lördag, juli 29, 2006

"My body may be a work-in-progress, but there is nothing wrong with my soul."

I HomeVision Magazine #3/2006 står det skrivet om filmen Transamerica. Inledningen lyder som följer:

"Från 15 år i England, från 18 år i USA. Det är märkligt vad vi finner farligt i olika kulturer. Denna lilla historia, om en kvinna i en mans kropp som försöker få kontakt med sin son, är långt ifrån hotfull. Bara tänkvärd - och charmig."

Visst är det intressant! Filmen är alltså från 18 år i USA! Jag har tyvärr inte sett den ännu, men jag ser fram emot det. Felicity Huffman vann Oscar för bästa kvinnliga huvudroll. Inte för att man ska haka upp sig på Oscars men det är ju en liten hint om att hon förmodligen gör en bra roll.

Tänk vad olika vi bedömer filmer i olika länder. Undra om den här filmen ens får visas i vissa länder. Vad är det som är så hemskt med en kvinna i en mans kropp? Förmodligen är det inte ens våld med i filmen, medans andra filmer där folk skär upp varandra till höger och vänster, får 15 års gräns. Nej, men det är väl USA i ett nötskal. Minsta lilla homosexualitet så får den en hög åldersgräns men vapen och våld går igenom. Mycket konstigt. Vad är de så rädda för? Att ungdomar ska smittas av homosexualiteten - släppa sina vapen - och springa hand i hand på gatorna?!

Varmt!!

Idag är det så varmt att jag tror att jag rinner iväg. Vi är hundvakt till Jacko, en knappt ett årig livlig krabat som bara vill springa omkring och hoppa upp på en. Men det har faktiskt gått bättre än jag trodde. Han gnällde ingenting inatt när vi skulle sova till exempel. Det är vi tacksamma för.

Idag åkte vi iväg till min bror på Playa del Obbola som jag tidigare skrivit om. Det var VARMT! OMG! Vi satt och pimplade vatten på verandan men till slut gick det inte längre, vi var tvungen att trycka ned markisen. Men man ska inte klaga på värmen, det är ju roligt att andra gänget av semesterfirare också får en varm semester.

Jag vill ha en hund, på tal om hundar. Men inte en sån stor hund som Jacko utan en söt liten hund som man kan ha i cykelkorgen när man cyklar. Och tänk nu inte Paris-Hilton-Chihuahua utan mer som dvärgpinscher, de hundarna är ju hur gulliga som helst.

Imorgon ska vi käka middag med Lasse och Tessan. Lasse har ju kommit tillbaka från Jamaica och ska vara hemma i 3 veckor innan han ska skriva rapporten i Stockholm. Vi ska grilla. Det var länge sedan. Vi ska göra vitlöksgeggan också. Den berömda. Man kan turnera med den tror jag. Kanske kan jag inte hålla mig utan vi måste nog göra den ikväll så jag hinner äta lite innan imorgon...

Annars har inte mycket roligt hänt, därför har jag inte skrivit så mycket på sistone. Vi får se om jag irriterar mig på något mer till veckan - då jag jobbar.

tisdag, juli 25, 2006

"Den här bilen är som en...en andra son..."

Mannen hade en son och en dotter.

Bilen var som en andra son.

Alltså skulle man kunna säga att han "värderade" sina barn:

1. Sonen
2. Bilen = "Andra sonen"
3. Dottern

Detta i och med att han tyckte att bilen "var så bra" att den representerade det bästa han hade i sitt liv dvs sonen. Kan man tyda det på något annat sätt?

"Seven of Nine, how's my favorite Borg today?"

Apropå ingenting…

…jag har aldrig varit på en maskerad. Det tycker jag är tråkigt. Jag skulle vilja gå på en riktigt stor härligt maskerad där alla gästerna verkligen engagerat sig och hittat bra kostymer. Frågan är bara vem jag skulle klä ut mig till.

Jag har funderat mycket på det. Man måste ju vara förberedd, ifall det dimper ned en inbjudan i brevlådan…

Det är ju bara det att man måste ju liksom klä ut sig till någon som man passar ihop med. Till exempel så klädde en kompis mamma ut sig till teskedsgumman. Hon är nämligen endast 1,40 m lång då det passade ju skitbra. Jag å andra sidan skulle vilja klä ut mig till Seven of Nine men jag inser ju att det inte riktigt passar sig. Jag måste nog inse att jag skulle passa bättre ihop med Jabba the Hut men hur kul är det?!

