no no no no, disaster! We're doomed, doomed!"

Hej Ulrika!

Tack för ditt brev. Tyvärr så har vi i dagsläget inte några planer på att återinföra San São på den Svenska marknaden.

Hälsningar,
Calle
Konsumentkontakt
Coca-Cola Drycker Sverige AB


___________________________________________________________________

Tydligen det slutgiltiga svaret på hela San São-historien. Fuck it!


"But if you think about it, it would still be a pretty sweet party."

Ja, ja, jag vet. Jag bloggar åt helvet för lite. Det roliga är dock att ju mer jag har att göra desto mindre bloggar jag, fast det egentligen borde vara tvärt om. För ju mer jag har att göra desto mer har jag ju egentligen att blogga om.

I går hade vi i alla fall fest hemma. Vi var fyra tappra själar som lyckades tömma en laddning Slasch (som vi dessutom spetsade med en del extra-sprit - så kallad Bwah! Okej, internskämt, svårt att förklara)

Heja, vad kul vi hade. Så roligt att jag var tvungen att gå upp idag vid klockan tio och må lite dåligt, men efter det så mår man ju helt underbart....eller...ja, kanske inte fullt så bra men ändå. Jag sitter ju alla fall nu i soffan med datorn och har just fikat lite härliga skinkmackor med rykande färskt kaffe medans Magnus ligger i sängen och ojar sig och Piotten ligger bredvid mig och snarkar. Det är ack så inbjudande att gå och nypa honom, men jag tror inte att han tycker att det är lika roligt som jag tycker.

Igår förmiddag var jag och F! polarna och åt frukost på Uman hotell. 75 pix och man får äta hotellfrukost. Det är som lite helglyx så där. Det var faktiskt första gången som jag var på ett hotell i Umeå och åt frukost så där. Det borde man ju faktiskt göra oftare, det är ju riktigt trevligt. Vi valde Uman hotell för att de kostade minst och de hade öppet längst. Nästa gång tror jag att vi ska välja Plaza hotell eller något lite större hotell och se om det är någon skillnad. Det kändes dock väldigt konstigt att inte behöva skynda sig när man åt. Det var som att vi behövde skynda oss till konferensen - som det oftast brukar vara när vi bor på hotell. Men det var skönt att ta så mycket tid på oss som vi ville.

Efter frukosten, vid 11 snåret, gick vi ut på stan och jag brände lite pengar. Köpte två plagg på rea på HM. Känns bra.

Det har ju hänt en hel massa sedan senast jag bloggade så det går ju inte riktigt att blogga ikapp.

Jag ska verkligen skärpa mig. Jag blev riktigt förbannad en dag på jobbet. Över hur jävla dumma människor är egentligen.

Frysen på affären på sjukhuset hade gått sönder. De reade ut glassarna för fem kronor styck. Vad gör folk? Jo, de öppnar frysen på vid gavel och står och funderar över vad de ska ta för glass. Hallå?! Frysen är trasig - alltså ska du försöka ha locket öppet så lite som möjligt!! Ja, det är en bagatell men det visar bara hur jävla dum folk är!

Nej, nu ska jag ta och gå och koka lite mer kaffe. Det var ju förbannat gott!

Nika on Twitter