Jag undrar om Svenne Hedlund i ”Svenne och Lotta” går som Ringaren i Notre Dame…

Nej, man ska gå mot strömmen och göra precis tvärtom mot det alla tror att man ska göra – bryta sig ur – och gå som Seven of Nine, i ett silvrigt slimmat fodral. Det ska då jag göra, den dagen jag äntligen blir bjuden på maskerad.

söndag, juli 23, 2006

"I was pilotin' Black Ops missions in the jungles of North Vietnam while you were suckin' on your mama's tit at Woodstock, Kelly"

Så har man varit på trästockfestivalen i Skellefteå då. Det var för första gången, men kanske inte den sista. Vi var där och delade ut foldrar men det blev inte så väldigt mycket foldrar utdelade om jag ska vara ärlig, men vi hade kul ändå. Det är ju så förbannat roligt att sitta och titta på folk. Ändå roligare är det att sitta och dissa Staffan Hellstrands texter och sångstil. Kan man möjligtvis sjunga mer på Stockholmska?! Jag tror inte att det är möjligt. Och texterna sedan...oh, my god...det är ju som att han suttit med kylskåpsmagneter i en påse och dragit upp en och en och på så sätt skapat en text. Sanslöst självklara saker.

Det var fruktansvärt varmt i Skellefteå denna dag också. Tur för festivalanordnarna måste man säga, inte riktigt lika tur för oss som hade klätt på oss som attan för vi trodde att det skulle bli pissigt väder. Man vill ju inte kånka omkring på en massa ombyte helt i onödan.

Staffan Hellstrand har en skön stil i alla fall - när han går! En sån där framåtlutat rocker-stil som jag gillar! Han ser ut som en G-punktstav! Vilket utav dem som är skönare får ni själv bestämma...fast ni kanske inte har sett Staffan Hellstrand när han går...

fredag, juli 21, 2006

"You got to shave before you leave the house in a dress like that... and I don't mean your legs."

Hur klär sig tjejer idag egentligen? Har ni tänkt på det? Många ser ut som prostituerade. De tycker säkert att de är väldigt sexiga, men jag kan säga er att det är ni inte. Jag såg en tjej idag som exempel. Hon hade en kjol som var av ett rätt tunt tyg i en beige nyans, den gick en liten bit över rumpan. Som överdel hade hon ett litet linne som inte täckte magen som putade ut. Skorna var moderiktiga platå/kilklacks-skor med band över foten och korksula. Sedan bar hon en liten väska i handen. Hon var ju rätt smal och brun, inte för att man behöver vara det i och för sig. Jag tycker att "vanliga" tjejer ska få ha vilka kläder de vill även om magen putar ut ibland, men detta såg inte bra ut. Det var ju inte magen jag irriterade mig på, det var liksom hela upplägget.

Jamenar, I am woman hear me roar osv osv, "tjejer vi måste höja våra röster för att höras" mm mm. Men om kjolen visar trosorna när du böjer dig fram - då är den för liten. Om du inte kan gå i platå/kilklacksskor utan att stappla fram som ett nyfött föl - ta inte på dig dessa skor då. Om linnet åker upp under brösten när du sitter ned - då är det för litet. Några tips bara...

Det är inte svårare än så!

Tro nu inte att jag inte problematiserar detta mer än att jag bara klagar. Det hemska i hela kråksången är ju att tjejer känner att de måste ta på sig dessa kläder. Hur har det blivit så här? Lite kläder är sexigt, visa så mycket skinn som möjligt. Men så är det ju inte.

Nej, men just det, jag glömde, vi har ju kommit långt, då det gäller jämställdhet, i Sverige...

"I'll handle this. I'm British. I know how to queue."

Hur svårt är det att ta en kölapp?! Hur svårt är det att trycka på en knapp, riva av lappen, läsa vad det är för nummer, titta efter vilket nummer som visas nu samt GÅ OCH SÄTTA SIG OCH VÄNTA!

Top Ten List – what you could do to irritate the hell out of a receptionist!

10. Folk som tycker att läkarbesöket är dyrt! Svensk sjukvård är fruktansvärt billig. Öppenvårdsbesök kan som mest kosta 900 kr på ett år. Det är inte dyrt. Det är friska patienter som klagar över kostanden, de sjuka patienterna är så glada och tacksamma och klagar aldrig. För de vet hur bra och billig sjukvården i Sverige är – eftersom de fortfarande lever!

9. Folk som tycker att de ska få betald sjukresa hem, till någonstans i urskogen. Hur ska de annars ta sig hem? Det är ju SÅ långt. Det är väl inte landstingets fel att personen har flyttat till en stuga i Överblattnicksele. Om de ska på bingo på samlingsgården eller in och handla i stan så tar de säkert dit på eget initiativ och då går det SÅ bra, men så fort de ska in till doktorn så kan de inte röra sig ur fläcken utan betald sjukresa.

8. Folk som kommer 15 minuter för sent och tycker att det är helt självklart att man kan komma 15 minuter för sent till ett läkarbesök. De tänker inte på att varje läkarbesök är bokat i 20 minuter, så det betyder att de nu har 5 minuter kvar på sin tid. Vilket i sin tur betyder att doktorn måste ta mer tid FRÅN NÄSTA PATIENT för att få det hela att gå ihop. Sedan blir doktorn försenad kanske resten av dagen i en enda lång dominoeffekt.

7. Folk som tar ett könummer men sedan går de fram till luckan och ställer sig 1 dm bakom personen som jag för närvarande hjälper. Hallå?! Sekretess! Skulle de själva vilja att någon annan patient ställde sig bakom DEM när de står i luckan och pratar om SINA hemorrojder?!

6. Folk som inte tar ett könummer.

5. Folk som inte sätter sig ned och väntar (efter de har tagit könummer).

4. Folk som är förbannad för att de snart ska in till doktorn och de har inte fått bli registrerade i receptionen ännu, men när de väl kommer fram till kassan så har de inte plockat fram vare sig kallelse, patientbricka, pengar eller högkostnadskort.

3. Folk som uppfyller flera av de ovanstående punkterna och dessutom HAR DE GÅTT TILL FEL KLINIK!!!

2. Folk som går direkt fram till luckan och ställer sig där och hänger och stirrar på en som att man inte hade någonting annat att göra än att ta emot patienter.

and finally:

1. Samma som ovan förutom att denna grupp även KNACKAR på luckan! Ytterst irriterande! GÖR INTE DET!

Så kom ihåg! Ta ett könummer, sätt er ned snällt och vänta. Under tiden tar ni fram patientkort, pengar, högkostnadskort och kallelsen. Vänta tills erat nummer trycks fram, gå då snällt fram till luckan! Se där – det var väl inte så svårt?!

torsdag, juli 20, 2006

"8. Vid ankomsten till Thailand en utförlig information hur kvinnan normalt vill bli behandlad, och annan mycket matnyttig information..."

Idag blev jag upprörd över feta, äldre, svenska män som går hand i hand med små, unga, thailändska kvinnor.

Okej, jag ska inte dra alla över en kam, det är självklart att det finns svenska män som blir förälskade i thailändska kvinnor och det finns säkert thailändska kvinnor som blir förälskade i svenska män också, fast jag tror att de är färre i och för sig…

Man kan ju komma på hur många hemska frågeställningar som helst kring detta fenomen men ett som jag kom på idag, ett som egentligen är så hemskt att man nästan inte vill tänka på det. Vad tycker egentligen männen om detta? Tror ni verkligen att de flesta män, och kvinnor också för den delen, ser på detta fenomen som hemskt och förtryckande? Hinner folk ens tänka så långt att de ser kvinnans roll i det hela. Jämställt förhållande? Vad är det? Ja, inte är det en importerad thailändsk kvinna och en svensk man i alla fall, så mycket vet jag.

Som exempel så googlade jag fram den här texten som är taget från en hemsida som specialiserar sig på att importera städerskor…nej, förlåt…köksor…nej, jag menar älskarinnor…nej vänta, vad var det nu?! Ja, just det – Kvinnor – från Thailand till Sverige bland andra länder. Jag har kopierat in texten i sin helhet men jag har dock lagt in lite egna funderingar här och där, dessa är inom parantes och i fet stil (de som inte är fet stil ingår i texten).

Gå gärna in och kolla på hemsidan där kan du ju läsa hur just Du kan beställa hem Din alldeles Egna apelsinpress, nej…brödrost…nej, vänta…motionscykel…nej, Kvinna var det ja!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Den Thailändska Kvinnan

Det som skrivs här gäller generellt men självklart finns det undantag (Jaså? Är ni säkra på det?) och i storstäder som Bangkok har utvecklingen mot jämlikhet kommit något längre än på landsorten i Thailand. (Note to self: Take girl from the country)

Status är mycket viktigt i Thailand.
Den sociala rangordningen är mycket stark, såväl inom samhället som inom familjerna. En ogift eller skild kvinna likaväl som en änka, står långt ner på den sociala stegen. Hon har ofta inget att säga till om utan måsta lyda sina föräldrar eller äldre släktingar som står över henne. (Eller sin make förstås)

Normalt kan en kvinna inte träffa en man (speciellt inte en utländsk man) utan föräldrar och familjens godkännande. Att träffa en så kallad "familjeflicka" (kvinna) utan mycket goda kontakter inom det Thailändska samhället är i praktiken i stort sett omöjligt. (Vänta nu, gäller detta även de ”jämlika” storstäderna?) Undantaget är så kallade "Bar-Girls" som har till uppgift att dra in pengar till familjen. Ofta är det föräldrarna eller äldre släktingar som skickat kvinnorna till turistorterna för att arbeta inom sexindustrin. (Detta är ju iofs sant men det är trots det värt ett par: !!!. Det verkar så självklart, bara ett konstaterande från deras sida liksom)

I det Thailändska samhället är det mannen som bestämmer och kvinnan uppgift är att sköta hemmet och markservicen likaväl som att vara älskarinnan när mannen så vill. (Så bra att de upplyser om detta så att de svenska männen som vill beställa en kvinna får veta vad de kan kräva av dem) Dom flesta kvinnorna påstår också att dom vill ha det på det sättet (generationers arv och uppfostran). (Bra, då vet vi ju verkligen att det är så fortfarande, allt genom arv och uppfostran, trots att de börjar bli ”jämlika” nu) Kvinnan sköter dock hemmet till 100 % och vill absolut inte att någon annan hjälper till eller lägger sig i hennes arbete i hemmet. (Ytterligare ett konstaterande, kvinnan SKÖTER hemmet till 100%, bara så ni vet. Ni FÅR INTE hjälpa till hemma!) Många kvinnor som vi pratat med menar att fördelningen inom familjen skall vara 80 % till mannen och 20 % till kvinnan. (Hm? Man: 80% ansvar, Kvinna: 20% ansvar? Man: 80% skyldighet, Kvinna: 20% skyldighet? Man: 80% diskning, tvättning, dammsugning, knullning, handling, Kvinna: 20% ligga på soffan och se på tv?)

Den Thailändska kvinnan är som regel mycket kvinnlig med dess för och nackdelar. Hon är också mycket stolt över att vara kvinna. En Thailändsk kvinna som lever i ett bra förhållande gör allt för sin man. Känner hon sig hotad i någon form kan dock ett hett temperament komma fram. Det kan räcka med att mannen tittar på en annan kvinna för att svartsjukan skall komma fram och det kan skapa en del problem i öppna samhällen som dom Skandinaviska.

De Thailändska kvinnorna sociala sammanhållningar är mycket stark, speciellt på landsorten och i förstäderna. Ofta så hjälps man åt med olika sysslor och som regel lagar man maten och äter tillsamman på dagarna innan männen kommer hem. Rivalitet mellan kvinnor kan förekomma, speciellt när en kvinna känner ett hot mot sin familj eller sin status. (Oj, oj, jag säger bara: ” Med hänvisning till standarden är beaglen en gladlynt, modig hund som är väldigt aktiv, energisk och beslutsam. Den är snabb, intelligent och jämn till humöret. Den är också modig, härdig och mycket snabb med ett skarpt skall och gott luktsinne. Den är entusiastisk och effektiv då den driver med täta skall. Den kan driva ensam, i ett par eller i flock. Den är tillgiven och gladlynt till kynnet och utgör en god kamrat. Behöver strikt dressyr.” Känns upplägget igen?!)

Om du och din kvinna bosätter er i Sverige eller Norge, hjälp henne att få kontakt med andra Thailändska kvinnor, det kan betyda mycket för henne. Leta snabbt upp någon Thairestaurang och/eller affärer som säljer Thailändska förnödenheter. Låt henne på dom platserna själv ta kontakt med andra Thailändska kvinnor. (Obs! Glöm ej ta bort kopplet) Vi kan i vissa fall hjälpa till med adresser och telefonnummer till andra thaikvinnor i Sverige. Hjälp henne också att få svenska vänner och väninnor så att hon inte känner sig isolerad i sitt nya hemland. (Nej, för det vore ju för hemskt)

Brev är den vanligaste kontaktformen med familjen i hemlandet, men låt henne gärna ringa hem till Thailand någon gång då och då även om det är dyrt. (Ja, LÅT henne ringa hem ibland, ÄVEN om det är dyrt, JO det står, LÅT henne gärna ringa hem ibland ÄVEN OM DET ÄR DYRT!) Det finns billiga telefonkort att köpa i Sverige och Norge som gör att telefonerandet till Thailand blir mycket billigare än vanlig telefoni. Kontakten med hennes thailändska familj betyder mycket för henne. (Ungefär som att man ska besöka kenneln med sin valp)

Thaikvinnorna är som regel djup troende Buddhister. Låt din kvinna få fortsätta att vara det utan din påverkan. (Igen! LÅT henne behålla sin religion) I erat gemensamma hem bör du låta henne få en lugn plats där hon kan ha sina Buddhaföremål och förrätta sina böner och meditera, något som hon med all säkerhet uppskattar dig för. (I erat GEMENSAMMA hem bör du LÅTA henne få en lugn plats…)

Ta alltid med din kvinna om du reser någonstans. (Nej, men lämna henne hemma vet jag, kom ihåg färskt vatten i en skål och rikligt med torrfoder) Reser du ensam kan hon lätt inbilla sig att du träffar någon annan kvinna och en häftig svartsjuka kan bli resultatet. Låt henne lära känna både sitt nya hemland och den närmaste omgivningen. Visar du henne din uppskattning kommer hon att göra allt för dig och er familjelycka. (Nej…jag ger upp….)

© 2004-2005 "Thai-Scan Connection" en avdelning i InterAdds Asia Co., Ltd. All rights reserved.

http://www.thai-scan.com/

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

tisdag, juli 18, 2006

"You're trying to remember where you know me from? All right, I'll give you a hint...FROM PORN. Yeah, your pervert boyfriend watched me in a porno!"

Ibland vet man inte var man ska börja. Det tar liksom stopp. Argumenten rullar runt i huvudet och man kan liksom inte få fast på dem. Det blir helt enkelt FÖR mycket.

Man, 19 år, Umeå: "Skillanden mellan modellbilder och porr är egentligen densamma som skillnaden mellan föräldrarnas semsterbilder på badande nakna barn och pedofilens barnporr. I det ena fallet fokuserar man på helheten, medan man i det andra fokuserar på kön, samlag, onani etc."

Okej, var börjar man? Visst, definitionen ligger i betraktarens öga. Många tycker en del konst är porr; se Gustave Courbet (1819-77) "L'Origine du monde", (The Origin of the World) 1866, som exempel. (OBS! Bäst att man varnar för naket om du inte vill klicka dig vidare!)

Att hitta liknande bilder från valfri porrsida på nätet är säkert inte svårt. Jag tror de flesta skulle kalla The Origin of the World som konst, men ska man inte dra en gräns någonstans bara för att man inte riktigt kan?! Är Playboy porr eller erotik? Är det porr, erotik eller ren upplysning om Amelia har ett uppslag om hur olika kvinnliga bröst kan se ut? Är det porr, erotik eller upplsyning om det i Frida står om hur man undersöker sina bröst för cancerknölar? Just det - definitionen ligger i betraktarens öga.

Många tycker att Playboy är porr punkt slut, att Amelias artikelserie om kvinnobröst är upplysning och att Fridas bröstcancerartikel likaså är upplysning. Många andra tycker att Playboy är erotik eller på sin höjd mjuk-porr. Andra tycker att all form av nakenhet är porr.

Det man ser är ju att ribban höjs för varje år som går. Om man jämför VeckoRevyns framsida från 2006 med en framsida från valfri "herrtidning" från förr så är framsidornas flickor nästan identiskt klädda. Alltså porr från förr är vardagsmat i dag.

Var ska det sluta?

Jag avslutar då jag i är alldeles för trött och hungrig för att orka debattera vidare med mig själv. Det blir bara mer frågor men inga svar.

måndag, juli 17, 2006

"Work, turn to the left, work, now turn to the right, work, sashay shante"

Då sitter man här på jobbet, första arbetsdagen efter semestern. Usch, fy, blä! Det är ju i och för sig rätt lugnt, jag kan ju blogga...

Det är ju inte det att det är för mycket jobb som är det jobbiga, det är ju det att man måste vara här från 07:00 på morgonen till sena eftermiddagen.

Jag har ringt om det där extrajobbet idag. Det skulle tydligen köra igång vecka 35. Jag tycker att det låter som ett väldigt bra jobb i alla fall. Han jag pratade med sa typ tre gånger "jag betalar mycket mer än landstinget!". Det låter ju som sagt bra, fast det är ju å andra sidan inte så svårt att betala mer än landstinget, jag menar, var ligger ribban i sådana fall?

Han sa också att det kommer att bli mer jobb senare i höst. Undra hur mycket jobb det blir och hur mycket pengar som bara kommer att rasa in på kontot!!

Nej, bäst att man avslutar jobbet nu så man får gå hem någon gång.

söndag, juli 16, 2006

"Vacation's when you go somewhere...and you don't ever come back."

Jaha, då var det sista dagen på semestern då. Jag tycker att det var nyss det var första...
Hur kan fyra veckor gå så fort?! Det är ju helt otroligt.

Inte har jag gjort något heller på min semester, inga foton att visa upp, inga extravaganta resor till varmare länder. Måste man göra en massa på sin semester då? Jag vet inte. Jag vet bara att när man träffar folk och man upplyser om att man nyss haft sin semester ser de glatt och förväntasfulla ut, tittar en rakt i ögonen och frågar intresserat "VAD har du GJORT på DIN semester?!" Och då svarar man; "Nja, inte så mycket, sett film, sovit, läst, bloggat". Varpå personen säger besviket "Jaha, ni har inte REST någonstans då?".
Man har god lust att svara "Jo, men visst! Vi tog ut 40.000 från MITT sparkonto och åkte till Thailand och semestrade i tre veckor. Magnus stod för fickpengar och den där lilla helgtrippen vi tog till Paris. Ingenting slår Monet's trädgård i juni eller en sen croissants-frukost på en mysig uteservering, eller hur?!" (Dumjävel)

Folk verkar ha hur mycket pengar som helst. Vi åkte till Arboga förra sommaren. Vi har inte hämtat oss från den resan ännu....

Jag har kanske ett extrajobb på gång. Det kanske ger lite extra klirr i kassan. Jag ska ju till Stockholm med jobbet i augusti och då ska jag stanna och åka hem lite senare så jag hinner med lite shopping. Jag hinner ju inte få någon övertidslön till aug men det är ju nice att veta att det kommer mer pengar, då kan man köpa en väska eller två utan att skämmas! Hail bags!

Nej, nu blire middag.

C ya

torsdag, juli 13, 2006

Bloggportalen

Ni måste ju gå in på bloggportalen nedan och rösta på min blogg!!


http://www.bloggportalen.se/

På första sidan står det "
Sök i presentationerna på bloggportalen.se". Där skriver ni bara Nika och då kommer det flera träffar varav en är min!

Gå in där och rösta! Man behöver INTE vara registrerad för att kunna rösta!


http://bloggkartan.se/registrera/25760/umeaa/

Prisoner Cell Block H i DVD-box!

Detta är för bra för att vara sant och helt klart värt ett alldeles eget inlägg!

* * * IT'S OFFICIAL!! ~ PRISONER TO BE RELEASED ON DVD!!! * * *

At long last the below statement has been released by 'the Company in question' to us with regards to the DVD's:

Shock DVD is pleased to announce the imminent release of the entire 692 episode series PRISONER. The series will be available as a series of 4 DVD sets to subscribers and initial volumes will also be available through Australian and New Zealand DVD retailers. The first two volumes, each containing 16 episodes, will be released in Australia in October 2006 with two more volumes available the following month. It is anticipated the retail price for these volumes will be (Australian) $50.00 each.

Even better, early 2007 will see the release of the entire
692 episodes in one box set.

Ovan står det att det tydligen kommer att kosta 50 AUD per 16 avsnitt, dvs ca 283 SEK. (1 AUD är ca 5,66 SEK). Det kommer tydligen att vara 4 avsnitt per dvd-skiva, vilket låter också troligt för avsnitten är ju ca 50 min.
Det blir 692/16 = 43.
43 dvd-boxar á 16 avsnitt gånger 283 kr = 12 239 kr.

MEN när boxen för ALLA 692 avsnitt släpps, så kommer den säkert att vara billigare än enskilda boxarna. Men ändå (kanske) över 10 000 kr!!

Jag vill ha! Jag vill ha! Jag vill ha!

KF rules!

tisdag, juli 11, 2006

Veckans goda gärning

Idag gick jag och la mig vid 13.00 och sov i ett par timmar. Alltså i måndags gick jag inte och lade mig alls kan man säga, utan jag var uppe tills klockan var 13.00 på tisdagen innan jag gick och lade mig. Ett försök att vända på dygnet alltså. Dygnsräkningen blir väldigt konstig när man gör så. Det betyder att när man sitter i soffan och tittar på klockan och den är 09.00, så tycker man att den är 09.00 på morgonen på måndag när det egentligen är tisdag - för man har ju inte sovit ännu. Sedan går man och lägger sig ett tag och vaknar och det är tisdag - igen! Mysko. Man kan också ha måndag hela dagen sedan går man och lägger sig och vaknar "nästa dag" och då är det onsdag! Haha! Man hoppar liksom över en dag - Jätteroligt! Hängde ni med i svängarna?

Idag har jag varit på F! möte; vi ska nämligen så på stan imorgon och sälja lite grejer så det var en del som vi behövde planera. Efter det for vi och hälsade på några vänner på Tomtebo. När vi körde hem därifrån så stod en epatraktor och blinkade med varningsblinkers, just före rondellen vid lasarettet. Vi stannade och det visade sig att det var soppatorsk. Killen tog med sig en dunk och vi skjutsade honom fram och tillbaka till macken nedanför lasarettet. Sedan stannade vi och kollade att allt funkade innan vi åkte hem. Fy fan vad snälla vi är! Veckans goda gärning! Dessutom hittade jag en 50-lapp idag! OMG! Vart ska detta sluta?! Nu måste något hemskt hända snart....usch...

Nej, det är bäst att man går och lägger sig så att man verkligen vänder tillbaka på dygnet.

sov gott

söndag, juli 09, 2006

Körkort, Jamaica och ägg

Äggmackor rules! Jag tror att jag ätit äggmackor till frukost i en vecka nu, men det är ju så gott. Just nu är 5 ägg på kokning så jag får väl se om Magnus gör några mackor åt mig också.

Jag var och hälsade på min tidigare kollega och nuvarande kompis Tina på sjukhuset. Hon ligger inne på kirurgen. Hon har en stor resistens i magen som de förmoligen ska operera bort men de vet inte vad det är ännu. Läskigt! Hoppas att allt går bra för henne.

Det var alla fall igår när jag hälsade på Tina som jag körde först och lämnade av Magnus på fest, sedan till Maxi för att köpa lite trevliga tidsfördrivsaker till Tina och sedan till sjukhuset. Och då så känns det verkligen att man har körkort! Det är vid sådana tillfällen, då man liksom kör omkring och gör en massa ärenden, man parkerar och låser och känner sig så lyxig att man kan fara och komma som man vill.

Åh, vad jag vill jobba på Jamaica! Jag och Magnus har ju redan planerat allt det där klart. Det vore så roligt att testa och jobba utomlands i ett år eller så. Om man inte trivs så åker man hem igen och trivs man så kan man stanna ett tag till. Vi skulle ju inte åka om vi inte tjänade bra heller, så vi skulle ju utan problem ha råd att åka hem. Sedan om Lasse är där och jobbar samtidigt så blir det ju ändå roligare, då blir vi ju inte ensamma. Sedan är ju det där ett jobb som man kan stiga i graderna också, i alla fall betydligt mer än vad man kan som läkarsekreterare på kirurgen!

Äggmackorna ropar på mig från köket: "Kom och ät mig, kom och ät mig!"

lördag, juli 08, 2006

Psoriasis, Fridakryss och morotskaka

Idag hade vi ju bokat plats på Playa del Obbola så vi var där från 14.00 någonting. Det är ju bra för Magnus att sola bort lite av sin psoriasis, fast jag bränner mig så lätt så jag satt och löste korsordet som fanns i en Frida-tidning. Alltså allvarligt talat, för vilken ålder är Frida-tidningen tänkt egentligen typ 11-16 åringar kanske. Och jag kan inte ens lösa klart korsordet som är där! Den är tänkt för en 11-åring!! Oh, my God! Det var ju i och för sig lättare än de som är i Allers, men de är ju tänkt för 75-åriga korsordsproffs å andra sidan.

Ja, i alla fall så satt jag där och drack saft och kaffe och löste korsord medans Magnus, Stefan och Åsa byggde klart staketet på deras verandra. Och vilken jävla veranda sedan - 64 kvm stor för att vara exakt. Den är så härlig att man vill ta med sig den hem. Jag tänkte att jag skulle ringa Bostaden och höra om de inte kan bygga en verandra på vårat förrådstak. Skulle funka skitbra tycker jag...jag tror inte att Bostaden håller med dock.

Det var inte gassande sol idag men det var VARMT! Det känns som Jamaica där det tydligen är 29 grader varmt nu. Våran polare Lars-Åke är där och jobbar åt Ericsson om jag inte redan nämt det. Jag vill också jobba där...fixa det åt mig Larsa!

När vi solat och byggt staket ett tag så gick jag och Magnus in och fixade maten som vi hade med oss. Burgundisk köttgryta som legat och gottat sig hela natten. Den var sagolikt god. Jag hade köpt alkoholfritt vin till flickorna men det gick inte riktigt hem. Det förstår jag, det var inte så förbannat gott, men det var ju roligt att prova.

Till efterrätt blev det morotskaka. Jag tror fan att man kan turnera med den maten och efterrätten som vi åt idag. Morotskakan och toppingen smälter ju i munnen, God damn!

Nej, det är fan sent nu, undra om man ska ta och se en film...JA, jag har vänt på dygnet, måste vända tillbaka på det snart, men det är så jobbigt.

Obbolo bobbela bäbbela bu
vem ska ut
det ska du

baj baj

torsdag, juli 06, 2006

Playa del Obbola

Burgundiska köttgrytan med rödvin är lagad. Morotskakan är bakad. Drickan kyld och brödet i påse. Allt är klart inför solning på Playa del Obbola imorgon. Vi har bokat plats på en solig verandra i Obbola där vi ska spendera fredagseftermiddagen. Det blir härligt!

Jag tror att jag ska ta med mig en bok och sitta under ett parasoll medans Magnus solar. Jag bränner mig ju på väg ut till bilen så...

Sedan ska vi smörja kråset! Magnus får vara chaufför eftersom jag ska pimpla rödtjut! Inte för att det brukar bli så mycket pimplande för min del men det är gott till en mustig gryta.

Sedan på lördag ska jag vara Magnus chaufför för då ska han på fest. Det är ett givande och ett tagande!

lördag, juli 01, 2006

Pride, fotsuleblåsa och Las Vegas

Nu har jag gått i Pridetåget. Det var ju en första gång och förhoppningsvis, förmodligen, inte den sista. Det var faktiskt riktigt trevligt, man fick se många nya människor som man inte sett förut. De verkar röra sig i andra kretsar än jag. Tåget gick från Döbelns park till Galaxen, sedan till Sj och in i stan förbi Vasaplan och sedan till Döbelns Park igen. Blåsan hubert under min fot!! Jävla sandaler, jävla kroppshydda, jävla värme! Nu måste jag ta på mig en massa plåster och bedövningssalva inför festen ikväll, annars kan jag knappt gå, än mindre dansa!

Festen börjar 21.00 så 22:00 gör F! Umeå gänget entré! Det blir kul faktiskt, det var väldigt länge sedan jag var på fest. Synd bara att det är Wheels samtidigt. Det hade varit kul att åka runt och kolla på bilar också, eller bilar och bilar, det är väl mest folket man glor på.

Igår kväll så var Markus tvungen att fråga om jag ville åka till Las Vegas. Jävla Markus! Fattar han inte att jag under natten planerade hela jävla resan, inklusive hur fan jag ska ha råd att åka samt spela bort ett par tusen. Gud var roligt det skulle vara att åka. Det skulle passa så jävla bra att göra det då också, för jag fyller 30 i dec, Magnus fyller 35 i jan och Markus fyller 22 i jan. Fatta hur kul det skulle bli! Det blir ju naturligtvis ingen resa, men man kan ju drömma.

Jag kollade ju priser (så klar) på både resa och hotell. Via Hotel and Casino Golden Nugget så kostar resa och boende ca 8500 kr. Det var så sanslöst billigt att det måste vara något fel.

Drömma bör man
annars dör man...

Nu ska jag powernappa innan middag och fest ikväll!

See ya!

Tusenbröder

Tänk att när man sett alldeles för många avsnitt av tusenbröder så börjar man narrate:a sitt eget liv. Man står på ballkongen att tänker:

"Jag borde ha gått och lagt mig för att orka upp dagen efter men ändå så stod jag kvar där och sög in morgonen"

Sedan kommer man på sig själv och tänker vad fan gör jag! Jag är inte i tusenbröder! Haha, fan vad kass man är. Det är som när man spelar för mycket Tetris så börjar hela världen att uppenbara sig i små block som man försöker passa in i varandra, eller när man spelar för mycket poker och nummerpresentatören på posten står på 88 så tänker man "Snowmen"!

Man kanske är för lättpåverkad helt enkelt...eller?!

Nika on Twitter